MiDi_MiLiZ Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Το κουράζουμε το θέμα. Η μπαταρία είναι μεγαλύτερη στο Plus. Ο επεξεργαστής δεν συμβάλλει και τόσο στο ξεζούμισμα της μπαταρίας. Ψάξε για πειραματισμούς που έχουν γίνει με underclocking και undervolting για να δεις ότι το όφελος είναι πολύ μικρό. Η οθόνη απαιτεί μακράν την περισσότερη ενέργεια (στις AMOLED μία παραπάνω). Ίδια οθόνη τα δύο κινητά. Η λογική λέει ότι δύσκολα η υψηλότερα χρονισμένη CPU θα είναι υπεύθυνη για τόοοσο μεγαλύτερη κατανάλωση ώστε να έχει τελικά χειρότερη αυτονομία ενώ έχει 10% μεγαλύτερη μπαταρία. Μάλλον ελαφρώς καλύτερη θα έχει. Overclocking: 1930Mhz http://www.youtube.com/watch?v=J_28uw2ZaBo και http://forum.xda-dev.../t-1432674.html Συνοψίζοντας... καλύτερο στα σημεία είναι το Plus. Η διαφορά σε GPU υπέρ του S θα φανεί μόνο σε κάποιον που χρησιμοποιεί το κινητό κυρίως για παιχνίδια. Και πάλι σου ξαναλέω, το Adreno 205 σε ICS πάει πολύυυ καλά (έχουν βγει αρκετές ICS ROMs για το Plus). Η ουσία είναι ότι η διαφορά στη CPU θα είναι εμφανής στον καθένα, κάθε ώρα και στιγμή. Υποθεση 1: Η gpu δεν κανει διαφορα Υποθεση 2: η cpu κανει διαφορα Αυθαιρετο συμπερασμα: Το plus ειναι καλυτερο. Ερωτηση εμενα του αδαη: Χρησιμοποιησες και τα 2 κινητα και το λες ή απλα υποθετεις? Εγω παλι σου λεω, οτι με εναν launcher το απλο S θα πηγαινει πολυ καλυτερα λογω της gpu. Αρα καλυτερη εμπειρια χρησης, αρα... Οταν με τον go launcher σκαλωνει στο screen switching καμια φορα το δικο μου με την καλυτερη gpu στο plus τι θα κανει?! Το οτι γραφεις αυθαιρετα οτι ο επεξεργαστης του απλου S ειναι καλυτερος και συγκρινεις μαλιστα τον υπερχρονισμενο του απλου με του stock του plus αυτο δεν αποτελει επιχειρημα. Τουλαχιστον οχι σοβαρο. Ειπαμε ας το παραβλεψουμε το θεμα επεξεργαστη, υπερτερει το plus, αναπρηγαγα πληροφοριες που διαβασα εδω μεσα, δεχομαι οτι εχω λαθος. Οσον αφορα την λιγο καλυτερη gpu, η smooth λειτουργια δεν εξαρταται μονο απο αυτη αλλα και απο τη cpu που εκει υστερει σε συγκριση με το plus. Οσο για την μπαταρια, αυτοι οι επεξεργαστες οταν δεν χρησιμοποιουνται θα ριχνουν τη συχνοτητα τους. Συνεπως δεν σημαινει οτι το plus θα δουλευει συνεχως σε μεγαλυτερη συχνοτητα και αρα να καταλανωνει περισσοτερη ενεργεια. Αυτο θα γινει οταν θα το χρειαστει η συσκευη. Λιγο καλυτερη η πολυ καλυτερη ΕΙΝΑΙ καλυτερη η gpu του "απλου". Για την μπαταρια δε θα σας το ζωγραφισω, ειπα εξαρχης πως οτι λεω το λεω με επιφυλαξη. Το μονο σημαντικο + του απλου εναντι του plus ειναι οτι θα εχει μεγαλυτερη υποστηριξη απο xda καθως πουλησε τρελα χωρις να σημαινει οτι το plus ειναι ανυπαρκτο. ΣΗμαντικο ή οχι, εγραψα οτι στα σημεια κερδιζει το απλο. Και πραγματι το μοντελο με την ονομασια "plus" υστερει σε σχεση με το "απλο": -xda support μερα με τη νυχτα -gpu χειροτερη -soundcard χειροτερη vs την καλυτερη cpu του. Ακομα συζηταμε? Στην τελικη δεν ειπα ποιο απτα 2 κινητα ειναι καλυτερο, ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ για τις διαφορες τους (διοτι αρκετος κοσμος θεωρει οτι μονο η cpu ειναι η διαφορα) και λεω οτι στα σημεια υπερεχει το "απλο" και εξηγω σε ΠΟΙΑ (3) σημεια. Καλο λοιπον ειναι τα εχουν υποψιν τους καποιοι, γιατι ο ενας μπορει να θελει να ακουει μουσικη με τα ακουστικα ολη μερα, αρα τον νοιαζει η καλυτερη soundcard, ο αλλος μπορει να θελει να παιζει παιχνιδια ολη μερα αρα τον νοιαζει η καλυτερη gpu και ο τριτος μπορει να γουσταρει να το σκαλιζει αρα τον νοιαζει η πολλαπλασια υποστηριξη που εχει στο xda. Και υπαρχουν κι αλλοι σαν εμενα που συνδυαζουν 2 ή 3 απο τα παραπανω, που καλα θα κανουν να γνωριζουν τις διαφορες εις διπλουν κι οτι το "απλο" θα τους εξυπηρετουσε ιδανικοτερα απο το "plus". Και για να πει καποιος ολα τα παραπανω, δεν χρειαζεται να θελει να πουλησει galaxy...Ειναι πραγματα που ισχυουν. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2012 από MiDi_MiLiZ
mpokwsths Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Συνεχίζουμε να το κουράζουμε. Έχω δουλέψει πολύ Galaxy S και HTC Sensation XL (ίδιο SoC και ανάλυση με το Plus) οπότε έχω ξεκάθαρη εικόνα. 1) Να αρχίσω από την sound card. Ποιον εδώ μέσα νοιάζει η sound card. Πες μου ειλικρινά. Και τι διαφορά να έχει από τη sound card του Plus. Έλεος δηλαδή... 2) Πόσο σίγουρος είσαι ότι στον launcher θα έχει όντως διαφορά η SGX540 από την Adreno 205? Το έχεις μπερδέψει με το Adreno 200 του παλιού Desire? Έχεις δει πως πάει το HTC One V (adreno 205 με Snapdragon S2 στο 1Ghz με ICS / ανάλυση 800x480) στα παιχνίδια και στα benchmarks? Στο Nenamark 2 πάντως σκοράρει υψηλότερα από το Galaxy S. Αυτό και αν είναι αυθαίρετο συμπέρασμα: Ότι θα αποδίδει ξεκάθαρα καλύτερα στους launchers το απλό S. 3) Η ταχύτερη CPU φαίνεται άμεσα και παντού. Δες συγκριτικά βίντεο. Καλά κάνεις και υπερασπίζεσαι το κινητό σου. Και ήταν καλό κινητό στην εποχή του. Παλιότερα που είχε ξανασυζητηθεί το θέμα κάποιοι είχαν καταλήξει ότι δεν άξιζε η χρηματική διαφορά για το Plus. Για κάποιους ήταν καλύτερο στα σημεία το S. Αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει. ICS, drivers, τότε δεν υπήρχε υποστήριξη για το Plus ενώ τώρα υπάρχει, κτλ. Τώρα θεωρώ ότι το Plus είναι ξεκάθαρα καλύτερο. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2012 από Hal9000
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Από εμένα over and out γιατί αρκετά ασχολήθηκα με @@ριές. Δεν νομιζω να σε προσεβαλλα η να μιλησα επιθετικα. Κατα τ'αλλα ο καθενας διαβαζει και βγαζει τα συμπερασματα του. Δεν υπερασπιζομαι κανενα κινητο. Ειμαι σαφης εξαρχης, μιλαω με γεγονοτα και οχι με σου πα/μου πες/ΘΑ ειναι ετσι/δεν θα ειναι ετσι κλπ. ΕΙπα στα σημεια ειναι καλυτερο το galaxy S αποτι το plus, ανεφερα τα 3 σημεια στα οποια υπερτερει, απο κει και περα οι πληροφοριες ειναι στη διαθεση και την κριση του καθενος με βαση τις αναγκες του. Δεν καταλαβαινω γιατι ενοχλουνται μερικοι, τοσο πολυ σε σημειο να φτανουν να υβριζουν τα ποστ των αλλων.
frou-frou Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2012 http://geekaphone.com/compare/Samsung-Galaxy-S-Plus-vs-Samsung-Galaxy-S Iσάξια παιδιά. Άδικα μαλώνετε. Η τιμή είναι super με τα δώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα