Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φορουμ

έχω έναν παλιο υπολογιστή που προσπαθώ να τον συνεφέρω, αλλα η αλήθεια είναι ότι μου κάνει διάφορα παιχνίδια

Για παράδειγμα δεν μπορουσα να κανω boot απο CD! με το ζόρι τα καταφερα σε windows ΧΡ.

Έχω αλλάξει CD drive, έχω αλλάξει τις συνδέσεις μέσα (χωρις να πολυξέρω)

θέλω να ξέρω τι hardware έχω. ποια μητρική κλπ μήπως αυτό βοηθήσει κάπως, και μήπως αυτό ευθύνεται που δεν δέχεται 8αρια και λινουξ.

Απο τις ιδιότητες στον υπολογιστή μου λέει:

Intel ®

pentium ® 4 CPU 2.40 GHz

2.41 GHZ 512 RAM

Για πείτε μου. Τι ξέρω μέχρι τώρα, και πως μπορώ να μάθω το υπόλοιπο υλικό?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με ένα από αυτά : SIW , HWiNFO , Speccy

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με 512MB ram προτείνω να κατεβάσεις το ArchBang ή το Slax.

Δημοσ.

μόλις παρατήρησα αυτό όταν ανοίγει ο υπολογιστής:

CMOS chesksum error - defaults loaded

CMOS battery failed

Warning! CPU has been changed (όχι δεν άλλαξα επεξεργαστή)

Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit!

Στην εικόνα έχει το hardware του PC

.

post-210048-0-22494700-1343045385_thumb.png

Δημοσ.

Λοιπόν έχεις:

CPU: Pentium IV 2.4 Northwood

MB: Gigabyte GA-8S648FX

RAM: 512 MB -> Houston we've got a problem!*1

VGA: Nvidia FX-5200 128MB

HDD: PATA Maxtor 80GB

Optical Drive: Δεν σου εμφανίζει*2

Sound Card: Δεν σου εμφανίζει (μάλλον δεν πέρασε τους drivers. Δες από το Link της MB και κατέβασέ τους)

*1 - Win8 system requirements (δες την min ram), ubuntu system requirements (είσαι πολύ οριακά στην RAM)

*2 - Μάλλον το CD/DVD σου έχει πρόβλημα γιαυτό και δεν διάβαζε τα δισκάκια. Μπορεί επίσης να διαβάζει μόνο CD και όχι DVD (αν είναι DVD player) πάλι γιατί είναι ελαττωματικό. Μάλλον πάει για αλλαγή

Αν έχεις κάποια απορία επιπλέον για το HW ρώτα

μόλις παρατήρησα αυτό όταν ανοίγει ο υπολογιστής:

CMOS chesksum error - defaults loaded

CMOS battery failed

Warning! CPU has been changed (όχι δεν άλλαξα επεξεργαστή)

Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit!

Στην εικόνα έχει το hardware του PC

.

Κι όσο γιαυτό, στο λέει ξεκάθαρα (bold). Λόγω ηλικίας, battery καπούτ. Γιαυτό κάθε φορά φορτώνει τα defaults όταν ξεκινάει αφού δεν κρατάει στις ρυθμίσεις (και σου πετάει το error για τον επεξεργαστή). Την βγάζεις (εύκολο είναι) και πας σε έναν Γερμανό (ή οποιοδήποτε που πουλάει μπαταρίες) και παίρνεις μια ΙΔΙΑ

Δημοσ.

*2 - Μάλλον το CD/DVD σου έχει πρόβλημα γιαυτό και δεν διάβαζε τα δισκάκια. Μπορεί επίσης να διαβάζει μόνο CD και όχι DVD (αν είναι DVD player) πάλι γιατί είναι ελαττωματικό. Μάλλον πάει για αλλαγή

Αν έχεις κάποια απορία επιπλέον για το HW ρώτα

Κι όσο γιαυτό, στο λέει ξεκάθαρα (bold). Λόγω ηλικίας, battery καπούτ. Γιαυτό κάθε φορά φορτώνει τα defaults όταν ξεκινάει αφού δεν κρατάει στις ρυθμίσεις (και σου πετάει το error για τον επεξεργαστή). Την βγάζεις (εύκολο είναι) και πας σε έναν Γερμανό (ή οποιοδήποτε που πουλάει μπαταρίες) και παίρνεις μια ΙΔΙΑ

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

κατα δεύτερον όντως, είναι DVD αυτά. μάλλον για αυτό δεν τα διαβάζει. Θα δοκιμάσω να γράψω τα linux σε CD

CD driver δοκίμασα δύο. για αυτό το λέω

Κατα τριτον, πως βγάζω την μπαταρία, και που βρίσκεται?

Δημοσ.

ισχύει ότι αν την βγάλω όλα τα δεδομένα απο μέσα χάνονται?

μη βάλω τζαμπα προγ΄ραμματα

ΟΧΙ, δεν ισχυει!

Ρυθμισεις χανονται, οχι δεδομενα! Ρυθμισεις του Bios, οπως ωρα, ημερομηνια, κ.α.

Δημοσ.

Κι όταν βάλεις την νέα, στο πρώτο boot θα μπεις στο BIOS (συνήθως πατώντας το DEL) θα κάνεις Load Setup Defaults (ή κάπως έτσι) SAVE και EXIT. Λογικά δεν θα στο ξαναεμφανίσει το μήνυμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...