Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

για να μην τα πολυλογώ, έχω ένα παλιό Toshiba Satellite A200 με πρόβλημα στην οθόνη και επείδή έχω ήδη κι άλλο λαπτοπ και σταθερό σκέφτηκα να πειραματιστώ με το παλιό λάπτοπ. Το συνέδεσα σε εξωτερικό μόνιτορ και του εγκατέστησα τα Windows XP Professional SP1 Αγγλική έκδοση. Αν και έχει δύο σκληρούς δίσκους κατά την εγκατάσταση το σύστημα εμφάνισε μόνο τον ένα, οπότε φορμαρίστηκε και σβήστηκαν τα Vista που είχε, και το λαπτοπ έχει πια μόνο τα XP.. Είχα σκοπό να δοκιμάσω το λεγόμενο dual boot αλλα δεν μου έκατσε. Τέλος πάντων.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να μπώ στο ίντερνετ, για την ακρίβεια δεν έχω ιδέα πώς γίνεται αυτό στα XP. Έχω το κλασικό γρήγορο ίντερνετ με ρούτερ στο οποίο συνδέεται ασύρματα το άλλο λάπτοπ που έχω και με καλώδιο το σταθερο. Ενώ με τα Vista/7 το λαπτοπ ανιχνέυει το ρούτερ και συνδέεται αυτόματα (σου ζητάει μόνο τον κωδικό αμα το έχεις κλειδωμένο), με τα XP τί γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;

Δημιούργησα νέα σύνδεση έβαλα τους κωδικούς του παρόχου μου, συνέδεσα με καλώδιο το κομπιούτερ με το ρούτερ, αλλά τίποτα.

Επιχείρησα να κάνω εγκατάσταση του ρούτερ στο κομπιούτερ αλλά κι αυτό δεν μπόρεσε να γίνει με τίποτα.

Το μόνο πράγμα που λειτουργεί από συνδέσεις δικτύου στο λάπτοπ είναι μια σύνδεση που ανήκει στην κατηγορία "Lan or High-Speed Internet¨ και λέγεται "1394 Connection". Άμα την ανοίξω γράφει Staus connected και Speed: 400.0 Mbps. Sent, received είναι στο μηδέν. Δεν ξέρω τί σημαίνει, ή πού χρησιμεύει. Να πώ επίσης ότι δεν υπάρχει και κανένα εικονίδιο για να βοηθηθώ κάπως, ούτε στην επιφάνεια εργασίας, ούτε στην task bar, μόνο η ώρα και η γλώσσα.

'Ισως μου λειπουν οι drivers της κάρτας δικτύου, αλλά το σάιτ της Toshiba δεν έχει υποστήριξη για αυτό το μοντέλο. (Κλασικά πράγματα. Αναρρωτιέμαι, πώς γίνεται πάντα τα μοντέλα που αγοράζουμε στην ελληνική αγορά να είναι τα μόνα που δεν υποστηρίζονται, είτε πρόκειται για τηλεοράσεις, λαπτοπ, mp3, πάντα το συγκεκριμένο μοντελο δεν υποστηρίζεται από την εταιρία...)

Γενικώς δεν μπορώ να βγάλω άκρη, τί φταίει. Αν μπορέσει κανείς να με διαφωτίσει θα με υποχρέωνε.

Δημοσ.

'Ισως μου λειπουν οι drivers της κάρτας δικτύου, αλλά το σάιτ της Toshiba δεν έχει υποστήριξη για αυτό το μοντέλο. (Κλασικά πράγματα. Αναρρωτιέμαι, πώς γίνεται πάντα τα μοντέλα που αγοράζουμε στην ελληνική αγορά να είναι τα μόνα που δεν υποστηρίζονται, είτε πρόκειται για τηλεοράσεις, λαπτοπ, mp3, πάντα το συγκεκριμένο μοντελο δεν υποστηρίζεται από την εταιρία...)

Η toshiba έχει καλή υποστήριξη,απλά για τα παλιά μοντέλα(άσχετα από που είναι) πρέπει αν την ψάξεις λίγο περισσότερο,πάνε εδώ

http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU

βάλε Product type Archive(πως λέμε αρχαιολογία) και συμπλήρωσε και τα υπόλοιπα,και θα βρεις ό,τι driver υπάρχουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ, τελικά βρήκα τους drivers όπως μου είπες από την Toshiba και έχω ίντερνετ μέσω καλωδίου ethernet. Αλλά δεν μπορώ να έχω ασύρματο. Κατέβασα όλους τους drivers που ήταν σχετικοί, αλλά τίποτα. Επίσης ούτε ήχο έχω αν και κατέβασα τους drivers και για αυτό.

EDIT: Τελικά μετά από ώρα βρηκα στο σάιτ και τους drivers για το ασύρματο. Μένει το πρόβλημα του ήχου. Γενικώς για όσους έχουν παρόμοια προβλήματα η λύση είναι να ψάξουν για χαμένους drivers στο σαιτ του κατασκευαστή. Τα εύσημα στον Elf.

Επεξ/σία από Konstantinos1974
Δημοσ.

Κάνεις uninstall , οτιδήποτε πέρασες περί ήχου , μέσα απο κάποιο πρόγραμμα π.χ CCleaner, είναι free @ filehippo.com , και μετά κατεβάζεις απο κάποια ιστοσελίδα ... αν ψάξεις, σε .torrent θα καταλάβεις τι εννοώ , και θα κατεβάσεις το Driver Genius :)

Και θα βγεί η άκρη με τον ήχο σου ;)

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή. Όμως ξενέρωσα τόσο απίστευτα που δεν μπρούσα να βρω τους drivers του ήχου, μετά από τρείς μέρες που έψαχνα τα πάντα, ώστε το έβαλα το ούτως ή άλλως χαλασμένο λαπτοπ πάλι στη θήκη του και το εγκατέλειψα προκειμένου να μην το πετάξω από το παράθυρο για να βρω την ψυχική μου ηρεμια. Βαρέθηκα δέκα χρόνια το ίδιο βιολί, με το παραμικρό χάνεται το ίντερνετ και ο ήχος και φτύνω αίμα για να τα ξαναβάλω. Τα προβλήματα των υπολογιστών μερικές φορές είναι τόσο εκνευριστικά που πραγματικά δεν αξίζει να τρελαθε'ι κανείς. Και επειδή δεν είμαι και στην καλύτερη φάση της ζωής μου, με περιθώρια υπομονής πολύ μικρά, αποφάσισα να το αφήσω το θέμα. Ελπίζω κάποιος άλλος φουκαράς που παλεύει με τους γαμω-ντραϊβερς να πέσει πάνω σε αυτό το ποστ και να βρει την λύση που ψάχνει.

Και πάλι σ' ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...