alexandros23 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Καλησπέρα σας, θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ: Εχω ενα laptop samsung RF711 Win 7με 2 θεσεις σκληρών (2χ500gb 5400rpm). Αγόρασα τον samsung ssd 830 128gb notebook kit και ενα black scorpio 750gb 7200rpm για αποθηκη. Με το Norton Ghost εκανα data migration στον ssd μόνο τον τομο C περιπου 54gb που εχει τα win και τα υπολοιπα προγραμματα,συνδεοντας τον με usb αφου πρώτα τον εκανα initialize διαλέγοντας MRB όπως λεει το manual. Έλεγξα ότι το ACHI στο Bios (AMI 12HX.)ειναι enabled συγκεκριμένα στο auto ήταν και τον έβαλα. Βγάζει το εξής μήνυμα: BOOTMGR is missing Press Ctrl+alt+del to restart. Α)Τον έχω βαλει μόνο του και στις 2 θεσεις το bios τον βλεπει αλλά βγαζει το μηνυμα. Β)Τον έβαλα στην κυρια θεση και στην δευτερη εβαλα τον samsung τον μανίσιο με τα win 7,το ίδιο... σε αυτη την περιπτωση παλι τον βλεπει το bios αλλα βγαζει το μηνυμα και δεν φορτωνει τα win παρα μονο αν στο boot priority τα βαλω ως: 1 sata cd:P2 DVD 2 sata hdd:P1 HDD 3 sata hdd:P0 SSD Γ)Τον έβαλα στην δευτερη θεση και στην πρωτη τον μανισιο...το ιδιο.Μπαινει μονο με: 1 sata hdd:P0 HDD 2 sata cd :P2 DVD 8 sata hdd:P1 SSD Στις περιπτωσεις Β ΚΑΙ Γ που μπαινουν τα win απο τιν μανισιο τον ssd τον εχει με το γραμμα G (Ενεργό πρωτεύον διαμέρισμα) και τον μανισιο με γραμμα C (Εκκίνηση,Αρχειο σελιδοποιησης,αποτυπωση σφαλματων,πρωτεύον διαμέρισμα). Τι έχω κανει λαθος και πως διορθωνετε με απλα ελληνικα please καθώς ξέρω λίγα και βασικά. Παρακαλω όποιος δεν ειναι σε παραλια να βοηθησει (παω super για pampers πριν κλεισει γιατι θα μας χ..ει ο γιος μου) και επανερχομαι. Ευχαριστω εκ των προτερων Αλέξ
TheELF Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 συνδεοντας τον με usb αφου πρώτα τον εκανα initialize διαλέγοντας MRB όπως λεει το manual. Έλεγξα ότι το ACHI στο Bios (AMI 12HX.)ειναι enabled συγκεκριμένα στο auto ήταν και τον έβαλα. Διάλεξες mbr ενώ ήταν στο usb ο ssd;;; Γιατί έτσι εξηγείται... Λογικά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει mbr ή έχει λάθος mbr ο δίσκος. Ο ποιο «καθώς πρέπει» τρόπος για να το φτιάξεις είναι να βάλεις μόνο τον ssd στην θέση όπου θα μείνει να κάνεις εκκίνηση με το dvd των windows να μπεις στην κονσόλα αποκατάστασης και να δώσεις από εκεί την εντολή fixmbr http://support.microsoft.com/kb/314503/el
alexandros23 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Καταρχην ευχαριστώ για την απαντηση αλλά: Δεν υπαρχει dvd win7 αφου ειναι προεγκατεστημενα.Πως θα δωσω εντολη fix mbr? Οσο για τον τρόπο εκανα ότι λεει το manual: install norton chost, connect ssd with sata to usb cable and migrate your data Before migrate,initialize ssd,select mbr,press ok,your disk is initialized. Then migrate your data. Remove hdd and install ssd . Restart and run bios switch to achi and there you are. Μήπως εδω εκανα λάθος?Διάλεξα το σεναριο 3. Επισης στην διαχειρηση δισκων πηρε το ματι μου τωρα το εξης : You must initialize a disk before Logical Diskmanager can access it.Μήπως αυτο παιζει να είναι? Sorry για την φωτο...
TheELF Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Οσο για τον τρόπο εκανα ότι λεει το manual: install norton chost, connect ssd with sata to usb cable and migrate your data Before migrate,initialize ssd,select mbr,press ok,your disk is initialized. Then migrate your data. Remove hdd and install ssd . Restart and run bios switch to achi and there you are. Μήπως εδω εκανα λάθος?Διάλεξα Σου λέει να το συνδέσεις με usb για το migrate αλλά σου λέει να κάνεις το mbr πριν,φαντάζομαι θα εννοούν στο κεντρικό controller αλλιώς δεν έχει νόημα... Αφού τρέχουν τα windows τρέξε το testdisk διάλεξε no log και έπιτα τον ssd σου,θα καταλάβεις από το μέγεθος,μετά διάλεξε intel και τέλος mbr code πάτα Y για να γράψει ένα απλό Mbr που θα εκκενήση τον ssd αν τον βάλεις πρώτο στην σειρά.
alexandros23 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 ok θα δοκιμασω και θα σου πω. Ευχαριστω
alexandros23 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2012 Καλησπέρα αγαπητε ELF sorry για την αργοπορια αλλά ειχα διαφορα προσωπικα τρεχαματα οποτε απαντω σημερα που βρηκα χρονο ώστε να υπαρχει μια απαντηση στο αρχειο. Το testdisk δεν βοηθησε,οποτε εκανα secure erase με το magician και τα εκανα απο την αρχη. Ο SSD στην πρωτη θέση,το ghost στον μανισιο στη δευτερη θεση πρωτα initialize όπως πολυ σωστα υπεδειξες (και εσυ και η samsung αλλα εγω κοιμομουν) και μετα data migrate,restart αλλαγη προτεραιοτητας εκκινησης,aschι βεβαια και voila που λεν και οι πουρκουαδες. Τι να κάνουμε τώρα μαθαίνουμε.... Ευχαριστώ πολύ Αλέξανδρος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα