Προς το περιεχόμενο

Πως αντιλαμβανεστε την εννοια της απoδειξης?

theobabis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

nmtray2,

Η μη υπαρξη καποιου δεν ειναι αποδειξη ή ενδειξη οτι κατι αλλο δεν υπαρχει.

Φυσικα.

Μια απλη ερωτηση: πως αποδεικνυεις σε μια κατσαριδα οτι υπαρχεις (χωρις να την σκοτωσεις). Αν δεν μπορεις να της το αποδειξεις, σημαινει οτι δεν υπαρχεις?

Αν υπαρχει, δε μπορω και αυτο ισχυει για

οτιδηποτε βαλεις στη θεση αυτου που

αποφασισαμε να αποκαλεσουμε κατσαριδα.

Η δικια μου υπαρξη και μονο, αποδυκνειεται

μεσω cogito.

Επετρεψε μου ομως να κανω μια διευκρινηση

γιατι υποψιαζομαι οτι οι ερωτησεις μου δεν

εγιναν κατανοητες.

Μεσω των ερωτησεων δεν εκρινα την συμπεριλαμβανομενη

μεσα σε quotes προταση σου, αλλα εχω καποιες αμφιβολιες

στο κατα ποσο η χρηση των λεξεων "ανθρωπινης" και

"ανθρωπινου" σε αυτην, ειναι δόκιμη. Γιατι αν δεν ειναι,

αναρωτιεμαι πως θα μπορουσες να διατυπωσεις την προταση

χωρις τις συγκεκριμενες λεξεις και αυτη να μη χασει την ισχυ

της.

luci,

τα θερμα μου συγχαρητηρια. Καταφερες και βουτηξες

οικειοθελως στην ιδια σου τη χυτρα. Σου ευχομαι αργο

και απολαυστικο βρασιμο. Ουτε μπορουσα να το φανταστω

οτι θα στην εφερνε ετσι ο σκυλος ... :P :mrgreen:

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μονο και μονο το οτι ειμαστε 3-D οντα, αυτο μας απαγορευει να δουμε οργανισμους οι οποιοι ειναι 4-D.μονο και μονο αυτο μας αποκλυει πολλα πραγματα. μπορει αυτη τη στιγμη ενα εκατομυριοστο του εκατομυριοστου μπροστα απο την μυτη σου να υπαρχει ενα παραλληλο συμπαν. αυτο απο μονο του τα λεει ολα πιστευω.

Δημοσ.

Είναι όλα προμελετημένα αγαπητέ.

Είναι derby, δε λέω, το έχει και το επάγγελμά του...

Αλλά το Σχέδιο είναι εδώ και ξετυλίγεται.

Δημοσ.

Theobabis

Ιντρεστινγκ..

Δεν εννοω (και δεν αποδεχομαι) ιδεολογιες τυπου Ματριξ. Σ'αυτες τις σκεψεις υπαρχει κατι που δεν μπορει να εξηγηθει: πως ειναι δυνατον, να βλεπουν κατι που δεν υπαρχει και ολοι να κανουν το ιδιο ακριβως λαθος. Η ομαδικη παραισθηση ειναι κατι που δεν εχει εξηγηθει (κι ουτε προκειται , ιν μαι χαρντ ονιον) και ειναι ακριβως αυτο που μπερδευει τετοιες καταστασεις.

""Μεσω ανθρωπινης λογικης η εξηγηση μη ανθρωπινου λογικου οντος?""

Δεν ειναι δυνατον να φυγει το "ανθρωπινος" γιατι εκει βρισκεται η αντιδιαστολη...Ακομα κι αν θεωρηθει το "ανθρωπινος" ως συμβατικη εννοια, δεν αλλαζει τιποτα στο αποτελεσμα...Αν εννοεις κατι πιο πληρες, σορυ αλλα δεν μπορω (ανθρωπος ειμαι).

Δημοσ.

""Μεσω ανθρωπινης λογικης η εξηγηση μη ανθρωπινου λογικου οντος?""

Η παραπάνω πρόταση καθώς και όλες του στύλ "Δεν γίνεται με την λογική να εξηγήσεις τον θεο" δεν ισχύουν. Δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις μια *λογική* πρόταση για να διατυπώσεις οτι η λογική δεν ισχύει. Είναι να προσπαθείς να δαγκώσεις τα δόντια σου. Μπορείς να το κάνεις χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο μαθηματικό εργαλείο στο οποίο επιτρέπεται το Α = Α', την προτασιακή λογική ομως όχι.

Δημοσ.
μπορει αυτη τη στιγμη ενα εκατομυριοστο του εκατομυριοστου μπροστα απο την μυτη σου να υπαρχει ενα παραλληλο συμπαν. αυτο απο μονο του τα λεει ολα πιστευω.

Έχεις κάποια πηγή για αυτο; Ακουγεται ενδιαφέρον.

Δημοσ.

εβλεπα ενα ντοκυμαντερ και αυτο ειχε σχεση με υπερχορδες, hypergravity theory, M-theory και παει λεγοντας. υποτιθεται πως η 11 διασταση μπορει να εχει ενα παραλληλο συμπαν. αυτη η διασταση βεβαια(που ενοποιησε κατα καποιο τροπο την θεωρια των υπερχορδων και την hypergravity theory) υποτιθεται οτι ειναι απειροελαχιστη.

edit:ολες αυτες οι θεωριες ειναι προσπαθειες για να βρεθει η theory of everything. κατα ποσο ισχυει δεν ξερω, αλλα το ψαχνω..

Δημοσ.
....

Οι υπόλοιπες 7 ή 8 διαστάσεις είναι περιελιγμένες. Δεν προβλέπει τετραδιάστατα όντα η M-Theory.

Δημοσ.
Δεν προβλέπει τετραδιάστατα όντα η M-Theory.

δεν ξερω, αλλα και παλι δεν ειπα οτι πανε μαζι αυτα τα 2 που ειπα πιο πανω. απλα ειπα πως αν καποιος ειναι 4-διαστατος, τοτε εμεις δεν μπορουμε να τον δουμε. το οτι μιλησα μετα για 11 διαστασεις δεν εχει σχεση. απλα ηθελα να δειξω ποσα δεν ξερουμε ακομα, οποτε δεν μπορουμε να μιλαμε για λογικο και μην λογικο. αλλα για κατι που ξερουμε και για κατι που δεν ξερουμε.

Δημοσ.
δεν ξερω, αλλα και παλι δεν ειπα οτι πανε μαζι αυτα τα 2 που ειπα πιο πανω. απλα ειπα πως αν καποιος ειναι 4-διαστατος, τοτε εμεις δεν μπορουμε να τον δουμε. το οτι μιλησα μετα για 11 διαστασεις δεν εχει σχεση. απλα ηθελα να δειξω ποσα δεν ξερουμε ακομα, οποτε δεν μπορουμε να μιλαμε για λογικο και μην λογικο. αλλα για κατι που ξερουμε και για κατι που δεν ξερουμε.

Μπορούμε να δουμε την προβολή ενος 4D αντικειμένου στις τρείς διαστάσεις μας.

Οι επιστήμονες για αυτά που ξέρουν ή δεν ξέρουν έχουν σαν γνώμονα την επιστημονική γνώση και μερικές αρχές τής λογικής. Όταν δούν κάτι που δεν εξηγούν οι μέχρι τώρα φυσικοί νόμοι, τους βελτιώνουν ή βρίσκουν άλλους σωστότερους. Δεν πετάγονται απο την καρέκλα τους αν αντικρύσουν κάτι περίεργο και αναφωνούν "Ο θεός, ο θεός το έκανε".

Για να ικανοποιησω και τον μπάμπη, ακόμα και αυτοι οι νόμοι είναι περιγραφικοί. Εκτός του οτι υπάρχουμε επειδή σκεφτόμαστε, καμια άλλη απόδειξη βασισμένη στην επαγωγή δεν υπάρχει, ε μπάμπη μου;

Δημοσ.

Για μένα πάντως υπάρχει ό,τι αντιλαμβάνομαι με τις αισθήσεις μου:όραση,ακοή,γεύση,όσφρηση και αφή.Μερικοί έχουν και την έκτη αίσθηση(όπως το παιδάκι στην έκτη αίσθηση) αλλά αυτή δεν πιάνεται νομίζω....:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Βέβαια εξαιρείται το θέμα της ύπαρξης του Θεού το οποίο το αντιλαμβάνομαι σαν δόγμα και το πιστεύω απόλυτα αν και δεν υπάρχει καμμιά ορατή απόδειξη....

Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι βλακείες για μένα....

Δημοσ.
Για μένα πάντως υπάρχει ό,τι αντιλαμβάνομαι με τις αισθήσεις μου:όραση,ακοή,γεύση,όσφρηση και αφή

δηλαδη τα μορια σου επειδη δεν τα βλεπεις, δεν υπαρχουν? δεν ειναι και η ποιο σωστη αντιμετωπιση πραγματων καθως πολλα πραγματα που εχουν ανακαληφθει και μας εχουν παει μπροστα ειναι ακριβως τετοια πραγματα τα οποια δεν βλεπεις, δεν ακους,δεν αισθανεσαι, δεν γευεσαι και δεν πιανεις:-D

Δημοσ.
δηλαδη τα μορια σου επειδη δεν τα βλεπεις, δεν υπαρχουν? δεν ειναι και η ποιο σωστη αντιμετωπιση πραγματων καθως πολλα πραγματα που εχουν ανακαληφθει και μας εχουν παει μπροστα ειναι ακριβως τετοια πραγματα τα οποια δεν βλεπεις, δεν ακους,δεν αισθανεσαι, δεν γευεσαι και δεν πιανεις:-D

Ώχ ρε φίλε παρερμηνεύεις τα λόγια μου.....Άστο καλύτερα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...