fearwhatnow Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Γιατί, όπως λέει και το gatokoritso, αν οι ιστορίες ήταν δεμένες, θα είχαμε να κάνουμε με μία εξαιρετική ταινία και όχι με μία απλά καλή. Πόσο πιο ωραία θα ήταν, αν οι ιστορίες επιφανειακά φαίνονταν ασύνδετες και στο τελευταίο μέρος της ταινίας όλα τα κομμάτια του παζλ έμπαιναν στη θέση τους. Αντίθετα, έχουμε κάποιες σκόρπιες αναφορές χαλαρής σύνδεσης προσώπων και καταστάσεων μέσα στην ταινία και το-γενικά ανεκμετάλλευτο-εύρημα με το τατουάζ. Περί τετριμμένου μηνύματος. Ακούστηκε ίσως αρνητικό, μάλλον θα έπρεπε να πω "συνηθισμένο". Εκτός και αν οι αναφορές περί ρατσισμού, αντίστασης κατά της άδικης αρχής κτλ είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τον κινηματογράφο. Από την άλλη, θα μου πεις "και τί δηλαδή θα ήθελες να πραγματεύεται η ταινία;" Σωστό και αυτό, πάντως πρωτότυπα τα μηνύματά της δεν τα λες. Το τί πιστεύω για το Matrix μικρή σχέση έχει με το thread. Και προσωπικά δεν θεωρώ ότι το έργο παίζει με τις διαστάσεις, με τον χώρο και τον χρόνο παίζει. Πως να μπουν στην θεση τους κομματια απο τη στιγμη που δεν υπαρχει καν παζλ? Στο βιβλιο βασιζεται η ταινια, δεν μπορουν να αλλαξουν πολλα πραγματα. Αλλαξαν τον τροπο αφηγησης με τις ιστοριες. Στο βιβλιο ειναι ξεχωριστες.
μαφαλντα Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Ο χρόνος αλλάζει,ο χώρος μεταμορφώνεται αλλά η ανθρώπινη φύση μένει σταθερή.Η ταινία σου δίνει εκείνη την αίσθηση "το έχω ξαναζήσει αυτό".Στην ουσία η ιστορία είναι μια και υπάρχουν στοιχεία που ενώνουν τους χαρακτήρες της κάθε εποχής μεταξύ τους. 1
Cue Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο, υπάρχει σύνδεση των χαρακτήρων μεταξύ ιστοριών? Αν ναι, με ποιο τρόπο δίνεται? Στην ταινία ναι μεν κάνουμε μία συζήτηση για το πως ο χαρακτήρας του Tom Hanks θεωρητικά έκανε το πέρασμα από φονιας, σε savior αλλά τον βλέπουμε.
Voodooman Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Πως να μπουν στην θεση τους κομματια απο τη στιγμη που δεν υπαρχει καν παζλ? Στο βιβλιο βασιζεται η ταινια, δεν μπορουν να αλλαξουν πολλα πραγματα. Αλλαξαν τον τροπο αφηγησης με τις ιστοριες. Στο βιβλιο ειναι ξεχωριστες. Αυτό λέω, αν υπήρχε παζλ, θα μου άρεζε πιο πολύ η ταινία! Από την στιγμή που και το βιβλίο λες ότι έτσι είναι (δεν το έχω διαβάσει), επίσης το θεωρώ αδυναμία. Για εμένα πολύ ωραία ιδέα, πολύ ωραία ταινία, αλλά ακατέργαστη σεναριακά.
μαφαλντα Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει αλλά πέρα από την προφανή σύνδεση- οι ιδιοι ηθοποιοί παίζουν διαφορετικά πρόσωπα-υπάρχουν και χώροι πχ το σπίτι που έμεινε ο συνθέτης είναι το γηροκομείο που πήγε ο εκδότηςΑντικείμενα πχ το ημερολόγιο του δικηγόρου στηρίζει το κρεβάτι του συνθέτη.Η ιστορία ξεκινά κάπου στον Ειρηνικό με ένα πλοιο πολιτισμένων λευκών και τους βάρβαρους μαύρους και τελειώνει πάλι κάπου στον Ειρηνικό αλλά με βάρβαρους τους λευκούς και την Χαλι Μπερι πολιτισμένη που ηρθε με πλοίο.Το δωμάτιο που έμεινε η Λουιζα-Χαλι Μπερι- ήταν το 451 και έχουμε την Σομννι 451 στο μέλλον.Και οι δύο παλεύουν την αδικία κατά κάποιο τρόπο. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2013 από μαφαλντα
Cue Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Ντάξει αυτά που αναφέρεις (spoilers?) πιο πολύ φυτευτά μου κάνουν παρά ουσιαστικά. Που με κάνει να θεωρώ ότι η ταινία περισσότερο συμβολική είναι όσο αφορά τις ιστορίες.
Sugizo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 ok, εάν όπως λέτε δεν υπήρχε σύνδεση.. τότε το birthmark τι ρολο έπαιζε? επίσης αυτό νομίζω τα λέει ωραία παρατηρήστε αυτόν που είχε το birthmark σε κάθε από τις ιστορίες 1
gatokoritso Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 ok, εάν όπως λέτε δεν υπήρχε σύνδεση.. τότε * SPOILER * επίσης αυτό νομίζω τα λέει ωραία * SPOILER * not good enough for me. ναι προσπάθει να εξηγήσει αλλά και εδώ φαίνονται τα κενά.γενικά μερικά κλικ παραπάνω προσοχή να δίνανε ίσως και αν δεν είχαν τους ίδιους ηθοποιούς από την αρχή μέχρι το τέλος ίσως και να μιλάγαμε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Skylined Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2013 (επεξεργασμένο) Η ταινία αναπαριστά αυτό που σε άλλη γωνιά της γης ονομάζεται μετενσάρκωση. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2013 από Skylined
Skylined Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2013 Δηλαδή, το ανθρώπινο πνεύμα σφυρηλατείται, γεμίζει εμπειρίες και ωριμάζει μέσω άπειρων διαδοχικών 'καθόδων" σε σώματα με τελικό σκοπό να πάρει όλα τα μαθήματα που χρειάζεται και να κατακτήσει τη "φώτηση". Και τότε ο κύκλος αυτός σταματάει και η ψυχή είναι ελεύθερη να συνεχίσει το δρόμο της. Με αυτό υπόψη η ταινία αποκτά διαφορετικό νόημα πιστεύω, γιατί ξέρετε υπάρχουν θρησκείες και δοξασίες και στην αντιπέρα μεριά του κόσμου τις οποίες αγνοούμε (βάζω και μένα μέσα). Η ταινία όντως μιάζει να απευθύνεται κάπου βαθύτερα από την επιφάνεια του μυαλού, όπως πολύ καλά έγραψε η φιλενάδα παραπάνω Η ταινία σου δίνει εκείνη την αίσθηση "το έχω ξαναζήσει αυτό" 1
Crazy Tony Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2014 Η ταινία μπορεί να έχει κάποια ελαττώματα (για μένα είναι από τις καλύτερες του 2012 και όχι μόνο) αλλά πιστεύω πως οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν πως η μουσική της είναι μία από τις καλύτερες που έχουν συντεθεί ως Soundtrack. Το Sextet καθ' όλη τη διάρκεια του σε ταλαντεύει μεταξύ της λύπης και της χαράς, της ματαιοδοξίας και της αισιοδοξίας, σε γεμίζει ελπίδα αλλά μετά την μετατρέπει σε ένα είδος μακάβριας απελπισίας. Μουσική και είκονα είναι τόσο άρτια συνδεδεμένες ώστε μέσα σε τρεις περίπου ώρες κατάφερε να με κάνει να ένωθω συναισθηματικά με τον κάθε χαρακτήρα και τις διάφορες, χρονικά, εξαρτώμενες από τι πράξεις του μετενσάρκωσεις.
Skylined Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Εμένα μου αρέσει που επί 7 σελίδες ούτε ένας δεν ήξερε το νόημα της ταινίας και μόλις τέθηκε επί τάπητος η συζήτηση φράκαρε. Προφανώς και για τη γνωστή τριλογία των Γουακόφκσι, ίσως τη βαθύτερη και πιο γεμάτη φιλοσοφικά τριλογία στην ιστορία του κινηματογράφου θα μπορούσε η κουβέντα να φτάσει τις 100 σελίδες επικεντρωμένες στο ξύλο που έπεσε. Πολύ μεγάλη σπατάλη. 4
gdriver Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 μακάρι να μπορούσα να πατήσω 200 like στο παραπάνω σχόλιο. για την τριλογία , εάν είναι αυτή που νομίζω, εξαιρετικό είναι και το ντοκιμαντέρ που έχει βγεί γι'αυτή και γι'αυτό το σκοπό.
zorans Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 μακάρι να μπορούσα να πατήσω 200 like στο παραπάνω σχόλιο. για την τριλογία , εάν είναι αυτή που νομίζω, εξαιρετικό είναι και το ντοκιμαντέρ που έχει βγεί γι'αυτή και γι'αυτό το σκοπό. Ποιο είναι το ντοκιμαντερ;
blu-ray Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2014 Εμένα μου αρέσει που επί 7 σελίδες ούτε ένας δεν ήξερε το νόημα της ταινίας και μόλις τέθηκε επί τάπητος η συζήτηση φράκαρε. Προφανώς και για τη γνωστή τριλογία των Γουακόφκσι, ίσως τη βαθύτερη και πιο γεμάτη φιλοσοφικά τριλογία στην ιστορία του κινηματογράφου θα μπορούσε η κουβέντα να φτάσει τις 100 σελίδες επικεντρωμένες στο ξύλο που έπεσε. Πολύ μεγάλη σπατάλη. Καπου εδω στον insomna νομίζω κάποιος είχε αναρτήσει και εξηγούσε τις μεταφορές και τα νοηματα που είχαν και οι τρεις ταινίες. Δεν καταλαβαίνω γτ ολοι κραζουν τις τελευταίες ταινίες της τριλογίας... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα