thelos257 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 [align=center]Καλησπερα σας εχω ενα σκληρο δισκο ενος τεραbyte ο οποιος εχει ενα προβλημα και μοναδικο οταν παταω πανω του για να ανοιξει κανει ενα παραξενο θοβηρο σαν να στριζετε η βελονιτσια του που ειναι πανω στον σκληρο δισκο (με καταλαβατε τι ενοω αν οχι τοτε δεστε φωτο εδω: αυτο που κυκλωσα με μπλε χρωμα ειναι η βελονιτσια του), καποιες φορες αργει να ανοιξει αυτη η μοναδα επισης να πω πως τα χριστουγεννα ειχα κατι αρχεια μουσικης επανω και τα εσβησα απο τον σκληρο δισκο (απο χαζομαρα μου γιατι δεν ειχα χωρο :@ ) και ξανα εγραψα αλλα αρχεια επανω στα διαγραμμενα αρχεια. Θα μπορουσα να τα επαναφερω με κανενα προγραμμα επαναφορα χαμενων αρχειων ή οχι (δυσκολο) ; Ενας φιλος μου ειπε να παρω αντιγραφα ασφαλειας σε αλλους σκληρους δισκους και να τον κανω φορματ αυτον ή ανασηκροτιση δισκου και μετα να τα ξανα περασω τα αρχεια που ειχα παλι εσεις τι λετε των προλαβερνω ή οσο πανε οι μερες τον χανο οριστικα ; :'( Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας και τις απαντησεις σας. !!!!!!!!!!!!!!!!![/align]
washcloud Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Βάλε το ΗD Sentinel και πόσταρε την εικόνα του να δούμε τί ενδεικτικά αναφέρει για τον δίσκο. Το "αν τον προλαβαίνεις ή όχι" είναι εντελώς σχετικό. Ο ήχος που λες πως ακούς μπορεί να είναι και φυσιολογικός πάντως. Περί αντιγράφων, θα έπρεπε ήδη να έχεις, ανεξαρτήτως ενδείξεων προβλημάτων. Περί ανάκτησης, δοκίμασε με το Active File Recovery σε Super Scan mode και ρύθμιση για εύρεση διεγραμμένων αρχείων - αλλά μην περιμένεις και πολλά. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2012 από washcloud 1
thelos257 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Οσο για τον θορυβο οι αλλοι σκληροι δισκοι δεν ακουνται τιποτα ουτε ο παραμικρος θορυβος τι μπορει να φταιει ; Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2012 από thelos257
xristosk Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 καλά φένεται ο δίσκος, πάντως αν έχεις γράψει πάνω στο δίσκο άλλα αρχεία και να ανακτήσεις κάτι που λέει ο λόγος δεν θα είναι και πολύ λειτουργικό 1
thelos257 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 καλά φένεται ο δίσκος, πάντως αν έχεις γράψει πάνω στο δίσκο άλλα αρχεία και να ανακτήσεις κάτι που λέει ο λόγος δεν θα είναι και πολύ λειτουργικό Το θεμα δεν ειναι οτι θελω να ανακτησω δεδομενα δεν με νοιαζουν αυτα αλλα το αναφερα παρολο που ξερω οτι δεν προκειται να ανακτησουν ποτε τους ουτε σε 5 χρονια. Το θεμα μου ειναι οταν ανοιγω τον σκληρο δισκο αυτον μου εμφανιζει στριζετε η βελονα του πανω στον δισκο (απο οσο νομιζω), αργει να ανοιξει μερικες φορες και εκτος αυτου ακουγετε ενα θοβηρος που μαλλον ειναι απο την βελονιτσια που στριζετε.Τι θα μπορουσα να εκανα ; Ευχαριστω πολλη.
xristosk Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Αργεί πολύ να ανοίξει? ο θόρυβος είναι αρκετά δυνατός? γενικά πάντως οι σκληροί ακούγονται λίγο, κάνε και μία ανασυγκρότηση μήπως βοηθήσει, τώρα περίμενε μήπως σου δώσει καμιά ιδέα κανένα αλλο μέλος που τα ξέρει καλύτερα 1
washcloud Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 ...ξέχνα την εντύπωση "στηρίζεται η βελόνα πάνω του". Σαν να σου έχει γίνει λίγο εμμονή. Κατά τ' άλλα, αν κάποια κεφαλή ανάγνωσης/εγγραφής όντως "σερνόταν" στην επιφάνεια κάποιου platter, θα είχες ήδη πολύ μεγαλύτερο θέμα, από τον έναν bad sector που βλέπω ν' αναφέρει το HDS (...αρκεί βεβαίως να είναι αυτός ο δίσκος για το οποίον μιλάς κι έχεις μαρκάρει σε εικόνα που ανέβασες, διότι στον τίτλο αναφέρες "1ΤΒ", ενώ στην εικόνα βλέπω να είναι 2 ΤΒ...). Από την άλλη, άσχετα αν έχεις όντως ουσιαστικές ενδείξεις (προβληματική συμπεριφορά του δίσκου / έντονος ήχος που από τότε που αγοράστηκε ο δίσκος δεν υπήρχε αλλά εμφανίστηκε ξαφνικά πρόσφατα) ή όχι, όντως θα μπορούσε να υπάρχει ζήτημα. Μόνο που εγώ δεν το βλέπω, με όσα μας παραθέτεις έστω. Η "καθυστέρηση στην ανταπόκριση" (μιας και αυτό νομίζω εννοείς) όταν κλικάρεις στο εικονίδιο του δίσκου στο "Ο Υπολογιστής Μου" για να δεις τα περιεχόμενά του, μπορεί να οφείλεται σε διάφορους άλλους πιθανούς παράγοντες : ρυθμίσεις διαχείρισης ενέργειας (ο δίσκος να κάνει ένα power-off ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πχ κάθε 15 κλπ λεπτά), σε κάποιο "ιό" (κι εννοώ να είναι θέμα προβλήματος του λειτουργικού), ή να έχει κάνει κάποιο spin-down και μετά spin-up αν είναι κάποιος "green", δηλαδή να έχει μεταβαλλόμενο ρυθμό περιστροφής το μοτέρ του κλπ. Το θέμα είναι ότι από απόσταση δεν μπορούμε να μαντέψουμε πολλά για την ακριβή συμπεριφορά του - ακόμη κι ο ήχος που λες μπορεί να είναι κάτι φυσιολογικό (δεν είναι "ήσυχοι" όλοι οι δίσκοι. Υπάρχουν διαφοροποιήσεις). Γι' αυτό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να μην πολυασχολείσαι μαζί του (εκτός από το να ρίχνεις καμμιά ματιά που και που στις ενδείξεις του HDS για να δεις αν κάτι έχει χειροτερέψει), είναι απλά να κρατάς τακτικά αντίγραφα των αρχείων που δεν θες να χάσεις σε περίπτωση που τυχόν κλατάρει. Κάτι που οφείλει κανείς να κάνει, κι ας είναι ολοκαίνουριος ο δίσκος, χωρίς καμμία ένδειξη ανησυχίας, μια και άπαντες οι δίσκοι δύνανται να χαλάσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή και δη απροειδοποίητα. 1
thelos257 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 ...ξέχνα την εντύπωση "στηρίζεται η βελόνα πάνω του". Σαν να σου έχει γίνει λίγο εμμονή. Κατά τ' άλλα, αν κάποια κεφαλή ανάγνωσης/εγγραφής όντως "σερνόταν" στην επιφάνεια κάποιου platter, θα είχες ήδη πολύ μεγαλύτερο θέμα, από τον έναν bad sector που βλέπω ν' αναφέρει το HDS (...αρκεί βεβαίως να είναι αυτός ο δίσκος για το οποίον μιλάς κι έχεις μαρκάρει σε εικόνα που ανέβασες, διότι στον τίτλο αναφέρες "1ΤΒ", ενώ στην εικόνα βλέπω να είναι 2 ΤΒ...). Από την άλλη, άσχετα αν έχεις όντως ουσιαστικές ενδείξεις (προβληματική συμπεριφορά του δίσκου / έντονος ήχος που από τότε που αγοράστηκε ο δίσκος δεν υπήρχε αλλά εμφανίστηκε ξαφνικά πρόσφατα) ή όχι, όντως θα μπορούσε να υπάρχει ζήτημα. Μόνο που εγώ δεν το βλέπω, με όσα μας παραθέτεις έστω. Η "καθυστέρηση στην ανταπόκριση" (μιας και αυτό νομίζω εννοείς) όταν κλικάρεις στο εικονίδιο του δίσκου στο "Ο Υπολογιστής Μου" για να δεις τα περιεχόμενά του, μπορεί να οφείλεται σε διάφορους άλλους πιθανούς παράγοντες : ρυθμίσεις διαχείρισης ενέργειας (ο δίσκος να κάνει ένα power-off ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πχ κάθε 15 κλπ λεπτά), σε κάποιο "ιό" (κι εννοώ να είναι θέμα προβλήματος του λειτουργικού), ή να έχει κάνει κάποιο spin-down και μετά spin-up αν είναι κάποιος "green", δηλαδή να έχει μεταβαλλόμενο ρυθμό περιστροφής το μοτέρ του κλπ. Το θέμα είναι ότι από απόσταση δεν μπορούμε να μαντέψουμε πολλά για την ακριβή συμπεριφορά του - ακόμη κι ο ήχος που λες μπορεί να είναι κάτι φυσιολογικό (δεν είναι "ήσυχοι" όλοι οι δίσκοι. Υπάρχουν διαφοροποιήσεις). Γι' αυτό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να μην πολυασχολείσαι μαζί του (εκτός από το να ρίχνεις καμμιά ματιά που και που στις ενδείξεις του HDS για να δεις αν κάτι έχει χειροτερέψει), είναι απλά να κρατάς τακτικά αντίγραφα των αρχείων που δεν θες να χάσεις σε περίπτωση που τυχόν κλατάρει. Κάτι που οφείλει κανείς να κάνει, κι ας είναι ολοκαίνουριος ο δίσκος, χωρίς καμμία ένδειξη ανησυχίας, μια και άπαντες οι δίσκοι δύνανται να χαλάσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή και δη απροειδοποίητα. Οκ φιλε μου ειναι δυο terabyte συγνωμη εκανα λαθος παντος ειμαι σιγουρος οτι ειναι ο D:\ELL SEIRES γιατι οι αλλοι δεν εχουν προβλημα ουτε ακουγουνται ουτε τιποτα ανοιγουν και μια χαρα (καποτε δηλαδη εκτος τωρα τελευταια που ανοιγω τον E:\ELL TAINIES και αρκει λιγο να ανοιξει ενα φακελο ):
rounsmith Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Τώρα ο washcloud θα με βρίσει Thelos 257 , δώσε μας όνομα τροφοδοτικού και πόσο χρόνο το έχεις.
thelos257 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Τώρα ο washcloud θα με βρίσει Thelos 257 , δώσε μας όνομα τροφοδοτικού και πόσο χρόνο το έχεις. Οκ δειτε το τροφοδοτικο μου: Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2012 από thelos257
thelos257 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Νεα φωτογραφια του τροφοδοτικου μου εδω καθαρη ειναι:
vasi Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Το θεμα δεν ειναι οτι θελω να ανακτησω δεδομενα δεν με νοιαζουν αυτα αλλα το αναφερα παρολο που ξερω οτι δεν προκειται να ανακτησουν ποτε τους ουτε σε 5 χρονια. Το θεμα μου ειναι οταν ανοιγω τον σκληρο δισκο αυτον μου εμφανιζει στριζετε η βελονα του πανω στον δισκο (απο οσο νομιζω), αργει να ανοιξει μερικες φορες και εκτος αυτου ακουγετε ενα θοβηρος που μαλλον ειναι απο την βελονιτσια που στριζετε. Τι θα μπορουσα να εκανα ; Ευχαριστω πολλη. κανείς ενα αντίγραφο σε άλλον δίσκο, κοιτάς στην hitachi για προβλήματα σαν το δικό σου, κάνεις εναν λεπτομερή έλεγχο για bad sector κοιτάς το filmware....... 1
washcloud Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Μην το βάζουμε σε τριπάκι το παληκάρι : ένας μόλις bad sector που αντικαταστάθηκε υπήρξε, και με το firmware σκληρού δεν παίζει ενασχόληση αν δεν υπάρχει κάτι καραμπινάτο όπως πχ το κλασσικό πλέον με τους 7200.11 της Seagate. Όσο για τα "προβλήματα", πού να κοιτάει στην Χιτάτσι, για πράγματα μάλιστα τόσο ακαθόριστα όπως τα περιγράφει - που ενδέχεται καν να μην είναι "προβλήματα", όχι του δίσκου τουλάχιστον... Το μόνο που έχει στην ουσία να κάνει, είναι να διατηρεί αντίγραφα αρχείων που δεν θέλει να χαθούν. 1
thelos257 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Το εχω κανει λοιπον ακουω μαγκες μου τι πρεπει να κανω για να δω αν ακουγεται (που ακουγετε δεν λεω ψευματα) ο θοβυρος του σκληρου δισκου (D:\ELL SEIRES) τωρα το κανω ελεγχο δειτε: Aπο τις 9:00 το πρωι το εβαλα. Καμια αλλη ενεργια με κανενα αλλο προγραμμα που θα μπορουσα να εκανα ; Δεστε παραπανω τα αποτελεσματα απο τον ελεγχο που εγινε και πεστε μου τι αλλο θα μπορουσα να εκανα ; Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2012 από thelos257
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα