Προς το περιεχόμενο

Clean install MOUNTAIN LION?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα, καποιος να μου πει πως κανω clean install το mountain lion που μολις κατεβασα απο το appstore.. (τωρα ειμαι σε lion)

θελω να κανω καθαρο clean install please οποιος ξερει...

Δημοσ.

Αυτό που έκανα εγώ είναι το εξής:

- Boot από εξωτερικό δίσκο σε Lion.

- Όταν μου ζήτησε δίσκο για την εγκατάσταση του Mountain Lion, του είπα τον εσωτερικό που ήταν άδειος.

φιλικά,

Δημοσ.

λοιπον... εκανα σε usb το mountain lion... πρωτου κανω install εσβησα τον σκληρο δισκο τον εκανα erase, και μετα εκανα reinstall mountain lion και ολα τελεια...

απλα τωρα στην επιφανεια εργασιας εξω... δεν ειναι ο δισκος και δεν ξερω πως να τον βγαλω... εννοω mancintosh HD η εικονα με τον σκληρο δισκο... καμια βοηθεια? κατι ευκολο πρεπει να ειναι που ουτε με περναει απο το μυαλο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σωστος εισαι αδερφε... ε ναι..!

και κατι ακομα... κατεβαζω ενα προγραμμα... διπλα απο το size που λεει kind: ειναι disk image... ειναι λογικο ε?

Επισεις..εχω εναν σκληρο δισκο εσωτερικο μεγαλυτερο 500 (τωρα αυτος που εχω ειναι 200)... πως θα γινει να κανω αλλαγη τους σκληρους? δλδ... οπως ειναι ακριβως αυτος τωρα να ειναι και ο αλλος... με clean install mountain lion .. απο πισω ξερω να το ανοιξω και να τον βαλω.. απλα δεν ξερω μετα που θα ανοιξω το μηχανημα τι γινεται..?

Μπορω να κανω κανα buckup τωρα που τον εχω συνδεδεμενο με το mac και μετα τον περναω μεσα και ολα καλα ? οπως ειναι τωρα αυτος που εχω ? θα τρεχει mountain lion..?

ο σκληρος ειναι 2.5 τον συνδεω με usb

και μπορει να ανοιξει το καλυμα και να μπει μεσα στο laptop

Επεξ/σία από dimi.d
Δημοσ.

SuperDuper! - θα αντιγράψεις τον ένα δίσκο στον άλλο, θα τον αντικαταστήσεις και είσαι ΟΚ.

καλημέρα,

Δημοσ.

γινε λιγο πιο σαφης :-p γιατι δεν το κατεχω..

Επισεις πως θα δω ποιος σκληρος δησκος που εχω ειναι καλυτερος? αυτος που φοραει τωρα το mac μου (hitachi 250) η αυτος που εχω στα χερια μου? (WD 500)

Δημοσ.

Φίλε μου όλα αυτά θέλουν μια εξοικείωση για να τα κάνεις,φτιάξε το dvd η usb με το mountain,άλλαξε τον δίσκο πρώτα με αυτόν που θέλεις κενό, και μετά ξεκίνα με boot από το usb.από εκεί κ πέρα στο πρώτο boot μπορείς να μεταφέρεις ότι θέλεις απο τον άλλον συνδέοντας τον ως USB. σου ξαναλέω όμως θέλουν μια εμπειρία και πως θ'ανοιξεις το μηχάνημα,και πως θα προχωρήσεις απροβλημάτιστα.

Δημοσ.

γινεται χωρις DVD η USB Να το κανω αυτο? δηλαδη οπως λεει το παλικαρι πανω με το superduper!?

δηλαδη κανω απο τον εναν στον αλλον αντιγραφη το ανοιγω βγαζω τον εναν βαζω τον αλλον και ολα καλα?

Δημοσ.

Γίνεται κ με carbon copy,αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι θέλει μια κάποια εμπειρία όλο αυτό.και αφού θα βάλεις καινούριο δίσκο ποιος ο λόγος να μην έχεις το απόλυτο clean install ?

Δημοσ.

μα χθες εκανα απολυτο clean install σε αυτον τον δισκο που μιλαμε τωρα... εχω την εμπειρια να το ανοιξω απλα δεν ξερω τι παιζει με τα copy και τις ιστοριες αυτο ολο.. επισεις εχω εναν σκληρο μονο! δεν μου βρισκεται USB STICK Αυτη την στιγμη... τι προτεινεις? να το αφησω για καμια αλλη μερα που θα εχω usb? περναω τον δισκο αδειο μεσα φορτωνω το mountain lion στο stick το τρεχω και ολα καλα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι κατά την ταπεινή μου άποψη αφού είσαι φρέσκος σε αυτόν τον δίσκο (δεν το είχα καταλάβει) μπορείς να προχωρήσεις το στήσιμο σου όσο θέλεις και μόλις βρεις κ φτιάξεις το usb τότε να βάλεις τον άλλο δίσκο μέσα,να κάνεις πάλι το installation από την αρχή και μετά από το πρώτο reboot εκεί που σου λέει αν θέλεις να μεταφέρεις αρχεία από άλλον mac να πεις ναι από άλλον δίσκο,θα έχεις κουμπωμένο σε usb πλέον αυτόν που θα έχεις βγάλει (τον μικρο) και μολις τελειώσει η μεταφορά θα εισαι ακριβός οπου είχες φτάσει με τον μικρο όταν ήταν εσωτερικός.

Δηλαδή όλη την δουλειά της μεταφοράς να την αναλάβει το Migration Assistant.

Επεξ/σία από MoviemakerGr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...