Nick_Iommi Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Θα ηθελα να θιξω το εξης ζητημα. Καταγομαι απο παραμεθωριο περιοχη οπου το φπα ειναι 16% εναντι 23 που ειναι στις περισσοτερες πολεις.Προσφατα ανοιξε καταστημα γνωστης αλυσιδας ηλεκτρονικων ειδων και εχει τελικες τιμες ιδιες με αυτες που εχει στα καταστηματα που το φπα ειναι 23%.Κατα ποσο αυτο ειναι νομιμο?Εχει το δικαιωμα να ανεβαζει την αρχικη αξια του προιοντος για να ερχεται σε ισσοροπια η τελικη τιμη ενω ειναι αλυσιδα?
Nick_Iommi Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Θα ηθελα να θιξω το εξης ζητημα. Καταγομαι απο παραμεθωριο περιοχη οπου το φπα ειναι 16% εναντι 23 που ειναι στις περισσοτερες πολεις.Προσφατα ανοιξε καταστημα γνωστης αλυσιδας ηλεκτρονικων ειδων και εχει τελικες τιμες ιδιες με αυτες που εχει στα καταστηματα που το φπα ειναι 23%.Κατα ποσο αυτο ειναι νομιμο?Εχει το δικαιωμα να ανεβαζει την αρχικη αξια του προιοντος για να ερχεται σε ισσοροπια η τελικη τιμη ενω ειναι αλυσιδα? 1
pournaras Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Ειναι καθαρα εσωτερικο θεμα με την αλυσιδα. Δεν τιθεται θεμα νομιμοτητας.
Nick_Iommi Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Αν εγω παραγγειλω ομως ηλεκτρονικα απο την ταδε αλυσιδα ενα προιον με αρχικη αξια Α και επιλεξω να το παραλαβω απλα απο το point της περιοχης μου ,δεν εχω δικαιωμα να πω οτι θελω να επιβαρυνθω με το ΦΠΑ της περιοχης μου και με την αρχικη αξια Α του προιοντος που αναγραφεται στο site?Με ποιο δικαιωμα ανεβαζουν την αρχικη αξια Α αυθερετα σε Β επειδη βρισκομαι στην ταδε περιοχη και αυτοι εχουν βολευτει να τα τσεπωνουν και να εχουν μεγαλυτερο κερδος?
pournaras Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Αν εσυ παραγγειλεις ηλεκτρονικα, η τιμολογηση θα γινει στα κεντρικα αρα θα παρει 23% φπα. Το που θα παει μετα δεν εχει σημασια.
taazz Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Αν εσυ παραγγειλεις ηλεκτρονικα, η τιμολογηση θα γινει στα κεντρικα αρα θα παρει 23% φπα. Το που θα παει μετα δεν εχει σημασια. Με αυτή την λογική δεν θα έπρεπε να πληρώνω το φπα που ορίζεται στην χώρα πώλησης όταν παραγγέλνω από αγγλία, γερμανία κλπ; Είχα την εντύπωση ότι το φπα ορίζεται από την περιοχή διαμονής και όχι αγοράς, τι μου διαφεύγει;
Ather Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 ΦΠΑ πληρώνεις εκεί που κόβεται η απόδειξη. Τη στιγμή που λένε ότι οι τιμές είναι ίδιες καταλαβαίνω πώς το εννοούν προ ΦΠΑ. Μερικές αλυσίδες το τηρούν. Οι πολλές όμως όχι. Είχα στείλει στη ΓΓΚ ερώτημα για μία δική μου περίπτωση και το νομικό τμήμα της αλυσίδας μου απάντησε ότι αναφέρονται στις τελικές τιμές. Στο τέλος η Γραμματεία μας είπε να λύσουμε τις διαφορές μας στα δικαστήρια.
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Με αυτή την λογική δεν θα έπρεπε να πληρώνω το φπα που ορίζεται στην χώρα πώλησης όταν παραγγέλνω από αγγλία, γερμανία κλπ; Είχα την εντύπωση ότι το φπα ορίζεται από την περιοχή διαμονής και όχι αγοράς, τι μου διαφεύγει; Δεν πληρώνεις ΦΠΑ να παραγγείλεις από χώρα της ΕΕ. Στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές το ΦΠΑ εκπίπτει εξαρχής. Εξαίρεση αποτελούν οι εταιρείες που έχουν υποκατάστημα στην Ελλάδα (και επομένως ελληνικό ΑΦΜ). Αυτές κόβουν απόδειξη μαζί με το ελληνικό ΦΠΑ (Amazon.co.uk π.χ.)
traganeus Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Το e-shop πάντως κάνει τιμολόγηση με 16%. Όπως μου έχει συμβεί και με κατάστημα απο άλλη περιοχή που μου έκανε τιμολόγηση με 16% το play247.gr Στα Multirama που είχα ρωτήσει μου είχαν πει οτι η τιμολόγηση είναι με 16% αλλα η τελική τιμή είναι ίδια.
Nick_Iommi Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Στα μουλτιραμα εκμεταλευονται το χαμηλότερο ΦΠΑ και ανεβάζουν την αρχική τιμή σε αντίθεση με το eshop που πράττει όπως θα έπρεπε Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2012 από Nick_Iommi
vasi Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 στο ταμείο ζητάς το προϊών με φπα 16%, στο δεύτερο ερώτημα δεν βρίσκεις άκρη !!! προτίμησε από εξωτερικό θα βγει ποιο φτηνά !! http://geizhals.at/de/
STRS1992 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Υποχρεωμένος είναι να έχει 16% ΦΠΑ, το ποσοστό κέρδους του μεγαλώνει και φέρνει τη τελική τιμή εκεί που θέλει. Μήπως και σε μεγάλες πόλεις όπου υπάρχει ανταγωνισμός και σταθερό ΦΠΑ δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις τιμές?
kfyros Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δεν εκμεταλλεύονται τίποτα.. Απλά δεν έχουν μηχανισμό για να συντηρούν τιμοκαταλόγους για διαφορετικά καθεστώτα ΦΠΑ. πιθανόν έχουν και franchise οπότε μπερδεύεται πολύ το πράγμα. Μπορεί και να μην έχουν καν μηχανισμό για να κρατάνε 2 τιμοκαταλόγους λιανικής.. Μην ανησυχείς όμως, θα σου το λύσει το κράτος και αυτό σου το πρόβλημα.. Στα επόμενα μέτρα πιθανά θα ανακοινώσουν την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα