Προς το περιεχόμενο

Macbook 2012 & linux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να παρω το νεο macbook που κυκλοφορισε τον περασμενο μηνα αλλα θα ηθελα να ξερω αν ειναι συμβατο με linux η αν παρουσιαζει προβληματα.

Επισης αν τυχον εχει καποιος εμπειρια υπαρχει η δυνατοτητα να αγορασω μονο το hardware χωρις το λογισμικο της apple?

Ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπεις σε αυτή την διαδικασία παρα μόνο για να εχεις την εξωτερική εμφάνιση ενός mac..

Υπάρχουν πολυ ωραια laptops και ταχυτατα που μπορείς να βάλεις Linux και να κανείς καλύτερα την δουλειά σου..

Εάν θα πάρεις mac θα το πάρεις για το λειτουργικό του..

Δεν γίνεται να το πάρεις χωρίς το λειτουργικο έρχονται προ εγκατεστημένα.

Αλλα γιατί τέτοια προκαταλυψει στο λειτουργικο;

Έχεις δουλέψει ποτέ mac OS για να θέλεις να το βγάλεις κατευθείαν πριν καν το δεις;;;

Επίσης το hardware,δεν έχει τίποτα παραπάνω απο τους ανταγωνιστές του...

Sent from my iPad using Insomnia

Επεξ/σία από Tablet
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσον αφορα την εμφανιση στις 13´ που ψαχνω παιζουν λιγα και απο ποιοτητα κατασκευης δεν με πειθουν ακομη και οι επιλογες μου για χρονια ( dell ).

Για το mac os δεν τιθεται θεμα προκαταληψης το εχω δουλεψει( ειχα για ενα διαστημα ενα macbook aluminum του 08) και δεν με εχει βολεψει τοσο.

Απο ζητημα συμβατοτητας με καποια διανομη λινουξ εχει κανεις εμπειρια?

Στο hardware ισα ισα στα 13αρια δεν με ικανοποιει η καρτα γραφικων τους ενας ακομη λογος που ειμαι υπο σκεψη.

Επεξ/σία από akis_fc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θες να πάρεις macbook (ποιο σκέφτεσαι;;; )για την εξωτερική εμφάνιση;;

οκ δικό σου πρόβλημα και δεν θα επιμείνω αλλα προσπαθώ να σε αποτρέψω να ξοδέψεις μια περιουσία χωρίς να έχεις πρόθεση να να αξιοποιήσεις αυτό που εχεις..

Είναι σαν μου λες θα πάρω jeep γιατι μου αρεσει εξωτερικα αλλα θα το οδηγω στην Ολλανδία που έχει μεγιστο υψόμετρο τα 200 μετρα..

Εκτός βέβαια εαν δεν σε νοιάζουν τα χρήματα...Τοτε πάρε οτι γουστάρεις και πειραματίσου και εαν δεν σου κάτσει ...δε σε νοιάζει..

Επεξ/σία από Tablet
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η διανομή Linux που θες να τρέξεις δεν δίνει πληροφορίες στο forum της?Το Ubuntu για παράδειγμα υποστηρίζει και PowerBook, που έχει επεξεργαστή ppc g4.

Δεν είσαι υποχρεωμένος να τρέξεις Mac OS και μπορείς να το διαγράψεις απο το σκληρο, εγκαθιστώντας το λειτουργικο της αρεσκείας σου. Αλλα καλύτερα να το δουλέψεις dual boot όπως γίνεται με το bootcamp και το windows.

Τέλος τα τεχνικά χαρακτηριστικα του Mac που θες να πάρεις,εκτός της εμφάνισης, υπάρχουν και σε αλλα μηχανήματα, τα οποία αν δεν έχει αναφερθεί σε αυτα πρόβλημα με Linux, λογικα ούτε και το MacBook θα έχει. Με λίγα λόγια η ερώτηση σου δεν αφορα το MacBook μόνο, αλλα και όσα μηχανήματα έχουν αντίστοιχα χαρακτηριστηκά.

Η εμπειρία με Ubuntu,suse και fedora έδειξε ότι το Linux τρέχει άψογα στα Mac , με τα όποια προβλήματα να λύνονται με κάποιο wiki ή λίγο ψάξιμο,όπως είναι σύνηθες στο Linux.

Πάντως μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ καλύτερα γιατί δεν τον θες χωρίς το OS x προεγκαταστημένο?

Sent from my iPad using Insomnia

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οκ δικό σου πρόβλημα και δεν θα επιμείνω αλλα προσπαθώ να σε αποτρέψω να ξοδέψεις μια περιουσία χωρίς να έχεις πρόθεση να να αξιοποιήσεις αυτό που εχεις

Αυτο δεν καταλαβα γιατι το λες; Δεν θα το αξιοποιησω επειδη θα βγαλω το mac os? δεν νομιζω τα δυο λειτουργικα να εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στην εκμεταλευση του hardware ! αν το εννοεις απο την πλευρα οτι το hardware αυτο μπορω να το βρω πιο φθηνα συμφωνω μπορω να το βρω με 300 ευρω λιγοτερα αλλα θα οτι εχω δει δεν με πειθει πχ το dell 14z που κοιτουσα το ειδα απο κοντα πολυ ψευτικο σαν αισθηση ηταν το 14αρι μοντελο της toshiba το ιδιο. Ειναι διαφορετικο πραγμα η εξωτερικη εμφανιση και η ποιοτητα κατασκευης. Ευχαριστω για τις απαντησεις οπως και να χει.

Πάντως μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ καλύτερα γιατί δεν τον θες χωρίς το OS x προεγκαταστημένο?

Επειδή δεν θα το χρησιμοποιήσω ήθελα να ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσω μόνο το λαπτοπ και αν γλυτώσω και καμιά 100ρια ευρώ (δεν έχω ιδέα είναι η αλήθεια πόσο το κοστολογούν από τα windows κρίνω), ακόμη καλύτερα.

Επεξ/σία από akis_fc
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο δεν καταλαβα γιατι το λες; Δεν θα το αξιοποιησω επειδη θα βγαλω το mac os? δεν νομιζω τα δυο λειτουργικα να εχουν τοσο μεγαλη διαφορα στην εκμεταλευση του hardware ! αν το εννοεις απο την πλευρα οτι το hardware αυτο μπορω να το βρω πιο φθηνα συμφωνω μπορω να το βρω με 300 ευρω λιγοτερα αλλα θα οτι εχω δει δεν με πειθει πχ το dell 14z που κοιτουσα το ειδα απο κοντα πολυ ψευτικο σαν αισθηση ηταν το 14αρι μοντελο της toshiba το ιδιο. Ειναι διαφορετικο πραγμα η εξωτερικη εμφανιση και η ποιοτητα κατασκευης. Ευχαριστω για τις απαντησεις οπως και να χει.

Αφενός το λέω για το οικονομικό και αφετέρου για τις χρήσης του mac όπως πχ trackpad , τα πληκτρα f , που εχουν καποιες συγκεκριμένες λειτουργιές..(δεν ξέρω εαν ολα αυτα μπορούν να λειτουργήσουν στο linux..

Πάντως εάν διαθέτεις το budget πίστεψε με σε καινούργιο μηχάνημα με Μountail Lion πιστεύω θα αναθεωρήσεις για το λειτουργικό ..

Και βέβαια θα έχεις πάντα την επιλογή για αλλαγή λειτουργικού και πειραματισμών

Επίσης το λειτουργικο των mac κάνει 15ευρω..

Επεξ/σία από Tablet
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαίνω, αν βάλει σε Windows laptop Linux είναι εντάξει αλλά αν βάλει σε apple είναι κρίμα;

Το ερώτημά του ήταν αν το macbookpro είναι συμβατό με κάποια διανομή linux όχι αν υπάρχει κάποιο άλλο πιο φθηνό laptop. Δικά του τα λεφά, και δικαίωμά του να μην του αρέσει το OS X.

Βtw, 15 ευρώ κοστίζει η αναβάθμιση του OS X (όπως πχ 40 ευρώ κοστίζει η αναβάθμιση σε Windows 8). Το λειτουργικό καθώς δεν πωλείται ξεχωριστά δεν ξέρουμε πόσο κοστολογείται από την apple.

Επεξ/σία από Palp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαίνω, αν βάλει σε Windows laptop Linux είναι εντάξει αλλά αν βάλει σε apple είναι κρίμα;

Το ερώτημά του ήταν αν το macbookpro είναι συμβατό με κάποια διανομή linux όχι αν υπάρχει κάποιο άλλο πιο φθηνό laptop. Δικά του τα λεφά, και δικαίωμά του να μην του αρέσει το OS X.

Βtw, 15 ευρώ κοστίζει η αναβάθμιση του OS X (όπως πχ 40 ευρώ κοστίζει η αναβάθμιση σε Windows 8). Το λειτουργικό καθώς δεν πωλείται ξεχωριστά δεν ξέρουμε πόσο κοστολογείται από την apple.

Κανεις λαθος εδω τα linux στήθηκαν πάνω σε pc και οχι σε mac...Το mac ειναι ενα ολοκληρομενο αυτόνομο σύστημα...

Το λειτουργικο δεν πωλειται ξεχωριστα διοτι ολα τα mac που εχουν κυκλοφορήσει ποτε έρχονται με ενσωματωμένο λειτουργικο , οποτε πληρωνεις μονο την αναβαθμισει..

Επεξ/σία από Tablet
Δημοσ.

Εγω παντως τα τελευταια χρονια εχω διαφορα Lenovo Thinkpad ειτε με Fedora ή με Debian δουλευουν ρολοι, πανε σφαιρα. Το κυριοτερο δε ανησυχω μη τα χτυπησω σε καμια γωνια ή μη μου πεσει η τσαντα γιατι απλα δε καταλαβαινουν Jesus. Οχι οτι δε με νοιαζει δε ιδρωνω κιολας. Η τελευταια εμπειρια με macbook ηταν ενα ωραιο 15αρι με i7, του οποιου η τσαντα μου εφυγε απο τα χερια, βρηκε πρωτα στο παπουτσι μετα στο χαλι και στραβωσε το αλουμινενιο case του. Επισης στα Lenovo δυσκολα να ακουσεις το fan, ενω στα macbook ειναι συνηθες. Ωραια τα macbook αλλα απαιτουν καποιες παραχωρησεις και τις επιδοσεις τις βρισκεις αλλου σημαντικα πιο φτηνα

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για το dell xps 13 είχα βρει μόνο το xps 14z από dell αλλά δεν είχα κοιτάξει για ultrabook είναι η αλήθεια.

@Baggs όταν λες ότι τα mac απαιτούν κάποιες παραχωρήσεις σε τι αναφέρεσαι ?

Δημοσ.

Αναφερομαι στην προσοχη που πρεπει να δινεις στη μεταχειριση τους. Το αλουμινιο στραβωνει ευκολα. Βεβαια θα μου πεις για αυτο υπαρχουν οι θηκες αλλα προσωπικα μου χαλανε την ολη εικονα των macbook. Επισης λογω κατασκευης θερμαινονται και δε ειναι οτι καλυτερο να το ακουμπας στα ποδια σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφερομαι στην προσοχη που πρεπει να δινεις στη μεταχειριση τους. Το αλουμινιο στραβωνει ευκολα. Βεβαια θα μου πεις για αυτο υπαρχουν οι θηκες αλλα προσωπικα μου χαλανε την ολη εικονα των macbook. Επισης λογω κατασκευης θερμαινονται και δε ειναι οτι καλυτερο να το ακουμπας στα ποδια σου.

Συμφωνώ απόλυτα! Έχω το Τ400 και έχω δουλέψει σε macbook pro και air. Οκ δεν λέω ωραία είναι αλλά είσαι με ένα μόνιμο άγχος. Τα thinkpad είναι αθόρυβα και στιβαρά σαν τανκ. Τρέχω ubuntu 12.04 & win7 dual boot. Με τον ssd το ubuntu είναι supersnapy. Με την κάρτα γραφικών του απλά δεν είμαι ευχαριστημένος.. Άρα σου προτείνω αντι για macbook pro τσέκαρε το lenovo thinkpad T430s

Sent from my iPhone using Insomnia

Επεξ/σία από gballas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...