FILIM0N Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Έχω το PC της υπογραφής το οποίο είναι λιγάκι ξεπερασμένο. Είχα αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα στο παρελθόν όπως καμένο τροφοδοτικο τη μια και καμένη μνήμη την άλλη. Τώρα αντιμετωπιζω πάλι πρόβλημα: το PC έσβησε και ενώ παίρνει ρεύμα μένει σε μαύρη οθόνη. Έβγαλα τη μια μνήμη και φορτώνει μέχρι τη μπάρα των Windows XP. Υποθετω οτι έχει καεί ξανά η μνήμη. Έτσι σκέφτομαι είτε να κάνω αναβάθμιση είτε να πάρω απευθείας νέο PC. Μερικές ερωτήσεις: 1) Αξίζει να αλλάξω μητρική, κάρτα γραφικών και μνήμες και να κράτησω τα υπόλοιπα; 2) Θα αντιμετωπίσω προβλήματα συμβατοτητας ή συνδεσμολογιας; 3) Γενικώς τι πρέπει να προσέξω;
Thanos1972 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ποια ειναι η χρηση του pc?γιατι για ταινιες και ιντερνετ και γενικες χρησεις,το συστημα ειναι μια χαρα. πρεπει πρωτα να βρεις την αιτια του προβληματος που αναφερεις και μετα να επικεντρωθεις στο εαν αξιζει να παρεις καινουργιο συστημα γιατι να αναβαθμισεις το υπαρχον,ολιγον δυσκολο και ατοπο.εχεις ηδη μητρικη σε socket 939 που δεχεται Pci express οποτε εαν παιζεις παιχνιδια ισως αξιζει η αλλαγη της καρτας.εαν δεν παιζεις,δεν αξιζει. εχεις ηδη 2gb ddr μνημες οπου ειναι μια χαρα με τα xp για την γενικη χρηση του συστηματος. εχεις ηδη καλο τροφοδοτικο. οποτε πρεπει να προσδιορησεις που ακριβως ειναι το προβλημα. ενα υποθεσουμε οτι δεν ειναι θεμα μνημης αλλα μητρικης,εαν την αλλαξεις,το Pc που εχεις,σε καλυπτει στην χρηση που του κανεις?
FILIM0N Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Η χρήση του είναι κυρίως ως Multimedia PC. Ασχολούμαι αρκετά με επεξεργασία βίντεο και φωτογραφίας και θα ήθελα κάτι πιο γρήγορο ειδικά για Multitasking και αναπαραγωγή Full HD υλικού. Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει τι φταίει. Έβγαλα τη 2η μνήμη και φτάνω μέχρι την loading Screen των XP. Όταν βάζω τη 2η σαν 1η ανάβει μεν αλλά δεν μπουταρει κάν. Aν άλλαζα μητρική, μνήμες με περισσότερη RAM και κάρτα γραφικών δε θα δούλευε; Έτσι θα είχα ένα πιο γρήγορο μηχάνημα. Από την άλλη αν από οικονομικής άποψης δεν αξίζει θα επερνα απευθείας καινούριο.
Thanos1972 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Πρεπει να σιγουρευτεις οτι ειναι οντως μητρικη το θεμα σου και οχι κατι αλλο. επισης το να βρεις ddr 1 μνημες ας πουμε αλλα 2Χ1gb λογικα ενα 40αρι το θελεις.οποτε δεν αξιζει να προβεις σε μια τετοια κινηση.ο επεξεργαστης σου μπαινει μονο σε μητρικη με socket 939 και δεχεται μονο ddr1 μνημες. ισως εχεις ερθει η ωρα να σκεφτεις την αγορα καποια δυναττοτερου συστηματος γιατι βλεπω οτι θα σε ωφελησει με την χρηση που του κανεις.και σκεψου και την πωληση των κομματιων σου.θα κρατησεις το κουτι και το τροφοδοτικο και θα εισαι οκ.ετσι οπως τα λες,ουτε καρτα γραφικων θελεις,με την ενσωματομενη της μητρικης,μια χαρα θα εισαι.
FILIM0N Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Ακριβώς για αυτό σκέφτηκα να κανω ριζική αλλαγή με καινουρια μητρικη, επεξεργαστη, μνήμες και κάρτα γραφικών. Αξίζει να κρατησω μόνο κουτί τροφοδοτικο και σκληρούς; Ή με συμφέρει να πάρω απευθείας ολοκληρωμένο μηχάνημα που θα μου το στήσουν κιόλας. Να πω ότι δεν έχω ξανά στήσει εξολοκλήρου μηχάνημα, αλλά έχω αλλάξει επι μέρους πράγματα (DVD Rom, κάρτες μνήμης, σκληρούς, κάρτες TV κτλ). Οπότε δεν ξέρω κατα πόσο θα με δυσκολέψει να αλλάξω επεξεργαστη και μητρικη.
FILIM0N Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Επειδη επειγει να ρωτησω, ποια μητρικη με μνημες και επεξεργαστη μου προτεινετε? Θα ταιριαζει η καρτα γραφικων ή ναπαρω καινουρια? Να τονισω οτι δεν παιζω παιχνιδια. Και μια ισως χαζη ερωτηση: θα χρειαστει να ξαναπερασω τα Windows ή ειναι περασμενα απλα στον σκληρο ασχετως Hardware?
Thanos1972 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Μονο σε μεταχειρισμενα κοιτας να βρεις μητρικη και μνημες.και φροντισε να εχει pciexpress θυρα για να βαλεις την καρτα γραφικων σου.αλλα δεν συμφαιρει για εμενα.ασε που το προβλημα μπορει να μην ειναι η μητρικη. Και ναι θα χρειαστει να ξαναπερασεις windows.
FILIM0N Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 OK. Bαση φορμας εχουμε και λεμε Ποσό : Επειδη δεν ξερω με τις τιμες τι γινεται θα πω πανω απο 200/300€. Γενικως θα διαθεσω χρηματα για να φτιαξω κατι σχετικα καλο. Χρήση υπολογιστή: Η χρήση του είναι κυρίως ως Multimedia PC. Ασχολούμαι αρκετά με επεξεργασία βίντεο και φωτογραφίας και θα ήθελα κάτι πιο γρήγορο ειδικά για Multitasking και αναπαραγωγή Full HD υλικού. Καθολου παιχνιδια με απαιτησεις. Ειδικά προγράμματα: Photoshop, media players & converters Oθόνη: Samsung TV 32" Πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: υπαρχουν ηδη Λειτουργικό σύστημα: Windows 7 Kραταω case (Thermaltake Soprano), τροφοδοτικο (500W), 4 SATA σκληρους. Με ερωτηματικο την καρτα γραφικων (Leadtek WinFast PX6800 GS TDH 256MB). Θα ηθελα να κρατησω και το DVD Rom (αν γινεται). Για μνημη με βλεπω να πηγαινω στα 8GB.
TEOKOS Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 ~300 euro cpu Amd 965 http://www.skroutz.gr/s/248473/AMD-Phenom-II-X4-965-Box-Black-Edition.html ram 8gb http://www.skroutz.gr/s/292817/Kingston-8GB-1600MHz-DDR3-Non-ECC-CL9-DIMM-Kit-of-2-XMP.html gpu http://www.skroutz.gr/s/432189/VTX3D-Radeon-HD-6870-1GB-GDDR5.html αν τα προγράμματα photo & video editing χρησιμοποιούν accelaration μέσω των cuda cores πήγαινε πρός nvidia μεριά
FILIM0N Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Και απο μητρικη? Τι λετε για την Asrock Socket AM3+ 970DE3/U3S3 GLan Audio Raid? http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29317&cat=3&sub=374&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined Mηπως η καρτα γραφικων ειναι λιγο υπερβολικη για μενα? Θα δω διαφορα αν συνδεσω το PC με την TV (Samsung 32" 720p) μεσω HDMI? Θα μπορουσα με μια καταλληλη μητρικη να κρατησω την παλια μου? H παραπανω μητρικη κανει? Βλεπω οτι εχει PCI slots. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2012 από FILIM0N
50EuroUser Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Με 300€ που διαθέτεις : Cpu : Phenom II 965 ~100€ Mainboard : Asrock 970 Pro3 / Asus M5A97 75-80€ Mνήμες : 8GB DDR3 1600 45-55€ VGA : HD6770 1GB ή από Αγγελίες ~80€ Δύσκολα θα βρεις μητρική με IDE πλέον για το dvd. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2012 από 50EuroUser
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα