Sellers Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 ^^ Πολυ σεβαστη η κριτικη σου, αλλα το να λες οτι δεν υπηρχε ουσια και νοημα στην ταινια και τις ιστοριες βλακωδεις ειναι εντελως ανεδαφικο. Ποια κρυφα μηνυματα πηγαν περιπατο? Για να λες "κρυφα μηνυματα" τοτε τα καταλαβες. Γιατι δεν τα αναφερεις? Η ταινια ειναι επος, τα μηνυματα δεκαδες (κρυφα/φανερα και δεν ξερω και εγω τι αλλο) και απο οπου και αν πιασεις την συγκεκριμενη ταινια αυτο που μενει ειναι η λεξη "ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ". Τα χωνω κατα καιρους στο Χολυγουντ αλλα εδω εγινε σουπερ δουλεια (ειχαν βεβαια και καλο μπουσουλα το βιβλιο). Τι να πρωτοαναφερω : μισαλλοδοξια, πιστη, επαναστατικο πνευμα, ενεργειακο ματριξ, ενοπλη μαχη απεναντι στο συστημα και ποσα αλλα αλληγορικα και μη μηνυματα περνουν σε ενα 3ωρο που θα μπορουσε ανετα να ειναι ακουραστα ενα 6ωρο. Και αφηνω τα απλα αντιρατσιστικα στην ακρη που εχετε οι περισσοτεροι αναφερει διοτι ουσιαστικα δεν ειναι αυτο το μηνυμα που θελει να περασει η ταινια. Επισης αναφερεις ως σοφο τον λαο μας. Μαλιστα. Ειδαμε την σοφια του. Καλυτερα ας πανε ολοι οι Ελληνες να δουνε την ταινια αυτη και μετα να κοιταχτουν στον καθρεφτη. Η ταινια δειχνει ξεκαθαρα ποιος ειναι ο τροπος αντιδρασης για να αλλαξεις τις πολιτικες καταστασεις. Ανωνυμα, εγκεφαλικα, με πιστη και κυριως ΟΧΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ. 8.7/10 λοιπον απο εμενα για το Cloud Atlas. Πραγματικά ήσουν ο τελευταίος που περιμενα να του αρέσει. Αν δεν σε ηξερα (όσο σε ξέρω απο το φορουμ) θα έλεγα ότι ο μόνος λόγος που εκθειάζεις κάτι τόσο μέτριο, είναι επειδή σχεδόν όλοι το έχουν θάψει και θες να πας κόντρα. Άντε να ανεχτώ, ότι μπορεί και να περνάει η ωρα ευχάριστα. Απο εκεί και πέρα ρε συ, όλα τα υπολοιπα ειναι σε επίπεδα δημοτικού.
NoisePollution Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 ^^ Πολυ σεβαστη η κριτικη σου, αλλα το να λες οτι δεν υπηρχε ουσια και νοημα στην ταινια και τις ιστοριες βλακωδεις ειναι εντελως ανεδαφικο. Ποια κρυφα μηνυματα πηγαν περιπατο? Για να λες "κρυφα μηνυματα" τοτε τα καταλαβες. Γιατι δεν τα αναφερεις? Η ταινια ειναι επος, τα μηνυματα δεκαδες (κρυφα/φανερα και δεν ξερω και εγω τι αλλο) και απο οπου και αν πιασεις την συγκεκριμενη ταινια αυτο που μενει ειναι η λεξη "ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ". Τα χωνω κατα καιρους στο Χολυγουντ αλλα εδω εγινε σουπερ δουλεια (ειχαν βεβαια και καλο μπουσουλα το βιβλιο). Τι να πρωτοαναφερω : μισαλλοδοξια, πιστη, επαναστατικο πνευμα, ενεργειακο ματριξ, ενοπλη μαχη απεναντι στο συστημα και ποσα αλλα αλληγορικα και μη μηνυματα περνουν σε ενα 3ωρο που θα μπορουσε ανετα να ειναι ακουραστα ενα 6ωρο. Και αφηνω τα απλα αντιρατσιστικα στην ακρη που εχετε οι περισσοτεροι αναφερει διοτι ουσιαστικα δεν ειναι αυτο το μηνυμα που θελει να περασει η ταινια. Επισης αναφερεις ως σοφο τον λαο μας. Μαλιστα. Ειδαμε την σοφια του. Καλυτερα ας πανε ολοι οι Ελληνες να δουνε την ταινια αυτη και μετα να κοιταχτουν στον καθρεφτη. Η ταινια δειχνει ξεκαθαρα ποιος ειναι ο τροπος αντιδρασης για να αλλαξεις τις πολιτικες καταστασεις. Ανωνυμα, εγκεφαλικα, με πιστη και κυριως ΟΧΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ. 8.7/10 λοιπον απο εμενα για το Cloud Atlas. Σεβαστή η γνώμη σου επίσης. Ίσως η έκφρασή μου να μην είναι αρκετά ξεκάθαρη αλλά λέγοντας "τα κρυφά μηνύματα πήγαν περίπατο" εννοώ ότι ναι μεν ήθελαν να περάσουν μηνύματα ο τρόπος όμως που προσπάθησαν να το κάνουν αυτό δεν είχε βάση με αποτέλεσμα να μην το πετύχουν. Αν εσύ έλαβες μηνύματα από το Cloud Atlas πες τα και σε εμένα μπας και αλλάξω γνώμη. Εγώ πάντως νομίζω ότι προσπάθησαν να περάσουν σοβαρά μηνύματα (αντιρατσιστικά, για την ομοφυλοφιλία, και γενικότερα πάνω σε ευαίσθητα θέματα) με γελοίο τρόπο. Μια γνώμη όπως π.χ η δική σου ή η δική μου θα είναι πάντα μια απλή γνώμη και μάλιστα υποκειμενική. Η αντικειμενικότητα απαιτεί πλειοψηφία. Όσον αφορά την σοφία των Ελλήνων μάλλον παρεξήγησες γιατί η έκφραση "όπως λέει και ο σοφός μας λαός" αποτελεί τρόπο του λέγειν και σημαίνει ότι ακολουθεί παροιμία. Φιλικά πάντα
Chrisxxx Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Αφου σε αρεσε εσενα θα το δω σιγουρα. Δες το, θα σε αρέσει πολυ και σένα, αφου.
arxaggelos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Μόλις την έφερε δώρο ο θείος, πολύ καλή ποιότητα, αλλά το σκέφτομαι αν πρέπει να τη δω στην TV ή στο σινεμά.
Cue Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2012 Αν και κάνει μία μεγάλη εισαγωγή στις 6 ιστορίες, όσο περνούσε η ώρα τσουλούσε και καλύτερα. Σίγουρα θέλει μία δεύτερη ματιά για να ξεδιπλώσει η ταινία. Είναι ιδιαίτερη και δεδομένου ότι σε διάρκεια 3 ωρών σου παρουσιάζει τόσα διαφορετικά σενάρια (δε βρήκα κοινή τομή για να είμαι ειλικρινής) χωρίς να κουράζει είναι εντυπωσιακό. 7/10 και κάποια στιγμή θα την ξαναδώ. Ίσως και σινεμά σε 2 μήνες.
DKNI Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Εμεινα μαλακας Δεν περιμενα οτι θα μου αρεσε αλλα εμεινα μαλακας Και μην ακουω για new age, τι διαολο, 2000 χρονια πριν το ειπε αλλος. (εκτος αν εκει κολλαει το "δεν εχει να πει κατι καινουριο" χαχα) ΔΕΝ ηθελε να κανει η ταινια κατι καινουριο. Αυτο ακριβως ειναι το νοημα! Οπως τελειωνει η ιστορια του 1849 "Ο ωκεανος ειναι αμετρητες σταγονες" Αρνητικο για τους παραγωγους ειναι η αδυναμια μαλλον να περασουν κατι εξαιρετικα απλο και βιωματικο (ειδικα σε λαους σαν τους Ελληνες) στον κοσμο. Μου κανει εντυπωση που λετε για κρυφα μηνυματα και δεν τα περασαν κτλ Ουτε Ταρκοφσκι ουτε Λιντς με συμβολισμους ειναι (συμβολισμους κυριολεκτικους as in να μην ξερεις αν καποιος ειναι χαρακτηρας ή συμβολιζει μια εννοια) Τα ιδια μοτιβα περι χριστιανισμου και θεολογιας και ανθρωπολογιας τα ειχατε υπερναλυσει στο Ματριξ, τωρα γιατι κωλωσατε? Ισως εμενα μου βγηκε πιο νορμαλ γιατι κοιταζα παραλληλα και το καλλιτεχνικο του πραγματος (μουσικη, μονταζ, φωτογραφια κτλ) που νομιζω ολοι συμφωνούμε ήταν σε υψηλότατα επίπεδα ΥΓ. Δεν ειναι σπονδυλωτη ιστορια, κακως περιμενατε συνδεση μεταξυ των 6 ιστοριων. Ειναι 6 διαφορετικες εκδοχες των ιδιων νοηματων
V for Vagelis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 ΥΓ. Δεν ειναι σπονδυλωτη ιστορια, κακως περιμενατε συνδεση μεταξυ των 6 ιστοριων. Ειναι 6 διαφορετικες εκδοχες των ιδιων νοηματων Δε χρειάζεται να είναι μια συνεχόμενη σπονδυλωτή ιστορία για να υπάρχει σύνδεση. Περίμενα κάποια κοινή τομή μιας και το βασικό μήνυμα της ταινίας - πέρα απ το παραλληλισμό της ανθρώπινης κοινωνίας με τον ωκεανό και τις σταγόνες - είναι η απήχηση των πράξεων μας στο μέλλον. Οποτε θα είχε νόημα μια πιο καθαρή και ουσιαστική σύνδεση μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος, η οποία στη ταινία υπάρχει μόνο σε πολύ μικρό βαθμό. Παντως ότι ήθελε να πει η ταινία μέσα σε 3 ώρες, το χε πει ήδη μέσα από τα trailer...
DeadOrganPlayer Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δε βαρέθηκα ούτε λεπτό, αντίθετα με συνεπήρε. Ταινία υψηλού επιπέδου σε όλους τους τομείς. Δε θα πω πολλά γιατί δεν άρεσε στον Sellers και γενικώς θέλω να τα έχω καλά μαζί του. 7,8/10
DKNI Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δε χρειάζεται να είναι μια συνεχόμενη σπονδυλωτή ιστορία για να υπάρχει σύνδεση. Περίμενα κάποια κοινή τομή μιας και το βασικό μήνυμα της ταινίας - πέρα απ το παραλληλισμό της ανθρώπινης κοινωνίας με τον ωκεανό και τις σταγόνες - είναι η απήχηση των πράξεων μας στο μέλλον. Οποτε θα είχε νόημα μια πιο καθαρή και ουσιαστική σύνδεση μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος, η οποία στη ταινία υπάρχει μόνο σε πολύ μικρό βαθμό. Παντως ότι ήθελε να πει η ταινία μέσα σε 3 ώρες, το χε πει ήδη μέσα από τα trailer... Συμφωνω οτι η συνδεση των ιστοριων ειναι πολυ χαλαρη. Υπαρχει αλλα ειναι χαλαρη. Ισως ομως αυτο ειναι αλλο ενα νοημα της ταινιας. Μικρες αποφασεις, μικρες συμπτωσεις, οδηγουν χαρακτηρες 100 χρονια μετα σε συγκεκριμενες συμπεριφορες Διαφωνω ομως οτι δεν υπαρχει κοινη τομη, σε ολες τις ιστοριες υπαρχουν τα ιδια μοτιβα. Ανθρωποι αρπακτικα, είτε ειναι ενα σεντουκι με λιρες, είτε μια συμφωνία είτε ενας αντιδραστηρας το μέλλον του κόσμου (και ουσιαστικα καθε "επομενη" ιστορια εχει και πιο "σημαντικο" αντικειμενο) και ανθρωποι που τους εναντιόνται ακόμα και αν τελικά δεν καταφέρουν να αλλάξουν την ροη της ανθρώπινης ιστοριας άμεσα, ακόμα και αν πρέπει να θυσιαστούν για μια απελπιδα προσπάθεια να βάλουν αλλη μια σταγονα στον ωκεανό
revolver1990 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Είναι από τις λίγες ταινίες που έχει τόσο αμφιλεγόμενες απόψεις το κοινό.Είχα πάει cinema πριν 1 μήνα να την δω με έναν φίλο μου και στο τέλος του λέω οκ καλή ταινία ένα 7άρακι της το δίνω.Και τι μου λέει? "Είναι η 2η χειρότερη ταινία που έχω δει μετά την χιονάτη και τον κυνηγό" ένα 4 και πολύ της.Μετά από αυτό δεν του είπα κουβέντα για να τον πείσω για το αντίθετο γιατί άλλωστε δεν θα είχε και νόημα.
μαφαλντα Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2012 Oι ιστορίες συνδέονται με πολλούς τρόπους,με χειρόγραφα,ημερολόγια,χώρους. Νομίζω πως δεν είναι κατά κάποιο τρόπο ξεχωριστές ιστορίες αλλά διαφορετικές στιγμές.
TEOKOS Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Πολύ καλή δεν το περίμενα μετά από ότι είχα διαβάσει εδώ. Χαλαρά μια από τις καλύτερες τον τελευταίο καιρό. 8/10
samniotis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2012 είχα διαβάσει το βιβλίο το καλοκαίρι (800+ σελίδες θέλουν άδεια!!!) και μπορώ να πώ ότι είδα την ταινία με άνεση, απλά απογοητεύτηκα λίγο μιάς και το βιβλίο μου είχε δώσει καλύτερες εικόνες και πιο δομημένη συνέχεια των πραγμάτων! πιστεύω ότι ταινία και βιβλίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και αν κάποιος δεν έχει διαβάσει τον Άτλα τ'ουρανού θα πρέπει, ακόμα και αν έχει ήδη δεί την ταινία! Μόνο μείον στο βιβλίο, το βάρος του! Μεγάλο σύν ότι σε βοηθάει πολύ καλύτερα απο την ταινία να συνδέσεις τους ήρωες μεταξύ τους! Η ταινία, όπως προείπαν και κάποια παιδιά, θα μπορούσε να σπάσει σε παραπάνω κομμάτια ώστε να είναι και λίγο πιο αναλυτική και λιγότερο κουραστική!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα