Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Είμαι σε αναζήτηση ενός laptop μεταξύ 13 και 14 ίντσες μέχρι 800 με 850 ευρώ. Επειδή σε αυτά τα λεφτά παίζουν και αρκετά ultrabooks υπάρχει κάποιος που να έχει ένα για να μου πει εντυπώσεις κλπ.; Εγώ έχω βρει αυτά τα 2, http://www.skroutz.gr/s/1940644/Sony-Vaio-SV-E14A1S1E-i3-2350M-4GB-500GB.html και http://www.skroutz.gr/s/427187/HP-Folio-13-1000-en.html. Το ξέρω ότι το ένα είναι ultrabook ενώ το άλλο 14 inch notebook αλλά αν κάποιος γνωρίζει κάτι για αυτά ας μου πει!

Δημοσ.

Εδώ, κοιτάς τι θεωρείς ότι σου χρειάζεται.

Το Vaio έχει λιγότερο ισχυρό επεξεργαστή, αλλά έχει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, όπως επίσης και 500GB σκληρό δίσκο.

Το HP έχει ταχύτερο επεξεργαστή, από τον οποίο και εξαρτάται η κάρτα γραφικών [HD3000]. Σε δεδομένα σταθερού PC παίζει ικανοποιητικά και 1080p. Σε laptop θα γίνεται φαντάζομαι αποτεφρωτήριο από τις θερμοκρασίες που θα πιάνει σε τόσο απαιτητικό περιεχόμενο. Επίσης, έχει SSD που του δίνει αρκετούς πόντους σε ταχύτητα. Δυστυχώς είναι μόλις 128GB, πράγμα που εσένα ίσως σου φανεί ασήμαντο αν έχεις εύκαιρο ΠΑΝΤΑ έναν εξωτερικό σκληρό.

Τέλος αμελητέα θεωρώ την διαφορά 0,7" στην οθόνη του ενός από το άλλο, όπως επίσης καθαρά υποκειμενική είναι και η έλλειψη του DVD drive από το Folio.

Πιο value for money μοιάζει το Vaio, πιο ποζεριά και ποιοτικά ανώτερο φαίνεται το HP.

Δημοσ.

Ναι όσον αφορά τις θερμοκρασίες που ανεβάζουν τα ultrabooks δεν έχω δει και τα καλύτερα...Έχεις δίκιο για το vaio και μιας και θα ήθελα να μπορεί να παίξει και κανα παιχνιδάκι το HP με αυτη τη κάρτα λογικά δεν...Κάποια άλλη πρόταση ίσως; αλλιώς νομίζω ότι το vaio μετά αποτελεί μονόδρομο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το budget που δίνεις, έχεις άπειρες επιλογές :lol:

Εγώ θα έπαιρνα ένα HP Pavillion στα 700-750 και θα με κέρναγα μια μπύρα με τα υπόλοιπα 50-100 :mrgreen:

http://www.skroutz.gr/s/427347/HP-Pavilion-dv6-6c01-ev.html

Επεξ/σία από x_vagos_x
Δημοσ.

H δική μου ερώτηση , θέλεις αναγκαστικά ανάμεσα σε 13"-14" ?

Γιατί μπορείς να πας σε 15.6" και να είσαι και με καλύτερα χαρακτηριστικά και τιμή / απόδοση . :)

Δημοσ.

Ναι το έχω προσέξει ότι με τα ίδια λεφτά όταν πας στις 15 με 16 ίντσες έχεις καλύτερο hardware αλλά τα 15άρια μου φαίνονται υπερβολικά μεγάλα και χάνεται λίγο το χαρακτηριστικό της φορητότητας... Μιας και έχω σταθερό υπολογιστή για πιο βαρείες δουλείες, είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω επιδόσεις για φορητότητα...

Δημοσ.

Lenovo U310, Toshiba Z930 ειναι 2 ultrabook αξιολογα...

Μην ασχοληθείς με μεγαλύτερες απο 13ιντσες/1,8κιλά/5ωρες αυτονομίας, αμα θες πραγματικά φορητο υπολογιστή...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ σωστά τα λέει ο Λογιστής από πάνω. Ωστόσο δεν νομίζω ότι θα μπορείς να παίξεις παιχνίδια με το budget σου και τους "περιορισμούς" που θέτει στο hardware η έννοια της φορητότητας... :huh:

Ή φορητότητα και μέτριες επιδόσεις, ή απλώς μικρότερη οθόνη. Θεωρώ. ^_^

Επεξ/σία από x_vagos_x
Δημοσ.

Lenovo U310 +1

προσωπικά έχω σε μεγάλη εκτίμηση τις 13'' στους φορητούς , αν μιλάμε για πραγματική φορητότητα . Αν θες και δυο βαστάζους για τον φορητό , μάλλον ξεφεύγεις από την έννοια της φορητότητας . Δεν είναι τυχαίο ότι στις 13" είναι σχετικά δύσκολο να βρεις κάτι φθηνό.

Δημοσ.
Δεν είναι τυχαίο ότι στις 13" είναι σχετικά δύσκολο να βρεις κάτι φθηνό.

Εγώ αυτό το προσέδιδα πάντα στο πόσο νεοεισαχθείσα είναι σαν διάσταση. Όσο πιο λίγα μοντέλα κυκλοφορούν, τόσο πιο κλειστή η γκάμα τιμών. Δεν μπορεί να εμφανιστεί ένας κατασκευαστής που να πουλάει στη μισή τιμή. Σιγά σιγά, με όλο και περισσότερες επιλογές θα αμβλυνθεί και το target group, και η ψαλίδα στις τιμές (ακριβότερο-φτηνότερο).

Δημοσ.

ε, τόσο νεοεισαχθείσα δεν είναι , αλλά δέστε τι γίνεται στην apple , πόσο ακριβός είναι ο 13αρης ο mac air . Γενικά , είναι από τις ακριβές κατηγορίες οι 13" , ίσως λόγω και το περιορισμένου target group , όπως λέει και ο συμφορίτης vagos .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...