Προς το περιεχόμενο

Xbox 360 fail rate down to PS3 levels

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H έρευνα έγινε over 245 days από το 20th of November 2011 με 507,132 submissions και 37% answered questions relating to the 360.

Οπότε πιστεύω είναι κάπως ακριβής.

Τα PSX δεν ειχαν το failure rate των PS3 και 360 μην τρελαθουμε...

Μην γενικεύουμε, τα fail rate των PS3 & 360 δεν είναι συγκρίσιμα.

Είμαι αρκετά μεγάλος (όπως και οι περισσότεροι εδώ πιστεύω) για να θυμάμε πως τα πρώτα PSX είχαν και γαμώ τα fail rate.

Και σχετικά με το πόσο συγκρίσιμα είναι:

A 2009 study by SquareTrade, a warranty provider, found a two-year failure rate of 10% for PlayStation 3s.

http://www.squaretrade.com/xbox360-ps3-wii-reliability-08-2009/

According to Ars Technica, the number of PlayStation 3 consoles that have experienced failure is well within the normal failure rates in the consumer electronics industry.

http://arstechnica.com/gaming/2008/02/xbox-360-failure-rates-worse-than-most-consumer-electornics/

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και το Gamecube δεν έριχνε το XBOX.

Σωστά, my bad.

Απο τα τέλη του 2008 με τις jasper τελείωσε το "πανηγύρι" των RROD.Προσωπικά έχω jasper 2+ χρόνια....παρ'όλο που έχω ακόμα 1 χρόνο εγγύηση για RROD δεν μου έχει βγάλει τίποτα και η κονσόλα για αρκετούς-συνεχόμενους μήνες "δούλευε" 12-14 ώρες την ημέρα-καθημερίνα....γενικότερα πιστεύω οι jasper είναι απίστευτα "σκυλιά" και αυτό έχει βέβαια αποδειχθεί πολλάκις!!!

Το θέμα είναι πως μέχρι να αποφασήσει η ΜS να βγάλει τις Jasper, πάρα πολλοί χρήστες έμειναν με κονσόλες στο χέρι.

3 χρόνια για να βγάλει μια σωστή έκδοση της κονσόλας. Απαράδεκτη.

Και αυτό φυσικά για να μειώσει το κόστος παραγωγής των κονσολών.

Επεξ/σία από JohnVani18
Δημοσ.

3 χρόνια για να βγάλει μια σωστή έκδοση της κονσόλας. Απαράδεκτη.

Καλά αστειεύεσαι !? Αυτό δεν το συζητάμε καν, στην ιστορία του hardware δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Αν ήταν οποιοδήποτε άλλο κομμάτι hardware δεν θα είχε καμία θέση στην αγορά με το καλημέρα.

Το έχω πει πολλάκις, αν δεν ήταν xbox 360 της microsoft που είχε την αμέριστη και μεροληπτικότατη αντιμετώπιση από πάσης φύσεως τύπο και την απίστευτη αμερικάνικη αγορά που ακολουθεί ότι marketing παραμύθι την ταΐζουν να το υποστηρίζει, απλά δεν θα υπήρχε.

Διαβάζω τι και καλά λάθη δεν πρέπει να κάνει η MS με το 720 και συχνά αναφέρεται η κατασκευή της κονσόλας για να αποφευχθούν φαινόμενα rodd. Ερωτώ, ε και τι θα γίνει ?! Άλλαξε τίποτα ? Πριν μερικούς μόλις μήνες το μάρκετινγκ και ο τύπος δεν πούλησαν την απίστευτη φούσκα του kinect σε επίπεδα ρεκόρ γκίνες. Δεν έχει τίποτα να φοβάται η MS, έχει by default την τεράστια αμερικάνικη αγορά.

Δημοσ.

Αν το PS4 δεν αργήσει και δεν κοστίζει σχεδόν τα διπλάσια λεφτά από το επόμενο χμποχ δε νομίζω πως θα είναι τόσο άτρωτη η MS με παρόμοια αναξιόπιστο hardware. Για πολύ καιρό το 360 ήταν η μόνη affordable next gen κονσόλα. Συν το γεγονός ότι σε κάλυπτε η εγγύηση, οπότε έλεγες σχετικά εύκολα "πάει στο διάολο, από το να περιμένω 2-3 χρόνια να ρίξει η Σώνει την τιμή σε λογικά επίπεδα, ας το πάρω".

Δημοσ.

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το Xbox 360 η EU απαγόρευσε την χρησιμοποίηση lead solder στις ηλεκτρονικές συσκευές. Αναγκαστικά το γυρίσαν σε lead free solder το οποίο έχει πολύ μικρότερες αντοχές σε υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να έχουμε τα φαινόμενα RROD. Πάντως κανένας δεν έμεινε με την κονσόλα στο χέρι όπως ειπώθηκε. Και την εγγύηση την πήγαν στα 3 χρόνια και άλλαζαν όλες τις κονσόλες ακόμη και φλασαρισμένες.

Το γεγονός δε ότι παρόλα αυτά το xbox360 συνέχιζε να πουλάει με τους ίδιους και μεγαλύτερους ρυθμούς λέει πολλά για το μηχάνημα αυτό.

Το έχω πει πολλάκις, αν δεν ήταν xbox 360 της microsoft που είχε την αμέριστη και μεροληπτικότατη αντιμετώπιση από πάσης φύσεως τύπο και την απίστευτη αμερικάνικη αγορά που ακολουθεί ότι marketing παραμύθι την ταΐζουν να το υποστηρίζει, απλά δεν θα υπήρχε.

Μιλάς για την ίδια αμερικάνικη αγορά στην οποία το ps2 έκανε 50εκ πωλήσεις έναντι 16εκ του xbox?

• Like 2
Δημοσ.

Για πολύ καιρό το 360 ήταν η μόνη affordable next gen κονσόλα

Είσαι στις δημόσιες σχέσεις της MS ? Αυτή προφανώς ήταν η λογική της. Γιαυτό το έβγαλαν προβληματικό, εν γνώση τους όπως έχουν παραδεχτεί. Για να υπάρχει στην αγορά μόνο του και έτσι να εκμεταλλευτεί το κενό. Αυτό μόνο ξέρει να κάνει η MS, να κερδίζει ενώ είναι μόνη στην αγορά. Τι μονοπωλιακές πρακτικές προσπαθείς να μου δικαιολογήσεις ?! Απέκτησαν unfair advantage και όλοι σφύριζαν αδιάφορα ενώ θα έπρεπε να το είχαν αναγάγει σε είναι μείζον θέμα όπως θα ήταν με οποιοδήποτε άλλο hardware. Αλλά διάλεξαν διπλωματικά να πους τις ίδιες μπούρδες για εγγύηση και τρομερή υποστήριξη, που με όλο τον σεβασμό, που μου λες εσύ τώρα. Εγγύηση σε ένα προβληματικό προϊόν, με τι ? Η έρευνα που αρχίζει από το 2009 επιβεβαιώνει στην ουσία πως οι κονσόλες που αντικαταστάθηκαν δεν άντεξαν. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει ολική ανάκληση, μου λέτε για Jasper, ανάκληση μέχρι το Jasper. Πότε ήρθε το Jasper ? Μέχρι τότε τι πουλούσαν και με τι επικράτησαν στην αγορά ? Δεν είναι PS3 vs 360 σε αυτή την περίπτωση, είναι 360 vs οποιοδήποτε άλλη κονσόλα από εποχές atari.

Δεν μπορείς να πασάρεις στον καταναλωτή hardware με ημερομηνία λήξης και να πουλάς ιστορίες με εγγύηση.

@privateer σε παρακαλώ μην σπαταλάς τον χρόνο μου με ανόητες ps2 και xbox συγκρίσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτον, η σύγκριση που έκανε ο Privateer είναι για να δεις ότι αγγίζεις τα όρια της συνωμοσιολογίας με αυτά που λες. Αν η "μηχανή πλύσης εγκεφάλου" της MS και οι τακτικές της ήταν έτσι όπως λες στις ΗΠΑ θα έπρεπε να αντικατοπτρίζεται και στα νούμερα τότε.

Δεύτερον, όχι, δεν είμαι δημοσιοσχεσίτης της MS. Ούτε είπα αυτό που κατάλαβες. Και ταυτόχρονα να είχαν βγει 360 και PS3, όταν το δεύτερο κόστιζε μια 600άρα χωρίς να τη δικαιολογεί κάπως, πέραν του blu-ray και της όλης στάσης της Σώνει τότε ότι η νέα γενιά ξεκινά όποτε πει αυτή, το ίδιο πιστεύω ότι θα είχε γίνει. Δε φταίει η MS που οι άλλοι άργησαν να βγάλουν προϊόν ή το τιμολόγησαν παράλογα. Ποια ακριβώς είναι η μονοπωλιακή τακτική;

Το άδικο πλεονέκτημα δεν ξέρω από πού το έβγαλες. Υπάρχει κανένα συμβόλαιο μεταξύ τους να κυκλοφορούν τις κονσόλες ταυτόχρονα για να είναι "δίκαιο" το παιχνίδι; 'Η μήπως το PS2 ήταν δίκαιο; Θυμάσαι πόσα χάλαγαν τότε χωρίς καμία επέκταση εγγύησης;

Και κούλαρε λίγο. Αν ο χρόνος σου είναι τόσο πολύτιμος που δε σηκώνει σπατάλη κάνε κάτι άλλο, γιατί κι αυτό που κάνεις εσύ σπατάλη είναι.

Επεξ/σία από Vole Maulder
Δημοσ.

Είσαι στις δημόσιες σχέσεις της MS ? Αυτή προφανώς ήταν η λογική της. Γιαυτό το έβγαλαν προβληματικό, εν γνώση τους όπως έχουν παραδεχτεί. Για να υπάρχει στην αγορά μόνο του και έτσι να εκμεταλλευτεί το κενό. Αυτό μόνο ξέρει να κάνει η MS, να κερδίζει ενώ είναι μόνη στην αγορά. Τι μονοπωλιακές πρακτικές προσπαθείς να μου δικαιολογήσεις ?! Απέκτησαν unfair advantage και όλοι σφύριζαν αδιάφορα ενώ θα έπρεπε να το είχαν αναγάγει σε είναι μείζον θέμα όπως θα ήταν με οποιοδήποτε άλλο hardware. Αλλά διάλεξαν διπλωματικά να πους τις ίδιες μπούρδες για εγγύηση και τρομερή υποστήριξη, που με όλο τον σεβασμό, που μου λες εσύ τώρα. Εγγύηση σε ένα προβληματικό προϊόν, με τι ? Η έρευνα που αρχίζει από το 2009 επιβεβαιώνει στην ουσία πως οι κονσόλες που αντικαταστάθηκαν δεν άντεξαν. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει ολική ανάκληση, μου λέτε για Jasper, ανάκληση μέχρι το Jasper. Πότε ήρθε το Jasper ? Μέχρι τότε τι πουλούσαν και με τι επικράτησαν στην αγορά ? Δεν είναι PS3 vs 360 σε αυτή την περίπτωση, είναι 360 vs οποιοδήποτε άλλη κονσόλα από εποχές atari.

Δεν μπορείς να πασάρεις στον καταναλωτή hardware με ημερομηνία λήξης και να πουλάς ιστορίες με εγγύηση.

@privateer σε παρακαλώ μην σπαταλάς τον χρόνο μου με ανόητες ps2 και xbox συγκρίσεις

Που ακριβώς παραδέχτηκαν ότι το βγάλαν στην αγορά προβληματικό εν γνώση τους? Δώσε κάποιο link. Αλλιώς θα το θεωρήσω ως trolling και αν συνεχίσεις με τέτοιο είδους "επιχειρήματα" θα διαγράφονται. Όσο για τον πολύτιμο χρόνο σου συγγνώμη που τον σπαταλήσαμε. Σε αφήνω τώρα να καταστρώσεις τις νέες θεωρίες συνωμοσίας έναντίον της Microsoft. Άκουσα ότι αν βάλεις ανάποδα τα dvd στο xbox παίζουν υποσυνείδητα μυνήματα με στόχο να μας κάνουν να αγοράζουμε προιόντα της MS. :P

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητέ MGF,

Μου είναι πλέον ξεκάθαρο πως ξεκίνησες την συζήτηση γνωρίζοντας πως το θέμα είναι αφιλεγόμενο και με ένα ύφος που γνώριζες εκ των προτέρων ότι θα γεννούσε μια έντονα πολώμένη συζήτηση αναφορικά με τις παιχνιδοκονσόλες των δυο χωρών. Λαμβάνοντας υπ' όψη το γεγονός ότι κατά το παρελθόν υπήρξες κάτοχος και ζηλώδης υποστηρικτής της αμερικανικής κονσόλας αλλά στράφηκες προς τους ποιό ακράιους (καμικάζι κλπ.) ιάπωνες, αλλά και την απολυτότητα της υπογραφής σου, το πρόδηλο και πασιφανές συμπέρασμα είναι ενα: Γαλουχήθηκες και μεγάλωσες με τα ιδανικά της δεξιάς και της νεας δημοκρατίας αλλά στις τελευταίες εκλογές το έριξες στην xρυσή αυγή.

Δεν τσακώνεσαι με άλλους στο διαδίκτυο, τσακώνεσαι με τον εαυτό σου. Επαναλαμβάνεις χιλιοειπωμένα επιχειρήματα και συνθήματα που έχουν απορρηφθεί από την κοινωνία συλλήβδην. Όχι για να πείσεις τους άλλους για το ορθό των λεγομένων σου αλλά για να δικαιολογήσεις στον εαυτό σου το μαλακό σφάλμα πού έπραξες.

Μιάς και δεν έχω διάθεση να συζητήσω μαζί σου περαιτέρω εύχομαι καλό καλοκαίρι

Επεξ/σία από ippo00
  • Like 1
Δημοσ.

Καλά περιμένετε κι εσείς να κάνετε αμερόληπτο διάλογο με χρήστη που έχει nick "MetalGearFan" :-D

Στο after sales πάντως, μόνο θετικά έχουν ειπωθεί από όσους είχαν προβληματικό 360. Δυστυχώς το ίδιο δεν ισχύει και για τους κατόχους προβληματικών PS3, οι οποίοι αν πάθαιναν YLOD (ή ακόμα χειρότερα, αν brickάριζε η κονσόλα μετά από υποχρεωτικό firmware update) στις 365 + 1 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς, αναγκάζοταν να πληρώσουν στη Sony για το "προνόμιο" μίας refurbished κονσόλας αντικατάστασης.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι τσακωνεστε.

Ποτε το μεγαλυτερο failure rate δεν προκειται να γινει θετικοτερο απο το μικροτερο.Μπορει να υπερβαλει ο MGF αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Δημοσ.

Κανείς δεν τσακώνεται. 'Η μάλλον, ένας μόνο τσακώνεται. Δεν είναι η πραγματικότητα το θέμα, αλλά ο τρόπος έκφρασης και οι ατεκμηρείωτες ερμηνείες/κατηγορίες.

Να σημειώσω ότι δε μιλάω εκ του ασφαλούς. Το πρώτο μου χμποχ "έμεινε" από χαλασμένο drive 12 μέρες αφότου το αγόρασα. Χάλασε άλλες δύο φορές τα επόμενα δύο χρόνια και μετά μου το αντικατέστησαν (αυτό τώρα κλείνει τα 4 χρόνια, ελπίζω να μην το γκαντέμιασα :P ). Ξέρω πώς ήταν η φάση από πρώτο χέρι και, ναι, είχα ξενερώσει τη ζωή μου. Δεν το αγόρασα όμως επειδή ήμουν Αμερικανός-πρόβατο ούτε θεωρώ πως όλα ήταν μια καλοστημένη συνωμοσία από τον Τύπο ούτε ότι ήταν "άδικο" ή μονοπωλιακό εκ μέρους της MS που η Sony ζούσε στον κόσμο της.

Τα επιχειρήματα και οι θεωρίες είναι το αντικείμενο διαμάχης, όχι η πραγματικότητα, έστω και μονόπλευρη.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν διαβασα αναλυτικα τι εγραψε ο καθενας ,αλλα στα γρηγορα καποια ποστ.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οσες αναλυσεις επι αναλυσεων και να κανουμε, θα ισχυει οτι λιγοτερο failure rate ειναι θετικοτερο απο το μεγαλυτερο failure rate.

Αυτο ειπα οτι ειναι πραγματικοτητα.

Δεν θεωρησα ως πραγματικοτητα οτι ειναι προβατα αυτοι που αγορασαν xbox ξανα και ξανα.Αν ειπε αυτο το πραγμα ο MGF(επειδη το γραφεις στο ποστ σου) διαφωνω φυσικα.Εννοειται οτι χωρο σε τετοιες συζητησεις εχει παντα η διαφορετικη αποψη,για να μη πω οτι ''επιβαλεται''(και εμενα μου αρεσει) ο διαφορετικος τροπος σκεψης σε μια κουβεντα.

Οποτε και θα πω για μια ακομη φορα την αποψη μου με αφορμη αυτο που ειπες για την sony που ζουσε στον κοσμο της.Ζουσε στον κοσμο της οσον αφορα τις αλαζονικες δηλωσεις,κατι που μαλλον δεν θα επρεπε να μας απασχολει ιδιαιτερα.

Απο κει και περα εδωσε ενα ακριβο προιον λογο blu ray που οφειλε και πολυ σωστα ενσωματωσε.Το γεγονος οτι οι αλλοι δεν ακολουθησαν και τελικα ευνοηθηκαν (σε πωλησεις) απο αυτο το γεγονος,δεν θα με κανει να δω ποτε θετικα αυτη τους την επιλογη.

Επιχειρηματικα ισως η sony ζουσε στον κοσμο της(γιατι αυτη εχασε τελικα δινοντας ενα πληερεστατο μηχανημα),αλλα για τον gamer(για μενα τουλαχιστον) στον κοσμο της ζουσε η MS,καταφερνοντας για πρωτη φορα στην ιστορια να επιβαλει μεσο προηγουμενης γενιας(dvd) με αγνωστου μεγεθους επιπτωσεις για το παρον gen που δεν μπορουμε να γνωριζουμε/υπολογισουμε.

Δυστυχως η sony ισως παψει να ζει στον κοσμο της επιχειρηματικα απο δω και περα..

Δημοσ.

Δεκτά όλα όσα λες και συμφωνώ.

(Αν και διαφωνώ για το blu-ray, αλλά άλλη ιστορία αυτό.)

Και ναι, για την αλαζονεία της εκείνη την εποχή μίλησα, στην οποία όμως συμπεριλαμβανόταν και η τιμή του προϊόντος της. Ειδικά όταν μιλάμε για παράγοντες ύψους πωλήσεων της κάθε κονσόλας.

Τίποτα, όμως, από όλα αυτά - τις επιλογές της κάθε εταιρείας ως προς το τι θα βάλει στην κονσόλα και πότε θα την κυκλοφορήσει - δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άδικη, αθέμιτη ή μονοπωλιακή τακτική. Επειδή με αυτή τη λογική (του MGF) η Sony είναι πιο "ένοχη", επειδή είναι η μόνη που έβγαλε κονσόλα με blu ray. Δε βγάζει πουθενά τέτοιος τρόπος σκέψης.

Τέλος, κατάλαβα τι εννόησες ως πραγματικότητα, γι' αυτό τόνισα ότι δεν ήταν αυτή in question εδώ.

ΥΓ. Ασε που δεν είναι και τόσο μεγάλη η διαφορά στις πωλήσεις, ειδικά όταν η μία κονσόλα μπήκε ένα χρόνο αργότερα στο παιχνίδι, για να έχουμε ανάγκη από θεωρίες συνωμοσίας.

Δημοσ.

Προσωπικα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο την sony.Χαιρομαι που εβαλε blu ray,αν και εξαιτιας του ανταγωνισμου δεν το εκμεταλευτηκε(στα multiplatform) οσο επρεπε.H ουσια ειναι οτι για μενα εκανε την ορθη επιλογη.Οπως ειχα ξαναπει θα μπορουσε να υπαρχει ps2xboxGC gen και χωρις DVD ανετα.Το θεμα ειναι οτι θα εχανε ο gamer τελικα.Κατι που συμβαινει σε αυτο το gen κατ'εμε.

Eχω ξαναπει επισης οτι για το χομπι μου δεν με νοιαζουν τα χρηματα(μονο για αυτο για να μην υπερβαλλω:P).Μου αρκει να μου δινουν ενα οσον το δυνατον πληρεστερο προιον που θα υποστηριζεται μεχρι τελους.

Καλως ή κακως παλιοτερα εγραφα οτι η MS επελεξε να βιαστει να βγαλει την νεα κονσολα σε καλη τιμη(χωρις βασικα πραγματα για μενα οπως το νεο format) για να προλαβει τον ανταγωνισμο(με τα γνωστα αποτελεσμα σε αξιοπιστια κονσολας που ζητηταμε στο παρον thread) και επισης εγραφα οτι βγαζει ολα τα δυνατα χαρτια της στην αρχη γι αυτον ακριβως τον λογο και θα ξεμεινει καποια στιγμη.Γενικα ο τροπος που μπηκε σε αυτην την γενια δεν μου αρεσε καθολου.Το οτι πετυχε θεωρω οτι ειναι κακο παρα καλο.Γιατι τρεμω στην ιδεα οτι η sony θα ακολουθησει παρομοια τακτικη.

Θελω ενα ps3 για Ps4,απλα με καποιον τροπο πιο ευκολο προγραμματισμο.

Τωρα για το failure rate.Νομιζω οτι σημερα ειναι μια χαρα τα νουμερα για το 360.Και οι 2 κονσολες δεν τα πηγαν καλα σε αυτον τον τομεα.

Τίποτα, όμως, από όλα αυτά - τις επιλογές της κάθε εταιρείας ως προς το τι θα βάλει στην κονσόλα και πότε θα την κυκλοφορήσει - δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άδικη, αθέμιτη ή μονοπωλιακή τακτική. Επειδή με αυτή τη λογική (του MGF) η Sony είναι πιο "ένοχη", επειδή είναι η μόνη που έβγαλε κονσόλα με blu ray. Δε βγάζει πουθενά τέτοιος τρόπος σκέψης.

Συμφωνω απολυτα σε αυτο.Τιποτα δεν ειναι λαθος.Ο καθενας επιλεγει με βαση την πολιτικη σε ολα τα επιπεδα της καθε εταιριας.

Προσωπικα ειμαι για sony κονσολα day one μεχρι να αλλαξει εντελως πολτικη.Κατι που δεν βλεπω να γινεται αν κρινω και απο την υποστηριξη που βλεπω τωρα στα τελευταια της κονσολας.Προς το παρον εχω απολυτη εμπιστοσυνη στην εταιρια και να σου πω την αληθεια ουτε εμενα θα με επηρεαζε αν ειχε το failure rate του 360.Παλι θα το αγοραζα οπως και εσυ το 360 εκεινη την εποχη..

Ο καθενας για τους δικους του λογους:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...