Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Σκέφτομαι τον Οκτώβρη να αγοράσω κάποια νέα εξαρτήματα για το pc μου,να το κάνω λίγο τουμπανιάρικο. :P

Το pc που έχω τώρα είναι αυτό της υπογραφής μου,και έχει κάποια κούτσικα προβληματάκια.

Κυρίως με περιορίζει ο επεξεργαστής..

Μ' αρέσει να παίζω παιχνίδια με ψηλές ρυθμίσεις,και συνήθως στα περισσότερα φτάνω στο σημείο να με περιορίζει ο επεξεργαστής για να πάω τις ρυθμίσεις παραπέρα.

Έτσι λοιπόν σκέφτομαι να πάρω καινούριο επεξεργαστή,και συνάμα motherboard.

Με μια πρόχειρη ματιά μου 'γυάλισε' στο μάτι ο Intel Core i5 3570.

Αξίζει η αλλαγή ?

Είναι αρκετή η διαφορά στην ταχύτητα ώστε να δικαιολογείται το ποσό ( γύρω στα 300 ευρώ) που υπολογίζω να δώσω για cpu+mobo ?

Επίσης,θα είναι καλό να τον αγοράσω γύρω στον Οκτώβρη που σκοπεύω,ή μήπως αναμένεται κάμια πτώση τιμών και θα ήταν καλύτερα να περιμένω λίγο ?

Και κάτι άλλο: Αν κάποιος ήθελε να αγοράσει μια high end κάρτα γραφικών θα ήταν καλύτερο να αγοράσει μια σήμερα,ή μήπως να περιμένει να βγουν dx12 κάρτες πρώτα,μιας που τα Windows 8 θα βγουν τον Οκτώβρη ??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είχα και εγω εναν 555 και επειδή βλέπω οτι η μητρική σου μπορεί να ξεκλειδώσει τον διπύρηνο phenomάκι σου σε, αν είσαι τυχερός, τετραπύρηνο η τριπύρηνο, γιατί δεν το δοκιμάζεις? Πανέυκολα τον ανεβάζεις και στα 3,6 και είσαι άρχοντας για πολύ καιρό ακόμα.

Όλα αυτα αν έχεις καλή ψήκτρα γιατι θυμαμαι οτι η ψήκτρα αυτού του phenom ήταν ενα απλό κομμάτι αλουμίνιο... Δεν θα αντέξει την ζέστη απο +2 πυρήνες.

Επεξ/σία από aneurysm
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς aneurysm έχω τη ψύχτρα του κουτιού,και με τη ζέστη του καλοκαιριού με το ζόρι τη παλεύει στις standard ταχύτητες. :(

Βαράει 56 εώς 60+ για πλάκα,χωρίς να παίζω καν παιχνίδι.

Το χειμώνα είχα δοκιμάσει να ξεκλειδώσω τους 2 επιπλέον πυρήνες,αλλά τελικά τον κλείδωσα ξανά.

Και αυτό γιατί οι έξτρα πυρήνες έκαναν τον υπολογιστή μου πιο αργό αντί για πιο γρήγορο,όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό.

Οι 2 επιπλέον πυρήνες φαίνεται να μην έχουν ούτε τη μισή δύναμη των 2 κανονικών,και έτσι όσα πράγματα τρέχουν σε 1 πυρήνα,άμα τύχει και διαλέξουν έναν από αυτούς τους ξεκλειδωμένους,σέρνονται.

Εκτός αυτού,μου έτυχε όσο είχα ξεκλείδωτους τους πυρήνες να σβήσει μόνος του ο υπολογιστής,και την επόμενη φορά που τον άνοιξα να έχει επιστρέψει η ρύθμιση στο BIOS αυτόματα στο να βλέπει μόνο 2 πυρήνες.

Επεξ/σία από Alithinos
Δημοσ.

Εχεις καλή μητρική... Εγω στην θέση σου θα έψαχνα για κανεναν τετραπύρηνο η εξαπύρηνο phenom II, με ένα κατοστάρικο το πολύ να καθαρίσεις.

Δημοσ.

+1 στον aneurysm, ψαξε για εξαπυρινο η τετραπυρινο phenom εγω φαντασου που εχω athlon II στο κατεβαστηρι επεσα πανω σε phenom x4 και τον βουτηξα για μελλοντικη αλλαγη. Κοιτα πριν εξαφανιστουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μια καλη ψυκτρα θελεις 30-40 ευρω, τον ξεκλειδωνεις και τον πας στα 3.4-3.6GHz με μονο αλλαγη του πολλαπλασιαστη.

Παρε μια Xigmatek Gaia SD1283 ή μια CoolerMaster Hyper 212 EVO και βαλε και για δευτερο ανεμιστηρα εναν Arctic F12 PWM.

O ξεκλειδωτος και υπερχρονισμενος επεξεργαστης θα ειναι και πιο κρυος και θα εχεις αθορυβη λειτουργια.

Επεξ/σία από duffyduck

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...