avacan23 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 2 μερες τώρα ο υπολογιστής κλείνει ξαφνικά Τον ανοιξα και η ψυκτρα δουλευει μια χαρά όπως και ο ανεμιστήρας του κουτιού. ετρεξα το HWmonitor και ανεβασα τις μετρήσεις μπας και καταλαβει κανεις τίποτα. Πρεπει να πάρω αλλη ψύκτρα? νομιζω οτι h cpu ψηνεται... HWMonitor.txt HWMonitor2.txt
N3k21 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Κλείνει ξαφνικά πότε; Με το που τον ανοίξεις ή μετά από κάποια ώρα χρήσης; Αν ναι, τι είδους χρήσης; Δώσε μας λίγες παραπάνω λεπτομέρειες... Είδα πρόχειρα (το τονίζω προς αποφυγή παρεξηγήσεων) τα logs του HWMonitor που παραθέτεις. Η θερμοκρασία της CPU φαίνεται φυσιολογική...Το θέμα είναι πότε έγινε η μέτρηση όμως... Επίσης, λες πως τσέκαρες το ανεμιστήρι της CPU και λειτουργούσε. Καλό θα ήταν να κοιτάξεις και την επιφάνεια της ψύκτρας, ίσως έχει μπουκώσει από τη σκόνη. Τέλος, αν έχεις το PC καιρό, ενδέχεται να πρέπει να ανανεώσεις την θερμοαγώγιμη πάστα μεταξύ ψύκτρας και CPU. Όπως και να 'χει, δώσε details και το κοιτάμε!
duffyduck Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Και εγω εχω παρομοιο προβλημα (εχω ανοιξει και θεμα http://www.insomnia.gr/topic/446500-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7-sudden-power-loss/page__hl__%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9, αλλα το οποιο δυστυχως δεν λυθηκε), οταν βλεπω ψηφιακη τηλεοραση σε ασχετες στιγμες (μπορει να βλεπω 5 ωρες τηλεοραση και να μην μου το κανει), μου κλεινει το συστημα (καποιο/καποια απο τα ανεμιστηρακια φαινεται να δουλευουν - δυστυχως δεν κοιταξα να δω ποιο). Εχω δοκιμασει με τρεις διαφορετικες tv tuner καρτες (οι δυο ειναι pci και η τριτη εξωτερικη usb), το κανεις σε ολες. Εχω τρεξει με τις ωρες prime95, memtest, και ετρεξα και ενα FurMark για την καρτα γραφικων. Μεχρι και τροφοδοτικο αλλαξα και πηρα Corsair TX750 V2, αλλα τζιφος παλι μου το εκανε. Εννοειται εκανα και format, δοκιμασα με διαφορους drivers κλπ. αλλα δεν διορθωθηκε το προβλημα. Δεν ξερω γιατι το κανει αυτο μονο οταν βλεπω ψηφιακη τηλεοραση. Αφου δεν εχω προβλημα ουτε στα παιχνιδια ουτε στις ταινιες, και οι θερμοκρασιες ειναι χαμηλες.
avacan23 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 αλλαξα ψυκτρα και ολα καλά και πιο αθορυβα απο πριν. πήρα αυτή για 20 ευρώ. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Alpenföhn-Civetta-92mm-775-1156-1155-AM2-AM2plus-AM3-FM1-84000000068.htm την προτείνω γιατι ειναι φθηνη και παρα πολυ ευκολη στην εγκατασταση. HWMonitor.txt
pcm@ni@c Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Συνήθως ζητήματα τέτοια σαν το δικό σου που κλείνει ο υπολογιστής τόσο ξαφνικά έχει να κάνει με υπερθέρμανση των στοιχείων του συστήματος οπότε καλή η σκέψη σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα