Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους!smile.gif

Ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το SNR.

Σήμερα έγινε μια διακοπή ρευματος και όταν επανήλθε το SNR στο ρούτερ έπεσε στο 1dB.(έχω conn-x)

Αυτό που πρόσεξα είναι ότι ενώ το ρούτερ συγχρόνιζε στα 18.700kbps τώρα ανέβηκε στα 22.324.

Από 1.8MB/s που κατέβαζα πήγα στα 2.2ΜΒ/s

Τα στοιχεία της γραμμής μου είναι αυτά.

-ThomsonRouter.png

Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να κατεβάσω μόνιμα το SNR?Γιατί φαντάζομαι οτι αν κάνω restart θα επιστρέψει στα 9+dB και θα πέσω πάλι στα 18.700kbps και δεν είναι και μικρή η διαφορά.

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Dimitris19
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το Thomson λογικά αλλά θα χρειάζεται συγκεκριμένο firmware το οποίο δεν θυμάμαι ποιο είναι :-(

edit: με πρόλαβε ο προλαλλήσαντας :-D

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.

Δοκίμασε με το 7.4.2.7 !Θα ψάξω κι εγώ τώρα και θα σου πω αν βρω την 6x .Πάντως η γραμμή σου είναι super.Tι firmware έχεις τώρα?

Δημοσ.

το firmware νομιζω πρεπει να ειναι 7.χ.χ.χ και οχι 8.χ.χ.χ. ναι τα 7.χ.χ.χ ειναι αρκετα παλια.

επισης το 1 snr δεν υφιστατε για χρηση αφου α.με το παραμικρο θα κανει disconnect.

β.θα εχεις πολλα crc,fec errors κτλ.γενικα κατω απο 3-4 μην το πας.αν και ισως χασεις λιγο ταχυτητα με πιο παλιο firmware αλλα θα το δεις στην πραξη.και ναι δυστυχως ο οτε δινει 9 margin απο default ακομα και στις καλες γραμμες.ανετα μπορεις να το ριξεις πχ 6 που παιζει η forthnet.εχω 6 και παιζω stable.

Δημοσ.

Το 8.2 κάτι έχω αλλα δεν ειμαι σπιτι τωρα να δω. Θα δοκιμασω οταν επιστρεψω σπιτι. Παντως και με 1 snr χθες ολη μερα δεν αντιμετωπησα καποιο προβλημα με αποσυνδεσεις, βεβαια ειδα καποια errors

Δημοσ.

errors θα δεις οτι snr και να εχεις.και το Thomson μετα απο καποιο σημειο βγαζει κατι τρελα νουμερα στα errors λογω bug

πχ τωρα σε μενα βλεπω

FEC Errors (Up/Down): 82.080 / 19.038.378 spacer.gif CRC Errors (Up/Down): 5.124 / 145.636 spacer.gif HEC Errors (Up/Down): 208.011.265 / 6.424.087

σε καποιο σημειο μπορεις να δεις να λεει κατι 4 δισεκατομμυρια κατι που απλα δεν γινεται.αυτα ta errors τα εχω με 6 margin και seedaro συνεχεια.3-4 καντο αλλα 1 ειναι λιγο χαμηλο.βεβαια αν εχεις πολλα errors θα το καταλαβεις.πχ θα κλειδωνεις λεμε στα 23 mbit Και θα δεις οτι θα κατεβαζεις σαν να ειναι η συνδεση πχ 20.αυτο λογω των πολλων errors και των πολλων retransmitted πακετων.οποτε βρες την χρηση τομη.3-4 ειναι μια καλη φαση.αλλιως μετα πηγαινε σε vdslνα τελειωνεις.να εχεις 50 αρα

Ok δοκίμασε με το 7.4.4.7 και πες μας.Καλό θα ήταν να το έχεις 3-4 το snr για λιγότερα errors.

ελπιζω να μην εχει αλλα θεματα η πιο χαμηλο sync Με τοσο παλιο firmware.επισης με το 7 firmware το μπροστινο κουμπακι δουλευει σαν On/off το wireless αντιθετα με την εκδοση firmware 8.x.x.x που δουλευει για το wps

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

errors θα δεις οτι snr και να εχεις.και το Thomson μετα απο καποιο σημειο βγαζει κατι τρελα νουμερα στα errors λογω bug

πχ τωρα σε μενα βλεπω

FEC Errors (Up/Down): 82.080 / 19.038.378 spacer.gif CRC Errors (Up/Down): 5.124 / 145.636 spacer.gif HEC Errors (Up/Down): 208.011.265 / 6.424.087

σε καποιο σημειο μπορεις να δεις να λεει κατι 4 δισεκατομμυρια κατι που απλα δεν γινεται.αυτα ta errors τα εχω με 6 margin και seedaro συνεχεια.3-4 καντο αλλα 1 ειναι λιγο χαμηλο.βεβαια αν εχεις πολλα errors θα το καταλαβεις.πχ θα κλειδωνεις λεμε στα 23 mbit Και θα δεις οτι θα κατεβαζεις σαν να ειναι η συνδεση πχ 20.αυτο λογω των πολλων errors και των πολλων retransmitted πακετων.οποτε βρες την χρηση τομη.3-4 ειναι μια καλη φαση.αλλιως μετα πηγαινε σε vdslνα τελειωνεις.να εχεις 50 αρα

ελπιζω να μην εχει αλλα θεματα η πιο χαμηλο sync Με τοσο παλιο firmware.επισης με το 7 firmware το μπροστινο κουμπακι δουλευει σαν On/off το wireless αντιθετα με την εκδοση firmware 8.x.x.x που δουλευει για το wps

Σωστός!!! ;) . Πάντως δοκίμασα κάθε firmware.Μάλλον απομένει ΜΟΝΟ το 7.2 ειδάλως....

Επεξ/σία από HentaiGrX
Δημοσ.

πχ τωρα σε μενα βλεπω

FEC Errors (Up/Down): 82.080 / 19.038.378 CRC Errors (Up/Down): 5.124 / 145.636 HEC Errors (Up/Down): 208.011.265 / 6.424.087

Ευχαριστω πολυ φιλος ησουν κατατοπιστικότατος.

Το κουμπι δεν με ενοχλει, παντα ανοιχτο το εχω το ασυρματο.

Θα κανω δοκιμες οταν επιστρεψω απ το εξοχικο

Για vdsl δε νομιζω γιατι ειμαι σε χωριο εξω απο τη Λαρισα και εχουμε μονο οτε και hol.

Παντως το thomson συγχρονιζει ψηλοτερα απο το baudec που δινει ο οτε, στα 15.000 το baudec, στα 19.000 το thomson με 9 snr

Δημοσ.
Ευχαριστω πολυ φιλος ησουν κατατοπιστικότατος. Το κουμπι δεν με ενοχλει, παντα ανοιχτο το εχω το ασυρματο. Θα κανω δοκιμες οταν επιστρεψω απ το εξοχικο Για vdsl δε νομιζω γιατι ειμαι σε χωριο εξω απο τη Λαρισα και εχουμε μονο οτε και hol. Παντως το thomson συγχρονιζει ψηλοτερα απο το baudec που δινει ο οτε, στα 15.000 το baudec, στα 19.000 το thomson με 9 snr

καλα ναι το ασυρματο κλεινει και μεσα απο το μενου αν θελει καποιος.γιατι μερικοι εχουν το νεο firmware και παραπονιουνται που δεν μπορουν να κλεισουν το ασυρματο με το κουμπι.στα νεα thomson πλεον δεν υφιστατε ουτε με πιο παλιο firmware να κλεινει το ασυρματο.παιζει μονο wps.καποτε θα μπει και vdsl εκει ειτε απο παροχο ειτε απο οτε οποτε μια χαρα.κατα τα αλλα ναι το thomson ειναι πολυ καλυτερο απο το baudtec.αν δεν πετυχει τοτε βαλε το πιο νεο firmware και αστο οπως ειναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...