thanos77 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 καλησπερα παιδια μπορει κανεις να μου πει αν μπορω να κανω portable ενα antivirus ? βασικα θελω να κανω το avira για να το εχω σε flasaki αν μπορει κανεις να βοηθησει
jim_p Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Αν και δεν ειναι το ιδιο, πολλα αντιβιοτικα εχουν το δικο τους live cd. Τρεχει απο το cd ή απο το στικακι, αλλα πρεπει να εκκινησεις με αυτο. Avira http://www.avira.com/en/download/product/avira-antivir-rescue-system Avg http://www.avg.com/us-en/avg-rescue-cd Kaspersky http://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk/
thanos77 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 σε ευχαριστω για την εαμεση απαντηση φιλε μου ,αλλα επειδη ειμαι ασχετος αυτα τα λινκ τα καιω σε cd η μπορω να τα περασω και σε φλασακι ? με λιγα λογια θες να μου πεις πως δεν μπορω να το κανω portable ετσι ?
flik Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Το θες για σκανάρισμα on demand; να μη μείνει δηλαδή για realtime προστασία; Γιατί αν είναι το δεύτερο τότε δε γίνεται με portable, πρέπει να γίνει εγκατάσταση, να μπουν drivers, registry keys κτλ ώστε να λειτουργεί σωστά. Τώρα αν είναι για σκανάρισμα μόνο, απο ότι ξέρω επίσημα σίγουρα δεν υπάρχει κάτι. Δες το dr.web cureit, και το kaspersky virus removal tool, το οποίο εγκαθίσταται και σε usb. Βάζεις την τελευταία έκδοση εκεί και πηγαίνεις για καθάρισμα. Πολύ γνωστό αλλά όχι τόσο αποτελεσματικό κατ' εμέ είναι το ClamWin επίσης. Όμως realtime portable δεν στέκει να είναι portable. Κάνεις εγκατάσταση. Edit: Άργησα...
thanos77 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 για απλο σκαναρισμα το θελω απλα εχω ενα εγκατεστημενο και εχω και κανα 2 free αποκλειστικα για αυτο το σκοπο
flik Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Για απλό σκανάρισμα, για το avira, μπορείς να το εγκταταστήσεις χωρίς το realtime guard. Έτσι μένει να τρέχει μόνο το service του updater, το οποίο μπορείς να το κάνεις να τρέχει και manual. Δεν το συνιστώ όμως. Μπορείς να έχεις το kaspersky virus removal tool εγκατεστημένο, το malwarebytes, και να έχεις και ένα rescue cd του avira (δε θυμάμαι αν γίνεται update definitions μέσα απο το cd, είναι σημαντικό feature αυτό, αλλιώς πρέπει να δημιουργείς κάθε φορά εσύ. To kaspersky επιτρέπει update μέσα απο το cd, ενώ είναι και πολύ αποτελεσματικότερο, μάλλον το καλύτερο εργαλείο που υπάρχει στη κατηγορία του). Υπάρχουν ακόμη και online λύσεις, με πολύ καλή αυτή του eset online scanner. Μπορεί να σκανάρει όλο το pc. Ή το τρέχεις απο internet explorer, ή κατεβάζεις την εφαρμογή του που είναι πολύ μικρή, και αυτό κάθε φορά κάνει update και scan όποτε το ξεκινάς. Και αν δεν το ανοίγεις εσύ, δεν τρέχει τίποτα απο πίσω ποτέ. Επίσης υπάρχουν και άλλα cd με πολλά antivirus μέσα και γενικά με πολλές λύσεις. Γνωστό είναι το hirens bootcd.
thanos77 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Για απλό σκανάρισμα, για το avira, μπορείς να το εγκταταστήσεις χωρίς το realtime guard. Έτσι μένει να τρέχει μόνο το service του updater, το οποίο μπορείς να το κάνεις να τρέχει και manual. Δεν το συνιστώ όμως. Μπορείς να έχεις το kaspersky virus removal tool εγκατεστημένο, το malwarebytes, και να έχεις και ένα rescue cd του avira (δε θυμάμαι αν γίνεται update definitions μέσα απο το cd, είναι σημαντικό feature αυτό, αλλιώς πρέπει να δημιουργείς κάθε φορά εσύ. To kaspersky επιτρέπει update μέσα απο το cd, ενώ είναι και πολύ αποτελεσματικότερο, μάλλον το καλύτερο εργαλείο που υπάρχει στη κατηγορία του). Υπάρχουν ακόμη και online λύσεις, με πολύ καλή αυτή του eset online scanner. Μπορεί να σκανάρει όλο το pc. Ή το τρέχεις απο internet explorer, ή κατεβάζεις την εφαρμογή του που είναι πολύ μικρή, και αυτό κάθε φορά κάνει update και scan όποτε το ξεκινάς. Και αν δεν το ανοίγεις εσύ, δεν τρέχει τίποτα απο πίσω ποτέ. Επίσης υπάρχουν και άλλα cd με πολλά antivirus μέσα και γενικά με πολλές λύσεις. Γνωστό είναι το hirens bootcd. δηλαδη να εχω 2 antivirus και το ενα μονιμα απενεργοποιημενο και να το εχω μονο για scan ? δεν θα βαρηνει το συστημα ομως υπαρχει η μονιμη απενεργοποιηση του antivirus?
flik Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 δηλαδη να εχω 2 antivirus και το ενα μονιμα απενεργοποιημενο και να το εχω μονο για scan ? δεν θα βαρηνει το συστημα ομως υπαρχει η μονιμη απενεργοποιηση του antivirus? Το έχω δοκιμάσει, αλλά μόνο για δοκιμή, δεν τρελαίνομαι με το avira τόσο ώστε να το κρατήσω έτσι. Αλλά γίνεται. Κατα την εγκατάσταση αποεπιλέγεις το realtime guard. Μετά το μόνο που τρέχει στο background είναι 1 service, για το update, και αν το κάνεις disable μόνιμα μετά δεν γίνεται update όταν θες. Άρα το βάζεις manual και ξεκινάει όποτε θες εσύ. Δεν θυμάμαι αν τρέχει ακόμα ένα service, αλλά αν τρέχει, με τον ίδιο τρόπο το κάνεις manual (όλα αυτά απο τη διαχείριση υπηρεσιών, με τον ίδιο τρόπο που φτάνεις στη διαχείριση συσκευών) ή αν όχι manual το κάνεις disable, και μόλιες θες να το ανοίξεις για update&scan τότε το ενεργοποιείς και το κάνεις start. Έτσι δε τρέχει τίποτα μα τίποτα απο πίσω, παρα μόνο όταν το ζητήσεις. Ακόμα όμως και να έτρεχαν τα services δεν επηρεάζει την ταχύτητα, εκτός αν έχεις πάρα πολύ μικρή ram. Εγώ το απενεργοποιούσα έτσι για να μην υπάρχει, δεν ένιωθα διαφορά. Η καθυστέρηση στα av οφείλεται στο realtime σκανάρισμα, εκεί τρώει cpu και βέβαια χρήση δίσκου, ενώ οι μεγάλες συοίτες που έχουν και περισσότερα features έχουν και άλλες υπομονάδες ασφαλείας που τρώνε και αυτές απο τους πόρους. Αλλά ξαναλέω, αν είναι για εσένα, καλύτερα φτιάξε ένα cd με το kaspersky rescue, και το βάζεις μέσα και κάνεις τη δουλειά σου, update και scan. Ακόμα και αν δεν μπαίνει σε ασφαλή λειτουργία. Άσε και μέσα malwarebytes για καθάρισμα στο τέλος αν έχουν μείνει πράγματα πίσω και είσαι οκ. Σε οποιαδήποτε μόλυνση, αν δε σε σώσουν αυτά, το avira έχει 0.1% πιθανότητα να σε σώσει δυστυχώς.
thanos77 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Το έχω δοκιμάσει, αλλά μόνο για δοκιμή, δεν τρελαίνομαι με το avira τόσο ώστε να το κρατήσω έτσι. Αλλά γίνεται. Κατα την εγκατάσταση αποεπιλέγεις το realtime guard. Μετά το μόνο που τρέχει στο background είναι 1 service, για το update, και αν το κάνεις disable μόνιμα μετά δεν γίνεται update όταν θες. Άρα το βάζεις manual και ξεκινάει όποτε θες εσύ. Δεν θυμάμαι αν τρέχει ακόμα ένα service, αλλά αν τρέχει, με τον ίδιο τρόπο το κάνεις manual (όλα αυτά απο τη διαχείριση υπηρεσιών, με τον ίδιο τρόπο που φτάνεις στη διαχείριση συσκευών) ή αν όχι manual το κάνεις disable, και μόλιες θες να το ανοίξεις για update&scan τότε το ενεργοποιείς και το κάνεις start. Έτσι δε τρέχει τίποτα μα τίποτα απο πίσω, παρα μόνο όταν το ζητήσεις. Ακόμα όμως και να έτρεχαν τα services δεν επηρεάζει την ταχύτητα, εκτός αν έχεις πάρα πολύ μικρή ram. Εγώ το απενεργοποιούσα έτσι για να μην υπάρχει, δεν ένιωθα διαφορά. Η καθυστέρηση στα av οφείλεται στο realtime σκανάρισμα, εκεί τρώει cpu και βέβαια χρήση δίσκου, ενώ οι μεγάλες συοίτες που έχουν και περισσότερα features έχουν και άλλες υπομονάδες ασφαλείας που τρώνε και αυτές απο τους πόρους. Αλλά ξαναλέω, αν είναι για εσένα, καλύτερα φτιάξε ένα cd με το kaspersky rescue, και το βάζεις μέσα και κάνεις τη δουλειά σου, update και scan. Ακόμα και αν δεν μπαίνει σε ασφαλή λειτουργία. Άσε και μέσα malwarebytes για καθάρισμα στο τέλος αν έχουν μείνει πράγματα πίσω και είσαι οκ. Σε οποιαδήποτε μόλυνση, αν δε σε σώσουν αυτά, το avira έχει 0.1% πιθανότητα να σε σώσει δυστυχώς. εισαι απολυτα κατατοπιστικος ,το kaspersky virus removal tool,ειναι free antivirus ?και κατι τελευταιο ο φιλος jim_p μου εδωσε ποιο πανω αυτο το λινκ http://www.avira.com...r-rescue-system και επειδη οπως ειπα ειμαι λιγο ασχετος το exe. αρχειο τι δουλεια κανει ? γιατη μου ζηταει να βαλω καποιο cd και ενω εχω κατεβασει το iso αρχειο ..και τελος και συγνωμη που σε ζαλισα θα ηθελα απο την δικια σου εμπειρια να μου προτεινεις ενα καλο freε antivirus γιατη βλεπω πως εισαι ο jak norris των pc
flik Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 εισαι απολυτα κατατοπιστικος ,το kaspersky virus removal tool,ειναι free antivirus ?και κατι τελευταιο ο φιλος jim_p μου εδωσε ποιο πανω αυτο το λινκ http://www.avira.com...r-rescue-system και επειδη οπως ειπα ειμαι λιγο ασχετος το exe. αρχειο τι δουλεια κανει ? γιατη μου ζηταει να βαλω καποιο cd και ενω εχω κατεβασει το iso αρχειο ..και τελος και συγνωμη που σε ζαλισα θα ηθελα απο την δικια σου εμπειρια να μου προτεινεις ενα καλο freε antivirus γιατη βλεπω πως εισαι ο jak norris των pc To kaspersky tool είναι δωρεάν εργαλείο. Δεν είναι antivirus με την συμβατική έννοια καθώς δεν τρέχει realtime, είναι μόνο για σκανάρισμα και καθαρισμό/επιδιόρθωση. Αλλά εκτός του ότι έχει πολύ καλύτερα ποσοστά detection, η μεγάλη διαφορά είναι οτι είναι ικανό για επιδιόρθωση βαριά μολυσμένου υπολογιστή όπως γίνεται σε rootkits πχ. Και το dr.web έχει εξίσου καλό μηχανισμό επιδιόρθωσης αλλά όχι τόσο μεγάλα ποσοστά ανίχνευσης. Για να καταλάβεις περισσότερο τη διαφορά, αν βάλεις το aviraνα σκανάρει ένα μολυσμένο αρχείο συστήματος, μπορεί να το ανιχνεύσει ως μολυσμένο αλλά να μη μπορεί να το επιδιορθώσει, μόνο να το σβήσει τελείως, κάτι που θα προκαλέσει βλάβη. Άρα το εργαλείο αυτό είναι δωρεάν, κάνει όμως μόνο για σάρωση υπολογιστή, όχι για πρόληψη. Επιπλέον είναι portable, δηλαδή ενώ θέλει εγκατάσταση, μπορείς να το βάλεις σε usb, δεν βάζει registry κτλ, είναι μεταφέρσιμο αν χρειαστεί. Αλλά σε περιπτώσεις που δεν ξεκινάει ο υπολογιστής ούτε σε safe mode, τότε χρειάζεσαι το rescue disk. Για το avira (που είδα πως και αυτό κάνει update μέσα απο το cd παεριπιπτόντως, αλλά να σημειώσω πως όταν βρουν σύνδεση, και σε wifi σύνδεση λόγω drivers δεν μπορεί να συνδεθεί, εκεί βάζεις ethernet, αλλιώς κατεβάζεις και δημιουργείς εκ νέου το cd με την ενημερωμένη έκδοση απο τα sites), είτε κατεβάζεις το .iso και το καις ως εικόνα σε cd (εγγραφή εικόνας, όχι δεδομένων) είτε κατεβάζεις το .exe, το οποίο σε βάζει να διαλέξεις μονάδα δίσκου για να το γράψει αυτό απευθείας. Εγώ συνήθως προτιμώ τις .iso λύσεις και το καίω με το δωρεάν imgburn. Αλλά δε πιστεύω πως έχει διαφορά, ούτε οτι κάποιο απο τα δυο ενημερώνεται πρώτο (αν γίνεται αυτό, λογικά το .iso υποθέτω πως προηγείται. Τώρα για free av, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο θέμα με τη δημοσκόπηση και συζήτηση για antivirus. Αλλά μιας και πιάσαμε τη κουβέντα και με ρώτησες, συνήθως προτείνω το avast που ανεβαίνει συνεχώς, είναι ελαφρύ, πολύ καλά ποσοστά, όχι πολλά false alarms, σπάνια προβλήματα. Αλλιώς microsoft security essentials, που χάνει λίγο σε προστασία και ταχύτητα, αλλά είναι τύπου το βάζεις και ξεχνάς ρυθμίσεις, ανανεώσεις, popups κτλ. Τρίτη μου επιλογή είναι avira/panda cloud. Όλα αυτά όμως είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα, και θα σου πρότεινα σιγά σιγά να τα δοκιμάσεις όλα, και όποιο σου κάτσει καλύτερα στο μάτι, στο ui, στην ευκολία, και στη ταχύτητα, κράτα το. Για επίπεδα προστασίας μην ανησυχείς, δεν έχουν μεγάλες διαφορές, κυρίως αν προσέχεις.
thanos77 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 To kaspersky tool είναι δωρεάν εργαλείο. Δεν είναι antivirus με την συμβατική έννοια καθώς δεν τρέχει realtime, είναι μόνο για σκανάρισμα και καθαρισμό/επιδιόρθωση. Αλλά εκτός του ότι έχει πολύ καλύτερα ποσοστά detection, η μεγάλη διαφορά είναι οτι είναι ικανό για επιδιόρθωση βαριά μολυσμένου υπολογιστή όπως γίνεται σε rootkits πχ. Και το dr.web έχει εξίσου καλό μηχανισμό επιδιόρθωσης αλλά όχι τόσο μεγάλα ποσοστά ανίχνευσης. Για να καταλάβεις περισσότερο τη διαφορά, αν βάλεις το aviraνα σκανάρει ένα μολυσμένο αρχείο συστήματος, μπορεί να το ανιχνεύσει ως μολυσμένο αλλά να μη μπορεί να το επιδιορθώσει, μόνο να το σβήσει τελείως, κάτι που θα προκαλέσει βλάβη. Άρα το εργαλείο αυτό είναι δωρεάν, κάνει όμως μόνο για σάρωση υπολογιστή, όχι για πρόληψη. Επιπλέον είναι portable, δηλαδή ενώ θέλει εγκατάσταση, μπορείς να το βάλεις σε usb, δεν βάζει registry κτλ, είναι μεταφέρσιμο αν χρειαστεί. Αλλά σε περιπτώσεις που δεν ξεκινάει ο υπολογιστής ούτε σε safe mode, τότε χρειάζεσαι το rescue disk. Για το avira (που είδα πως και αυτό κάνει update μέσα απο το cd παεριπιπτόντως, αλλά να σημειώσω πως όταν βρουν σύνδεση, και σε wifi σύνδεση λόγω drivers δεν μπορεί να συνδεθεί, εκεί βάζεις ethernet, αλλιώς κατεβάζεις και δημιουργείς εκ νέου το cd με την ενημερωμένη έκδοση απο τα sites), είτε κατεβάζεις το .iso και το καις ως εικόνα σε cd (εγγραφή εικόνας, όχι δεδομένων) είτε κατεβάζεις το .exe, το οποίο σε βάζει να διαλέξεις μονάδα δίσκου για να το γράψει αυτό απευθείας. Εγώ συνήθως προτιμώ τις .iso λύσεις και το καίω με το δωρεάν imgburn. Αλλά δε πιστεύω πως έχει διαφορά, ούτε οτι κάποιο απο τα δυο ενημερώνεται πρώτο (αν γίνεται αυτό, λογικά το .iso υποθέτω πως προηγείται. Τώρα για free av, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο θέμα με τη δημοσκόπηση και συζήτηση για antivirus. Αλλά μιας και πιάσαμε τη κουβέντα και με ρώτησες, συνήθως προτείνω το avast που ανεβαίνει συνεχώς, είναι ελαφρύ, πολύ καλά ποσοστά, όχι πολλά false alarms, σπάνια προβλήματα. Αλλιώς microsoft security essentials, που χάνει λίγο σε προστασία και ταχύτητα, αλλά είναι τύπου το βάζεις και ξεχνάς ρυθμίσεις, ανανεώσεις, popups κτλ. Τρίτη μου επιλογή είναι avira/panda cloud. Όλα αυτά όμως είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα, και θα σου πρότεινα σιγά σιγά να τα δοκιμάσεις όλα, και όποιο σου κάτσει καλύτερα στο μάτι, στο ui, στην ευκολία, και στη ταχύτητα, κράτα το. Για επίπεδα προστασίας μην ανησυχείς, δεν έχουν μεγάλες διαφορές, κυρίως αν προσέχεις. φιλε μου σε υπερευχαριστω ησουνα απολυτα σαφης και κατανοητος αν και εχω το panda security δεν θελω ουτε να το βλεπω για αυτο και θα προτιμησω σε κατι free ..το avast εχω τωρα εβαλα και το kaspersky tool και comodo για τειχος προστασιας και εχω σε cd avira και το Kaspersky Rescue Disk 10, ελπιζω να μην κανω καμια πατατα που εχω σε cd 2 antivirus αφου μονο για σκαναρισμα τα εχω..
flik Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Παρακαλώ. Μια χαρά είσαι, δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο να κάνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα