Dark_Duck Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2012 Εγω πειράζει που θέλω κι αλλες φωτογραφίες απο την θεα της κουζίνας? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agent_smith Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2012 Γιατί δεν παίρνετε ένα tablet; Όπως και να έχει η κουζίνα δεν είναι και ο ποιο καλός χώρος για ένα pc. Πάντως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την ολοκλήρωση του Project. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dr lag Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Part 1 - The Heart Θα ξεκινήσω με την καρδιά του συστήματος, το τροφοδοτικό, που για τις ανάγκες του συγκεκριμένου project έπρεπε να πληρεί τις εξής προδιαγραφές: • ικανοποιητική ισχύ με καλό efficiency, ώστε να σηκώνει οποιοδήποτε σύγχρονο σύστημα με μια κάρτα γραφικών, μητρική ITX, επεξεργαστή χωρίς o/c, δυο HDD, DVD και δυο τρία ακόμη περιφερειακά χαμηλής κατανάλωσης. • modular σχεδιασμός, ώστε να υπάρχει ευελιξία στη διαχείριση των καλωδίων και δυνατότητα μελλοντικής προσθήκης κάποιου περιφερειακού. • ποιοτική κατασκευή, ώστε να μη τα τινάξει κάποιος πυκνωτής στο όχι και τόσο φιλικό περιβάλλον που θα τοποθετηθεί, αλλά και να αντέχει στη ταλαιπωρία του modding που θα το υποβάλλω. Ιδανικό λοιπόν για αυτή τη δουλειά κρίθηκε το HX520 της Corsair, που ήδη είχα, ταλαιπωρημένο αρκετά από τη συμμετοχή του σε ένα άλλο project (που μαστορεύοντας το εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί το κύριο πεδίο των πειραματισμών μου). Με 18Α σε κάθε ένα από τα τρία rail των 12V και 24Α στα 5V, πιστεύω πως θα τροφοδοτεί απρόσκοπτα με ζωή και υγεία το όλο σύστημα. Αρχική μου σκέψη ήταν να ντύσω με sleeves όλα τα καλώδια τροφοδοσίας. Το καλοκαίρι με την άνεση χρόνου που προσφέρει ήταν ιδανικό για μια τέτοια φασαριόζικη δουλειά. Δυστυχώς όμως, λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο. Το e-world της Πάτρας, απ´ όπου παρήγγειλα τα σχετικά (όλα σε άμεση διαθεσιμότητα), αφού φρόντισε πρώτα να χρεώσει άμεσα την πιστωτική μου κάρτα, βρίσκεται εδώ και ένα και πλέον μήνα σε κατάσταση ...περισυλλογής, οπότε θα συνεχίσω αναγκαστικά χωρίς αυτά. Το πρώτο βήμα ήταν να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στα σταθερά καλώδια τροφοδοσίας: • αφαιρέθηκε το 8πινο της τροφοδοσίας, ως περισσευούμενο. • το 4πινο επειδή ήταν πολύ μεγάλο, κόντυνε στο απαραίτητο μήκος. • η αρχική σκέψη να κάνω το ίδιο και με το 24πινο, απορρίφθηκε ως εξαιρετικά χρονοβόρα, τη στιγμή ειδικά που δεν θα γίνει sleeving. • κόπηκαν τα δυο καλώδια 220V από την πλακέτα και τοποθετήθηκε επέκταση, καθώς ο διακόπτης θα βρίσκεται μακριά από την κύρια μονάδα της τροφοδοσίας. Αυτό ήταν το εύκολο μέρος της παρέμβασης. Τα δύσκολα έπονται, καθώς θα πρέπει να γίνουν σοβαρές μετατροπές στο σασί του τροφοδοτικού, που αφορούν στα εξής: • Στο σημείο που θα τοποθετηθεί, το εσωτερικό ύψος του κουτιού είναι 78mm, οπότε για να χωρέσει το τροφοδοτικό πρέπει να κοντύνει κατά 1cm περίπου. • Η ροή του αέρα θα έχει αντίστροφη ροή από τη συνηθισμένη, με τον ανεμιστήρα να διώχνει τον θερμό αέρα προς το πάτωμα, οπότε θα χρειαστούν επιπλέον παρεμβάσεις στα πλαϊνά του PSU. • Η πλακέτα που φιλοξενεί τον διακόπτη και την υποδοχή του ρεύματος, θα βρίσκεται σε άλλη θέση από το υπόλοιπο τροφοδοτικό. Αυτά όμως θα τα δούμε στη συνέχεια, την επόμενη εβδομάδα (ελπίζω). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dr lag Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... Το τροφοδοτικό έπρεπε να τοποθετηθεί στο μπροστινό μέρος του κουτιού, ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος για την κάρτα γραφικών που θα βρίσκεται πίσω Φυσικά, όπως και σε κάθε modding που σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορούσε παρά να γίνουν κάποιες σοβαρές παρεμβάσεις, με τις γνωστές βέβαια συνέπειες: Από το σασί της βάσης αφαιρέθηκαν τα δυο κάθετα πάνελ: Αυτό με τον διακόπτη, αφού κόπηκε κατάλληλα, θα τοποθετηθεί στο πίσω αριστερό μέρος του κουτιού, εκεί που υπήρχε η τροφοδοσία του video: Το εσωτερικό ύψος του κουτιού στην μπροστινή του γωνία είναι 78mm, οπότε για χωρέσει το τροφοδοτικό έπρεπε να ...κοντύνει, κατά 1cm περίπου. Αφού χαράχτηκαν στο επιθυμητό ύψος με τον τροχό του dremmel, λύγισαν σε ορθή γωνία τα δυο πλαϊνά του καπακιού του τροφοδοτικού, με αποτέλεσμα το ύψος του πλέον να περιοριστεί στα 7,6mm. Στη συνέχεια ανοίχτηκαν 4 τρύπες για να βιδώνει η βάση με την πλακέτα τροφοδοσίας, άλλες τρεις τρύπες για να στερεωθεί στο case και τέλος τοποθετήθηκε ο ανεμιστήρας στην εξωτερική πλευρά, σε διάταξη pull: Στη συνέχεια, προκειμένου να διευκολύνεται η απαγωγή του θερμού αέρα από τη motherboard, ανοίχτηκε παράθυρο στο πλαϊνό: το οποίο καλύφθηκε με προστατευτικό πλέγμα: Έχοντας πάρει πλέον αυτή τη μορφή... ... απομένει να συναρμολογηθεί και να στερωθεί στο κουτί, κάτι που θα δούμε στη συνέχεια. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dr lag Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Συνέχεια του ...μοναχικού μου μονόλογου, ολοκληρώνοντας το στήσιμο του PSU: Τα απαραίτητα κοψίματα στα πλαστικά, για να ακουμπήσει το τροφοδοτικό Το τροποποιημένο καπάκι του PSU, με τον ανεμιστήρα τοποθετημένο εξωτερικά σε διάταξη pull, στην τελική του θέση, έτοιμο να βιδωθεί Έτοιμο το τροφοδοτικό, βιδωμένο στο καπάκι, με περιστροφή 90ο στον οριζόντιο άξονα, σε σχέση με την εργοστασιακή τοποθέτηση. Συνδέθηκαν τα καλώδια 220V... ... μονώθηκαν με θερμοσυστελλόμενο και στη συνέχεια καλυφθηκαν με sleeve Στερεώθηκε η πλακέτα με τα μπριζάκια του modular... ...σε θέση που να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση Τέλος, μια πανοραμική εικόνα από το "case" που είναι έτοιμο πλέον να υποδεχθεί τη m/b 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Μου αρεσε πολυ η modda στο τροφοδοτικο.καλη φαση.συνεχισε την καλη δουλεια και αναμενουμε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dr lag Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Thanos, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ήθελα να σε ρωτήσω, αν σηκώνουν τα ρεύματα, τα πινάκια που χρησιμοποίησα για να συνδέσω την επέκταση των καλωδίων 220V. Βέβαια το έχω δοκιμάσει κι άλλες φορές, μακροχρόνια και με πλήρες φορτίο, χωρίς δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, αλλά θα με ενδιέφερε να ακούσω και την άποψη ενός πιο ειδικού επί του θέματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2012 Φιλε μου ο λογικη λεει οτι τα σηκωνουν τα ρευματα μια χαρα.και το εχεις διαπιστωσει και εσυ.αλλα να διευκρινησω οτι απεχω παααρα πολυ απο τον χαρακτηρισμο 'ειδικος'.keep up the good work. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arianos16 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 λογικα δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα