poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 με τον καθαρισμο γραμμης δεν ξερω τι εννοει ο οτε .ριχνει ταση κανει κατι αλλο δεν ξερω.καλα που μου το ειπες για να ρωτησω τι εννοουν.κατα τα αλλα ναι σου ειπα να δοκιμασεις στο σιδερενιο το κουτακι πριν δηλαδη παει στο σπιτι σου μηπως εγινε κατι εκει.δυσκολο αλλα δεν χανεις κατι.μηπως εχουν οξειδωθει τα καλωδια η ακουμπαειι τιποτα πανω κτλ.γιατι κατι αλλο σε σενα δεν μπορεις να τσεκαρεις ετσι και αλλιως.
Dimitris19 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2012 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τη βοήθεια. Με τον κατανεμητή λέω να μην ασχοληθώ μιας και είμαι άσχετος και τελικά τα κάνω χειρότερα και με κυνηγάνε και ο πατέρας μου και ο θείος μου που παίρνει καλώδιο απο εκεί Πάντως έτσι για πλάκα καθάρισα και το ένα splitter που έχω το οποίο είχε μαζέψει μισό κιλό σκόνη και πήγε στα 16.200 μετά το restart. Δε νομίζω να έχει βέβαια σχέση με την συνολική πτώση που είχα στο συγχρονισμό αλλά κάτι είναι κι αυτό.
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 το οτι εφυγε η σκονη ειναι σιγουρα καλο αλλα οτι απο 16 πηγες 16200 οχι δεν ειναι το splitter.εχει να κανει με την γραμμη,αυτο που θα μπορουσες να κανεις αφου δεν θες να μπλεξεις με το κουτι αν και δεν ειναι κατι δυσκολο αφου μονο 2 ατομα εχετε γραμμη σε εκεινο το σιδερενιο κουτι θα ηταν να αφησεις μονο το ρουτερ στην κεντρικη πριζα η σε καποια αλλη και να βγαλεις ολα τα τηλεφωνα απο πανω και ολα τα φιλτρα splitter να δεις αν θα αλλαξει κατι.
Dimitris19 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Βασικά απο τα 15.000 πήγα στα 16.200, βγάζοντας splitter κλπ και συνδέοντας μόνο το router στην πρίζα πήγε στα 16.700 Αφού τα ξανασύνδεσα και μετά απο κάμποσα restarts είμαι πάλι στα 15.300. Θα κοιτάξω να ανοίξω αύριο το κουτί να δω τι μπορώ να κάνω γιατί διάβασα σε κάτι θέματα οτι θέλει ένα εργαλείο για να κουμπώσεις πάλι τα καλώδια στον κατανεμητή. Δεν θέλω να κάτσω να ασχοληθώ πολύ με τον ΟΤΕ τώρα με βλάβες κλπ γιατί σκέφτομαι να πάω σε Hol
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 αν ειναι κατανεμητης με ρεγκλετες crone θελει και εργαλειο crone>αν ειναι box με σιδερενια χωνευτη τοτε ειναι στριμμενα καλωδια οποτε εκει δεν θες κατι.μπορεις μετα αν θες να βαλεις 3m scotchlock η θερμοσυστελομενο.Απλα να δεις αν φταιει κατι σε σενα η οχι.αν η γραμμη ειναι ετσι λογω οτε εννοειται οτι οταν πας στην Hol λογικα θα παιξεις στην ιδια ταχυτητα με τωρα αφου ο χαλκος εχει πχ το συγκεκριμενο θεμα .και η Hol δινει 9 margin οπως ο οτε οποτε πανω κατω ιδια ταχυτητα.εκτος αν το προβλημα ειναι ειτε σε σενα ειτε στο dslam του οτε οποτε στην πρωτη περιπτωση το λυνεις εσυ στην δευτερη θα λυθει μονο του οταν πας στην Hol.
Dimitris19 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Οκ ευχαριστώ! Θα δοκιμάσω αύριο το ρουτερ αν είναι για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα απ'την πλευρά μου. Το κουτί στο σπίτι μου είναι αυτό
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 ναι αυτο ειναι.εκειμεσα ειναι η γραμμη σου.δες οτι τα καλωδια δενεχουν οξειδωθει οτι γενικοτερα ειναι μονομενα πριν τα ξαναενωσεις και βαλε το ρουτερ εκει με καποιο τροπο.θες ρευμα και ενα καλωδιο τηλεφωνικο που να το εχεις γυμνωσει απο την μια πλευρα. αν το καλωδιο που φευγει αριστερα ειναι το δικο σου ελπιζω να ειναι κανα σωστο καλωδιο και οχι κανα της πλακας.
Dimitris19 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Το 3m scotchlock που λες παραπάνω είναι για μόνωση? Αν είναι να πάω να πάρω. Αλλιώς με καμιά ταινία. Δικά μου είναι 2 καλώδια απο αυτά που βλέπεις, το ένα το πιο χοντρό πάει στον πάνω όροφο και το αριστερό που λες στον κάτω. Εντωμεταξύ το αριστερό που το κοίταξα λίγο το απόγευμα είναι σε ένα σημείο σαν "ξεραμένο" απο τον ήλιο κλπ. Αλλά το ρούτερ το έχω πάνω.
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 πρωτη λυση 3m scotchlock.αλλιως γνωστα σαν φακες.μπαινει το καλωδιο μεσα χωρις να το γυμνωσεις εχει και gel και κανεις την ενωση χωρις να εχεις θεματα υγρασιας. λυση 2.θερμοσυστελομενο μακαρονι.κοβεις ενα κοματακι το βαζεις γυρω απο το καλωδιο το ζεστενεις με αναπτηρα και σφιγγει στο καλωδιο.αν το κουτι σου δεν παιρνει νερα μεσα ειναι μια χαρα λυση.σαν extra protecion μονοτικη απεξω.ναι τα καλωδια τα απλα ξεραινονται και χαλανε απο τον ηλιο υγρασια κτλ.του οτε τα χοντρα εχουν πολλες μονωσεις .ειναι καλωδιο απεξω λαστιχομονωση μετα απεξω πλεγμα απο σιδερο και μετα το απεξω που βλεπεις το γκρι. το αριστερο πρεπει να ειναι λιγο της πλακας καλωδιο σαν συναγερμου μου μοιαζει.δυο ζευγων ουτε καν twisted.μακαρι να ειναι δικτυου αλλα χλωμο το κοβω.
Dimitris19 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Ωραία, θα πάω να κοιτάξω αν είναι και ότι βρω. Αυτοί τα έχουν στριμμένα και τέλος μέσα στο κουτάκι? Καμία μόνωση? Το αριστερό δεν ξέρω πόσα ζεύγη έχει γιατί το έχουν τυλιγμένο με μια μονωτική κατευθείαν σε rj11, ούτε καν σε πρίζα πάει. Το πάνω όμως το πιο χοντρό έχει 2 ζεύγη, ένα κόκκινο - μπλε που πηγαίνει στο πριζάκι και άλλα 2 κομμένα edit Σύνδεσα το router στο box και ιδού η μέτρηση Εδώ η μέτρηση στην πρίζα μετά Αμελητέα διαφορά θα έλεγα καθώς τα 16.000+ τα πιάνω και στην πρίζα με βγαλμένα τα τηλέφωνα. Οπότε από την πλευρά μου μάλλον είμαι εντάξει. Μέσα στο box είχε πολλά καλώδια, δεν περίμενα να βρω τόσα, μια μελισσοφωλιά, 2 νεκρές μέλισσες και ένα σαν νταβάνι edit 2 To ότι κατεβάζω απο nvidia 2.5 ΜΒ/s πώς εξηγείται Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2012 από Dimitris19
poulinos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 o οτε τα εχει στριμμενα και ενα σαν πλαστικο καπακι.σαν θερμοσυστελομενο αλλα δεν ειναι.δεν σφιγει πανω στο καλωδιο.απλα σαν ενα κοματακι λαστιχο.ασχετα αν πας hol καλο ειναι να δεις τι γινεται διοτι αμα πας hol με την ιδια γραμμη θα εχεις το ιδιο θεμα.αν ειναι οτε πες οκ αλλα αμα ειναι σε σενα ειναι κριμα και τωρα με οτε και μετα με Hol να χανεις ταχυτητα λογω λαθους στο δικο σου κομματι.για αυτο επειμενω που σου λεω κοιταξε το αν πιανουν τα χερια σου. ναι μετα απο την εικονα απο την πλευρα σου ειναι ενταξει.καλα εκει μεσα τα παντα βρισκεις.προσεχε λιγακι οταν τα ανοιγεις μην σου επιτεθει τιποτα.εχω δει μυρμηγκια κτλ κτλ.συνηθως οτι ειναι εκειμεσα ειναι πεθαμενο αλλα φαντασου να σου πετυχει μελλισσα.τοσα χρονια δεν μου εχει τυχει ευτυχως. το μονο που ελπιζω να μην εχει κανει ο οτε επειδη εισαι σε alcatel dslam μην σε εχει βαλει σε rfi profile και για αυτο χανεις σε ταχυτητα.αλλα αντε να το μαθεις αυτο.ουτε μεσα στον οτε δεν θα ξερουν τι ειναι.αλλα να μην το ειχαν πριν και να το βαλαν μετα χλωμο.απο το dmt περα απο εκεινο το μικρο κενο κατι αλλο παραξενο δεν υπαρχει.μαλλον κατι θα καναν οι τεχνικοι στο καφαο δεν χανεις κατι να δοκιμασεις. τα 2,5 mbyte αν ειναι σταθερα ειναι παραξενο.με 15 θα πρεπε να ειχες max 1800 εκτος αν το ειχες κατεβασει λιγο παλι αυτο το αρχειο οποτε το φορτωσε απο τον δισκο.για δοκιμασε με αλλο αρχειο.
Dimitris19 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2012 Άστα να πάνε, άνοιξα το καπάκι και βλέπω την φωλιά και τις μέλισσες που ήταν μπλεγμένες στα καλώδια να πέφτουν και νόμιζα ήταν ζωντανές και πετάχτηκα στο γκαζόν. Ευτυχώς που δεν πήδηξα στις τριανταφυλλιές Παρήγγειλα και 3M scotchlok γιατί δεν βρήκα εδώ και θα τα βάλω όταν έρθουν, φαίνεται πολύ καλή λύση και για την υγρασία και για τα καλώδια. Νομίζω είναι και καλύτερο για τα καλώδια που μεταφέρουν dsl σήμα να μην είναι στριμμένα έτσι? Τα alcatel dslam δεν είναι καλά? Από που καταλαβαίνεις ότι είναι τέτοιο? Και γω πιστεύω ότι κάτι έκαναν στο καφάο εκείνη τη μέρα. Βέβαια να πω την αλήθεια ακολούθησα το εναέριο καλώδιο που φεύγει απ την κολώνα μου και κάποια στιγμή σταματάει σε ένα σπίτι, σα να εξαφανίζεται. Δε μου φάνηκε να πηγαίνει σε αυτό το καφάο. Αλλά και ούτε κάπου αλλού Πάντως μέσα απο τις γνώσεις σου και την προθυμία σου για βοήθεια έχω μάθει πράγματα για τα οποία δεν είχα ιδέα. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 γενικως τα κουτια αυτα δεν κλεινουν καλα και μενει κενο απο κατω οποτε μππορεις να βρεις οτιδηποτε μεσα.το πιο συνηθες κατι σαν κουκουλια. απλα προσεχε αν και σου ειπα δεν θυμαμαι να μου εχει τυχει τιποτα με ζωντανες μελισσες αλλα καλου κακου να προσεχεις. scotchlock πανε με το μεγεθος.αν ειναι χοντρο το καλωδιο η αν ειναι πιο λεπτο κτλ.ενταξει και να μην ειναι ακριβως το μεγεθος δεν εχεις θεμα.καλυτερα λιγο μικροτερο παρα μεγαλυτερο και να μην σου γδυσει την επενδυση του καλωδιου.βεβαια αν δεν πιασει καλα θα το καταλαβεις οταν δεις το συγχρονισμο. δεν ξερω που πουλανε ελλαδα.σιγουρα καπου εχουν απλα δεν το εχω ψαξει.μου τα δινουν εμενα απο την δουλεια οποτε δεν ξερω κοστος και καταστημα.δεν ειναι προβλημα να ειναι στριμμενα απλα το στριψιμο μπορει να κανει το καλωδιο πιο ευαισθητο και να σπασει αν ειναι λεπτο οπως και οπως ειπες να μπει υγρασια πιο ευκολα απο οτι στο scotchlock η στο θερμοσυστελομενο.ειδικα αν το κουτι ειναι χαλια και μπαινει νερο εχω δει καλωδια να ειναι τρελλα οξειδωμενα. δεν ειπα οτι δεν ειναι καλα.απλα ειπα για καποιο Profile που μπαινει πανω αλλα μαλλον ο οτε δεν το εχει απο default αν καταλαβα καλα απο τα στατιστικα σου. φαινεται οτι ειναι alcatel διοτι στα χαραακτηριστικα της γραμμη σου γραφει /bcdm που ειναι broadcom chipset αρα alcatel. ειναι εκει που γραφει vendor id(local/remote).local ειναι του ρουτερ σου remote το dslam>εμενα πχ ειναι local tmbb που ειναι το ρουτερ και Remote iftn που ειναι Infineon δηλαδη siemens. μαλλον κατι εκαναν στο καφαο ποιος ξερει τι.το καλωδιο φευγει απο το κουτι το δικο σου παει σε καποια αλλακουτια και μετα στο τελος πρεπει να πηγαινει σε ενα πλαστικο η σιδερενιο που ακριβως κατω απο αυτο το κουτι θα δεις ενα μαυρο χοντρο καλωδιο να μπαινει ξαφνικα μεσα σε ενα σωληνα σιδερενιο και να μπαινει υπογεια.αυτο παει στο καφαο. για να δεις αν ειναι σιγουρα το καφαο που λες υπαρχει λυση.το πρωτο κουτι που οπως σου ειπα εχει ενα μαυρο καλωδιο που μπαινει στην γη και αλλα τοσα εναερια ειναι το αρχικο κουτι.λογικα αν δεν εχυν σβηστει πρεπει να γραφει πανω καποια νουμερα.πχ κκ 313 και 13 κοινως πρεπει να γραφει ενα τριψηφιο και ενα διψηφιο η 2 διψηφια κτλ. το τριψηφιο κοινως το κκ ειναι σε ποιο καφαο πεφτεις.αν το νουμερο αυτο πχ 357 το αναγραφει και το καφαο πανω σημαινει οτι το κουτακι αυτο παει σε εκεινο το καφαο που ειδες.ολα αυτα αν δεν εχουν σβηστει τα νουμερα πανω απο το καφαο η το κουτι του οτε.αλλες φορες ειναι με αυτοκολλητα που απλα εχουν ξεκολλησει. οτι αλλο θες να μαθεις και ξερω ευχαριστως να το συζητησουμε
Dimitris19 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2012 Σήμερα μου ήρθαν τα scotchlok και τα σύνδεσα αλλά μου δημιουργήθηκε μια απορία. Το 2 καλώδια που έρχονται απο τον ΟΤΕ συνδέονται με 2 επίσης καλώδια το καθένα μιας και ένα καλώδιο πηγαίνει στον κάτω όροφο και το άλλο στον πάνω. Είναι σωστός αυτός ο τρόπος σύνδεσης? Ή θα έπρεπε κάθε καλώδιο που πηγαίνει στο σπίτι να συνδέεται με ξεχωριστό ζεύγος?
poulinos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) δεν ειναι λαθος αυτος ο τροπος συνδεσης αν υποθεσουμε οτι και ο κατω και ο πανω μοιραζονται την ιδια γραμμη παντα.απλα το scotchlock ειναι δυσκολο να μπει εκει γιατι πρεπει να γδυσεις λιγο το καλωδιο για να ειναι πιο λεπτο και να το φερεις διπλα διπλα με το αλλο καλωδιο που παει στον αλλον οροφο χωρις ομως να τα στριψεις και μετα να τα πατησεις μαζι και τα 2 μεσα στο scotchlock.ελπιζω να ειναι το σωστο μεγεθος .αν δεις να χανεις σε ταχυτητα με σχεση πριν τοτε κατι δεν εχει πατησει καλα.καθε καλωδιο που πηγαινει στο σπιτι δεν γινεται να ειναι σε αλλο ζευγος διοτι ο καθε οροφος θα ειχε αλλη γραμμη τοτε αλλο νουμερο δηλαδη εκτος αν πουλανε scotchlok με 3 υποδοχες που δενεχω δει εγω προσωπικα. και ομως πουλανε http://www.twacomm.com/catalog/model_3M-UR2.htm?sid=F9E0E60B9E3A3281BF6695DC748D3A26 Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2012 από poulinos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα