Vasilis 07 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Έχω έναν προβληματικό WD 2 TB και σκέφτομαι να τον επιστρέψω στο Πλαίσιο για αντικατάσταση. Έχει 3ετή εγγύηση και του απομένει 1,5 χρόνος ακόμα. Έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία για το πώς κινούνται στο συγκεκριμένο κατάστημα ? Υπάρχει ενδεχόμενο να μου δώσουν επισκευασμένο ?
TheELF Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Υπάρχει ενδεχόμενο να μου δώσουν επισκευασμένο ? Μα το rma αυτό είναι,δηλαδή και μόνος σου να το κάνεις rma μέσου της σελίδας της wd επισκευασμένο θα σου στείλουν, το θέμα είναι να κάνουν rma αυτοί δηλαδή να τον στείλουν στην wd όπου τουλάχιστον θα είναι εγγύηση η επισκευή και να μην σου δώσουν κάποιον που τον «έλεγξαν» οι τεχνικοί του πλαισίου. Πρέπει να επιμείνεις στο να τον στείλουν στην εταιρία,υπόψιν όμως ότι μπορεί να κάνει και 2-3 μήνες, γιατί αυτοί θα θελήσουν να σε ξεφορτωθούν με κάποιον δίσκο που έχουν εκεί πρόχειρο,αν σου προσφέρουν βέβαια καινούργιο δίσκο ίδιον προδιαγραφών άρπα τον αμέσως.
washcloud Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία για το πώς κινούνται στο συγκεκριμένο κατάστημα ? Υπάρχει ενδεχόμενο να μου δώσουν επισκευασμένο ? ...κατά 99.9% θα σου προτείνουν πιστωτικό (φρόντισε να είναι έστω στην τιμή της αγοράς του, και να μη δεχτείς καμμιά τυχόν λαμογιά για λιγότερο) για να πάρεις ό,τι θες από το μαγαζί σε αυτήν την τιμή. Εκτός λοιπόν κι αν θες μεγαλύτερο δίσκο (άρα να πληρώσεις την διαφορά, που από πέρσι με την εκτίναξη των τιμών δεν συμφέρει), αν μπορείς να περιμένεις το διάστημα των 3,4,5 και ίσως και παραπάνω εβδομάδων που ενδέχεται να κάνει να έρθει (επειδή στέλνουν επιστροφές μαζικά, αραιά και πού), ζήτα τους να τον στείλουν στην κατασκευάστρια γι' αντικατάσταση. ΑΝ πάλι δεν μπορείς την πιθανότητα μεγάλης αναμονής, στειλ' τον μόνος με συστημένο ΕΛΤΑ επιστολικού ταχυδρομείου (να το τονίσεις, για να μην τον στείλουν ως "πακέτο" και πληρώσεις παραπάνω). Για μέχρι ένα κιλό είναι 10€, και μέχρι 750γρ 8.5€, αν τον βάλεις σε ένα μικρό κουτάκι ίσα να τον χωράει μαζί με δύο κομμάτια φελιζόλ πάνω και κάτω του). Τα έξοδα επιστροφής είναι της εταιρίας. Μπες στο σάιτ τους και βρες/ακολούθα οδηγίες για RMA. Βασικά τρέξε πριν απ' οτιδήποτε το διαγνωστικό της εργαλείο (κι αυτό στο σάιτ το βρίσκεις) για να σιγουρευτείς ότι τον θεωρεί αντικαταστάσιμο (αλλιώς θα τον στείλεις και θα πληρώσεις την αποστολή αδίκως). Ο δίσκος που θα έρθει (είτε τον στείλεις μόνος είτε μέσω Πλαισίου) κατά πάσα πιθανότητα θα είναι "ανακατασκευασμένος". Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα "πιο ευπαθής" (η "ανακατασκευή" άλλωστε μπορεί να σημαίνει μια αλλαγή πλακέτας ή κάποιου εξαρτήματός της) από έναν ολοκαίνουριο. Το ουσιαστικό θα είναι ότι ως ανακασκευασμένος, δεν θα έχει εγγύηση ξεχωριστή, και θα συνεχίσει να ισχύει η τωρινή σου (για άλλο 1.5 χρόνο από τώρα).
Vasilis 07 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μα και εγώ για πιστωτικό ενδιαφέρομαι. Στόχος μου είναι με διαφορά να πάρω WD 3 TB. Πάντως σε κάποια θέματα που βρήκα για αντικατάσταση δίσκου δεν γίνετε αναφορά για επισκευασμένο...
dancer_69 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Επειδή μπήκα πρόσφατα σε αυτή τη διαδικασία, το πλαίσιο σου δίνει την επιλογή αντικατάστασης(με όχι καινούργιο και 6 μήνες εγγύηση) ή πιστωτικό. Αυτό τουλάχιστον μου είπαν εμένα πριν 1-2 μήνες.
Vasilis 07 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Επειδή μπήκα πρόσφατα σε αυτή τη διαδικασία, το πλαίσιο σου δίνει την επιλογή αντικατάστασης(με όχι καινούργιο και 6 μήνες εγγύηση) ή πιστωτικό. Αυτό τουλάχιστον μου είπαν εμένα πριν 1-2 μήνες. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Ελπίζω το πιστωτικό να έχει λογική ως προς την αξία της αγοράς πχ εγώ τον πήρα τον δίσκο 134 ευρώ και τώρα οι WD 2 TB έχουν 120-124.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα