lualua Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Παιδιά περιμένω αύριο να έρθει το λάπτοπ που παρήγγειλα και έχω μερικές απορίες για τη σωστή του χρήση. 1)Το λάπτοπ έχει πάνω ένα διακόπτη stamina-speed mode.Τι είναι αυτές οι δύο επιλογές και ποιά η διαφορά τους; 2)Είχα ακούσει πιο παλιά ότι αν πάρεις ένα λάπτοπ με το που το βγάλεις από το κουτί δεν πρέπει να το ανοίξεις καθόλου,αλλά να το φορτίσεις για κανα 8άωρο ή ότι πρέπει με το που το βγάλεις από το κουτί να το ανοίξεις και να το έχεις ανοιχτό μέχρι να κλείσει από μπαταρία και μετά να το φορτίσεις για 8άωρο και να το ξανακάνεις για τρείς φορές.Ισχύει κάτι από αυτά;Αν όχι,τι πρέπει να κάνω; 3)Αν έχω ανοιχτό το λάπτοπ και δε θέλω να το χρησιμοποιήσω για κάποιες ώρες να κλείνω το καπάκι ή να το αφήνω ανοιχτό; 4)Η μπαταρία του είναι εσωτερική και δε βγαίνει.Αυτό παίζει κανένα ρόλο στο αν πρέπει να το έχω για πολύ ώρα στην πρίζα;Δηλαδή επειδή τις περισσότερες μέρες θα είναι πάνω στο γραφείο,ανοιχτός για πολλές ώρες θα πρέπει να τον βγάζω από την πρίζα αν είναι φορτισμένος και να τον ξαναβάζω για να φορτιστεί ή μπορώ να τον έχω μονίμως στην πρίζα; Ξέρω ότι μπορεί να ρωτάω λεπτομέρειες,απλά θέλω να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο και να κάνω καλή χρήση.
liakjim Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Ποιον παρηγγειλες? (Αν κ νομιζω καποιον vaio απο αυτα που λες). Λοιπον: 1. Επιλογη καρτας γραφικων. Stamina-> απο cpu για οικονομια , speed -> ενεργοποιηση gpu για ταχυτητα. 2. οχι. Κατευθειαν κανονικη χρηση. Απλα η μεγιστη διαρκεια της μπαταριας θα "ερθει" μετα απο περιπου 3 κυκλους. 3. Να κανεις hibernate (http://www.sevenforums.com/tutorials/819-hibernate-enable-disable.html) 4. Μονιμως στην πριζα. Μια φορα τον μηνα να κανεις εναν κυκλο πληρους αποφορτισης-φορτισης.
lualua Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 @liakjim Ναι,αυτόν τον sony vaio.Δηλαδή αν θέλω να παίξω κάποιο παιχνίδι πρέπει να αλλάζω το διακόπτη ή μπορεί να παίξει και με την κάρτα γραφικών της cpu;Επίσης αυτό που λες ότι η μέγιστη διάρκεια της μπαταρίας θα έρθει μετά από 3 κύκλους εννοείς συνεχόμενους ή σε 3 μήνες;Δηλαδή παίρνω το λάπτοπ και κάνω 3 κύκλους αμέσως;Επίσης κύκλος είναι αφήνω να κλείσει από μπαταρία και μετά φορτίζω μέχρι να πάει 100% ή για 8-10 ώρες;Tέλος hibernate μπορώ να κάνω και όταν αφήσω το λάπτοπ να μη λειτουργεί για κανα 15άλεπτο ή μόνο για πολύ ώρα;
liakjim Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 @liakjim Ναι,αυτόν τον sony vaio.Δηλαδή αν θέλω να παίξω κάποιο παιχνίδι πρέπει να αλλάζω το διακόπτη ή μπορεί να παίξει και με την κάρτα γραφικών της cpu;Επίσης αυτό που λες ότι η μέγιστη διάρκεια της μπαταρίας θα έρθει μετά από 3 κύκλους εννοείς συνεχόμενους ή σε 3 μήνες;Δηλαδή παίρνω το λάπτοπ και κάνω 3 κύκλους αμέσως;Επίσης κύκλος είναι αφήνω να κλείσει από μπαταρία και μετά φορτίζω μέχρι να πάει 100% ή για 8-10 ώρες;Tέλος hibernate μπορώ να κάνω και όταν αφήσω το λάπτοπ να μη λειτουργεί για κανα 15άλεπτο ή μόνο για πολύ ώρα; 1. Κανει αυτοματα την εναλλαγη στις καρτες. 2. Ναι σε 3 κυκλους (εκφορτισης-φορτισης). Δεν χρειαζεται να τους κανεις αμεσως. 3. Για 15' κλεινε καπακι ή τιποτα. Αλλα για ωρες κανε hibernate.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα