Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενώ ήμουν αποφασισμένος να προχωρήσω στην παραγγελία του Samy 830 256GB,

η φράση "Usually dispatched within 1 to 2 months" του Amazon μου έκοψε τα φτερά...

Τί κάνουμε τώρα?

Αξίζει τον κόπο να ανέβω στον Vertex 4 ή ακόμη και στον Intel 520 από τη στιγμή που πρόκειται για πιο φρέσκα μοντέλα

και δεδομένου πως οι τιμές στις οποίες βρίσκονται οι δίσκοι είναι:

Samsung 830 : ~190 €

OCZ Vertex 4 : ~230 €

Intel 520 : ~240 €

Πιστεύετε πως αξίζουν το επιπλέον κόστος,

ή ακόμη υπάρχει κάποια άλλη αξιόλογη εναλλακτική έναντι του Samsung ?

• Super Moderators
Δημοσ.

θα πήγαινα στον Vertex 4 μόνο και μόνο επειδή μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο με firmwares...

Δημοσ.

Φίλε vertex 4 με κλειστά μάτια... Κορυφαίος SSD! Έχω δοκιμάσει και τον Samsung που λες αλλά Vertex 4 δεν είναι... Καλός όμως...

Δημοσ.

θα πήγαινα στον Vertex 4 μόνο και μόνο επειδή μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο με firmwares...

Σημαντικό προσόν για έναν ssd η δυνατότητα μελλοντικής "αναβάθμισης" μέσω firmware όπως σωστά αναφέρεις,

αλλά δεν ξέρω εάν είναι σκόπιμο στην περίπτωσή μου από τη στιγμή που θα μπεί στο σύστημα της υπογραφής μου.

Βλέπετε...δεν είναι ότι πιο σύγχρονο, οπότε μήπως είναι overkill ?

Βέβαια είναι και αυτή η ρημάδα η εγγύηση....

• Super Moderators
Δημοσ.

όλοι οι ssd που ανέφερες είναι overkill από την στιγμή που θα μπουν στη μητρική σου με sata2...

Δημοσ.

Φίλε vertex 4 με κλειστά μάτια... Κορυφαίος SSD! Έχω δοκιμάσει και τον Samsung που λες αλλά Vertex 4 δεν είναι... Καλός όμως...

Πάντως κάποια reviews που έτυχε να δώ, δεν παρουσίαζε και μεγάλη διαφορά από τον Samy

ή μια διαφορά που περιμένεις από έναν δίσκο μίας γενιάς μπροστά.

όλοι οι ssd που ανέφερες είναι overkill από την στιγμή που θα μπουν στη μητρική σου με sata2...

Δεν έχεις και άδικο, αλλά καταλαβαίνεις πως δε μου κάνει καρδιά να δώσω λεφτά για κάτι παλαιότερο...

Άλλωστε, το πολύ πολύ να εξοικονομήσω 50€ σε σχέση με τον Samy

Η εγγύηση είναι όντως μεγαλύτερη στον OCZ ?

Δημοσ.

Πάντως κάποια reviews που έτυχε να δώ, δεν παρουσίαζε και μεγάλη διαφορά από τον Samy

ή μια διαφορά που περιμένεις από έναν δίσκο μίας γενιάς μπροστά.

Δεν έχεις και άδικο, αλλά καταλαβαίνεις πως δε μου κάνει καρδιά να δώσω λεφτά για κάτι παλαιότερο...

Άλλωστε, το πολύ πολύ να εξοικονομήσω 50€ σε σχέση με τον Samy

Στα review παίζει ρόλο και πως τα δοκίμαζαν... Εγώ τους δοκίμασα και τους 2 στον δικό μου υπολογιστή...

• Super Moderators
Δημοσ.

τι εννοείς όντως? ότι γράφει ο κατασκευαστής...

Δημοσ.

τι εννοείς όντως? ότι γράφει ο κατασκευαστής...

Θυμόμουν πως στον samy έδιναν 3 χρόνια έναντι 5 του ocz.

Θυμάμαι σωστά ?

Στα review παίζει ρόλο και πως τα δοκίμαζαν... Εγώ τους δοκίμασα και τους 2 στον δικό μου υπολογιστή...

Πώς μπορεί να τον δοκίμασαν διαφορετικά (από τη στιγμή που συμμετείχαν και οι δύο στο ίδιο test) και πως διαπίστωσες εσύ τις διαφορές ?

Αναφέρεσαι στη γενικότερη αίσθηση που αποκόμισες από τον δίσκο ?

Δημοσ.

vertex 4 και εγω. προσφατα ειδα ενα βιντεο (τα ειχε σε raid 0 βεβαια). εκανε extract fhd τανια σε 20-30 δευτερολεπτα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Θυμόμουν πως στον samy έδιναν 3 χρόνια έναντι 5 του ocz.

Θυμάμαι σωστά ?

yeap, φαίνεται και από τα sites των καταστημάτων...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μόνο κακό με τον Vertex 4 (πέρα από την τιμή του) είναι πως δεν παρέχεται τίποτα από πλευράς συνοδευτικού υλικού και πως θα πρέπει να υπολογίσω ένα επιπλέον κόστος ~20€ για την αγορά του λογισμικού μέσω του πακέτου OCZ ssd upgrade kit (π.χ. visionstudio )

Πάντως μου προκαλεί εντύπωση πως ενώ στην ελληνική αγορά η διαφορά του Samsung με τον OCZ περιορίζεται στα ~15€

http://www.skroutz.g...MZ-7PC256B.html

http://www.skroutz.g...om=autocomplete

στο amazon η διαφορά βρίσκεται στα ~40€

http://www.amazon.co...8&condition=new

http://www.amazon.co...8&condition=new

Επεξ/σία από Commendatore
Δημοσ.

useless, για ποιο λόγο να δώσεις λεφτά για κάτι τέτοιο?

δεν είναι απαραίτητο το λογισμικό για την διαχείριση του δίσκου ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...