JohnXarxas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Έχω έναν παλιό υπολογιστή και προσπαθώ να τον αναστήσω μετά απο 5 περίπου χρόνια στην αποθήκη μόλις παρατήρησα αυτό όταν ανοίγει ο υπολογιστής: CMOS chesksum error - defaults loaded CMOS battery failed Warning! CPU has been changed (όχι δεν άλλαξα επεξεργαστή) Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit! Το hardware στον υπολογιστή μου είναι αυτό της εικόνας Γιατι δεν μου αναγνωρίζει το CD drive? Πως θα ξέρω τους drivers της κάρτας ήχου αν δεν ξέρω την ίδια την κάρτα?
whocares Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Το ότι δεν άλλαξες cpu οκ αλλά απο ότι σου λέει κατά το post έχεις θέμα με την μπαταρία. Η κάρτα ήχου σου είναι της μητρικής μάλλον εκτός αν έχεις βάλει έξτρα http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-8s648fx/download/ Tο cd drive πέρα απο ότι λέει το πρόγραμμα αν βάλεις μέσα cd το διαβάζει; Ανοίγει το πορτάκι του για να βάλεις μέσα κάποιο cd;
JohnXarxas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 ανοιγει κανονικα το πορτακι του. με αυτο το CD drive έκανα εγκατάσταση λειτουργικού χθες. Πρέπει να πάω να αλλάξω την μπαταρία με πληροφορούν σε άλλο thread...
whocares Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 και σε αυτό το thread αν δεν κάνω λάθος για μπαταρία μίλησα αρχικά.
washcloud Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 ΤΗν μπαταρία πάντως "χρειάζεται" να την αλλάξεις, ΜΟΝΟ για να α) διατηρούνται οι όποιες αλλαγές κάνεις στο setup του BIOS και β) για να μη σου σπάει τα νεύρα το μηχάνημα με μηνύματα όπως αυτά που ανέφερες, κατά την εκκίνηση. Το δε "CPU has changed", υποννοεί (BIOS) settings. Απλά μια σπαστική αναφορά δηλαδή, χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Ούτε "σημαίνει" κάτι, ούτε να σ' απασχολεί. Τεσπα, μια λιθίου των 3ων Volt (από πάγκο λαϊκής παίρνεις καρτελάκι από δαύτες που έχει 4-5-6 μέσα, με μόλις ένα Ευρώ, κι άλλωστε κρατάνε χρόνια, ακόμη και εξασθενημένες να είναι στο καρτελάκι της λαϊκής) δεν είναι κακό να του βάλεις. Ακόμη και σε περίπτερο (με 2-3 Ευρώ τη μία πιασέκωλο βέβαια) βρίσκεις. Για αναγνώριση της κάρτας ήχου (αν δεν είναι onboard - αν ΕΙΝΑΙ, ψάχνεις με βάση το μοντέλο της μητρικής, στο site της, και βρίσκεις όλους τους driver που διατίθενται για τις συσκευές που έχει πάνω της), Unkown Device Identifier. Το CD-ROM drive δεν φαίνεται δηλαδή στο "Ο Υπολογιστής Μου"...;
ninos30 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Βρε JohnXarxas, γιατί έκανες νέο topic???? Τα ίδια δεν λέγαμε και εκεί? http://www.insomnia.gr/topic/453455-%CF%84%CE%B9-hardware-%CE%AD%CF%87%CF%89/page__st__10
JohnXarxas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 λοιπον, έκανα γιατι εκειπερα δεν είχα δει απαντηση καθως η αρχικη μου ερώτηση ήταν άλλη, και το θεμα θα το κλείδωνα. αλλα τσουπ! μου απαντήσατε
ninos30 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ααααααα... Δεν είδα ημερομηνίες και νόμιζα άνοιξες νέο μετά. ΟΚ then
JohnXarxas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 και σε αυτό το thread αν δεν κάνω λάθος για μπαταρία μίλησα αρχικά. ανοιγει κανονικα το πορτακι του. με αυτο το CD drive έκανα εγκατάσταση λειτουργικού χθες. Πρέπει να πάω να αλλάξω την μπαταρία με πληροφορούν και σε άλλο thread... αυτό ενννοούσα ΤΗν μπαταρία πάντως "χρειάζεται" να την αλλάξεις, ΜΟΝΟ για να α) διατηρούνται οι όποιες αλλαγές κάνεις στο setup του BIOS και β) για να μη σου σπάει τα νεύρα το μηχάνημα με μηνύματα όπως αυτά που ανέφερες, κατά την εκκίνηση. Το δε "CPU has changed", υποννοεί (BIOS) settings. Απλά μια σπαστική αναφορά δηλαδή, χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Ούτε "σημαίνει" κάτι, ούτε να σ' απασχολεί. Τεσπα, μια λιθίου των 3ων Volt (από πάγκο λαϊκής παίρνεις καρτελάκι από δαύτες που έχει 4-5-6 μέσα, με μόλις ένα Ευρώ, κι άλλωστε κρατάνε χρόνια, ακόμη και εξασθενημένες να είναι στο καρτελάκι της λαϊκής) δεν είναι κακό να του βάλεις. Ακόμη και σε περίπτερο (με 2-3 Ευρώ τη μία πιασέκωλο βέβαια) βρίσκεις. Για αναγνώριση της κάρτας ήχου (αν δεν είναι onboard - αν ΕΙΝΑΙ, ψάχνεις με βάση το μοντέλο της μητρικής, στο site της, και βρίσκεις όλους τους driver που διατίθενται για τις συσκευές που έχει πάνω της), Unkown Device Identifier. Το CD-ROM drive δεν φαίνεται δηλαδή στο "Ο Υπολογιστής Μου"...; Άλλαξα μπαταρια (πήρα απο τον μασούτη, λίγο πιασοκωλε) και μπήκα και στα BIOS και όλα καλά απο εκεί Επίσης, έβαλα τους driver της μητρικής για την on board κάρτα ήχου και όλα καλά. Το CD rom φαίνεται στο ο υπολογιστής μου Έβαλα μέσα ένα DVD που έχει μέσα τα 8αρια και δεν το διάβασε. Έβαλα όμως ένα CD ήχου και το άνοιξε κανονικα. Επειδή μάλλον είναι CD reader, και όχι DVD Άρχισε να ξεκαθαρίζει σιγά σιγά επίσης φαίνεται μια δισκέτα που δεν υπάρχει! υπήρχε κάποτε. αλλα την κατήργησα πριν κάνω το φορματ.
washcloud Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ε, εντάξει, ο ΜασούΡης έχει νοίκια, φώτα, νερά, ρεύματα, τηλέφωνα, υπαλλήλους, εφορία και καταθέσεις σε Ελβετία να φροντίσει.
JohnXarxas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 όπως και να έχει ευχαριστώ για την βοήθεια. τώρα έβαλα λινουξ για να είμαι νομιμος, καθως τα XP που έβαλα ήταν ενεργοποιημένα σε άλλον υπολογιστή. καληνυχτα
JohnXarxas Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 να'μαι πάλι. λοιπον. έβαλα που λέτε linux και για κάποιο λόγο σταματάει ο ήχος μετά απο λίγη ώρα. δηλαδή εκεί που ακούω ένα τραγούδι σταματάει να ακούγεται ενώ συνεχίζει να παίζει. αυτό έγινε μετά τις ενημερώσεις. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα