Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο οργανισμός ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του προτύπου USB ανακοίνωσε σήμερα τις προδιαγραφές ενός καλωδίου για τη μεταφορά μέχρι και 100 Watts φορτίζοντας έτσι σε μικρότερα χρονικά διαστήματα συσκευές όπως smartphones, φορητούς υπολογιστές εκτυπωτές ή εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.Στην ανακοίνωση συμπεριλαμβάνονται μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, οι HP, ST-Erricson, Microsoft και Intel.

Εκτός από τη μεταφορά των 100 Watt μέσω του καλωδίου, θα υπάρχει επίσης ένας μηχανισμός ο οποίος θα επιτρέπει τη χρήση του ίδιου καλωδίου για εφαρμογές με μικρότερες ενεργειακές απαιτήσεις. Αναφέρεται ότι το πρότυπο του USB 2.0 κάνει χρήση 2.5 Watt, ενώ η πιο πρόσφατη έκδοση που είναι το USB 3.0 χρησιμοποιεί 4.5 Watt.

Ο Brad Saunders, πρόεδρος του οργανισμού καλοσωρίζει τις νέες προδιαγραφές ως ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον, με στόχο την απαξίωση των παραδοσιακών φορτιστών που χρησιμοποιούμε σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του προτύπου που είναι το Thunderbolt των Apple και Intel παρέχει ισχύ 10 Watt.

Link.png Site: techweekeurope.co.uk

Πατήστε εδώ να διαβάσετε την πλήρη παρουσίαση

Δημοσ.

Τώωωρα το σκέφτηκαν;

Πληρώνουμε τόσες συσκευές, USB3 και μέντολες, και δίνει μόνο 4.5W? Δηλαδή πάλι δε φορτίζει το iPad...

Ε ρε Jumbo που τους χρειάζεται...

• Like 2
Δημοσ.

Ουσιαστικά το thunderbolt είναι της Intel,αλλά κάποια σχέση θα έχει και με το USB,για να το προοθει!

edit.

Βασικα η Intel είναι μια από της εταιρεις που συνεργάστηκαν για την αναπτηξη και την προώθηση του USB.

Δημοσ.

Μηπως οι πριζες στα σπιτια και οι υποδοχες των πασης φυσεως συσκευων αντικαθιστουν απο το USB; :shifty:

Δημοσ.

Μηπως οι πριζες στα σπιτια και οι υποδοχες των πασης φυσεως συσκευων αντικαθιστουν απο το USB; :shifty:

Δε θα το έλεγα. Σκέψου ότι ο υπολογιστής μου τραβάει περί των 300Watt όταν όλα τρέχουν full. Σκέψου να έπεφτε η ασφάλεια επειδή θα ήθελα να πάρει μπρος το PC... Γενικά στο σπίτι έχεις πολύ πιο υψηλά ρεύματα ακόμα και σε μία ασφάλεια.

Συνήθως βάζουμε 16Ampere ~ 3500 Watt. Και η κάθε μπρίζα μπορεί να αντέχει μέχρι και τα 3500Watt (ανάλογα με την καλωδίωση)

Δημοσ.

έτσι όπως πάει το θέμα μάλλον έτσι το κόβω

Δημοσ.

Μπριζες ρευματος στο σπιτι copyrighted by Apple.

Μου αρεσει η ιδεα να πληρωνω δικαιωματα χρησης της πριζας στο... θαυμαστο οικοσυστημα της Apple.

Ονειρο ζω μην με ξυπνατε.

Επεξεργιασι: Ειμαι επηρεασμενος απο αλλο θεμα οπου μελος "τεκμηριωσε αδιαμφισβητητα" την πνευματικη κλοπη στο βυσμα USB που φυσικα εφηυρε η μεγιστη εταιρια.

Δημοσ.

Μπριζες ρευματος στο σπιτι copyrighted by Apple.

Μου αρεσει η ιδεα να πληρωνω δικαιωματα χρησης της πριζας στο... θαυμαστο οικοσυστημα της Apple.

Ονειρο ζω μην με ξυπνατε.

Επεξεργιασι: Ειμαι επηρεασμενος απο αλλο θεμα οπου μελος "τεκμηριωσε αδιαμφισβητητα" την πνευματικη κλοπη στο βυσμα USB που φυσικα εφηυρε η μεγιστη εταιρια.

Ζω να δω τη μερα που η Apple θα πατενταρει το προτυπο USB θα γελασει και ο καθε πικραμενος :D

• Super Moderators
Δημοσ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του προτύπου που είναι το Thunderbolt των Apple και Intel παρέχει ισχύ 10 Watt.

fixed :P

Η Intel είναι και στο USB και στο Thunderbolt?

ουσιαστικά ναι, αν και στο USB είναι κι άλλοι 6 εκτός από την Intel...

Δημοσ.

Απλως για να γραφουμε σωστα καλο θα ηταν να διορθωθει το λαθος που εχει ξεκινησει απτο αγγλικο αρθρο..

Δε νομίζω να φορτιζουμε ουτε εκτυπωτες ουτε σκληρους δισκους...μάλλον τα τροφοδοτουμε..

Απο κει και περα καλό να υπαρχει δυνατοτητα τροφοδοσιας και ενεργοβορων συσκευων ωστε να μην εχουμε δευτερα και τριτα τροφοδοτικα..Αλλά αν πχ τροφοδοτουμε τον εκτυπωτη μας απο το pc θα χρειαζομαστε πολύ μεγαλύτερο τροφοδοτικό.Θα εχουμε ενα λιγοτερο καλωδιο ρευματος βεβαια οποτε βολευει..

Και για τις υπολοιπες συσκευες θα γλιτωνουμε το κοστος πχ ενος χαλασμενου τροφοδοτικου λαπτοπ..Με ενα απλο καλωδιο usb θα κανουμε τη δουλεια μας τσάμπα..

Αυτο που θα ηθελα να δω παντως απτο usb θα ηταν οι δυνατοτητες του thunderbolt..Δεν ειναι ασχημη ιδεα να ειναι ολες οι συσκευες με ενα καλωδιο..Ακόμα και η οθονη μας ή η τηλεοραση μας αντι να συνδεετε με hdmi να συνδεετε με ενα καλωδιο usb..

Οσο λιγοτερα καλωδια τοσο το καλυτερο,αρκει να δουλευουν..Οκ το thunderbolt τα εχει αυτά που λεω..Αλλά δεν ειναι ευρεως διαδεδομενο..και δε το βλεπω να ξεπερναει το usb...Οπότε παρομοιες δυνατοτητες σε ενα usb που θα υπάρχει ΠΑΝΤΟΥ είναι πολύ καλη ιδεα..

• Super Moderators
Δημοσ.

είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη επικράτησης ή όχι του Thunderbolt, φέτος άρχισαν να βγαίνουν μητρικές για αυτό...

Δημοσ.

Δηλαδή μιλάμε για 5V 20A .

Πχ το wildfire έχει μπαταρία 1300mAh (3.7V), οπότε πρέπει να φωρτίζεται στο 1C -> 1.3Α

(Ο φορτιστής τοίχου είναι στα 5V 1A)

Είναι υπερβολή όταν βορτίζεις μόνο μια συσκευή , αν βάλει usb hub ίσως φανεί χρήσιμο και στο χρόνο φόρτισεις και στην ζωή της μπαταρίας .

Δημοσ.

Αυτό το άρθρο σε συνδυασμό με ένα που είχα διαβάσει παλιότερα πάλι εδώ στο insomnia, που ήθελε κάποια στιγμή όλες οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να υιοθετήσουν ένα κοινό τρόπο φόρτισης, πχ micro usb, είναι τέλειος συνδυασμός.

Δημοσ.

Και είναι καλό να φορτίζει μία μπαταρία όσο το δυνατόν γρηγορότερα; Νομίζω ότι η πολύ γρήγορη φόρτιση δεν βοηθάει στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Όσο για το κοινό βύσμα που μας είχαν υποσχεθεί, νμίζω ότι σιγά σιγά και αθόρυβα κινούμαστε προς τα εκεί. Εγώ φορτίζω και συνδέω με PC ένα Nokia και ένα Sony Ericsson με το καλώδιο που είχε μαζί του το Logitech performance!..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...