Προς το περιεχόμενο

Clean install MOUNTAIN LION?

dimi.d

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή θέλω να κάνω και εγώ ένα φρέσκο Install για να είμαι σίγουρος.

Έχω περάσει στο itunes τραγούδια με τα tags τους και γενικά έχει πέσει πολύ δουλειά.

Επίσης έχω time machine που κοιτάει τα πάντα εκτός από τα torrents μου.

Αν κάνω φρέσκο install μπορώ από το time machine, να τραβήξω τη μουσική και γενικά το itunes να γίνει όπως ήταν;

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή θέλω να κάνω και εγώ ένα φρέσκο Install για να είμαι σίγουρος.

Έχω περάσει στο itunes τραγούδια με τα tags τους και γενικά έχει πέσει πολύ δουλειά.

Επίσης έχω time machine που κοιτάει τα πάντα εκτός από τα torrents μου.

Αν κάνω φρέσκο install μπορώ από το time machine' date=' να τραβήξω τη μουσική και γενικά το itunes να γίνει όπως ήταν;

Ευχαριστώ.[/quote']

Ναι. Μετα το clean install θα ξεκινήσει με επιλογές,όπου μια απο αυτές είναι να επαναφερεις το λογαριασμο σου απο timemachine backup.

Sent from my iPad using Insomnia

Μάλιστα.

Επίσης αρχεία κλπ' date=' φαντάζομαι ότι απλά θα τα τραβήξω μέσα από το Time Machine, σωστά; Θα πάω πίσω στο χρόνο.[/quote']

Λογικα θα εμφανιστούν όλα όπως τα είχες αφήσει πλην του λειτουργικου. Επαναλαμβάνω η επαναφορά του account απο το timemachine με ότι είχες μέσα σε αυτο, είναι μια απο τις επιλογές που σου παρουσιάζονται κατα την εκκίνηση και ίσως για μένα είναι η καλύτερη ,γιατι με το ξανά φτιάξεις καινούργιο account ίσως δημιουργήσει conflict σε κάποιες εφαρμογές. Επίσης πράγματα που δεν θελουμε να χάσουμε τα βάζουμε σε περισσότερους απο ένα σκληρούς ή προτιμάμε πιο αξιόπιστες λύσεις τύπου raid ή beyond...

Ωραία, οπότε έχουμε και λέμε.

Αρχεία όπως word/pages, excel/Numbers, κλπ θα τα βάλω σε έναν δίσκο.

Φωτογραφίες και μουσική, εκ των πραγμάτων νομίζω ότι δεν μπορώ. Αυτά είναι στο Time Machine και θα γίνουν Restore.

Η καλυτερη ,γρηγοροτερη και μονιμοτερη λυση ειναι το χωρισμα του σκληρου σε 2 partitions και να βαλετε τα αρχεια του χρηστη, δηλαδη το home directory, στο δευτερο partition.(επιλογη απο το system preferences)

Ετσι οταν θα χρειαστει να κανετε clean install (ή πχ να εγκαταστησετε εναν ssd), δεν θα χρειαστουν μεταφορες ή time machine των αρχειων σας, της μουσικης σας, των φωτογραφιων σας, δεν θα χαθει η itunes library κλπ κλπ.

Ένας φίλος αγόρασε από κατάστημα έναν iMac 21". Δυστυχώς έκανε το λάθος και τον πήρε μεταχειρισμένο για να γλιτώσει λιγότερα από 150€. Ήταν από επιστροφή.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν τα στοιχεία του προηγούμενου χρήστη. Έβαλε όπου μπορούσε τα δικά του στοιχεία ως administrator, κλπ, αλλά του κάνει περίεργα. Για παράδειγμα έσβησε μερικές φωτογραφίες και του έκανε 9 ώρες περίπου να τις σβήσει και έγραφε 1000+++ στοιχεία προς διαγραφή και κάτι τέτοια.

Του είπα ότι καλό θα ήταν να κάνει ένα Format και να περάσει από την αρχή το λειτουργικό για να είναι σίγουρος. Από την άλλη δεν πήρε το DVD με το λειτουργικό. Δεν το είχε μέσα το κουτί.

Σε αυτήν τη περίπτωση πρέπει να κάνει Format και να το κατεβάσει μέσω Ethernet ή μπορεί να το κάνει με τον κλασσικό τρόπο, δηλαδή από τη στιγμή που έχει εγκατεστημένο το Mountain να το γράψει σε ένα DVD και να το βάλει;

Πάντως, δεν μπορώ να δω την ανάγκη για clean install του ML.

Έκανα upgrade από SL σε ML χωρίς clean install και ό,τι πρόβλημα παρουσιάστηκε (κυρίως στα plists του Finder) λύθηκε σχεδόν άμεσα με 3 - 4 κλικ.

1) Η παραπάνω ερώτηση μου, δεν αφορά το δικό μου μηχάνημα.

2) Παρόλα αυτά κάποια στιγμή θέλω να κάνω ένα Clean Install το Mountail Lion, για ψυχολογικούς λόγους περισσότερο.

:)

1) Η παραπάνω ερώτηση μου' date=' δεν αφορά το δικό μου μηχάνημα.

2) Παρόλα αυτά κάποια στιγμή θέλω να κάνω ένα Clean Install το Mountail Lion, για ψυχολογικούς λόγους περισσότερο.

:)[/quote']

Αν ψάξεις λίγο παλαιότερα θα δεις αντίστοιχα θεματα που λένε για clean instal mountain lion ή lion.

Πάντως νομίζω ότι και που ρωτάω κακός ρωτάω και σας ζαλίζω και εσάς. Το Time Machine πάντα αυτή τη δουλειά υποτίθεται ότι έκανε. Από τη στιγμή που έχω Time Machine, μπορώ να πάω να αγοράσω ένα καινούριο iMac και να επαναφέρω ότι θέλω σε αυτό. Έτσι λοιπόν, το ίδιο ισχύει και και με το Format και Install.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...