KnightRider Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Γεια σας Εχω ενα προβλημα εδω και 2 μερες, καθε 2 λεπτα με μιση ωρα το PC παγωνει τελειως ,εχω κανει 3 φορες φορματ έχω βαλει antivirus και drivers εχω ελεγξει και τις θερμοκρασιες. Τι φταιει ? Το PC φοραει: Intel Core i5 750 2.6 GHz (ειναι με 4 threads ενεργοποιημενο) 4GB RAM DDR3 GeForce GTS 250 1GB Windows 7 Professional 64bit
whocares Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Το freeazάρισμα που λες είναι πάγωμα και για να επαναφέρεις το pc κάνεις reset ή επαναφέρετε μετά απο λίγο; Στο κάνει όταν παίζεις κάποιο παιχνίδι ή κάνεις κάτι συγκεκριμένο ή το κάνει σε τυχαίες στιγμές; Ποιον σκληρό δίσκο έχεις και ποιο τροφοδοτικό; Δοκίμασε αν το κόλλημα επαναφέρετε με reset μόνο να βγάλεις βάλεις τα καλώδια του δίσκου σου και απο τον δίσκο και απο την μητρική.
KnightRider Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ο σκληρος δισκος ειναι Seagate 1TB και τροφοδοτικο Premier 550W και για να το επαναφερω πρεπει να κανω Reset και συνηθως freezαρει σε τυχαιες στιγμες
whocares Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Κάνε αρχικά αυτό που σου είπα για τον δίσκο σου. Επίσης κατέβασε το HDD sentinel να δούμε τι γίνεται με αυτόν Το τροφοδοτικό σου δε το πολυσυμπαθώ, αλλά πιστεύω κατα πάσα πιθανότητα θα έκανε restart και όχι freezaρισμα όπως λες.
whocares Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Εκανες με τα καλώδια αυτό που σου είπα μήπως χάνει επαφή;
ninos30 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Βάλε λίγο και το HWMonitor και πες μας θερμοκρασίες http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
petergi Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Οταν βρουμε προβλημα κατευθειαν φορματ...αμαν.Αδερφε ριξε ενα καθαρισμα στο pc σου μεσα στις μνημουλες και στην καρτα γραφικών σου και αν δεν λυθει το προβλημα σου περνα μια αλλους drivers για τις συσκευες σου και θα γλιτωσεις και χρονο και κοπο απο τα φορματ.Και που σαι οταν ξαναβαλεις μνημες και καρτα γραφικων κοιτα να κουμπωσουν ΚΑΛΑ.Μην το φοβηθεις δεν σπαει ετσι απλα
Madnex Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Παίδες είμαι ο φίλος του παιδιού που εκανε το ποστ απλα δεν ειχα κωδικο για να σας πω το προβλημα μου.Καναμε αυτο με το καλωδιο και απο τοτε δεν μου ξανακολισε....ομως τωρα μου βγαζει το προβλημα που μου εβγαζε στην αρχη και αναγκαστικα να κανο φορματ...το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης nvidia 301.42 σταμάτησε να ανταποκρίνεται και ανακτήθηκε.Εβαλα και παλιοτερα drivers αλλα παλι τα ιδια.Μεχρι πριν 2 μερες ολα ηταν οκ...Αμα μπορει καποιος να βοηθήσει...ευχαριστω για την βοήθεια σας.
ninos30 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Βάλε λίγο και το HWMonitor και πες μας θερμοκρασίες http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html EDIT Άντε να γίνω και λίγο πιο αναλυτικός. Υπάρχουν 2 κύριοι παράγοντες που αυτό μπορεί να συμβαίνει: α) Θερμοκρασίες. Ο καιρός αυτήν την περίοδο δεν βοηθάει και καθόλου αφού έχει βαρέσει κόκκινα. Ένα καλό καθάρισμα βοηθάει ΤΑ ΜΑΛΑ!!! Πολλοί αγνοείτε την σημασία ενός καθαρού PC. Μιλάμε ότι μπορεί να ρίξεις το σύστημά σου μέχρι και 20-30 βαθμούς. Πάνε το λοιπόν σε ένα πρατήριο και με τον αέρα καλό φύσημα. Θα εκπλαγείς με αυτά που θα βγουν μέσα από το PC σου όσο καθαρό και να σου φαίνεται με το μάτι β) Τροφοδοτικό. Με την πορεία των χρόνων το PSU χάνει δύναμη. Επίσης η (α)ζέστη και (β) σκόνη το κάνουν να υπολειτουργεί ακόμα περισσότερο (χάνεις πολύ από efficiency). Όταν λοιπόν δεν μπορεί να τροφοδοτήσει καλά την VGA σου με ρεύμα, ο Driver στην ουσία κάνει restart για να μπορέσει να σου ξαναζητήσει ρεύμα αντί να κολλήσει ή να πετάξει BSOD. Έτσι λοιπόν ΑΝ με το καθάρισμα δεν βγάλεις άκρη, μια δοκιμή με ένα άλλο καλύτερο PSU θα ήταν ότι πρέπει.
Madnex Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Παντα ειναι μεγαλες οι θερμοκρασιες ειναι η αληθεια.Αν και το καθαρησα οσο μπορουσα πριν 2 μηνες θα το πιασω τωρα και θα το ξεσκισω...επεισης θα αλλαξω θεση την μοναδα γιατι ειναι σε λιγο κλειστο μερος...και ελπιζω να φτιαξει...ευχαρηστω και παλι.Θα σου πω τα αποτελεσματα.
whocares Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 EDIT Άντε να γίνω και λίγο πιο αναλυτικός. Υπάρχουν 2 κύριοι παράγοντες που αυτό μπορεί να συμβαίνει: α) Θερμοκρασίες. Ο καιρός αυτήν την περίοδο δεν βοηθάει και καθόλου αφού έχει βαρέσει κόκκινα. Ένα καλό καθάρισμα βοηθάει ΤΑ ΜΑΛΑ!!! Πολλοί αγνοείτε την σημασία ενός καθαρού PC. Μιλάμε ότι μπορεί να ρίξεις το σύστημά σου μέχρι και 20-30 βαθμούς. Πάνε το λοιπόν σε ένα πρατήριο και με τον αέρα καλό φύσημα. Θα εκπλαγείς με αυτά που θα βγουν μέσα από το PC σου όσο καθαρό και να σου φαίνεται με το μάτι β) Τροφοδοτικό. Με την πορεία των χρόνων το PSU χάνει δύναμη. Επίσης η (α)ζέστη και (β) σκόνη το κάνουν να υπολειτουργεί ακόμα περισσότερο (χάνεις πολύ από efficiency). Όταν λοιπόν δεν μπορεί να τροφοδοτήσει καλά την VGA σου με ρεύμα, ο Driver στην ουσία κάνει restart για να μπορέσει να σου ξαναζητήσει ρεύμα αντί να κολλήσει ή να πετάξει BSOD. Έτσι λοιπόν ΑΝ με το καθάρισμα δεν βγάλεις άκρη, μια δοκιμή με ένα άλλο καλύτερο PSU θα ήταν ότι πρέπει. Φίλε ninos30 σου φαίνεται περίεργο το freezάρισμα απο την απώλεια του σκληρού για να καταλάβω; Αρχικά λέει ο συντάκτης του θέματος εχω ελεγξει και τις θερμοκρασιες. και απο ότι είδα για 1156 socket δεν είναι εντελώς άσχημες για την εποχή. Λίγο τσιμπημένες ναι αλλά όχι για freezάρισμα. Αν πάλι έχει το εργοστασιακό cooler του 750 καλά κρατεί.
ninos30 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Φίλε ninos30 σου φαίνεται περίεργο το freezάρισμα απο την απώλεια του σκληρού για να καταλάβω; Αρχικά λέει ο συντάκτης του θέματος ΟΧΙ φυσικά Και απ' ότι κατάλαβα εκείνο το πρόβλημα λύθηκε όντως με έλεγχο των καλωδίων όπως είπες εσύ. Τώρα όμως ο ιδιοκτήτης του PC μας μιλάει για άλλο πρόβλημα, αυτό με τον driver που του κάνει restart. και απο ότι είδα για 1156 socket δεν είναι εντελώς άσχημες για την εποχή. Λίγο τσιμπημένες ναι αλλά όχι για freezάρισμα. Αν πάλι έχει το εργοστασιακό cooler του 750 καλά κρατεί. Ούτε και μένα μου φαίνονται υψηλές, εκτός αν είναι καθαρά Idle αυτές και στο stress φεύγουν στον θεό. Ψάχνοντας στα forum της NVidia πριν του γράψω το προηγούμενο μήνυμα, το 90% των περιπτώσεων ήταν ανεπαρκές τροφοδοτικό και το 9% θερμοκρασίες. Το 1% τρίτοι παράγοντες, αλλά αφού έκανε format μάλλον δεν ισχύουν. Η σκόνη όμως που μπορεί να έχει μαζέψει το τροφοδοτικό του μέσα, είναι σημαντικός παράγοντας που μπορεί να το κάνει να υπολειτουργεί. Γιαυτό του είπα πρώτα καθάρισμα, κι αν δεν στρώσει δοκιμή με άλλο καλύτερο PSU. Αν και πάλι δεν, πάμε σε HW το πιθανότερο VGA.
Madnex Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Αγορασα ανεμιστηρακι και οταν το συνδεσα μετα πηγα να ανοιξω το PC και εκανε 3-4 μπιπ και δεν ανοιγε η οθονη, οταν αποσυνδεσα το ανεμιστηρακι ανοιγε κανονικα αλλα παλι κολλουσε. Λετε τελικα να ειναι το τροφοδοτικο ?
ninos30 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Αν όντως συμβαίνει αυτό, σημαίνει πως είσαι τρομακτικά οριακά στο ρεύμα. Υπάρχει άλλο PSU από φίλο να δοκιμάσεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα