manos89 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 γεια σε ολους! τον τελευταιο μηνα εχω προβλημα με τον σκληρο! αρχισε μια μερα οταν κατεβαζα και μου εβγαζε ενα error το τορεντ. την ιδια μερα διαπυστωσα οτι δεν μπορουσα να περασω ταινιες σε στικακι. τις περναγε δηλαδη αλλα δεν τις διαβαζε μετα το στικακι. ηταν σαν να το ειχα περασει σε πολλα ραρ αρχεια τα οποια δεν μπορουσα να τα σβησω κιολας. μετα απο ολα αυτα κατεβασα το hard disk senitnel που μου βγαζει τα εξης. There are 1597 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area. The drive found 265 bad sectors during its self test. There are 265 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk. 1448 errors occured during data transfer. This may indicate problem of the device or with data/power cables. It is recommended to examine and replace the cables if possible. At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further. It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there. It is recommended to backup immediately to prevent data loss. και οτι εχει 4 μερες ζωης. με ανασυγκροτηση μπορω να σωσω τιποτα? αν οχι με ανασυγκροτηση με φορματ του δισκου? επισης η θυρα usb που ειναι συνδεδεμενη ο σκληρος ειναι ψιλοσκατα και με το που την ακουμπας βγαινει ο σκληρος. αυτο γινεται απο τον σεπτεμβριο. δηλαδη ανοιγοκλεινε συνεχεια ο σκληρος. υπαρχει περιπτωση να φταιει αυτο? 1
tsakonas Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 ναι το usb σίγουρα είναι πρόβλημα... σώσε ότι προλάβεις και format...
washcloud Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Το ότι "η USB είναι σκατά" (αν και δεν κατάλαβα ακριβώς από την περιγραφή σου, τί και πώς ακριβώς συμβαίνει - βέβαια μάλλον εννοείς ότι το βύσμα του καλωδίου του εξωτερικού δίσκου που λες, δεν κάνει καλή επαφή στη θύρα), δεν ευθύνεται για την κατάσταση του σκληρού (όπως την αναφέρει το HDS). Ας πούμε ότι "απλά ήρθε η ώρα του" (πιθανότατα). Oι δε "4 μέρες", είναι μια ενδεικτική εκτίμηση, όχι πρόβλεψη : μπορεί ο δίσκος να συνεχίσει να ζει για 44, 444, 4444 μέρες - όπως μπορεί και να κλατάρει στις επόμενες 4 ώρες... Τα στοιχεία βέβαια που αναφέρει το HDS, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά (το αντίθετο μάλιστα) για την κατάστασή του. Aνασυγκρότηση και φορμάρισμα δεν πρόκειται να σώσουν κάτι, αν ο σκληρός έχει "φυσικό πρόβλημα". Επίσης, αν είναι να τον φορμάρεις, δεν έχει νόημα η ανασυγκρότηση, καθώς αφορά μόνο το "σοφτγουερικό" κομμάτι της υποστασής του (κι αν φορμαριστεί, μετά δεν υπάρχει κάτι -από αρχεία- που να χρήζουν ανασυγκροτήσεως). Αν δεν έχεις αρχεία για τα οποία καίγεσαι (μάλλον δεν έχεις, αλλιώς δεν νομίζω να ανέφερες το "φορμάτ") πάντως, το να του κάνεις ένα φορμάτ, είναι μία προτεινόμενη επιλογή, για να δεις μετά από αυτό αν συνεχίσει να βαράει τον ίδιο ρόλο. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν ένα "low level" format, και το ακόμη καλύτερο ένα "surface reinitialization", επιλογή που υπάρχει στο μενού του HDS (όχι όμως στην trial έκδοσή του). Εννοείται πάντως πως διαγράφει τα πάντα εντός του δίσκου, με μηδενικές πιθανότητες ανάκτησης, κάτι τέτοιο, οπότε έχε το υπ' όψη. Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο (το οποίο υπάρχει βέβαια και κατά την προσπάθεια ενός "απλού φορμάτ") να μην ξαναμπορέσεις να του φτιάξεις file system (=να τον "φορμάρεις" δηλαδή) τον δίσκο, κι αυτό έχει να κάνει με την κατάστασή του (αν δηλαδή τώρα διατηρεί μεν το file system του, αλλά είναι σε άσχημη κατάσταση, την επόμενη φορά ενδέχεται ν' αποτύχει). Αυτό θα είναι ένα ξεκαθάρισμα της κατάστασής του, και όχι επιδείνωση λόγω των προγραμμάτων που θα δοκιμάσεις. Αν κάνεις το reinitialization test, και αν ολοκληρωθεί, μετά θα χρειαστεί α) ενεργοποίηση β) δημιουργία συστήματος αρχείων από τη Διαχείριση Δίσκων.
manos89 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 δεν νομιζω οτι μπορω να κανω και backup. δοκιμασα μολις να περασω μια σειρα στον εσωτερικο και μου εβγαλα σφαλμα κυκλικου ελεγχου πλεονασμου.
washcloud Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Αν είναι εντός εγγύησης, απλά δωσ' τον γι' αντικατάσταση
manos89 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 δεν πρεπει να ειναι εντος εγγυησης. τον εχω 4 χρονια. δεν θυμαμαι ποσο ηταν η εγγυση αλλα λογικα την εχει ξεπερασει. επισης τον αφησα να κανει surface reinitialization αλλα λεει πως θα κρατησει περιπου 40 ωρες. ειναι φυσιολογικο αυτο?
washcloud Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Κυρίως σημαίνει ότι ο δίσκος έχει πρόβλημα αν ξεπεράσει τις μερικές ώρες - εξαρτάται βέβαια κι απ' το μέγεθος του δίσκου και τις δυνατότητες του πισιού. Το ουσιαστικό είναι πάντως να ολοκληρωθεί, έστω και μετά από 40 ώρες.
manos89 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 2 ωρες πριν τελειωσει η διαδικασια χτες σταματησε να μου αναγνωριζει τον σκληρο. το ιδιο γινεται και σημερα! μπορω να κανω κατι?
washcloud Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Ο δίσκος δεν είναι να τον εμπιστεύεσαι πια πάντως (ό,τι και να του "κάνεις"). Αν σε παίρνει οικονομικά, απλά αγόρασε άλλον...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα