Προς το περιεχόμενο

overclocking σε ctx570 και 3570κ

leftissss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με overclocking στην gtx570 και στον 3570κ .

παιζω το batman arkham city σε 1920χ1080 με οχι εντελως ultra settings αλλα και παλι μου κανει κολληματα και στο τεστ μου εβγαλε 14-44 fps και 34average αν θυμαμαι καλα και μου κανει κατι κολληματακια και εχω ξενερωσει γιατι μολις το εχω στησει το συστημα .

σκεφτομαι να ανεβαζω λιγο τα ρολογια αλλα εχω 2 ενστασεις .

1)στοκ ψυχτρα στον επεξεργαστη και η καρτα reference

2)θα δω αποτελεσμα η ουσιαστηκα δεν θα κερδισω τιποτα και τσαμπα ολο το σκηνικο ??

το υπολοιπο συστημα ειναι αυτο της υπογραφης μου.

ευχαριστω .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τη στοκ ψύκτρα δε μπορείς να κάνεις αξιόλογο overclocking τουλάχιστον τώρα που έχει ζέστη.

Tην κάρτα αν την ανεβάσεις θα πάρεις 5-10%..

Δες τις θερμοκρασίες της εν δράσει και αν δε ζεστένεται ανέβασε τη όσο πάει χωρίς να προκαλεί αστάθειες.

Κατεβασε το msi afterburner για την καρτα. αν δεις οτι πας σε ~90 βαθμους μην το συνεχισεις αλλο. επεισης εχεις καποιο περιθωριο για επεξεργαστη. ανετα θα μπορουσες +500 mhz

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Τhanks παιδια για την βοηθεια , τελικα εβαλα μια thermalight ψυχτρα στον επεξεργαστη και τον ανεβασα στα 4.2 ghz με θερμοκρασιες χαμηλοτερες απο οταν τον ειχα στοκ με στοκ ψυχτρα ομως (σε idle περιπου 36c και 67 σε foul load) .

Aνεβασα λιγακι και την gpu δηλαδη απο 732 σε 790 και απο 1900 σε 2034 δεν ξερω αν ειναι αρκετο βεβαια , παντως οι θερμοκρασιες ειναι 40 σε idle και μεχρι 72 ειδα μετα απο παιχνιδι , δεν ξερω αν υπαρχει και για την gpu και ποιο stress test οπως στον cpu για να δω και αυτης τη θερμοκρασια σε foul load ....

τωρα το αποτελεσμα ηταν , 19min fps / 60max fps / 51average fps .... πως σας φενεται ??

ολα αυτα σε θερμοκρασια δωματιου γυρω στους 30-32 βαθμους (βεβαια μαζι με την ψυχτρα προσθεσα αλλους 2 ανεμιστηρες στο κουτι δηλαδη συνολο 4)

Εμάς πώς μας φαίνεται? Εσένα πώς σου φαίνεται είναι το θέμα φίλε μου. Το παιχνίδι είναι από τη φύση του γεμάτο bugs. Και στοκ να τα βάλεις πάλι όλα, δεν θα δεις διαφορές. Όλα τέρμα θα πρέπει να τα παίζεις κανονικά. Αν βλέπεις πρόβλημα, δεν είναι του υλικού σου, αλλά του παιχνιδιού.

Φιλική συμβουλή: Μην μετράς frames, είναι άσκοπο. Απόλαυσε το παιχνίδι.

να σου πω την αληθεια , αυτα το μικροκολληματα που εκανε (μολις περναγα μια πορτα , δεν ξερω αν εχεις παιξει) δεν νομιζω οτι εφυγαν, δηλαδη ειναι του παιχνιδιου το προβλημα ?? πες το μου να ησυχασω .....

Προφανώς και δεν θα φύγουν. Δεν κέρδισες τίποτα από το O/c [που έκανες. To παιχνίδι έχει bugs. Το έχω παίξει, ναι. Που να βάλεις και κάνα gta iv ή la noire.

Βάλε όλα τα settings ultra, γύρνα τα όλα στοκ και μην ταλαιπωρείς το μηχάνημα καλοκαιριάτικα και ψάξε για patches/updates.

ναι ειχα βαλει στο pc μου πριν το αναβαθμισω το gta iv και ηταν εντελως unplayble και το εβγαλα κατευθειαν. τοτε ειχα μια 5770 αλλα δεν δικαιολογοντουσαν τετοια κολληματα.

μαλιστα , ευχαριστω για την συμβουλη, θα την ακολουθησω ...

γιατι οι ssd δισκοι ειναι πολυ γρηγοροι και ετσι να μην σου κολαει στα φορτωματα. οπως και να εχει το Batman Arkham City ειναι λιγο κακογραμμενο.

φανταζομαι οτι το physx ειναι απεργοποιημενο απο τα settings του παιχνιδιου

οχι δεν ειναι απενεργοποιημενο , το εχει απο μονο του στο normal και οχι στο high , και απο οτι βλεπω στο normal ζηταει gtx560ti or better.

εγω να το απενεργοποιησω, να το βαλω στο high η να το αφησω οπως εχει ??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...