GiorgosT Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Καλημέρα παιδιά, Μιας και το Linksys WAG54G2 που έχω άρχισε να μου κάνει χαζά (επανεκκινήσεις όλο και πιο συχνά, ενώ κλειδώνει στα 21Mb περίπου, μόλις δουλέψει κάνα δίωρο η ταχύτητα πέφτει στα 7-10Mb και στρώνει μόλις το κάνω reboot) είπα να το αντικαταστήσω με ένα φτηνό (οι καιροί είναι δύσκολοι )και βρήκα το παρακάτω ρουτεράκι: http://www.getitnow.gr/prod/perifereiaka/diktyaka/modems-routers/tp-link-td-w8951nd/prod1430087pp/ Γενικά διάβασα καλές κριτικές και είχα και παλιότερα TP-LINK και δε μου δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Αλλά αν κάποιος το έχει δουλέψει και ξέρει κάτι παραπάνω θα ήθελα τη γνώμη του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΥΓ για το TP-Link TD-W8951ND (μόντεμ-ρούτερ) είναι η ερώτησή μου, απλά στον τίτλο έγραψα από λάθος ένα απλό ρουτερ. ΥΓ2 Είδα και αυτό: http://www.getitnow.gr/prod/perifereiaka/diktyaka/modems-routers/tp-link-td-w8961nd/prod1430069pp/ αλλά βλέπω ότι η μόνη διαφορά είναι ότι το πρώτο φτάνει θεωρητικά τα 150mb σε ασύρματη σύνδεση ενώ το άλλο τα 300. Θεωρητικά... Άρα από τη στιγμή που όλα στο σπίτι είναι πάνω σε switch 1000άρι (εκτός από to κινητό)δε νομίζω να αξίζει τα 10€ περίπου διαφορά. Εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι...
corrupted Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δεν τα εχω δουλεψει τα TP-Link αλλα η γνωμη μου ειναι πως ειναι μια χαρα modem/modem routers/routers και εχουν ωραιο και εξυπηρετικο web interface. Θα σου προτεινα ομως να πας σε N 300Mbps, και οχι σε N 150Mbps που ειναι το TD-W8951ND. Να πας δηλαδη στο TD-W8960N. Φοραει broadcom BCM6358 chip, που ειναι απο τις καλυτερες πλατφορμες για ADSL. Ειναι πιο ακριβο, αλλα modem router δεν αλλαζουμε συχνα, οποτε καλυτερα να παρεις με υποστηριξη Ν300. Και ακομα και αν δεν εχεις αυτη τη στιγμη wireless adapters με N300, ειναι πολυ πιθανο να αποκτησεις στο μελλον. Η TP-Link εχει και emulators για να δει καποιος τα μενου, οχι ομως για τα TD-* προιοντα. http://www.tp-link.com/en/support/emulators/ Αν και εφοσον οπως λες ειχες Tp-Link παλαιοτερα, θα τα ξερεις τα μενου. edit: Το δευτερο modem router που εβαλες ειναι σαφως καλυτερο και απο την δικη μου προταση, και με τοσο χαμηλη τιμη, εγω θα το τσιμπαγα. Μονο που πρεπει να εχουν κανει λαθος στη φωτο, γιατι συμφωνα με το επισημο site, ειναι αυτο...
GiorgosT Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Καλημέρα διεφθαρμένε, ευχαριστώ για την απάντηση. Στο σπίτι έχω στήσει δίκτυο με 1000άρι switch, οπότε αν η διαφορά ανάμεσα στα δύο ρουτεράκια είναι μόνο η ταχύτητα σε ασύρματο, μου είναι παντελώς άχρηστο και δε σκοπεύω να πληρώσω για κάτι που δε θα μου χρειαστεί μιάς και η μόνη συσκευή που συνδέεται ασύρματα στο δίκτυο είναι το κινητό (αναβαθμίσεις, youtube κλπ). Φυσικά και είναι βέβαια όπως λες και εσύ πιο futureproof αλλά είναι άλλα 20€ που κυριολεκτικά θα πάνε χαμένα. Αφού να φανταστείς μέχρι τώρα ακόμα και με το WAG54G2 (wifi b/g) ήμουν απόλυτα καλυμμένος. Ο λόγος που το αλλάζω είναι ότι πνέει τα λοίσθια... (4 χρόνια είναι αυτά...)
corrupted Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 OK, αν εισαι σιγουρος πως δεν σκοπευεις να χρησιμοποιησεις το wireless (αγορα laptop μελλοντικα π.χ ή να θες καποια στιγμη να καταργησεις τα καλωδια εντελως), τοτε και το πρωτο θα κανει μια χαρα τη δουλεια.
GiorgosT Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Τα καλώδια δεν τα καταργώ μέχρι να έρθει στην ελληνική αγορά σε νορμάλ τιμή ασύρματο ρούτερ gigabit... άλλο 120MB/s άλλο 20... Όντως τα ρουτεράκια τα καινούρια της TP-LINK έχουν πιο όμορφη σχεδίαση (όπως και αυτό στο λινκ σου) αλλά αμφιβάλλω αν έχουν έρθει ακόμα στο Ελλάντα... Και πάλι σ'ευχαριστώ για την απάντηση.
poulinos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 για μενα κατι ωραιο φτηνο απλα θελει αλλαγη firmware ειναι το vigor 2700vg απο το www.ebw.gr ουτε 25 ευρω του αλλαζεις το firmware και εχεις ενα πολυ καλο ρουτερ που η τιμη του ειναι αρκετα παραπανω.το δινουν φτηνα μονο λογω custom firmware Της altec που αλλαζει.
SugarAddicted Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Εγώ πάντως είχα πολύ άσχημη εμπειρία με το TD-W8961ND αφού συγχρόνιζε στα 16 mbit απο τα 19 που κλείδωναν τα άλλα router που είχα. Το router κατέληξε στα σκουπίδια και εγώ κλαίω τα λεφτά μου.
poulinos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Εγώ πάντως είχα πολύ άσχημη εμπειρία με το TD-W8961ND αφού συγχρόνιζε στα 16 mbit απο τα 19 που κλείδωναν τα άλλα router που είχα. Το router κατέληξε στα σκουπίδια και εγώ κλαίω τα λεφτά μου. του εκανες firmware update?απο εκει και περα δεν σημαινει οτι το ρουτερ ειναι για πεταμα επειδη συγχρονιζε πιο χαμηλα.μπορει σε καποιο αλλο dslam με αλλο chipset να επαιζε καλυτερα.ειναι λιγο λαχειο καποιες φορες αυτα.ενα αλλο ρουτερ με αλλο chipset Να παιζει καλυτερα σε καποιο αλλο dslam ενω σε καποιο αλλο να παιζει χειροτερα.και αν δεν φτιαχτει με firmware update Τοτε απλα εισαι ατυχος.πολλοι προσπαθουν να ταιριαξουν dslam και ρουτερ ωστε οχι μονο να συγχρονιζει πιο ψηλα αλλα θεωρητικα να εχουν και καλυτερη σταθεροτητα.αυτο ειναι λιγο σχετικο και θελει πολυ δοκιμη βεβαια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα