Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα παιδια ψαχνω να βρω μια αθορυβη ψυκτρα για τοpc του αδερφου μου που εχει τωρα την stock του amd phenom II x4 960Τ και μου παραπονιεται διαρκως για τον θορυβο που κανει το pc. Η μνημες που εχει ειναι οι corsair vengeance οποτε ειναι καπως μεγαλες και ισως να χρειαζεται λιγο προσοχη παραπανω λογω αυτου η επιλογη της ψυκτρας.Επισυναπτω πιο κατω το ολο συστημα μπας και παιζει κατι ρολο.. moboισως?..anyway το budget ειναι μεχρι 30€.

Εριξα μια ματια στο αμαζον και βρηκα πως αυτες εχουν τις καλυτερεςαξιολογησεις.

1. Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Cooler

The Freezer 7 Pro Rev.2 is extremely quiet. Thanks to the low noise impeller and patented fan holder, the 92mm fan is almost inaudible. Controlled by PWM signal, the fan runs just the necessary speed for lowest noise level at maximum cooling capacity. The Freezer 7 Pro Rev.2 generates only 0.8 Sone at 2,500rpm which is much quieter than the standard cooler and other aftermarket coolers.

2. Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2 CPU Cooler

(αν και αυτη μου φαινεται καπως μεγαλη για τις μνημες μας)

Δεν μας ενδιαφερει τοσο το vfm ομως εδω αλλα το ποσο θορυβο εχουμε. Καλο θα ηταν ομως να συνδυαστουν καπως αυτα τα δυο. Ευχαριστω εκ των προτερων οσους ασχοληθουν!

post-218943-0-49290600-1343154628_thumb.png

Δημοσ.

Για τα λεφτά που δίνεις αξίζει να τσεκάρεις και την Gaia της Xigmatek. Την πήρα πρόσφατα γιατί δεν πάλευα τον θόρυβο της stock (Α64 5200+ x2). Την έχει το πλαίσιο σίγουρα, στα 30 Ευρώ περίπου.

Στα θετικά είναι η σχεδόν αθόρυβη λειτουργία του ανεμιστήρα, οι σαφώς χαμηλότερες (στην περίπτωσή μου τουλάχιστον) θερμοκρασίες της CPU και φυσικά η τιμή.

Το μόνο αρνητικό είναι η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης. Αναγκάστηκα να ξηλώσω την μητρική από το κουτί (με όλο το σχετικό νταραβέρι, βάλε - βγάλε κάρτες, καλώδια κλπ) για να εγκαταστήσω σε πρώτη φάση την ψύκτρα. Αφού έγινε η δουλειά έπρεπε να μπει και ο ανεμιστήρας. Δυστυχώς το σύστημα της Xigmatek για την στήριξη του ανεμιστήρα πάνω στην ψύκτρα είναι λίγο άβολο...Ουσιαστικά πιέζεις κάποια ελαστικά pins μέσα στην ίδια την ψύκτρα. Δύσκολο να σου το εξηγώ γραπτώς. Στο φινάλε μια χαρά μπήκε αλλά είναι λίγο προχειροδουλειά...

Δημοσ.

Για τα λεφτά που δίνεις αξίζει να τσεκάρεις και την Gaia της Xigmatek. Την πήρα πρόσφατα γιατί δεν πάλευα τον θόρυβο της stock (Α64 5200+ x2). Την έχει το πλαίσιο σίγουρα, στα 30 Ευρώ περίπου.

Στα θετικά είναι η σχεδόν αθόρυβη λειτουργία του ανεμιστήρα, οι σαφώς χαμηλότερες (στην περίπτωσή μου τουλάχιστον) θερμοκρασίες της CPU και φυσικά η τιμή.

Το μόνο αρνητικό είναι η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης. Αναγκάστηκα να ξηλώσω την μητρική από το κουτί (με όλο το σχετικό νταραβέρι, βάλε - βγάλε κάρτες, καλώδια κλπ) για να εγκαταστήσω σε πρώτη φάση την ψύκτρα. Αφού έγινε η δουλειά έπρεπε να μπει και ο ανεμιστήρας. Δυστυχώς το σύστημα της Xigmatek για την στήριξη του ανεμιστήρα πάνω στην ψύκτρα είναι λίγο άβολο...Ουσιαστικά πιέζεις κάποια ελαστικά pins μέσα στην ίδια την ψύκτρα. Δύσκολο να σου το εξηγώ γραπτώς. Στο φινάλε μια χαρά μπήκε αλλά είναι λίγο προχειροδουλειά...

αν δεις στην υπογραφη θα δεις οτι και εγω την gaia εχω. πολυ καλη, αν δεν ειχα αλλες προτασεις σε αυτη θα πηγαινα.. αλλα αυτο με την δυσκολη εγκατασταση με ξενερωνει λιγο γιατι θα χρειαστει να του την περασω μονος μου grin.png... δεν εβγαλες το πισω κομματι του κουτιου ωστε να το βιδωσεις ευκολα? προσφατα εβαλα μια cooler master geminiIΙ σε εναν A8 επεξεργαστη και ηταν σχετικα ευκολο..αλλα την gaia στο δικο μου την ειχε περασει το tech team του vision studio οταν ειχα αγορασει ολο το κουτι... παντως απο οδηγιες..ειναι σαφεστατες να υποθεσω ετσι?

Δημοσ.

αν δεις στην υπογραφη θα δεις οτι και εγω την gaia εχω. πολυ καλη, αν δεν ειχα αλλες προτασεις σε αυτη θα πηγαινα.. αλλα αυτο με την δυσκολη εγκατασταση με ξενερωνει λιγο γιατι θα χρειαστει να του την περασω μονος μου grin.png... δεν εβγαλες το πισω κομματι του κουτιου ωστε να το βιδωσεις ευκολα? προσφατα εβαλα μια cooler master geminiIΙ σε εναν A8 επεξεργαστη και ηταν σχετικα ευκολο..αλλα την gaia στο δικο μου την ειχε περασει το tech team του vision studio οταν ειχα αγορασει ολο το κουτι... παντως απο οδηγιες..ειναι σαφεστατες να υποθεσω ετσι?

Ωχ, σόρυ! Δεν το είχα παρατηρήσει! :-D

Μωρέ το έβγαλα το πλαϊνό μέρος του κουτιού...αλλά δυστυχώς η εσωτερική λαμαρίνα δεν έχει "τρύπα" ώστε να επιτρέπει την πρόσβαση στο πίσω μέρος της μητρικής! Οπότε αναγκαστικά έπρεπε να φύγουν όλα πακέτο! Πληροφοριακά το κουτί μου είναι ένα φτηνούτσικο Coolermaster που έχει τα χρονάκια του (νομίζω Centurion 330)... Πιθανότατα δεν θα αντιμετώπισεις το ίδιο πρόβλημα σε ένα σύγχρονο high end κουτί... ;)

Οι οδηγίες σαφέστατες, η συσκευασία σωστότατη και η κατασκευή της ψύκτρας εξαιρετικά στιβαρή για τα φράγκα της! Κανένα παράπονο!

Το μόνο μου μικρό παραπονάκι για τις οδηγίες είναι πως, επειδή κάλυπταν πολλά sockets και μεθόδους εγκατάστασης, ήταν λίγο μπέρδεμα αρχικά. Άπαξ όμως και καταλάβεις που ακριβώς πρέπει να κοιτάξεις, απλώς ακολουθείς το σχετικό μπούσουλα και όλα πάνε νεράκι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...