Προς το περιεχόμενο

[INFO] Νεος οδηγος εγκαταστασης Arch GNU/Linux (Arch Install Scripts)

tritonas00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

tritonas00 πολύς καλός ο οδηγός της εγκατάστασης του arch ,αν μπορείς να κανείς update για τη ρύθμιση των mirrorlist διότι δεν παλεύεται !! με 60kb

και επίσης, έχεις γράψει για την εγκατάσταση desktop ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τιποτα. Βεβαια δεν ξερω σε ποσους θα φανει χρησιμο καθως η εντολη wifi-menu βρισκει τα ασυρματα και τρεχει και το dhcp, αλλα σε περιπτωσεις οπου καποιος εχει κλεισει το dhcpd απο το router για λογους ασφαλειας (οπως εγω) ειναι χρησιμο.

Για στατικη IP στο eth0 προφανως χρειαζονται μονο τα 2,3,4.

αυτά κάνετε και δεν μπορούμε να σπάσουμε ένα wifi χωρίς μανούρα.

@tritonas thanks για τον οδηγό χμ μάλλον πάει στο netbook για εγκατάσταση σε εξωτερικό HDD (δεν έχω χώρο 16gb ssd γαρ). Τι πρέπει να προσέξω ούτως ώστε ο grub να φορτωθεί στον εξωτερικό και να μπορώ να κάνω boot από κεί απευθείας?

σε φτάνουν τα 16 για να βάλεις arch (όχι και windows), απλά θα κάνεις pacman -Sc λίγο συχνά για να μην γεμίζεις με παλιά πακέτα

στο desktop είμαι στα 6gb (το root) και έχω φορτώσει τα πάντα...)

Τι πρέπει να προσέξω ούτως ώστε ο grub να φορτωθεί στον εξωτερικό και να μπορώ να κάνω boot από κεί απευθείας?

Μαλλον να προσθεσεις usb στους hooks σου στο /etc/mkinitcoio.conf και να ξαναχτισεις το initramfs σου (mkinitcpio -p linux)

Για τον syslinux δεν ξερω, προφανως τους λες τον mbr του δισκου που θες να μπει - /dev/sdX (fdisk -l βλεπεις τους δισκους σου)

Θα λεει στο wiki.

σε φτάνουν τα 16 για να βάλεις arch (όχι και windows), απλά θα κάνεις pacman -Sc λίγο συχνά για να μην γεμίζεις με παλιά πακέτα

στο desktop είμαι στα 6gb (το root) και έχω φορτώσει τα πάντα...)

έχω backtrack 5r3 στα 16gb χμ.... πάλι φορμάτ

Πολύ backtrack παίζει στο insomnia forum, το χρησιμοποιείς ή απλά έχει ξεμείνει εκεί? :)

Στο παρακάτω df -h οι πρώτη (και δεύτερη) γραμμή είναι το root, στο ssd (120gb). Υπάρχει και ένα sda1 των 2mb που είναι για το UEFI.

Όπως βλέπεις είμαι στα 6.1gb. Ο sdb3 έχει την cache του pacman, δεν χρειάζοταν αυτόνομο partition αλλά το έκανα και έμεινε, κάποια στιγμή θα το αλλάξω αυτό.

Τα /home και /srv (development+mysql) είναι σε δικό τους δίσκο. Αλλά μπορείς να δεις ότι φτάνει το arch να μπει σε 16gb.

Απο εφαρμογές έχω τα κερατά μου αλλά είναι τόσο μικρες οι linux εφαρμογές σε σχέση με τα windows counterparts (adobe suite VS gimp/inkscape etc για παράδειγμα) που χωράνε πολλά μέσα :)

>
[bill@redliner ~]$ df -h
Filesystem	  Size  Used Avail Use% Mounted on
rootfs		  112G  6.1G  102G   6% /
/dev/sda2       112G  6.1G  102G   6% /
/dev/sdb3        36G  781M   33G   3% /var/cache/pacman/pkg

υγ: δεν έχω KDE βέβαια, εκεί τα μαθηματικά αλλάζουν :)

Πολύ backtrack παίζει στο insomnia forum, το χρησιμοποιείς ή απλά έχει ξεμείνει εκεί? :)

Στο παρακάτω df -h οι πρώτη (και δεύτερη) γραμμή είναι το root, στο ssd (120gb). Υπάρχει και ένα sda1 των 2mb που είναι για το UEFI.

Όπως βλέπεις είμαι στα 6.1gb. Ο sdb3 έχει την cache του pacman, δεν χρειάζοταν αυτόνομο partition αλλά το έκανα και έμεινε, κάποια στιγμή θα το αλλάξω αυτό.

Τα /home και /srv (development+mysql) είναι σε δικό τους δίσκο. Αλλά μπορείς να δεις ότι φτάνει το arch να μπει σε 16gb.

Απο εφαρμογές έχω τα κερατά μου αλλά είναι τόσο μικρες οι linux εφαρμογές σε σχέση με τα windows counterparts (adobe suite VS gimp/inkscape etc για παράδειγμα) που χωράνε πολλά μέσα :)

>
[bill@redliner ~]$ df -h
Filesystem	 Size Used Avail Use% Mounted on
rootfs		 112G 6.1G 102G 6% /
/dev/sda2 112G 6.1G 102G 6% /
/dev/sdb3 36G 781M 33G 3% /var/cache/pacman/pkg

υγ: δεν έχω KDE βέβαια, εκεί τα μαθηματικά αλλάζουν :)

Λοιπόν έκανα την εγκατάσταση και εγώ στο αsus eee pc 900 . Όλα καλά και εδώ τέλειος ο οδηγός!

Χαζή ερώτηση όταν πάω να συνδεθώ με remote console το putty μου βγάζει connection refused. Τι πρέπει να κάνω?

openssh δλδ? Το έχεις εγκαταστήσει στο netbook? Έχεις επιτρέψει εισερχόμενα connections?

Θα ξεκινούσα από εδώ https://wiki.archlinux.org/index.php/Ssh#Connection_refused_or_timeout_problem

openssh δλδ? Το έχεις εγκαταστήσει στο netbook? Έχεις επιτρέψει εισερχόμενα connections?

Θα ξεκινούσα από εδώ https://wiki.archlin...timeout_problem

ευχαριστώ

κάνεις εγκατάσταση το openssh και βάζεις στους daemons sshd

τέλος

και ευχαριστώ!

Πολυ καλος ο οδηγος θα τον δοκιμασω οταν παω σπιτι.Αλλα να ρωτησω κατι,καπου διαβασα οτι η εγκατασταση γινετε απλα με την εντολη /arch/setup.Αυτο δεν ισχυει;

Παντως εγω που το δοκιμασα δεν δουλεψε.

τον παλιό λογικά μπορείς να τον βρεις στο archboot ακόμα, δεν διατρέχεις κανέναν κίνδυνο ούτε θα χάσεις κάτι στο τελικό αποτέλεσμα (rolling βλέπεις...)

απλά σε ότι αφορά το systemd το οποίο πλησιάζει θα χρειαστεί να δημιουργήσεις 5 αρχεία μετά με το χέρι, πολύ εύκολη διαδικάσια

φυσικά η αποψή μου είναι ΑΝ μπορείς να πας με τα setup scripts, μιας και αυτό θα έχουμε για αρκετό καιρό ακόμα

(δεν υπάρχει κάποιος που να αναπτύσει το AIF και γι'αυτό το έβγαλαν)

τον παλιό λογικά μπορείς να τον βρεις στο archboot ακόμα' date=' [/quote']

Το βρηκα τελικα το παλιο,το εκαψα σε cd, εκανα την εγκατασταση αλλα ουτε boot δεν κανει.κατι πρεπει να παιζει με τα partition. Καποιο λαθοε θα κανω κατα την εγκατασταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...