Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πήρα απόφαση μετά από πολλές τρικλοποδιές και απορίες που έβρισκα συνεχεια μπροστά μου..

Θέλω να ξεκινήσω να διαβάζω προγραμματισμό πάνω στο αντικείμενο το πως δημιουργούμε ένα πρόγραμμα.

Τα περιεχόμενα που θέλω να επικεντρωθώ είναι:

• Τι γλώσσα χρειάζεται για να φτιάξεις ένα πρόγραμμα όπως έχουμε στα PC μας.
  • Πως δημιουργείται ένα πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει σε αρχείο εγκατάσταση ( Setup.exe ).
  • Και πως δημιουργούμε μια trial έκδοση στο οποιο να χρειάζεται register για License.

Ίσως να φαίνεται ότι προχωράω λίγο γρήγορα ή ψιλά αλλα έχω όλοι την καλή την διάθεση να κάτσω να ασχοληθώ με αυτό το θέμα γιατί μου αρέσει πολύ!

Η μονες γνώσεις που έχω αυτήν την στιγμή είναι από Webdesign μεριά HTML,PHP,JS,CSS κλπ.

Σύμφωνα με όλα αυτά που περιέγραψα παραπάνω συνδυάζεται η C++? δηλαδή μπορώ να κάτσω να διαβάζω C++ που έχω και ένα βιβλίο του Δημήτρη Κυτάγια ή θέλει κάποια άλλη γλώσσα προγραμματισμού για αυτό?

Ευχαριστώ..

Δημοσ.

Μεγάλος παράγοντας είναι και το τι πρόγραμμα θες να φτιάξεις. Θες ένα πρόγραμμα web, θες ένα desktop πρόγραμμα για windows, για linux, θες προγραμματισμό παιχνιδιών ή φορητών κονσολών παιχνιδιών, όλα εξαρτώνται από το τι θες να προγραμματίσεις. Πάντως ναι, η C++ κάνει για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, με όλες τις "μοντέρνες" γλώσσες προγραμματισμού μπορείς να κανείς ένα πρόγραμμα με παράθυρα, κουμπάκια, animations κλπ κλπ.

Στις μοντέρνες συμπεριλαμβάνεται και η C++, μάλιστα με το βιβλίο θα μάθεις πάρα πολλά πράγματα, τα οποία δεν θα μάθαινες με ένα tutorial (πχ σε C# ή python). Γι αυτό κι εγώ σε συμβουλεύω να διαβάσεις το βιβλίο ;-)

ΥΓ: το βιβλίο δεν το ξέρω οπότε υπάρχει μια πιθανότητα να περιορίζεται σε console applications, οπότε εάν "βιάζεσαι" και θες σονι-και-καλά να γράψεις πρόγραμμα ριξε μια μάτια στα περιεχόμενα πριν αρχίσεις το διάβασμα ;-)

Επεξ/σία από nilosgr
Δημοσ.

Μεγάλος παράγοντας είναι και το τι πρόγραμμα θες να φτιάξεις. Θες ένα πρόγραμμα web, θες ένα desktop πρόγραμμα για windows, για linux, θες προγραμματισμό παιχνιδιών ή φορητών κονσολών παιχνιδιών, όλα εξαρτώνται από το τι θες να προγραμματίσεις. Πάντως ναι, η C++ κάνει για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Περισσότερο ήθελα να ασχοληθώ με το κομμάτι Forms το οποιο έχει να κάνει με στοιχεια πελατών,λίστα πελατών,αναζήτηση κλπ :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περισσότερο ήθελα να ασχοληθώ με το κομμάτι Forms το οποιο έχει να κάνει με στοιχεια πελατών,λίστα πελατών,αναζήτηση κλπ :)

Σε αυτή την περίπτωση (και αν έχω καταλάβει καλά τι εννοείς με την λέξη "Forms") μπορείς να δεις είτε την C# / .NET είτε τον C++ Builder καθώς και τα δυο πακέτα προσφέρουν αρκετά βατές υλοποιήσεις UI (άμεση οπτική σχεδίαση της φόρμας κλπ) και προτιμούνται για "γρήγορη" (RAD) ανάπτυξη εμπορικών εφαρμογών.

Επεξ/σία από Directx
Δημοσ.

Σε αυτή την περίπτωση (και αν έχω καταλάβει καλά τι εννοείς με την λέξη "Forms") μπορείς να δεις είτε την C# / .NET είτε τον C++ Builder καθώς και τα δυο πακέτα προσφέρουν αρκετά βατές υλοποιήσεις UI (άμεση οπτική σχεδίαση της φόρμας κλπ) και προτιμούνται για "γρήγορη" (RAD) ανάπτυξη εμπορικών εφαρμογών.

Όντως το C++ Builder η κάτι που σου λύνει λίγο τα χερια και σίγουρα από πίσω θα πρέπει να φτιάξω τον κώδικα αλλα δεν πρέπει να στηρίζονται σε μια βάση δεδομένων?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά δεν ξέρω αν θα ήταν καλό να κάτσεις τώρα να μάθεις windows applcation (γιατι απ οτι καταλαβαίνω για αυτό μιλάμε) μιας και οι desktop-application εφαρμογές "τελειώνουν" και σιγά σιγά όλα πάνε στο web και στο mobile.

Για μένα καλύτερα να εμβαθύνεις ακόμα περισσότερο σε PHP, JS, CSS κτλ που είπες παραπάνω.

Παρολαυτα αν επιμένεις θα σου έλεγα να κοιτάξεις .Net 4 με Windows Fomrs (C# ή Visual Basic). Απλά και εύκολα θα κάνεις αυτό που θες.

Επεξ/σία από moukoublen
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όντως το C++ Builder η κάτι που σου λύνει λίγο τα χερια και σίγουρα από πίσω θα πρέπει να φτιάξω τον κώδικα αλλα δεν πρέπει να στηρίζονται σε μια βάση δεδομένων?

Αν και δεν είναι πάντα υποχρεωτικό (εξαρτάται η εφαρμογή - για τις εφαρμογές που σκέφτεσαι οπωσδήποτε..) θα χρειασθεί να χρησιμοποιήσεις μια Β.Δ. και φυσικά θα πρέπει να γράψεις κώδικα.

Επεξ/σία από Directx
Δημοσ.

Ωραία, οπότε πιο πρόγραμμα μου συστήνεται για C++ Builder και αν έχετε κανένα tutorial για να το έχω στην άκρη db με C++.

.Net 4 με Windows Fomrs (C# ή Visual Basic) ή C++ μπορώ να πω εδώ ότι έχω μείνει λίγο με την απορία :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία, οπότε πιο πρόγραμμα μου συστήνεται για C++ Builder και αν έχετε κανένα tutorial για να το έχω στην άκρη db με C++

Για να πάρεις μια γενική ιδέα περί C++ Builder & Β.Δ. μπορείς να δεις εδώ (κάτω αριστερά στο "Databases"). Οι πληροφορίες του είναι σχετικά ξεπερασμένες σε σχέση με τις τελευταίες εκδόσεις του C++ Builder αλλά θα σου δώσουν μια εικόνα για το τι & πως του εργαλείου.

.Net 4 με Windows Fomrs (C# ή Visual Basic) ή C++ μπορώ να πω εδώ ότι έχω μείνει λίγο με την απορία :P

Νομίζω ότι το .NET & γλώσσες του είναι σαφέστατα πιο βατές στην εκμάθηση από ότι η C++ οπότε.. ;)

Επεξ/σία από Directx
Δημοσ.

Όπως και να το κάνουμε

Δεν βρίσκω το λόγο για τα συγκεκριμένα να χρειαστεί web development. Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με C και μετά να πας σε C++ για έναν πολύ βασικό λόγο, για να μάθεις δείκτες. Μετά μπορείς να πας άνετα σε C# (μην σου πω ότι θα την ξέρεις ήδη), όπου με 2 κλικ έχεις τελειώσει το πρόγραμμα σου.
Δημοσ.

Όπως και να το κάνουμεΔεν βρίσκω το λόγο για τα συγκεκριμένα να χρειαστεί web development. Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με C και μετά να πας σε C++ για έναν πολύ βασικό λόγο, για να μάθεις δείκτες. Μετά μπορείς να πας άνετα σε C# (μην σου πω ότι θα την ξέρεις ήδη), όπου με 2 κλικ έχεις τελειώσει το πρόγραμμα σου.

Ο λόγος είναι μονο προσωπικός δηλαδή να χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα το οποιο να μην είναι στην επιφάνεια του Web αλλα να είναι στο Desktop σου και τέλος! :)

Δημοσ.
Το πήρα απόφαση μετά από πολλές τρικλοποδιές και απορίες που έβρισκα συνεχεια μπροστά μου..

Θέλω να ξεκινήσω να διαβάζω προγραμματισμό πάνω στο αντικείμενο το πως δημιουργούμε ένα πρόγραμμα.

Τα περιεχόμενα που θέλω να επικεντρωθώ είναι:

[*]Τι γλώσσα χρειάζεται για να φτιάξεις ένα πρόγραμμα όπως έχουμε στα PC μας.

[*]Πως δημιουργείται ένα πρόγραμμα που έχουμε φτιάξει σε αρχείο εγκατάσταση ( Setup.exe ).

[*]Και πως δημιουργούμε μια trial έκδοση στο οποιο να χρειάζεται register για License.

Ίσως να φαίνεται ότι προχωράω λίγο γρήγορα ή ψιλά αλλα έχω όλοι την καλή την διάθεση να κάτσω να ασχοληθώ με αυτό το θέμα γιατί μου αρέσει πολύ!

Η μονες γνώσεις που έχω αυτήν την στιγμή είναι από Webdesign μεριά HTML' date='PHP,JS,CSS κλπ.

Σύμφωνα με όλα αυτά που περιέγραψα παραπάνω συνδυάζεται η C++? δηλαδή μπορώ να κάτσω να διαβάζω C++ που έχω και ένα βιβλίο του Δημήτρη Κυτάγια ή θέλει κάποια άλλη γλώσσα προγραμματισμού για αυτό?

Ευχαριστώ..[/quote']

Πως λεγεται το βιβλιο που εχεις;;

Αποστολή από το ZTE-BLADE με τη χρήση Insomnia App

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πως λεγεται το βιβλιο που εχεις;;

C++ Προγραμματισμός του Δημήτρη Κυτάγια

Πιο συγκεκριμένα αντί για C++ τι θα μου προτείνατε καλύτερα για Forms Π.χ καταχώρηση στοιχεών όπως όνομα,επίθετο κλπ το οποιο να συνδέεται με Access, ένας γνωστός που είχε πει αντί για C++ δες την C.

Γιατί θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα το οποιο να κάνει insert,update(επεξεργασία),delete,list view και αναζήτηση..

Δημοσ.

σε ρωτησα γιατι και εγω θελω να μαθω αλλα πηρα ενα βιβλιο για την java (εκδοσεις Μ. Γκιουρδας).Δεν ξερω κατι παραπανω για να σε βοηθησω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...