karaLRS Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Ποσό που διαθέτουμε : 400€ (Συζητήσιμα) Χρήση υπολογιστή : All around , αρκετό web browsing , video encoding/editing , λίγο παιχνίδια . με ενδιαφέρει το άμεσο boot και γενικά να ειναι ευχάριστως και butter-like experience στα multitasking καθηκοντα(μουσική ,μαζι με heavy flash σελίδες,μαζι με Unrar). επίσης πολυ σημαντικό ειναι να δουλευει 10-12 ώρες την μέρα άρα να ειναι αθόρυβος και οικονομικός με την ΔΕΗ. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε -->οποιοδήποτε ακόμα και ebay. το σύστημα που έχω ειναι : INTEL Q6700 @ 3.0 DFI P45-T2R INTEL SSD 320 SERIES 80GB 3 SATA ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΚΟΜΑ 4GB RAM DDR2 RADEON HD 5770 GMC R3 CORONA (ΚΟΥΤΙ) ASUS XONAR DX (ΗΧΟΣ) μπορώ να το συναρμολογήσω μόνος μου. φαντάζομαι η αναβάθμιση θα είναι σε cpu,μητρική,μνήμες,ανεμιστήρακι; οπότε συνοψίζοντας με νοιάζει να ξεκινάει γρήγορα(uefi?), να πετάει στο Multitasking (unrar,winamp,chrome,torrent μαζί πχ) και να είναι αθόρυβο.επίσης λόγω μικρού κουτίου θα ηθελα m-atx μητρική για να χωράνε καλυτερα οι 3 σκληροί+κάρτα ήχου+κάρτα γραφικών. αν μπορέσουμε να βάλουμε μέσα και την οικονομία ρευματος έχει καλώς Intel Core i5 3570K ? Υδρόψυξη; ANTEC H2O-620 http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=fe2ded3e-6d7e-4d65-b733-cd3c3d3b6386 ευχαριστώ!!!
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Αγαπούλα, πούλα.. πούλησε κομμάτια αν τα εχεις σε καλή κατάσταση κ ανέβασε το ποσόν.. ώστε να μπορείς να πας κ σε καλύτερα γραφικά ίσως κ SSD.. Οι αναζητήσεις σου δηλώνουν και o/c αν δεν κάνω λάθος οπότε δεν θέλεις μητρική των 76 ευρώ, Τροφοδοτικό ? ούτε κουβέντα ? Μια πρώτη εκτίμηση λοιπόν πριν καθορίσουμε όλα τα δεδομένα κατά την γνώμη μου είναι αυτή.. άκου κ τους άλλους κ κόψε - ράψε.. Χωρίς GPU Με GPU Αν δεν θέλεις κάρτα βρες άλλη μια 5770 κ κανε ένα c/f τουλάχιστον, από μητρική το έχεις.
karaLRS Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 ευχαριστώ για την απάντηση! δεν με πολυενδιαφέρει η κάρτα γραφικών(εξάλλου δεν νομίζω να παίξει ρολο στο smoothness του συστήματος) πρίν λίγο έκανα την εξής σύνθεση οπότε φαντάζομαι καλά πάω χαχααχ. αξίζουν τα 15 ευρώ παραπάνω για cl8 μνήμες? το Virtu MVP χρησιμοποιει ταυτοχρονα και τις 2 κάρτες? μου αρέσει η μητρική( i love to gadget xaxaxa)
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 GPU ότι νομίζεις μπορείς κ αργότερα αν και εφόσον.. Μητρική καλύτερη η Asus που σου έβαλα. Μνήμες 15 ευρώ είναι ανακάλυψε το,η διαφορά τους στο o/c θα και αν φανεί. Virtu "εναλλάσσει" θα πω εγώ κάρτες γραφικών.
karaLRS Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 GPU ότι νομίζεις μπορείς κ αργότερα αν και εφόσον.. Μητρική καλύτερη η Asus που σου έβαλα. Μνήμες 15 ευρώ είναι ανακάλυψε το,η διαφορά τους στο o/c θα και αν φανεί. Virtu "εναλλάσσει" θα πω εγώ κάρτες γραφικών. δεν παίζω κανα τρελό παιχνιδι.φαντάσου Mass effect 3 που το παίζει ακομα και τώρα full. μητρική πάω για την asus.πολύ ωραίο εργαλείο. μνήμες cl9 έκλεισε. virtu-->εναλλασει realtime?ή θέλει επανεκκινηση;(δεν βγάζω άκρη με τα reviews στο google) ψυκτρα την θεωρείς overkill?
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Virtu > Real time. (δεν του έδωσα σημασία καμιά, έκλεισα τα γραφικά του επεξεργαστή από bios κ τέλος) ακόμα και στα laptop είναι για κλάματα.. κ εκεί δεν μεσολαβεί Virtu απλά εκεί έχει το νόημα εξοικονόμησης μπαταρίας. ψήκτρα > ο χαλκός πάντα με ψήνει εμένα διαφορετικά.
karaLRS Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 απο χαλκό έχουμε να προτείνουμε κάτι διαφορετικό; τα βρήκα όλα μαζι απο γερμανικό κατάστημα στα 450 με μεταφορικά και παράδοση σε 3 μέρες. @edit απο pixmania 440(έβαλα και ενα κουπόνι) μαζι και με arctic silver... καλη τιμή μου φαίνεται στο καταστημα που τα βρήκες 477 δεν εχει μου φαίνεται ολα σε στοκ.
karaLRS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Η μητρική πέρα απο το sli εχει κάποια διαφορά με την p8z77-m την σκέτη;
Thanos1972 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Σε τι δεν σε καλυπτει το συστημα που εχεις τωρα? παρε μια ψυχτρα εαν ειναι και δες τα ορια του επεξεργαστη σου στο Overclock και μετα εαν δεν μεινεις ικανοποιημενος σου μενει και η ψυχτρα.
karaLRS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Σε τι δεν σε καλυπτει το συστημα που εχεις τωρα? παρε μια ψυχτρα εαν ειναι και δες τα ορια του επεξεργαστη σου στο Overclock και μετα εαν δεν μεινεις ικανοποιημενος σου μενει και η ψυχτρα. η ψύκτρα που έχω ειναι τερατάκι http://www.asus.com/Thermal_Solution/Multiple_platform/Arctic_Square/ το έχω πάει και 3.4 αλλα δεν ήταν και πολυ σταθέρο.(μαλλον μάπα μητρική) θέλω με ενα ποσο 200-250(να πουλήσω τα υπόλοιπα 150-200) να αποκτήσω ενα καλύτερο σύστημα που σημαινει πιο Multitasking , αθόρυβο,γρήγορο,οικονομικό.
stm00192 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Σε τι δεν σε καλυπτει το συστημα που εχεις τωρα? παρε μια ψυχτρα εαν ειναι και δες τα ορια του επεξεργαστη σου στο Overclock και μετα εαν δεν μεινεις ικανοποιημενος σου μενει και η ψυχτρα. Αχ βρε Thano , αχ βρε Thano... Δεν έχει uefi bios ωστε να μπουταρει 5 δευερολεπτα πιο γρήγορα... δεν είναι σοβαρός λόγος αυτος να αλλαξεις εναν επαρκεστατο 4πυρηνο?
Thanos1972 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 η ψύκτρα που έχω ειναι τερατάκι http://www.asus.com/Thermal_Solution/Multiple_platform/Arctic_Square/ το έχω πάει και 3.4 αλλα δεν ήταν και πολυ σταθέρο.(μαλλον μάπα μητρική) θέλω με ενα ποσο 200-250(να πουλήσω τα υπόλοιπα 150-200) να αποκτήσω ενα καλύτερο σύστημα που σημαινει πιο Multitasking , αθόρυβο,γρήγορο,οικονομικό. Καλα την ψυχτρα που εχεις,δεν την λες και τερατακι αλλα τεσπα.τουλαχιστον δεν ειναι η εργοστασιακη.το πιο mulitasking,προσδιορησε το λιγο τι ακριβως εννοεις.γιατι ο μονος λογος προσωπικα που βρισκω να κανεις καποια αλλαγη ειναι να εχεις κερδισει κανενα 500ρικο στο στοιχημα,να μην χρωστας εφοριες και @#%@%$ και να τα σκασεις στον υπολογιστη.εαν δεν υφισταται αυτο,μεινε οπως εισαι. Αχ βρε Thano , αχ βρε Thano... Δεν έχει uefi bios ωστε να μπουταρει 5 δευερολεπτα πιο γρήγορα... δεν είναι σοβαρός λόγος αυτος να αλλαξεις εναν επαρκεστατο 4πυρηνο? Εμ,δεν ειναι.αναρωτιεμαι εγω τωρα......
karaLRS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Αχ βρε Thano , αχ βρε Thano... Δεν έχει uefi bios ωστε να μπουταρει 5 δευερολεπτα πιο γρήγορα... δεν είναι σοβαρός λόγος αυτος να αλλαξεις εναν επαρκεστατο 4πυρηνο? δεν νομίζω να μην ήμουν πουθενά ευγενικός και να αξίζω ειρωνεία... το σύστημα που έχω τώρα με έχει βγάλει 2 χρόνια αξιοπρεπέστατα. παρολα αυτά νομίζω οτί χρειάζεται μια αλλαγή για να ειναι πάλι top και να με βγάλει αλλα 2 χρόνια. δηλαδή ενας q6700 με εναν i3570k δεν εχουν καμια διαφορά;ή αν εχουν πόσο την κοστολογείς; Καλα την ψυχτρα που εχεις,δεν την λες και τερατακι αλλα τεσπα.τουλαχιστον δεν ειναι η εργοστασιακη. στα 700gr ειναι λιγο ουγκαλάκι στοίχημα δεν εχω κερδίσει,εφορία χρωστάω 1500 ευρώ,χαράτσι για κατοικια το εχω πληρώσει πότε θεωρείς οτι πρέπει να παω για αναβαθμιση;
Thanos1972 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μην παρεξηγησε με τον stm,εχουμε μια προιστορια μεταξυ μας στο κανουμε λιγο χαβαλε στα θεματα.χαλαρα... το ποτε θα χρειαστεις αναβαθμιση,εσυ το ξερεις.ο υπολογιστης που εχεις ειναι μια χαρα ακομα για την χρηση που τον θελεις.και απο την στιγμη που τα λεφτα ναι μεν υπαρχουν αλλα δεν σου τρεχουν απο τα μπατζακια το θεωρω λιγο ασκοπο.οι επεξεργαστες που λες φυσικα και εχουν διαφορες αλλα οχι τετοιες στην χρηση που του κανεις εσυ του υπολογιστη ετσι ωστε να δικαιολογουν την αγορα ενος νεου.γνωμη μου,μεινε οπως εισαι.εαν παρολλα αυτα τρωγεσαι και θελεις να κανεις την αλλαγη.....βρες να πουλησεις τα δικα σου πρωτα να δεις ποσα θα πιασεις και μετα ανοιξε ενα καινουργιο θεμα με το budget σου. αλλα στο ξαναλεω,μην περιμενεις να δεις τις διαφορες που πιστευεις οτι θα δεις.το συστημα σου θα σε βγαλει ανετα αλλα 2 χρονια.τετραπυρηνος ειναι,οχι διπυρηνος.
karaLRS Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 θα κάνω ενα format να το σαξω λίγο και βλέπουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα