Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας στο καινουριο ινσομνια πια!

που λετε εχω ενα Acer Aspire 5750G και θελω να εγκαταστησω το VMWare για να "παιξω".

Στον σταθερο μου το χρησιμοποιω ανενοχλητα,εχω πολυ δυνατο μηχανημα δεν μου κολαει.

εδω τι γινεται ομως?θα κολαει πολυ?αξιζει να το βαλω ή καλυτερα να κοψω τον δισκο σε επιμερους partitions?(εχω ηδη δυο και δεν θελω να το παρατραβηξω ομως).

ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

που λετε εχω ενα Acer Aspire 5750G και θελω να εγκαταστησω το VMWare για να "παιξω".

Στον σταθερο μου το χρησιμοποιω ανενοχλητα,εχω πολυ δυνατο μηχανημα δεν μου κολαει.

εδω τι γινεται ομως?θα κολαει πολυ?αξιζει να το βαλω ή καλυτερα να κοψω τον δισκο σε επιμερους partitions?(εχω ηδη δυο και δεν θελω να το παρατραβηξω ομως).

Αυτο το λαπτοπ εχεις: http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-5750G-Notebook.46094.0.html Σωστα ;

Αν του βγαλεις τα windows vista και του βαλεις windows 7 πιστευω οτι ολα τα αλλα θα σου δουλευουν χωρις κανενα προβλημα, πιστευω πως αξιζει να δοκιμασεις δεν θα χασεις τιποτα αλλωστε αν δεν δοκιμασεις δεν μαθενεις αν δεν πειραματιστεις :)

Δημοσ.

οχι!εχω το μοντελο που ερχεται με CPU i3 - 2310M 2.1Ghz.

εχω win7 απο τον θειο πανω.

αυτο το μηχναημα δυστυχως ή ευτυχως δεν ειναι για περιαματισμους,εχω αλλα μηχανακια για τετοια..αυτο ειναι μονο για δουλεια οποτε δεν εχω περιθωρια να κανω δοκιμες,γιαυτο ρωταω αν καποιος ξερει σιγουρα να μου πει..

ευχαριστω για την απαντηση!

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εξαρταται απο τα χαρακτηριστικα του virtual machine που θα παιξεις. Προφανως εαν του δωσεις τα 3/4 της ram σου, θα κολλαει το συμπαν. Και παει λεγοντας. Μπορεις να βρεις τη χρυση τομη virtual machine specs/laptop specs και να παιξεις χωρις προβλημα.

Δημοσ.

Εξαρταται απο τα χαρακτηριστικα του virtual machine που θα παιξεις. Προφανως εαν του δωσεις τα 3/4 της ram σου, θα κολλαει το συμπαν. Και παει λεγοντας. Μπορεις να βρεις τη χρυση τομη virtual machine specs/laptop specs και να παιξεις χωρις προβλημα.

Fedora θελω να τρεξω οποτε φανταζομαι θα ειμαι οκ αν του δωσω 1,5 Gb RAM και μεινουν στο μηχανημα κανονικα 2,5 Gb.

Αρα οκ..

ευχαριστω:)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω win7 απο τον θειο πανω.

Ποιος ειναι ο Θειος σου το υσερναμε του μπορει να τον ξερω :)

γνωστος μου μπορει να ναι μηπως το ονομα του ειναι Πανος λεω εγω τωρα ενα ονομα και ενα φιλο μου που τον ξερω που ασχολειτε με υπολογιστες και μενει Αθηνα.

Επεξ/σία από thelos257
Δημοσ.

Ποιος ειναι ο Θειος σου το υσερναμε του μπορει να τον ξερω :)

γνωστος μου μπορει να ναι μηπως το ονομα του ειναι Πανος λεω εγω τωρα ενα ονομα και ενα φιλο μου που τον ξερω που ασχολειτε με υπολογιστες και μενει Αθηνα.

χαχα..καμια σχεση:D

θειο εννοουμε το internet ουσιαστικα

• Like 1
Δημοσ.

χαχα..καμια σχεση :D

θειο εννοουμε το internet ουσιαστικα

ετσι πες ρε αγορι μου να καταλαβω και εγω ο φτωχος.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ο Gi0 σωστά σου αναφέρει το θέμα της RAM αλλά, πρακτικά, θεωρώ ότι θα υποφέρεις και εσύ και το 5750G. Με i3/4G και μηχανικό δίσκο η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Αν θες μόνο να πειραματιστείς θα σου πρότεινα να μην επιβαρύνεις το laptop με εγκατασταση vmware. Χρησιμοποίησε κάποιο άλλο μηχανάκι από αυτά που αναφέρεις ότι έχεις.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν ειναι μονο η RAM που κανει τη διαφορα. Μπορει να παιξει με τους πυρηνες/επεξεργαστες που θα δωσει στη vm. Με τις συσκευες που θα εξομειωσει/δωσει προσβαση απο τον host. Σε laptop με κατωτερο επεξεργαστη (C2D) και 4GB ram, απεχω πολυ απο το να υποφερω με μια vm archlinux και host win 7 pro SP1. Εξυπακουεται ελπιζω πως δεν κανεις πχ compile ή video authoring στον host την ωρα που η vm κανει upgrade στη νεοτερη εκδοση της fedora στην προκειμενη περιπτωση. Οσο πιο idle ειναι ο host, τοσο πιο ροδινα τα πραγματα στη vm. Η χρυση τομη υπαρχει, το νοημα ειναι να ξοδεψεις λιγο χρονο για το tweaking. Το εαν αξιζει τον κοπο, φυσικα το αποφασιζει ο εκαστοτε χρηστης και οι αναγκες του :-)

Ο μηχανικος και υποθετω μοναδικος σκληρος, ειναι το μεγαλυτερο εμποδιο οπως αναφερει και ο hawkpilot, καθως επισης εχε κατα νου και τα εκατονταδες MB που δεσμευει το vmware απο τα windows, ασχετως εαν τρεχει ή οχι καποια vm. Τα ζυγιζεις, δοκιμαζεις εαν θελεις και αποφασιζεις.

Δημοσ.

Fedora θελω να τρεξω οποτε φανταζομαι θα ειμαι οκ αν του δωσω 1,5 Gb RAM και μεινουν στο μηχανημα κανονικα 2,5 Gb.

Αρα οκ..

ευχαριστω :)

1.5gb?

512 k πολλά είναι για linux.

μια χαρά θα παίζει το vmware μη μασάς.

Δημοσ.

Δεν ειναι μονο η RAM που κανει τη διαφορα. Μπορει να παιξει με τους πυρηνες/επεξεργαστες που θα δωσει στη vm. Με τις συσκευες που θα εξομειωσει/δωσει προσβαση απο τον host. Σε laptop με κατωτερο επεξεργαστη (C2D) και 4GB ram, απεχω πολυ απο το να υποφερω με μια vm archlinux και host win 7 pro SP1. Εξυπακουεται ελπιζω πως δεν κανεις πχ compile ή video authoring στον host την ωρα που η vm κανει upgrade στη νεοτερη εκδοση της fedora στην προκειμενη περιπτωση. Οσο πιο idle ειναι ο host, τοσο πιο ροδινα τα πραγματα στη vm. Η χρυση τομη υπαρχει, το νοημα ειναι να ξοδεψεις λιγο χρονο για το tweaking. Το εαν αξιζει τον κοπο, φυσικα το αποφασιζει ο εκαστοτε χρηστης και οι αναγκες του :-)

Ο μηχανικος και υποθετω μοναδικος σκληρος, ειναι το μεγαλυτερο εμποδιο οπως αναφερει και ο hawkpilot, καθως επισης εχε κατα νου και τα εκατονταδες MB που δεσμευει το vmware απο τα windows, ασχετως εαν τρεχει ή οχι καποια vm. Τα ζυγιζεις, δοκιμαζεις εαν θελεις και αποφασιζεις.

Η αλήθεια είναι ότι στο 99% των περιπτώσεων που χρησιμοποιώ vm είναι για να τρέξω win7 ή win2k8 οπότε είμαι λίγο επηρεασμένος από την απόδοση που βλέπω σε ισχυρότερες μηχανές (quad/12-24G). Το λινουξ πιθανότατα θα είναι πιο ελαφρύ αλλά και τα laptop είναι αρκετα πιο αδύναμα σαν μηχανήματα σε σχέση με τα desktop. Προφανώς κι εγώ δεν αντέχω την αναμονή από έναν αργό Η/Υ :devil:

Ο μηχανικός δίσκος είναι τραγικό handicap για vm...

Δημοσ.

Σε core2 duo (2G αν θυμάμαι) και 4 γίγα Ram, έτρεχα άνετα ένα VM.

Οπότε για λίνουξ με τα χαρακτηριστικά που έχεις, δε νομιζω να έχεις κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Τελικα το ετρεξα το VM,ρυθμισα σωστα τους πορους που καταναλωνε και ολα λειτουργουσαν απροβληματιστα!

Τελικα το ξηλωσα ολο λογω μεγαλου μεγεθους,με σκοπο να το τρεξω σε αλλο μηχανακι(σταθερο)..

Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...