Ather Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Στις 5/6/2018 στις 12:42 ΜΜ, AristidisZ είπε Συγνώμη αλλά εφόσον συμφωνήσουμε (και προφανώς υπογράψουμε) μίσθωση συγκεκριμένου διαστήματος, δεν είναι προσπάθεια εξαπάτησης να διεκδικήσει κάποιος μίσθια μεγαλύτερης περιόδου ; Δηλαδή αν πάω εγώ για δουλειά π.χ. Θεσσαλονίκη, βρω ένα σπίτι και πω ότι το θέλω για 18 μήνες, κάνουμε αντίστοιχο συμβόλαιο, τον πληρώνω κανονικά και στο τέλος αποχωρήσω στην ημερομηνία την οποία έχουμε γράψει, μπορεί αυτός να αξιώσει τα μίσθια άλλων 18 μηνών ; Πραγματικά θα ήθελα να δω μία τέτοια δικαστική απόφαση... Απόφαση Αρείου Πάγου. Συμβόλαιο δυο ετών, ο ενοικιαστής έφυγε στα δυο χρόνια , ο ιδιοκτήτης ζήτησε και το τρίτο έτος. Δικαιώθηκε! 1
kage Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Μ αρεσει που αναφερεις κ τις λεξεις "προφανεις λογους"... 😛 στο ταξις τι θα δηλωσει πες της 2η 3η ιδιοκατοικηση και εσενα Φιλοξενούμενος ? τα τεκμηρια για 2 3 σπιτια τα καλυπτει? Εννοειται ολους τους λογαριασμους στο ονομα του/της.. εκτος απο τηλ/νιες -------- Για να φτασεις αρειο παγο εχεις περασει απο αλλα 2 3? δικαστηρια + αναβολες + πληρωμες δικαστικων επιμελητων κτλ. Θα πρεπει να διεκδικεις 4ψηφιο μισθωμα ανα μηνα για να χε νοημα Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από kage
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 8 ώρες πριν, Ather είπε Απόφαση Αρείου Πάγου. Συμβόλαιο δυο ετών, ο ενοικιαστής έφυγε στα δυο χρόνια , ο ιδιοκτήτης ζήτησε και το τρίτο έτος. Δικαιώθηκε! Απο το να δικαιωθηκε μεχρι να παρει τα χρηματα εχει που δρομο και πολλα εξοδα.
Ather Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Μιλάμε για τον Άρειο Πάγο και για πολίτη. Μπορεί απλός πολίτης να αγνοήσει την απόφαση αυτού του δικαστηρίου εφόσον έχει περιουσιακά στοιχεία;
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 28 λεπτά πριν, Ather είπε Μιλάμε για τον Άρειο Πάγο και για πολίτη. Μπορεί απλός πολίτης να αγνοήσει την απόφαση αυτού του δικαστηρίου εφόσον έχει περιουσιακά στοιχεία; Δεν μπορει να την αγνοησει αλλα για να γινει εφαρμοστη θα χρειαστει χρονος και χρημα και παντα υπο την προυποθεση οτι ο αλλος εχει περιουσιακα στοιχεια . 1
shadowlike Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 hello , για ενοίκια εκτός συμβολαίου τι ισχύει; Τα δηλώνουμε η δε τα δηλώνουμε στο Ε2; Για μερικούς μήνες, επειδή θα εφευγε ο ενοικιαστής δεν κάναμε συμβόλαιο αλλά συνέχισε να πληρώνει. Απλά τώρα δε καταλαβαίνω αν θα πρέπει να τα δηλώσω στο Ε2 η όχι μιας και το δηλωμένο συμβόλαιο στο taxisnet έχει την ημερομηνία λήξης.
Diskimpex Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Αν εχει δηλωσει και αυτος τι εδινε θαχεις προβλημα
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2018 5 ώρες πριν, shadowlike είπε hello , για ενοίκια εκτός συμβολαίου τι ισχύει; Τα δηλώνουμε η δε τα δηλώνουμε στο Ε2; Για μερικούς μήνες, επειδή θα εφευγε ο ενοικιαστής δεν κάναμε συμβόλαιο αλλά συνέχισε να πληρώνει. Απλά τώρα δε καταλαβαίνω αν θα πρέπει να τα δηλώσω στο Ε2 η όχι μιας και το δηλωμένο συμβόλαιο στο taxisnet έχει την ημερομηνία λήξης. Φυσικα και θα τα δηλωσεις στο Ε2 για οσους μηνες το 2017 εμεινε μεσα .Σιωπηρη παραταση ηταν .
alex_78 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 γρήγορη ερώτηση για να μην ανοίγω νέο θέμα. είμαι ενοικιαστής, δεν έχω υπογράψει γραπτό συμβόλαιο αλλα μόνο μέσω taxis οπου το έχουμε αποδεχθεί και οι 2. Γράφει "ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ " μέσα τα στοιχεία μου και του ιδιοκτήτη, τα στοιχεία της κατοικίας, το ποσό ενοικίασης, ειδικούς όρους (τιποτα το ιδιαίτερο) σημειώσεις (ΤΟ ΜΙΣΘΙΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟΚΛΗΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΤΗ ) και περίοδος ισχύος απο 01/03/2017 εώς και το 01/03/2018 (για 1 χρόνο) Θεωρητικά έχει λήξει τον Μάρτιο , εγω συνεχίζω και παραμένω πληρωνοντας ηλεκτρονικά το νοίκι μου (μεγαλύτερο ποσό απο αυτό που έχει γράψει) στο επίθετο που αναγράφει το συμβόλαιο απο λογαριασμό τραπέζης στο όνομα μου. Μπορεί το συγκεκριμένο χαρτί μέσω taxisnet να με καλύψει πάνω σε αυτο που αναφέρεται απο πολλά μέλη δηλαδή για αναγκαστική 3ετία αρα εγώ να μπορώ να κάτσω μέχρι τις 01/03/2020 ακόμα και αν το θέλει για ιδιοκατοίκηση ; (έτσι λέει) Ξαναλέω, δεν έχω υπογράψει κάποιο άλλο χαρτί εκτός απο αυτο που έχει κατατεθεί στην εφορία και κάναμε αποδοχή οι 2 πλευρές οπου έχει λήξει τον Μάρτιο του 2018. Σας παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος που έχει εμπειρία στο θέμα , ευχαριστώ.
takoulou Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Καλησπερα... Ναι σε καλύπτει.. Μονο αν σου το ζητησει επειμονως για ιδιοκατοικηση... Εσυ θα του πεις οτι δεν μπορεις να βρεις τωρα ευκολα σπιτι... Και θα φυγεις περιπου οταν αναφερεται στο συμβολαιο...
Gataros Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Mια ερώτηση και από μένα: Έχω συμβόλαιο 2ετές σε σπίτι το οποίο εμφάνισε υγρασία στα ταβάνια και τους τοίχους (μένω σε 2όροφο όπου από πάνω έχω την πλάκα της ταράτσας, η οποία κατόπιν ελέγχου πολιτικού μηχανικού δεν έχει καμία μόνωση). Ενώ έχω καλύψει τη μισή διάρκεια συμβολαίου, θα ήθελα να φύγω καθώς έχω μικρό παιδί και βαρέθηκα να τσακώνομαι με τον ιδιοκτήτη για το ποιός φταίει για την υγρασία στα ταβάνια κλπ. Πληρώνω πάντα στην ώρα μου το ενοίκιο. Την τελευταία φορά που ξαναμαύρισε το ταβάνι, αναγκάστηκα και πλήρωσα συνεργείο, το οποίο ενημέρωσα ότι θα κρατηθεί από το ενοίκιο, κάτι για το οποίο δεν χάρηκε ο ιδιοκτήτης (κόστος 80 ευρώ). Αφού ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη, αυτός μου έστειλε επιστολή, όπου αναφέρει ότι δεν συμφωνεί με τη χρέωση του κόστους, ότι το σπίτι δεν είχε ποτέ υγρασία (ενώ έχω φωτογραφίες και έκθεση μηχανικού που αποδεικνύουν το αντίθετο) και μου ζητά να του απαντήσω ότι έλαβα γνώση της επιστολής. Μπορώ να φύγω από το σπίτι αυτό, χωρίς να αξιώσει ο ιδιοκτήτης το υπόλοιπο της λήξης του συμβολαίου, μιας και πλέον συντρέχουν κίνδυνοι για την υγεία της οικογένειας μου? Και αν ναι, τί πρέπει να κάνω?
GREGORYMO Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Φίλε alex_78 δεν ισχύει τώρα ιδιοκατηκηση και καλύπτεται για 3 χρόνια, άσχετα αν το συμβόλαιο λέει 2.
kleo1 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 το θεωρώ παράλογο αυτό με τα υποχρεωτικά 3 χρόνια. κι έχω μια απορία, όλοι οι αναπληρωτές τι κάνουν; αυτοί κάθε χρόνο αλλάζουν περιοχή. Δηλαδή αν την κοπανήσουν στο χρόνο μπορεί ο ιδιοκτήτης να τους κυνηγήσει απαιτώντας τα ενοίκια 3 ετών; έχω φίλο που έχει γυρίσει τη μισή ελλάδα. Κάθε χρόνο και σε άλλη πόλη. Ε δε γίνεται να κάνει 3ετές συμβόλαιο. Δεν είχε ποτέ πρόβλημα αλλά θεωρητικά αν κάποιος ιδιοκτήτης ήταν φούστης δε θα μπορούσε να τον κυνηγήσει;
takoulou Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 30 λεπτά πριν, Gataros είπε Mια ερώτηση και από μένα: Έχω συμβόλαιο 2ετές σε σπίτι το οποίο εμφάνισε υγρασία στα ταβάνια και τους τοίχους (μένω σε 2όροφο όπου από πάνω έχω την πλάκα της ταράτσας, η οποία κατόπιν ελέγχου πολιτικού μηχανικού δεν έχει καμία μόνωση). Ενώ έχω καλύψει τη μισή διάρκεια συμβολαίου, θα ήθελα να φύγω καθώς έχω μικρό παιδί και βαρέθηκα να τσακώνομαι με τον ιδιοκτήτη για το ποιός φταίει για την υγρασία στα ταβάνια κλπ. Πληρώνω πάντα στην ώρα μου το ενοίκιο. Την τελευταία φορά που ξαναμαύρισε το ταβάνι, αναγκάστηκα και πλήρωσα συνεργείο, το οποίο ενημέρωσα ότι θα κρατηθεί από το ενοίκιο, κάτι για το οποίο δεν χάρηκε ο ιδιοκτήτης (κόστος 80 ευρώ). Αφού ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη, αυτός μου έστειλε επιστολή, όπου αναφέρει ότι δεν συμφωνεί με τη χρέωση του κόστους, ότι το σπίτι δεν είχε ποτέ υγρασία (ενώ έχω φωτογραφίες και έκθεση μηχανικού που αποδεικνύουν το αντίθετο) και μου ζητά να του απαντήσω ότι έλαβα γνώση της επιστολής. Μπορώ να φύγω από το σπίτι αυτό, χωρίς να αξιώσει ο ιδιοκτήτης το υπόλοιπο της λήξης του συμβολαίου, μιας και πλέον συντρέχουν κίνδυνοι για την υγεία της οικογένειας μου? Και αν ναι, τί πρέπει να κάνω? Καλησπερα.. Το γνωριζει το προβλημα που εχεις; Απλα θα του αναφερεις για το προβλημα που εχεις δεν θα μπορεσεις να μεινεις παραπανω,.. Θα αναγκσττεις να αποχωρησεις αν δεν σου φτιαξει το προβλημα με την υγρασια Να λυθει μονιμα... Να του τα στειλεις αυτα με επιστολη και φωτογραφιες και να παρεις ενα χαρτι απο εναν μηχανικο να αναφερει τι χρειαζεται ακριβως για την επιλυση του προβληματος..
Προτεινόμενες αναρτήσεις