Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια.θα ηθελα να ρωτησω (κυριως κατοχους αυτοκινητων οπελ) αν τα μοντελα της συγκεκριμενης εταιρειας ειναι αξιοπιστα.σκεφτομαι προς το τελος του χρονου μηπως παρω κανενα αστρα....απλα επειδη εχω ακουσει πολλα περι ζημιων στα μοντελα αυτα ηθελα να παρω γνωμες.καθως και κοστος των σερβις αν μπορειτε.τωρα δεν ξερω ανα εχει σημασια να αναφερω αλλα εχω ενα swift 1000 κυβικα του 1998.απλα θα ηθελα κατι πιο δυνατο γιατι καλο το σουζουκι ομως ειναι ψοφιο.... :-(

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχουν περασει 2 οπελ απο τα χερια μου..και τα 2 corsa C.

Τα σερβις ειναι φτηνα οπως και τα ανταλλακτικα.Απο προβληματα με φυσιολογικη χρηση και οχι ξεσκισματα χωρις λογο πιστευω οτι βγαζει τα φυσιολογικα,...της φυσιολογικης φθορας.

γενικως τα οπελ εχουν την φημη των "σκυλιων" αυτοκινητων.Νορμαλ τιμες , αξιοπρεπη χαρακτηριστικα/αποδοσεις νορμαλ φθορες.

Υπαρχουν βεβαια και τα παρατραγουδα.Π.χ. στα corsa C καποτε ειχαν θεμα με την κρεμαγερα...χαλουσε πολυ ευκολα.

Αλλα σε γενικεσ γραμμες εγω απο την οπελ ειμαι ευχαριστημενος.

Δημοσ.

Εχουν περασει 2 οπελ απο τα χερια μου..και τα 2 corsa C.

Τα σερβις ειναι φτηνα οπως και τα ανταλλακτικα.Απο προβληματα με φυσιολογικη χρηση και οχι ξεσκισματα χωρις λογο πιστευω οτι βγαζει τα φυσιολογικα,...της φυσιολογικης φθορας.

γενικως τα οπελ εχουν την φημη των "σκυλιων" αυτοκινητων.Νορμαλ τιμες , αξιοπρεπη χαρακτηριστικα/αποδοσεις νορμαλ φθορες.

Υπαρχουν βεβαια και τα παρατραγουδα.Π.χ. στα corsa C καποτε ειχαν θεμα με την κρεμαγερα...χαλουσε πολυ ευκολα.

Αλλα σε γενικεσ γραμμες εγω απο την οπελ ειμαι ευχαριστημενος.

γερμανος και σκυλι δεν υπαρχει στο λεξιλογιο αυτο.:P

Δημοσ.

Εχω στην οικογένεια ένα Astra του 2000 και έχουν φύγει πολλά λεφτά για service. Θα σου πω μόνο ότι έχει αλλαχθεί 2 φορές ο "εγκέφαλος" στα 4 πρώτα χρόνια του...

Δημοσ.

Στατιστικο συμπερασμα απο τα 2 δικα μου οπελ και το 1 του xpapias και απο καποιον αλλο που θα πει τον πονο του δυστυχως δεν βγαινει.

Αν ειχανε περασει 100 οπελ απο τα χερια μας τοτε ναι εχουμε καθε δικαιωμα να βγαζουμε συμπερασμα για ολη την οπελ.

Αρα αυτην την στιγμη οτι λεμε ειναι προσωπικη γνωμη και εμπειριες.

kezar που στηριζεις στο "Γερμανος και σκυλι δεν υπαρχει"?

xpapias το πρωτο κορσα ηταν καινουργιο..το μονο που εβγαλε μετα απο 30-40χιλ χιλιομετρα (εκτος τα φυσιολογικα εννοω) ηταν κρεμαγερα και καποιο θεμα με τις ταχυτητες , δεν αλλαζαν ευκολα.

το 2ο κορσα το πηρα με 85χιλ χιλιομετρα περιπου και τωρα αυτην την στιγμη εχει κοντα 160χιλ χιλιομετρα.

Εχει βγαλει μονο φυσιολογικες φθορες...μια τρομπα βενζινης (λογω κακης ποιοτητα βενζινης) , λιγο κανα ζαμφορ λογω γαματων δρομων που εχουμε..λιγο το ενα λιγο το αλλο (και ειναι και πειραγμενο κιολας)...και παρολα αυτα...στο κτεο μου ειπανε "ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ συντηρημενο"

κοινως αν κανεις σωστη συντηρηση...δεν εχεις θεμα...βεβαια οπως ειπα και πριν τα παρατραγουδα (βλεπε τους εγκεφαλους του xpapias) μπορουν να συμβουν σε καθε μαρκα.

ΥΓ: οσο για τα πολλα λεφτα σε σερβις.Αν κανεις σερβις σε αντιπροσωπεια..οπως κανω εγω..εν γνωση μου ξερω οτι θα μου τον πιασουν απο ολες τις μεριες στις χρεωσεις.Και εχω σκασει και γω παρα πολλα λεφτα σε σερβις..αλλα κυριως λογω τιμων αντιπροσωπειων.Αν ειχα παει σε ενα συνεργειο εκτος οπελ μπορει και να ειχα γλυτωσει τα μισα λεφτα.

Δημοσ.

που το στηριζω? σε αυτα που βλεπουν τα ματακια μου καθε μερα στα συνεργεια.!!!!

Εχεις δει κανα συνεργειο να χει μεσα αυτοκινητο χωρις προβλημα?

Δηλαδη αν πω "ολοι οι ανθρωποι ειναι αρρωστιαρηδες" και μου πεις που το στηριζεις ρε φιλε?

και σου πω "σε αυτα που βλεπουν τα ματακια μου καθε μερα στα νοσοκομεια"...ποσο ακριβες μπορει να ειναι ?

καθε μερα στα συνεργεια βλεπεις τα ιδια αμαξια ?ή αν πας σε αλλα συνεργεια αλλων μαρκων δεν θα δεις μεσα αμαξια?

μην λεμε γενικολογιες...

Δημοσ.

στα συνεργεια που κυκλοφορω εγω το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι τα γερμανικα με προβληματα υστερα ιταλικα και κορεατικα-ιαπωνικα στο τελος.

αμα δεν σου κανει και αυτο,

δες και τις περισσοτερες ανακλησεις που εχουνε γινει σε καινουργια αυτοκινητα ποιες εταιριες της εχουνε κανει και για ποιο λογο.

αμα δεν σου κανει τπτ απο ολα αυτα κατσε ψαξε στο google προβληματα γερμανικων αυτοκινητων σε συγκριση με τα ιαπωνικα και μετα ελα πες μου.

και μιας που αναφερθηκες σε αυτοκινητα.

Mitsubishi lancer 1999 με 145.500 χιλιομετρα εχει ζητησει εως τωρα λαδια.φιλτρα αααα και 1 καμμενη λαμπα στο φρενο υστερα απο 12 χρονια...

τι κρεμαγιερες και πρασινα αλογα μου λες τωρα.

ααα και που εισαι.. συμπλεκτη ακομα να αλλαξω.. :-D :-D :-D

Δημοσ.

ειναι λιγο τσιμπημενα τα οπελ σε τιμη, σαν ποιοτητα ειναι σε καλο επιπεδο οσον αφορα μηχανικα- ηλεκτρολογικα αλλα

ειναι πολυ χαλια σε ποιοτητα υλικων σε διακοπτες , πλαστικα κτλ (σε vectra μεσα σε 6 μηνες ξεφλουδισαν πολλα στο εσωτερικο - μηχανικα ολα οκ - )

επισης τα σερβις σε αντιπροσωπεια γδερνουν απιστευτα (αν κοιτας για μεταχειρισμενο κ το πας σε εκτος αντιπροσωπειας συνεργειο ειναι νορμαλ)

Δημοσ.

ειναι λιγο τσιμπημενα τα οπελ σε τιμη, σαν ποιοτητα ειναι σε καλο επιπεδο οσον αφορα μηχανικα- ηλεκτρολογικα αλλα

ειναι πολυ χαλια σε ποιοτητα υλικων σε διακοπτες , πλαστικα κτλ (σε vectra μεσα σε 6 μηνες ξεφλουδισαν πολλα στο εσωτερικο - μηχανικα ολα οκ - )

επισης τα σερβις σε αντιπροσωπεια γδερνουν απιστευτα (αν κοιτας για μεταχειρισμενο κ το πας σε εκτος αντιπροσωπειας συνεργειο ειναι νορμαλ)

ολα τα σερβις στις αντιπροσωπειες ειναι ακριβα..ειτε πας στην Α αντιπροσωπια ειτε στην Β.αυτο που καταφερνουν και το εχω δει σε γνωστο μου ειναι να τους παιρνουν για χαβαλε λεφτα..

mitsubishi lancer του φιλου μου ο πατερας του το πηγε στην αντιπροσωπια. του αλλαξανε μπαταρια 3 χρονων αμαξι.επειδη λεει ητανε ψοφια εντελος ακου εδω.

του αλλαξανε λαδια φιλτρο λαδιου φιλτρο καμπινας και του πηρανε 300 ευρω..

και το κερασακι στην τουρτα..τον σεπτεμβρη ξανα ελα για αλλαγη λαδιων. μεσα σε 3 μηνες να ξαναλλαξει λαδια.εαν ειναι δυνατον τι αλλο θα ακουσουμε.

Σχετικα με τα opel παντως. αυτο το καταραμενο το Opel isignia Μου εχει κατσει στο λαιμο οποτε το βρισκω στο δρομο το λιγουρευομαι.ειναι απο τα λιγα αμαξια που οταν μπηκα μεσα στην θεση του οδηγου απλα με αγκαλιασε και ενιωσα λες και το ηξερα το αμαξι.και βεβαια με το 1.4 μοτερ που βγαλανε τωρα ειναι πολυ καλυτερο διοτι το 1.6 εβγαζε αρκετα προβληματακια.!!!

οτι αμαξι και να παρεις αμα το προσεχεις δεν θα σε αφησει ποτε.αμα το αφησεις θα σε αφησει και εκεινο καποια στιγμη.

οριον τα οπελ ειναι σαπια. παρε ιαπωνικο. μιλησε το γοογλε και ο ειδικος κεζαρ :)

ωραια ειρωνευτηκες τωρα και? νιωθεις καλυτερος ανθρωπος? εαν δεν μπορεις να ανταλλαξεις 2-3 αποψεις φιλε τοτε απλα μην γραφεις. εχεις χασει το νοημα της επικοινωνιας και της συζητησης.

Δημοσ.

ολα τα σερβις στις αντιπροσωπειες ειναι ακριβα..ειτε πας στην Α αντιπροσωπια ειτε στην Β.αυτο που καταφερνουν και το εχω δει σε γνωστο μου ειναι να τους παιρνουν για χαβαλε λεφτα..

mitsubishi lancer του φιλου μου ο πατερας του το πηγε στην αντιπροσωπια. του αλλαξανε μπαταρια 3 χρονων αμαξι.επειδη λεει ητανε ψοφια εντελος ακου εδω.

του αλλαξανε λαδια φιλτρο λαδιου φιλτρο καμπινας και του πηρανε 300 ευρω..

και το κερασακι στην τουρτα..τον σεπτεμβρη ξανα ελα για αλλαγη λαδιων. μεσα σε 3 μηνες να ξαναλλαξει λαδια.εαν ειναι δυνατον τι αλλο θα ακουσουμε.

Σχετικα με τα opel παντως. αυτο το καταραμενο το Opel isignia Μου εχει κατσει στο λαιμο οποτε το βρισκω στο δρομο το λιγουρευομαι.ειναι απο τα λιγα αμαξια που οταν μπηκα μεσα στην θεση του οδηγου απλα με αγκαλιασε και ενιωσα λες και το ηξερα το αμαξι.και βεβαια με το 1.4 μοτερ που βγαλανε τωρα ειναι πολυ καλυτερο διοτι το 1.6 εβγαζε αρκετα προβληματακια.!!!

οτι αμαξι και να παρεις αμα το προσεχεις δεν θα σε αφησει ποτε.αμα το αφησεις θα σε αφησει και εκεινο καποια στιγμη.

ωραια ειρωνευτηκες τωρα και? νιωθεις καλυτερος ανθρωπος? εαν δεν μπορεις να ανταλλαξεις 2-3 αποψεις φιλε τοτε απλα μην γραφεις. εχεις χασει το νοημα της επικοινωνιας και της συζητησης.

Τα περι αντιπροσωπειων ειναι γνωστα.Μια ζωη σε αντιπροσωπεια κανω σερβις και πληρωνω πολλα.Εν γνωση μου.Δεν κλαιγομαι.Το γνωριζω απο πριν.

Αν μου πει ο θεος ο ιδιος ελα σε τρεις μηνες να αλλαξεις καινουργια λαδια..δεν παιζει να το κανω.αν ερθει και ο Χριστος και να μου το πει παλι δεν θα το κανω. Θα τα αλλαξω σε 5-7.5χιλ χιλιομετρα.

Η αντιπροσωπεια λεφτα θελει να βγαλει και να σε εχει εκει καθε μηνα.

Και ναι ενιωσα καλυτερος ανθρωπος.Εσυ που εβγαλες σκαρτη ολη την οπελ πως ενιωσες?Εγω βλεπω κατι kaddett και κατι manta ακομα να κυκλοφορουν .Αυτα μαλλον δεν ειναι σκυλια οπελ. Θαναι μαιμου οπελ.

Ειναι αυτο που ειπες και ειπα , αν κανεις σοβαρη συντηρηση/σερβις το αμαξι εκτος απροοπτων δεν θα εχει σοβαρα προβληματα.

Μην βγαζουμε τα ματια στα αμαξια και σερβις στο μαστρονικο στην γειτονια που δεν ξερει απο αμαξια και μετα λεμε ααα εβγαλε προβλημα.

Δημοσ.

Στα περι αξιοπιστιας γενικα,θα συμφωνησω με τον *Kezar*.Απο προσωπικη εμπειρια απο φιλους,συγγενεις,γειτονες οποιος εχει γερμανικο κατι θα του βγαλει.Το ενα θα καιει λαδια,το αλλο θα καψει φλατζα,του αλλου θα πεσουν τα παραθυρα.Δεν μιλαμε για ζημιες της ταξης πχ μια καμμενη λαμπα,αλλα χοντρα πραγματα.Αντιθετα οποιος εχει ιαπωνο-κορετατικο του εχει βγει παλικαρι.Και αυτα βγαζουν τα μικρο προβληματακια τους,στο αξεντ μας πχ εσπασε το ενα χερουλι,αλλα ειναι πανφθηνα τα ανταλακτικα(το χερουλι μας πηγε 5 ευρω),ομως ποτε τιποτα βαρυ.Επισης τα σερβισ απο τοτε που ελειξε η εγγυηση,παντα γινονται σε αλλο συνεργειο και οχι στην hyundai.Τα ιδια κανουν και δυο φιλοι μου(αξεντ '00 και σιβικ '89).Κανενα δεν εχει βγαλει τιποτα.

Περι οπελ η μονη εμπειρια που εχω ειναι απο το καντετ του πατερα μου.Απο οτι μου εχει πει ητανε αρκετα ζημιαρικο σαν αμαξι και ζηταγε για αυτο και το εδωσε.Βεβαια ητανε και μιας ηλικιας.

Βεβαια ειναι και λιγο τυχη το ολο πραμα.Μπορεις να παρεις αμαξι και να σου αντεξει 120 χρονια ή αντιθετα να σου βγαλει προβλημα τους πρωτους μηνες και να τρεχεις μια ζωη να το επισκευαζεις.Σαν συμβουλη μου,οτι και να παρεις,σου λεω ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ VW GROUP.

Δημοσ.

σε 7 χρονια συμβιωσης με Corsa C εχουμε και λεμε:

2 κρεμαγερες, 2 εγκεφαλοι, 1 ολικο rebuild μοτερ (θα μπορουσε να ειναι και δικο μου φταιξιμο αλλα αυτο ειναι υπο συζητηση), 1 παλατζο ταχυτητων, 1 μιζα, 1 καπακι/φλατζα. παραλιγο με φωναζουν με το μικρο οι της InterPartner Assistance!!! με 103.000χλμ και ενω στο club με ελεγαν captain slow.. ουτε σκισιμο ουτε τιποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...