Προς το περιεχόμενο

Διανομη linux για προγραμματισμο


nimda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συντομα θα αρχισω μαθηματα προγραμματισμου δια αλληλογραφιας, αν εχω καταλαβει καλα τα μαθηματα θα ειναι σε μια γλωσσα ονοματι "python", ισως και να μην εχω καταλαβει καλα βεβαια.

Μετα απο την συγκεκριμενη γλωσσα θα ακολουθισουν και αλλες βεβαια και σιγουρα θα δουλεψω με c και java καποια στιγμη.

Επειδη λοιπον εχω ενα laptop γερικο και χωρις πολλες αντοχες, φανταζομαι πως τα linux θα ειναι καταληλοτερο περιβαλλον για να αρχισω την αναπτυξη απο οτι τα windows, ωστε να το γονατισω οσο το δυνατων λιγοτερο!

Εδω μπαινει ομως η εληψη εμπειριας μου! Τα ubuntu (με τα οποια εχω μια ελαχιστη εμπειρια) ειναι καταληλα για κατι τετοιο; Να δω καποια αλλη διανομη καλητερα; Μηπος να μπω εξ αρχης στα βαθια με debian η arch;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά τη γνώμη μου τα windows έχουν τους καλύτερους επεξεργαστές για κώδικα. Παρόλα αυτά θα σου πρότεινα να μη βουτήξεις τόσο βαθιά σε debian και άλλες εκδόσεις και το ubuntu μια χαρά σου κάνει τη δουλειά και είναι αρκετά όμορφο το περιβάλλον. Για επεξεργαστές κοίτα τη αποθετήριο του ubuntu μέσα απο τον πίνακα ελέγχου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αργοτερα οταν μπω σε c και κανω ασκησεις πανεπηστιμειο θα αντεχουν τα windows η θα με βολεψει περισσοτερο μια διανομη linux ομως;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά θα αντέχουν δεν θα γράφεις δα και τόσο κώδικα. Προσωπικά θεωρώ καλύτερο περιβάλλον για προγραμματισμό το Linux, αλλά όπως σου είπαν μπορείς και σε windows. Δεν πρόκειτε να ζωρίσεις το μηχάνημά σου με 10 γραμμές κώδικα. Το ubuntu είναι μια χαρά με πολύ εύκολη εγκατάσταση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με 10 γραμμες σιγουρα οχι, αλλα εχω ακουσει απο φιλους που σπουδαζουν στις σχολες που με ενδιαφερουν και για 1000+ γραμμες σε εργασιες τους. Σε τετοια περιπτωση θα αντεξει με windows;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρε ναι μην ανησυχείς! τι 10 τι 1000. Ότι κάνεις στην σχολή θα είναι απλά πράγματα, και γενικά πέραν της σχολής, ακόμα και το windows media player να έγραφες πάλι θα έπαιζε. Ο προγραμματισμός δεν θέλει καθόλου resources ούτε High end pc, και δεν θα δεις διαφορά από λειτουργικό σε λειτουργικό. Εκτός και αν ασχοληθείς με high performance computing Στην σχολή (αν υπάρχει κάποιο μάθημα τέτοιο) που τότε θα σου παρέχει η σχολή μηχάνημα για να κάνεις τις δοκιμές σου.

Οπότε αν δεν θες να μπλέξεις με linux μείνε όπως είσαι. Συμβουλή μου είναι πάντως να δοκιμάσεις το linux, σίγουρα θα μάθεις 5 πράγματα παρα πάνω που δεν θα σου φανούν άχρηστα και μπορεί το περιβάλλον εργασίας να σου αρέσει πιο πολύ. Προσωπικά, ειδικά για γλώσσες όπως η C και Python πιστεύω είναι πολύ καλύτερα να δουλεύεις σε Linux.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου είναι το ίδιο. Δεν έχει καμιά σχέση το λειτουργικό και το μηχάνημα για σένα :) Ο τρόπος που δουλεύεις στο Linux έχει το καλό ότι μπορέις να καταλάβεις ακριβώς τι γίνεται με το πρόγραμμα σου. Το πηγαίο αρχείο, το "αντικείμενο" πρόγραμμα κτλ. όπου στα windows απλά θα το εκτελούσες. Βέβαια παντού μπορείς να κάνεις τα πάντα, ακόμη και στα windows. Μιλάω για Normal πλαίσια όπου σε windows θα γράφεις στο dev++ ενώ σε Linux στο gedit + terminal.

 

Εγώ έχω κάνει πρόγραμμα 10ΜΒ δεν ξέρω και εγώ πόσες γραμμές είναι και πετάει. Το θέμα είναι να δουλεύει ο κώδικας και να μην κάνεις πχ. ατέρμων βρόγχο. Εκεί είναι όμορφο το να βλέπεις σιγά σιγά το CPU να φορτώνει στο 100%. Πάντως το laptop δεν θα πάθει τίποτα :) Dont even worry :)

 

Βάλε Ubuntu και είσαι κομπλε. Ο λόγος? Δεν χρειάζεσαι τίποτε παραπάνω και υπάρχουν και ευκολίες για έναν αρχάριο χρήστη. Αυτοματισμοί. :) Μην μπλέξεις με εγκαταστάσεις απο terminal με την πρώτη, θα ξενερώσεις την ζωή σου.

 

καλή συνέχεια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια φορά πήγα και ένα hello world σε dev c++ και το έτρεχε αλλά έπρεπε να του βάλω κάτι για σταματήσει . Πχ ένα scanf για να σταματήσει και να βλέπω τα output . . Εγώ θα έβγαζα ένα gcc και vim σε windows και θα ηταν ακριβως όπως το κάνω στο linux . Προτίμησε καλύτερα ένα *buntu όπως είπε και άλλος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή πολλά διαβάζω και λίγο το έχουμε μπλέξει:

ΓΡΑΨΕ ΣΕ ΟΤΙ ΘΕΣ, το ίδιο είναι. Αν στοχεύεις να φτιάξεις κώδικα αποκλειστικά για win γράψε σε win, για ios σε mac, για *nix σε *nix. Τόσο απλό.

 

Εξάλλου ακόμα είσαι σε εκπαιδευτικό στάδιο, οπότε γιατί να δοκιμάσεις άλλο λειτουργικό? Ίσα για να σου αποσπάει την προσοχή?

Τα development suites/tools υπάρχουν παντού. Ακόμα και αν διαλέξεις το linux δεν χρειάζεται να βάλεις arch/debian (να βάλεις, αλλά όχι γιατί σου χρειάζεται για τον κώδικα).

Αν μείνεις στα windows βρες το IDE που σου κάνει. Αν είσαι από τους άρρωστους βάλε notepad++ (όχι vim στα windows, μην γινόμαστε κομπλεξικοί, vim στο linux).

 

Στην ουσία το IDE σε ενδιαφέρει, και όχι το OS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω πολυ ολους!

Εχω αρχισει τα μαθηματα και προφανος το επιπεδο ειναι πολυ χαμηλο (αντιστοιχεια του μαθηματος της γ΄ λυκειου, απλα σε μια πραγματικη γλωσσα) και δεν εχω βρει κανενα προβλημα με τα windows.

Αν αργοτερα στην σχολη αλλαξει κατι βλεπουμε, εχω καιρο ομως προς το παρων μεχρι τοτε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...