Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα..Στο σπίτι του αδερφού μου πέρασαν νέα τηλεφωνική γραμμή και το πήγα 1 πριζάκι του με 2 εξόδους rj 11...Το καλώδιο που έρχεται βγάζει 4 καλώδια 2 μπλε και 2 κόκκινα!!!Του είπα λοιπόν να βάλει πάνω στις θέσεις 2 και 3 1 κόκκινο και 1 μπλε καλωδιάκι όπως και να κάνει το ίδιο κάτω..Σωστά δεν του τα είπα?

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα..Στο σπίτι του αδερφού μου πέρασαν νέα τηλεφωνική γραμμή και το πήγα 1 πριζάκι του με 2 εξόδους rj 11...Το καλώδιο που έρχεται βγάζει 4 καλώδια 2 μπλε και 2 κόκκινα!!!Του είπα λοιπόν να βάλει πάνω στις θέσεις 2 και 3 1 κόκκινο και 1 μπλε καλωδιάκι όπως και να κάνει το ίδιο κάτω..Σωστά δεν του τα είπα?

ναι σωστα του ειπες αρκη το ζευγαρη που εχει συνδεση στο 2/3 να ειναι αυτο που εχει την γραμμη του οτε.επησεις να ειναι συγουρος οτι το ενα απο τα δυο ζευγαρια δεν παει σε καποιο αλλο δωματιο.παλεια περναγαν μονο ενα ζευγαρη καλωδια για γραμμη τηλεφωνου και κανανε γεφηρες παλη με κοκκινο μπλε καλωδειο σε αλλη πριζα δοματιου,

Επεξ/σία από nikos1982
Δημοσ.

Λογικά αν δουλέψουν και οι 2 έξοδοι είμαστε κομπλέ έτσι?

το ενα απο τα δυο ζευγαρια εχει σημα το ποιο πρεπει να στο δηξει ο οτε οταν ερθει και στο συνδεση η καποιος ηλεκτρολογος.

Δημοσ.

στην πριζα εχεις 4 καλωδεια.δυο κοκκινα δυο μπλε.το καθε ζευγαει αποτελιτε απο ενα καλωδειο καθε χρωματος.κοκκινο/μπλε.ενα απο αυτα τα δυο ζυγαρια πρεπει να ειναι και η γραμμη τηλεφονου.τι ακριβως σε μπερδευει?

Δημοσ.

εκεί που μου είπες πως ένα από τα δυο έχει σήμα..δηλαδή και οι 2 έξοδοι δεν θα έχουν σήμα?

οχι μονο το ενα απο τα δυο ζευγαρια θα εχει σημα.το δευτερο αν δεν πηγενει σε καποιο δωματιο ειναι για καβατζα αν θελεις δευτερη γραμμη τηλεφωνου η παθει κατη το αλλο ζευγαρη.

Δημοσ.

Οπότε το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να βρω ποιο από τα 2 έχει το σήμα και να συνδέσω μόνο εκείνο πχ πάνω στο 2 το μπλε και κάτω στο 3 το κόκκινο έτσι ώστε να βγάζουν και τα 2 σήμα..Σωστά?

Δημοσ.

Οπότε το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να βρω ποιο από τα 2 έχει το σήμα και να συνδέσω μόνο εκείνο πχ πάνω στο 2 το μπλε και κάτω στο 3 το κόκκινο έτσι ώστε να βγάζουν και τα 2 σήμα..Σωστά?

ναι.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση και τα 2 καλώδια του οτέ να στέλνουν ίδιο σήμα?

αλλο να εχει σημα (γραμμη τηλεφωνου) και αλλα να εχει απλα καποια ταση σε βολτ.το σηγουρο ειναι οτι μονο το ενα απο τα δυο ζυγαρια θα εχει γραμμη τηλεφωνου.

Δημοσ.

Οκ οπότε για να είμαι σίγουρος θα βρω ποιο είναι το καλώδιο και θα στείλω το μπλε πάνω και το κόκκινο κάτω έτσι ώστε να έχουν σήμα και οι 2 έξοδοι..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...