Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

File sharing και IP camera.

καλησπέρα και καλορίζικο το καινούριο site!

Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια σχετικά με ένα θέμα File sharing και σύνδεση IP CAM στο δίκτυο μου. Το δίκτυο έχεις ως εξής:στο πατρικό μου έχω το DSL modem router,από εκεί με κεραίες τις ubnt(air grid M5)στέλνω στο σπίτι που ενοικιάζω ,από την κεραία δέκτη στο σπίτι μου πάω το καλώδιο σε ένα tp-link για να έχω WI-FI ,όλα δουλεύουν ρολόι, το internet και ο διαμοιρασμός αρχείων στα 2 pc που είναι συνδεμένα στο tp link (σπίτι που ενοικιάζω)ΑΛΛΑ θέλω να έχω διαμοιρασμό αρχείων και στο πατρικό μου όταν συνδέομαι στο εκεί ασύρματο δίκτυο, δηλαδή τα αρχεία που έχω στο desktop ( σπίτι που ενοικιάζω) θέλω να τα βλέπω και όταν πηγαίνω στο πατρικό μου μέσο του lap-top. Το πρώτο ερώτημα είναι αυτό και το δεύτερο ερώτημα είναι με μια ip cam που έχω ,θέλω μέσο internet να βλέπω στην cam ,ο κατασκευαστής λέει να ανοίξω μια θύρα στο router όπου στην συνεχεια βρίσκοντας την ip που μου χει δώσει ο παροχέας μου πχ 123.456.789 (δεν είναι σταθερή ,σε κάθε reboot το modem αλλάζει,αλλα δεν με απασχολεί αυτό)πάω και πληκτρολογώ 123.456.789:1234 (όπου 1234 πχ είναι η πόρτα που έχω ανοίξει στο router). και ρωτάω:πρέπει να ανοίξω πόρτα και στο tp-link και στο router στο πατρικό μου?ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να ήμουν κατανοητός.

Σας παραθέτω παρακάτω εικόνες από το menu τον modem και τον router καθώς και από τις κεραίες

MODEM ROUTER :SIEMENS ADSL SL2-141

Κεραίες: Ubnt air grid M5

ROUTER :TP-LINK TL-WR941ND

Σας παραθέτω παρακάτω εικόνες από το menu τον modem και τον router καθώς και από τις κεραίες. Βεβαια παρατηρώ στο router ότι δεν βλέπει τις κεραίες,επόμενος μάλλον πως δεν πρέπει να ρυθμίσω κάτι από εκεί?σωστά?πχ port forword..e??post-38255-0-73674600-1343336052_thumb.jpgpost-38255-0-87531700-1343336081_thumb.jpgpost-38255-0-10975200-1343336087_thumb.jpgpost-38255-0-44592200-1343336091_thumb.jpgpost-38255-0-70829400-1343336104_thumb.jpgpost-38255-0-74369400-1343336109_thumb.jpgpost-38255-0-74369400-1343336109_thumb.jpgpost-38255-0-55891300-1343336115_thumb.jpgpost-38255-0-04785300-1343336139_thumb.png

Επεξ/σία από giorgosxristou
Δημοσ.

πορτα θα ανοιξεις μονο στο Modem/router στο πατρικο σου.αν εχεις οτενετ πρεπει να κλεισεις την αυξημενη ασφαλεια.επισης μην κανεις δοκιμη απο το σπιτι που νοικιαζεις αν παιζουν οι καμερες διοτι αμα ο ρουτερ καταλαβει οτι τις βλεπεις τοπικα τοτε θα στις ανοιξει τοπικα.επισης αν το ubiquiti που δεν νομιζω κανει και καποια RoutIng Πραγματα τοτε υπαρχει περιπτωση να εχεις και 2 Nat.αλλα λογικα δεν νομιζω οτι κανει κατι τετοιο.επισης ολα να υποθεσω οτι ειναι στο ιδιο δικτυο με παρομοιες Ip.

Δημοσ.

Η σύνδεση που έχω είναι forthnet,επίσης και εγώ πιστεύω πως οι ubiquiti είναι απλά σαν μέσο χωρίς να επηρεάζουν το δίκτυο,ναι ,όλα είναι στο ίδιο δίκτυο όπως είπα παραπάνω από modem router μεταφέρεται με κεραίες και από την κεραία που λαμβάνει το σημα το διακλαδίζω με το tplink στο σπίτι μου,όταν λες όλες παρόμοιες IP?στο πατρικό είναι του τύπου 192.168.1.1 έως 250 πχ και στο δικό μου είναι 192.168.0.1 έως 250 πχ,ουσιαστικά αυτό που θέλω είναι το modem router να βλέπει το tplink χωρίς κάποιο περιορισμό και για το φιλε sharing και για την ip camera.δεν ξέρω αν σε βοήθησα καθόλου.

Δημοσ.

οπως λες ολα παιζουν με 192.168.1.χ ενω απο το tp link και μεσα παιζουν με 192.168.0.1.ειναι ενας λογος που θα μπορουσε να σε επηρεασει στο να δεις μια Ip η ενα κοινοχρηστο δικτυο στο αλλο δικτυο.για την καμερα αν θελεις να την βλεπεις απο το ιντερνετ επειδη υπαρχει δευτερο Nat στο tp link σου λογικα αν κανεις σωστα τα Port forward στο siemens και μετα βαλεις την wan ip στον browser σου θα πρεπει να σε παει κανονικα στις καμερες.αν εχεις θεμα με το να δεις τα αλλα computer στο δικτυο σου η μια λυση ειναι να δωσεις στο tp link μια Ip του στυλ 192.168.1.120 πχ και να μην συνδεσεις το καλωδιο απο το ubiquiti στην Wan του Tp link αλλα σε μια lan.επισης θα χρειαστει να κλεισεις τον dhcp μια και θα παιζει ο dhcp του siemens .ετσι θα ειναι ολα σε ενα δικτυο ολα με ενα Nat Ολα με ενα dhcp.απλα το tp link που ειναι ρουτερ θα παιξει με αυτην την πατεντα σαν ενα access point τελειως transparent.οποτε μετα θα πρεπει να τα βλεπεις ολα χωρις προβλημα.

Δημοσ.

Πάντως εμένα η κάμερα έπαιξε μόνο με DYNDNS.org. Εάν θές όμως ρυθμίζεις στην καμερα το εμαιλ σου και σου στέλνει την καινούργια wan ιip σε περίπτωση που το router πάρει καινούργια.

Δημοσ.

ειναι τι υποστηριζει η καθε καμερα η ο ρουτερ.το dyndns η το καθε dyndns Πχ no-ip ktl μπορει να σεταριστει ειτε στην καμερα ειτε στο ρουτερ.οποτε βλεπεις ποιο υποστηριζει τι και πρατεις αναλογα.γιατι νομιζω το dyndns εκοψε το δωρεαν η κανω λαθος?

Δημοσ.

έχουμε και λέμε....το κουφό τις υπόθεσις είναι ότι από το σπίτι που ενοικιάζω μπορώ και βλέπω την κάμερα μέσο του δικτύου μου στο πατρικό μου όπου έχει τοποθετηθεί η cemera ,αλλα από το πατρικό μου δεν μπορώ να την δω στο σπίτι που ενοικιαζω....δηλαδή από so κατάλαβα το tp-link δεν με αφήνει να μπω στο δίκτυο του,προσπάθησα να αλλάξω την ip το tplink να την κάνω του τύπου 192.168.1.x από 192.168.0.x όπου είναι τώρα αλλα δεν με αφήνει!έβαλα το καλώδιο το ubnt στο tplink σε θύρα όπως λες αλλα μου πέταξε μήνυμα πως είναι "ξεσυνδεμενο",δεν παίρνει δίκτυο δηλαδή,έκλεισα το dhcp το tplink αλλα τα ίδια πάλυ,η κάμερα λέει πως συνεργάζεται με dhcp ,τι είναι αυτό?δεν έχω καταλάβει...με 2 λόγια μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος?όπως επίσης ποιο να επιλέξω από όλες τις επιλογές που έχει (φωτό 1)πρέπει να πληρώσω?όπως επίσης έκανα port forword στο siemens που είναι τώρα πάνω η κάμερα αλλα και πάλι μέσω internet δεν μπορώ να την δω...οι ρυθμίσεις είναι σωστές στο port forword που έκανα (φωτό 2)?post-38255-0-98423400-1344075757_thumb.jpg

post-38255-0-84045900-1344075759_thumb.jpg

Δημοσ.

ενα ενα

καμερες εχεις και στις 2 πλευρες η μονο στο πατρικο?

β.η καμερα οταν εισαι στο πατρικο σπιτι σου και θες να μπεις στην καμερα που ειναι στο πατρικο βαζεις την Ip 192.168.1.7 για να μπεις?

αν ναι το Port forward ειναι σωστο που εχεις κανει απλα μεσα στην καμερα πρεπει να ορισεις σε ποια πορτα θα την βλεπεις

το default συνηθως της καμερας ειναι 80.αν της αλλαξεις το Port μετα θα την βλεπεις πχ 192.168.1.7:3333 για παραδειγμα

και απο μακρια θα την βλεπεις wan ip:3333

to dyndns λενε οτι ειναι με πληρωμη πλεον.το dyndns pro ειναισιγουρα με πληρωμη το απλο παλια ηταν δωρεαν.τωρα δεν το εχω ψαξει.δοκιμασε και τα υπολοιπα να δεις ποιο ειναι δωρεαν.

αυτο που λεει η καμερα συνεργαζεται με dhcp ειναι να παιρνει Ip η καμερα απο το dhcp του siemens το οποιο δεν το θες γιατι αμα αλλαξει η ip δεν θα παιζει μετα το Port forward.

επισης δεν ανοιγεις στο ρουτερ οποια πορτα θες.πρεπει να ξερεις σε ποια παιζει η καμερα.αναλογα το μενου της καμερας δηλαδη.συνηθως ειναι 80.

οποτε κανε αυτο για αρχη πες μου αν εχεις καμερες και στα 2 η μονο στο ενα και μετα βλεπουμε και για τα αρχεια σου.ενα ενα καθε φορα γιατι θα γινει μπαχαλο

fireblade9 Υποτιθεται οτι μια καμερα μπορει να παιξει σε οποιαδηποτε Ip.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το πρόβλημα λύθηκε με την ip camera,το λοιπόν για να πάρουν μια ιδέα και οι όσοι άλλοι θέλουν να εγκαταστήσουν ip camera.Έχουμε και λέμε:το router tp-link παιρνει μια διεύθυνση από το modem router στο πατρικό μου,αυτή είναι 198.168.1.5,το tp-link μετά διακλαδίζει το internet και δίνει διευθύνσεις του τύπου 192.168.0.100.επόμενος για να δω εγώ τις ρυθμίσεις του TP-LINK από το πατρικό μου ΔΕΝ πατάω 192.168.0.100 ΑΛΛΑ 192.168.1.5,από το σπίτι που ενοικιάζω όπου μου δίνει internet-δίκτυο το tp-link για να δω τις ρυθμιστής του πατάω 192.168.0.100(έχει ορίσει ο κατασκευαστής),τέλος με τις ρυθμίσεις.Για την ip camera τώρα,

1)πάω στο modem router στο πατρικό μου και ανοίγω οποια πόρτα θέλω ,πχ 8888,στην IP 192.168.1.5

(IP που είναι στο tp-link όπου και είναι συνδεμένη

η camera ),η camera έχει ip στο tp link 192.168.0.108,μετά πάω στο tplink και ανοίγω την πόρτα πάλι 8888 στην IP 192.168.0.108.επόμενος με αυτό έχω καταφέρει το εξής:όταν είμαι στο πατρικό μου και θέλω να δω την camera πατάω 192.168.1.5:8888 και βλέπω την camrera,όταν είμαι στο σπίτι που ενοικιάζω και θέλω να δω την camera πατάω 192.168.0.108:8888 και την βλέπω,

2)για να δω την camera από οποιοδήποτε σημείο μέσο internet πατάω την ip που μου δίνει ο παροχέας μου πχ 215.165.98.55:8888 ,το :8888 είναι η πόρτα που έχουμε ανοίξει στο modem router και και στο router,οι κεραίες δεν φαίνονται καθόλου ,από όσο κατάλαβα επειδή είναι σε bridge mode είναι αόρατες στο δίκτυο μου,άρα δεν θα ασχοληθώ με αυτές καθόλου.αυτά τα λίγα ελπίζω να βοήθησα κάπως.

και κάτι τελευταίο,η ip του παροχέα αλλάζει μετά από κάθε restart του modem,επόμενος κάθε φορα πρέπει να ξέρουμε την καινούρια ip του παροχέα μας για να μπορέσουμε να δούμε την cam μέσο internet ,η δικια μου cam έχει δυνατότητα με κάποιες ρυθμίσεις να μου στέλνει την καινούρια ip σε email.thn ip του παροχέα την βλέπουμε πατησοθμε στο google what is my ip.

αυτα!!!post-38255-0-74453400-1347392279_thumb.jpg

Επεξ/σία από giorgosxristou
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

να πω και εγω 2-3 πραγματα.

α.καταρχην σε ευχαριστουμε που μπηκες και εγραψες την λυση διοτι ολο και σε καποιον αλλον μπορει να χρειαστει.

β.ναι τα access point ειναι transparent>περα απο μια ip δενεχουν κατι αλλο.

γ.για την Ip που αλλαζει ειτε βαζεις να σου ερχεται email η πολυ απλα στο adslrouter σεταρεις μεσα ενα dyndns η ενα noip και αντι να χτυπας πχ 194.219.221.12:8888 χτυπας το Noip σου:8888.

λογικα για No ip dyndns κτλ εχει ρυμθιση και η καμερα και το ρουτερ.οποτε δεν χρειαζετια να την ξερεις καν την ip .οποτε και να κοπει το ρευμα και να κλεισει το ρουτερ η να αλλαξει η Ip απο αποσυνδεση δεν σε νοιαζει αφου εσυ παντα θα ξερεις πχ το Poulinos.noip.info.

επισης για να μην μπερδευοσουν με το tp link το ρουτερ που κανει Routing και εχει δικο του dhcp αλλα και δινει αλλο δικτυο ip θα μπορουσες πολυ απλα με μια απλη πατεντα αντι το tp link να παιξει σαν bridge και οχι σαν ρουτερ οποτε να του δινες μια Ip 192.168.1.χ και να μην εδινε καν δικο του dhcp αλλα να επαιζε ολο με εναν dhcp.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες μια βοήθεια διότι έχω πελαγώσει.

Εχω αγοράσει μια ip camera που υποστηρίζει αυτά τα p2p και ένα κάρο μπλιμπλίκια.

Την τοποθέτησα (μάλλον εσφαλμένα, διότι τώρα που νύχτωσε το κατάλαβα) τη συνέδεσα αρχικά με utp για να την ενεργποιήσω/σετάρω και πλέον λειτουργεί ασύρματα.

Κατέβασα την εφαρμογή στο κινητό, στο ipad και στο πισι για να βλέπω τι γίνεται κτλ. Ολα καλά, βλέπω απο παντου, μιας και όλα συνδέονται στο ίδιο ρούτερ...

Μια ερώτηση: ΠΩΣ διάολο θα μπορώ να βλέπω απο όπου και να είμαι (δηλαδή εκτός σπιτιού/ρούτερ μου) ;;; δε κατέχω απο δίκτυα δυστυχώς και ταλαιπωριέμαι ώρες τώρα ψάχνοντας :(

αν βοηθάει κάπως, η κάμερα είναι αυτή http://www.ebay.com/itm/181515361128?_trksid=p2060778.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Επεξ/σία από kanesaxo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...