Rush13 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Γεια σε όλους είχα φτιάξει το desktop μου πριν 5 χρόνια , είχα σκεφτεί πρίν λίγο καιρό για αναβάθμιση αλλα δέν έγινε...Τώρα που έχω ένα budget λέω να προχωρήσω και θέλω κάποιες γνώμες. Ο υπολογιστής έχει ως εξής: Mobo: Asus Striker Link Cpu: Core 2 Duo e6600 2.4ghz Gpu: Nvidia 8800gts 320mb PSU: Thermaltake 600W (δέν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο αλλα μπορώ να το κοιτάξω) Ram: Kingston 2gb DDR2 400mhz HDD: 2x barracuda Σκεφτόμαι να αγοράσω: Intel Quad Core q6600 2.4 (80ευρώ) 2χ2χ2 DDR2 800mhz Ram (60 ευρώ) Νvidia GTX460 (100 ευρώ) Ο Προβληματισμός μου είναι, θα υπάρχει πρόβλημα με 2χ2χ2 ram ή ειναι καλύτερα για 2χ2 dual channel ? H Gtx460 είναι PCIE 2.0 το mobo μου είναι PCIE x16 , ξέρω οτι λογικά θα μπαίνει κανονικά στην μητρική αλλα πόσο θα χάνει σε επιδόσεις? μήπως δέν αξίζει τον κόπο να βαλω κάρτα PCIE 2.0 ? Να διευκρινήσω οτι κατα βάση τρέχω photoshop,illustrator,flash με εικόνες υψηλής ανάλυσης και πολλά layer Και απο games θα ήθελα να παίξω Assasins Creed III , GTA V και Guild Wars 2 ....δέν με ενδιαφέρει να το maxarw στα γραφικά απλά να έχει καλά fps Aκούω γνώμες και προτάσεις
baskon Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Απλως να σου πω οτι πριν κανα 6μηνο ειχα πουλησει τα πραγματα που θες να αγορασεις .. Ειχα παει σε 960T(ξεκλειδωσε ανετα σε εξαπυρηνο) τον οποιο τον ειχα βρει σφραγισμενο εδω στα 90 ευρώ, ειχα βρει καινουρια μητρικη σε προσφορά με 40 ευρώ απο μαγαζι,και ειχα παρει 8 gb ddr3 1600 σε προσφορά 32 ευρω απο αμαζον.. Με αλλα λογια για ολα καινουρια τα παραπανω ειχα δωσει 170 ευρώ. Φυσικά ειχα πουλησει τα πραγματα που ειχα οποτε πανω κατω μου ηρθε μια η αλλη..Και η διαφορα στην απόδοση ήταν πολυ μεγάλη.. Με αλλα λογια..Για μενα οχι δεν αξιζει να δωσεις 140 ευρώ για τα πραγματα που λες..Αν ψαχτεις και περιμενεις λιγο θα βρεις καλυτερες ευκαιριες..Πουλα τ πραγματακια που εχεις και παρε πιο καινουρια πραγματα με ddr3 που ειναι φθηνη.. Οκ δε θα εχεις τοπ μητρικη και δε θα κανεις crossfire,αλλα ουτε τωρα βλεπω να εχεις κανει που εχεις ακριβη μητρικη. Αντιστοιχα και εγω ειχα p5k deluxe και πηγα σε μια απλη gigabyte..No problems...ολα πολυ καλυτερα..
Rush13 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Tην μητρική την είχα πληρώσει ακριβά με την προοπτική στο μέλλον να βάλω 4πυρηνο (τότε στοίχιζαν κοντα 600 ευρώ) και αλλη μια κάρτα. Αλλα δέν έτυχε. Ίσως να είναι καλύτερα να πάρω καινούργιο mobo,ram,gpu και cpu αλλα δέν θέλω να ξεπεράσω το 300άρι. 600W πιστευεις θα καλύψουν άνετα καινουργιο σύστημα? EDIT: To τροφοδοτικό ειναι THERMALTAKE TOUGHPOWER 600W Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2012 από Rush13
arianos16 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ναι το τροφοδοτικο σου ειναι καλο και ποιοτικο. Με εναν 960Τ θα εισαι υπερκαλλημενος. (στο λεω γιατι τα τρεχω ολα τα προγραμματα) Επισης στο budget που αναφερις να προσθεσουμε και τα λεφτα απο τα πραγματα που εχεις αμα τα πουλησεις ή οχι?
Aspidas Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Αν είναι και πάρεις τον Q6600 παζάρεψε τον κανά δεκάρικο κάτω, ακόμα 80 τον δίνουν? Παρ'όλα αυτά σημαντική διαφορά θα δεις αν τον ανεβάσεις τα 3.2Ghz τουλάχιστον. Πάντως δεν κουράζετε στα σημερινά παιχνίδια αρκεί να έχεις καλή κάρτα γραφικών
Rush13 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δέν ξέρω πόσο πιάνουν και άν πουλούντε ακόμα αυτα τα κομμάτια, πιστευω όλα μαζί cpu.gpu,ram kai mobo 80 ευρώ το λιγότερο να τα πιάνουν...Οπότε άμα πουληθούν 400 ευρώ budget! Το θέμα είναι αν αξίζει να σκάσω τόσα λεφτά για σχετικά παλιά πράγματα, μιας και ο i5 τον έχουν στο plaisio 108 euro και οι τιμές έχουν πέσει και στις κάρτες γραφικών. Ίσως να αξίζει να κάνω ολική αναβάθμιση
baskon Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Βλεπω βρηκες ηδη καλη προσφορουλα..Εστω και εκθεσιακο κομματι ειναι επεξεργαστης οποτε σιγα τα αυγα αφου εχει κανονικα εγυηση.. Οπως ειπα απτην αρχη δεν αξιζει με τη καμια να πας σε q6600..Πουλιουντε πολυ ακριβα,και εχεις παλιο συστημα δινοντας πολλα λεφτά.. Θα σου προτεινα να δεις αν ειναι διαθεσιμος ο I5 που εχεις δει και να τρεξεις να τον τσιμπησεις γιατι δε νομιζω να ειναι διαθεσιμος για πολυ.. Απο κει και περα θες 8 γιγα μνημες δηλαδη κανα 45 ευρω και μια μητρικη στα 60-70 ευρω..Μια B75 ειναι καλη επιλογη η αν θες να δωσεις παραπανω λεφτά μια Η77..Απο vga Μπορεις να παρεις και μεταχειρισμενη αν τυχει καμια καλη σε καλη τιμη.. Οσο για τα πραγματα σου το λιγοτερο που θα πιασεις ειναι Cpu ->30 Euro VGa -> 30 Euro Ram-> 18 euro m/b-> 30 euro Συνολο -> πάνω απο 100 ευρω Σου βαζω ελαχιστες τιμες που θα πουληθουν αμεσα..Αν εχεις χρονο ισως πιασεις και παραπανω..
Rush13 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Nαι μάλλον αυτό θα κάνω. Ναι ειναι εκθεσιακός αλλα σιγά. Οπότε 110 ευρώ επεξεργαστής + 50 ευρώ ράμ = 160. Η Μητρική που προτείνεις είναι στα 70 ευρώ Κάρτα γραφικών έχει την Palit GTX 550 Ti Sonic προσφορά στα 100ευρώ Την παλευει η συγκεκριμένη? Η μητρική μου άρεσε οπότε μόνο κάρτα μένει Θέλω να την παλευει το pc για αλλα 2 χρονάκια άν γίνετε κ 3
baskon Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Χωρις να μας πεις σε τι αναλυση παιζεις δε μπορει να σου πει κανεις τιποτα. Αλλο να παιζεις σε 1080p και αλλο σε 720p.. Γενικά η 550 θα την παλεψει οριακα αν τη θες για 2-3 χρονια.. Ισως να πρεπει να σκεφτεις να πάρεις καποια μεταχειρισμένη ,να δωσεις παραπανω λεφτα ή να βολευτεις για λιγο με την 8800 μέχρι να πετυχεις καμια καλη προσφορά σε κατι δυνατοτερο.. Αλλιως παιρνεις την 550 και σε κανα χρονο την πουλάς και παιρνεις κατι καλυτερο..
Rush13 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Τελικά αγόρασα σήμερα τον Intel Core i5 2400 3,1 στα 120 ευρώ απο plaisio Παίζω ανάμεσα σε 1280x1024 και 1600x1200
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα