Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες! Τωρα τελευταια εχει αρχισει να μου αρεσει πολυ η ιδεα του να παιζω βιολι και μου εχει μπει στο μυαλο να αγορασω ενα για να το γρατζουνάω. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι το ποσο δυσκολο ειναι να μαθει κανεις να παιζει βιολι αλλα και το ποσο περιπου κοστιζει ενα.

Ευχαριστω! :-D

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, για ένα ξεφτιλισμένο βιολί (ένα κλικ παραπάνω από μαδέρι με κολλημένες γαϊδουρότριχες πάνω του δηλαδή) θέλεις 4-5 κατοστάρικα. Αν θέλεις σαν αυτό που παίζει ο Καβάκος, brace yourself.

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, για ένα ξεφτιλισμένο βιολί (ένα κλικ παραπάνω από μαδέρι με κολλημένες γαϊδουρότριχες πάνω του δηλαδή) θέλεις 4-5 κατοστάρικα. Αν θέλεις σαν αυτό που παίζει ο Καβάκος, brace yourself.

Ok σε καμια περιπτωση δεν ηθελα stradivarius αλλα τωρα που μου το ειπες αυτο, ετσι μαγικα, εφυγε η ιδεα απο το κεφαλι μου. Ευχαριστω!

Δημοσ.

Το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να μάθεις ένα μουσικό όργανο, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένας εκ των βασικών είναι το αν έχεις ήδη κάποιες γνώσεις μουσικής, οπότε αυτό που μένει είναι η εξάσκηση πάνω στο «χειρισμό» του συγκεκριμένου οργάνου.

Μεγάλη σημασία έχει και το αν έχεις ταλέντο σε κάποιο όργανο. Όχι ότι αν δεν έχεις, δε θα μάθεις, αλλά θα είναι σαφώς δυσκολότερο και σίγουρα το παίξιμό σου δε θα έχει κάτι το ιδιαίτερο.

Πάντως το βιολί, θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα στην εκμάθηση μουσικά όργανα και, ενώ ο ήχος του είναι μαγευτικός όταν ξέρεις, η περίοδος εκμάθησης είναι συνήθως εφιάλτης για τους γύρω σου (ακόμα και για τον ίδιο το μαθητευόμενο, αφού ηχητικά πρόκειται για κάτι μεταξύ καινούργιας κιμωλίας σε μαυροπίνακα και γάτας που τη στραγγαλίζουν). Αυτό το «γρατζουνάω» που είπες, είναι ίσως ο καταλληλότερος όρος που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις. Πραγματικά δε θα ευχόμουν σε κανέναν, να μένει δίπλα σε κάποιον που μαθαίνει βιολί!

Για το πόσο κοστίζει, καλύτερα θα είναι να ρωτήσεις σε κάποιο κατάστημα πώλησης μουσικών οργάνων. Προφανώς άλλες τιμές έχουν αυτά με τα οποία ξεκινά κανείς και άλλες αυτά που απευθύνονται σε «έτοιμους» μουσικούς.

Δημοσ.

Το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να μάθεις ένα μουσικό όργανο, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένας εκ των βασικών είναι το αν έχεις ήδη κάποιες γνώσεις μουσικής, οπότε αυτό που μένει είναι η εξάσκηση πάνω στο «χειρισμό» του συγκεκριμένου οργάνου.

Μεγάλη σημασία έχει και το αν έχεις ταλέντο σε κάποιο όργανο. Όχι ότι αν δεν έχεις, δε θα μάθεις, αλλά θα είναι σαφώς δυσκολότερο και σίγουρα το παίξιμό σου δε θα έχει κάτι το ιδιαίτερο.

Πάντως το βιολί, θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα στην εκμάθηση μουσικά όργανα και, ενώ ο ήχος του είναι μαγευτικός όταν ξέρεις, η περίοδος εκμάθησης είναι συνήθως εφιάλτης για τους γύρω σου (ακόμα και για τον ίδιο το μαθητευόμενο, αφού ηχητικά πρόκειται για κάτι μεταξύ καινούργιας κιμωλίας σε μαυροπίνακα και γάτας που τη στραγγαλίζουν). Αυτό το «γρατζουνάω» που είπες, είναι ίσως ο καταλληλότερος όρος που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις. Πραγματικά δε θα ευχόμουν σε κανέναν, να μένει δίπλα σε κάποιον που μαθαίνει βιολί!

Για το πόσο κοστίζει, καλύτερα θα είναι να ρωτήσεις σε κάποιο κατάστημα πώλησης μουσικών οργάνων. Προφανώς άλλες τιμές έχουν αυτά με τα οποία ξεκινά κανείς και άλλες αυτά που απευθύνονται σε «έτοιμους» μουσικούς.

Κοιτα, απο μουσικη γενικα (νοτες, οργανα κτλ) δεν εχω ιδεα αλλα μαθαινω υπερβολικα πολυ γρηγορα, οποτε πιστευω οτι στην αρχη θα κανω τα βασικα και μετα προπονηση στο γρατζουνισμα. Η μονη μου επαφη με μουσικο οργανο ηταν παλια με μια κιθαρα οπου χωρις να ξερω νοτες κτλ εβλεπα τους αλλους που επαιζαν και ειχα μαθει το smoke on the water (νταξ ευκολο) και δυο-τρια αλλα. Οποτε λογικα αμα ειναι αρχιζω απο το 0. Οπως ειπα και πριν σε καμια περιπτωση δεν ηθελα stradivarius βιολι, απλα ενα σχετικα φτηνο που να κανει καλα την δουλεια του για εναν πρωταρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν ζεις μονος μην παρεις βιολι!

Εγω πριν κατι χρόνια πηρα στην 13νη κορη μου και ειλικρινα ηθελα να το σπασω. :mad: Δεν αντεχεται να ακους κυριολεκτικα "στριγγλιες" απο καποιον αρχαριο στο βιολι. Στους 3 μηνες της πηρα μια κιθαρα και αρχισε την εκμαθηση αυτης και ετσι ησυχασα. Τελικα δεν συνεχισε ουτε την κιθαρα αλλά μας εμεινε η κιθαρα και οταν ερχεται ενας φιλος που ξερει να παιζει λιγο γινεται ωραιο "θεμα" οπως λενε στην καθομιλουμενη.

Οποτε προτεινω κιθαρα.

Αυτο που πηρα εκανε περιπου 650 ευρω και ηταν απο τα μεσαιας+ ποιοτητας. Ειχε και καποια με 200 € απο οτι θυμαμαι αλλά μας ειπαν οτι ηταν απο τα "ψευτικα".

Επεξ/σία από MJBulls23
Δημοσ.

Χεχε ναι ακριβως αυτο που περιεγραψα και εγω.

Επισης αν καποιος ξερει καλο βιολι, πραγματι ο ηχος του ειναι ΜΑΓΙΚΟΣ. Πχ 02:06 στο παρακατω βιντεο εως και 3:36. Ανυπερβλητη μαγεια!

Armenian Duduk on Yanni Live! The Concert Event #2:06

ή εδω και βαλτο στο 2:06 λεπτο:

http://www.youtube.com/watch?v=uEDboHDSU50

Εχεις 13 κορες! :shock:

Οντως, πολυ ακριβα ρε γμτ.

Πωπω τραγικο λαθος αυτο που εκανα! 13χρονη εννοουσα φυσικα. Λαθος γραφης που πραγματικα οδηγει σε παρανοησεις.

Βεβαια το πιο λογικο ειναι να υποθεσει κανείς οτι εννοουσα το δεκατριαχρονη και οχι το δεκατη τριτη αλλά και παλι το λαθος ειναι δικο μου.

Δημοσ.

Χεχε ναι ακριβως αυτο που περιεγραψα και εγω.

Επισης αν καποιος ξερει καλο βιολι, πραγματι ο ηχος του ειναι ΜΑΓΙΚΟΣ. Πχ 02:06 στο παρακατω βιντεο εως και 3:36. Ανυπερβλητη μαγεια!

Armenian Duduk on Yanni Live! The Concert Event #2:06

ή εδω και βαλτο στο 2:06 λεπτο:

http://www.youtube.com/watch?v=uEDboHDSU50

Πωπω τραγικο λαθος αυτο που εκανα! 13χρονη εννοουσα φυσικα. Λαθος γραφης που πραγματικα οδηγει σε παρανοησεις.

Βεβαια το πιο λογικο ειναι να υποθεσει κανείς οτι εννοουσα το δεκατριαχρονη και οχι το δεκατη τριτη αλλά και παλι το λαθος ειναι δικο μου.

Ευχαριστω

Δημοσ.

φιλος μου μουσικος μου χε πει οτι ειναι απο τα πιο δυσκολα οργανα.

θες 5-6 χρονια μινιμουμ για να μπορεις να πεις οτι εμαθες τα βασικα και παιζει κατι αξιοπρεπεστατα.

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες! Τωρα τελευταια εχει αρχισει να μου αρεσει πολυ η ιδεα του να παιζω βιολι και μου εχει μπει στο μυαλο να αγορασω ενα για να το γρατζουνάω. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι το ποσο δυσκολο ειναι να μαθει κανεις να παιζει βιολι αλλα και το ποσο περιπου κοστιζει ενα.

Ευχαριστω! :-D

Αν είσαι πάνω από 8, πολύ δύσκολο. Όχι ειδικά λόγω βιολιού. Γενικά είναι πολύ δύσκολο να μάθεις να παίζεις το οποιοδήποτε όργανο. Γιατί το τι θα καταφέρεις να παίξεις, εκτός των άλλων επίσης σημαντικών παραγόντων, εξαρτάται κατά κύριο λόγω απ'το χρόνο που θα αφιερώσεις σ'αυτό. Αλλά όταν έχεις περάσει κάποια ηλικία, άντε 15 θα λεγα εγώ που πάλι αργά είναι, ακριβώς επειδή έχεις δημιουργήσει κάποιες άλλες συνήθειες, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κόψεις αυτές και να αρχίσεις να αφιερώνεις καθημερινά τουλάχιστον ένα 2ιωρο που χρειάζεται ας πούμε. Τώρα έχεις την όρεξη, αν πάρεις βιολί, θα αρχίσεις να παίζεις, θα παίξεις κανένα χρόνο, θα σου φύγει η κάψα και θα το βάλεις στην άκρη. Το'χω δει πάμπολλες φορές. Υπάρχουν και εξαιρέσεις τρελά σπάνιες, αλλά κατά κανόνα αυτό συμβαίνει. Αυτά για να ξέρεις την αλήθεια.

Να δες εδώ βιολιά με 70 ευρώ.

Δημοσ.

Αν είσαι πάνω από 8, πολύ δύσκολο. Όχι ειδικά λόγω βιολιού. Γενικά είναι πολύ δύσκολο να μάθεις να παίζεις το οποιοδήποτε όργανο. Γιατί το τι θα καταφέρεις να παίξεις, εκτός των άλλων επίσης σημαντικών παραγόντων, εξαρτάται κατά κύριο λόγω απ'το χρόνο που θα αφιερώσεις σ'αυτό. Αλλά όταν έχεις περάσει κάποια ηλικία, άντε 15 θα λεγα εγώ που πάλι αργά είναι, ακριβώς επειδή έχεις δημιουργήσει κάποιες άλλες συνήθειες, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κόψεις αυτές και να αρχίσεις να αφιερώνεις καθημερινά τουλάχιστον ένα 2ιωρο που χρειάζεται ας πούμε. Τώρα έχεις την όρεξη, αν πάρεις βιολί, θα αρχίσεις να παίζεις, θα παίξεις κανένα χρόνο, θα σου φύγει η κάψα και θα το βάλεις στην άκρη. Το'χω δει πάμπολλες φορές. Υπάρχουν και εξαιρέσεις τρελά σπάνιες, αλλά κατά κανόνα αυτό συμβαίνει. Αυτά για να ξέρεις την αλήθεια.

Να δες εδώ βιολιά με 70 ευρώ.

Ευχαριστω για την απαντηση. Πιστευω οτι αμα ειναι να αρχισω βιολι δεν θα το παρατησω τοσο ευκολα. Οσο για τα βιολια 70€ που μου εδειξες, γνωριζεις εαν ειναι καλα ή ειναι τιποτα κινεζιες μουφες;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ok σε καμια περιπτωση δεν ηθελα stradivarius αλλα τωρα που μου το ειπες αυτο, ετσι μαγικα, εφυγε η ιδεα απο το κεφαλι μου. Ευχαριστω!

http://www.youtube.com/watch?v=SFaCpYRMKB8

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση. Πιστευω οτι αμα ειναι να αρχισω βιολι δεν θα το παρατησω τοσο ευκολα. Οσο για τα βιολια 70€ που μου εδειξες, γνωριζεις εαν ειναι καλα ή ειναι τιποτα κινεζιες μουφες;

Δεν ξέρω καθόλου, αλλά υποθέτω ότι είναι τιποτα κινεζιες μουφες. Εσύ δηλαδή λες να ήταν καλά με 70 ευρώ; Άσε που το "καλά" είναι τελείως σχετικό. Έχω βαρεθεί να ακούω το τάδε καλό όργανο, μακάρι να είχα αυτό, κοίτα αυτό το στολίδι κλπ. και άμα πιάσουν το όργανο δεν μπορούν να παίξουν δύο νότες. Και ειδικά για το αν καταλαβαίνουν διαφορά στον ήχο.. Τι θα πει καλό; Υπάρχουν άλλα πιο ουσιαστικά πράγματα. Πάρε εκεί ένα να κάνεις τη δουλειά σου και μετά βλέπεις.

Δημοσ.

Δεν ξέρω καθόλου, αλλά υποθέτω ότι είναι τιποτα κινεζιες μουφες. Εσύ δηλαδή λες να ήταν καλά με 70 ευρώ; Άσε που το "καλά" είναι τελείως σχετικό. Έχω βαρεθεί να ακούω το τάδε καλό όργανο, μακάρι να είχα αυτό, κοίτα αυτό το στολίδι κλπ. και άμα πιάσουν το όργανο δεν μπορούν να παίξουν δύο νότες. Και ειδικά για το αν καταλαβαίνουν διαφορά στον ήχο.. Τι θα πει καλό; Υπάρχουν άλλα πιο ουσιαστικά πράγματα. Πάρε εκεί ένα να κάνεις τη δουλειά σου και μετά βλέπεις.

Γενικα οταν λεω καλο εννοω απο ποιοτητα κατασκευης. Anyway ευχαριστω.

Δημοσ.

Ότι θα παίζουν, θα παίζουν, είτε είναι κινέζικες μούφες, είτε για αυθεντικό Γκαρνέρι. Ειδικά στα «πρεσαριστά» όργανα, τα πατρόν είναι ίδια και συγκεκριμένα, πράγμα που σημαίνει πως κατασκευαστικά, ένα οποιοδήποτε όργανο προορίζεται για παίξιμο, θα ανταποκρίνεται όπως πρέπει. Από εκεί και πέρα, ειδικά στα ξύλινα όργανα (δηλαδή σε αυτά που ο ήχος που παράγεται επιρρεάζεται σε μεγάλο βαθμό και από την ταλάντωση του ξύλου, όπως συμβαίνει στο βιολί), μεγάλο ρόλο στον παραγώμενο ήχο παίζει η ομοιογένεια στην κατασκευή του οργάνου. Έτσι, ένα ακριβό βιολί είναι πιο πιθανό να είναι κατασκευασμένο από ένα και μόνο κομμάτι ξύλου, ενώ το κινέζικο των 70 ευρώ από 5-6 κολλημένα μεταξύ τους.

Αυτό δεν σημαίνει πως το κινέζικο θα «φαλτσάρει» ή θα έχει απαραιτήτως άθλιο ήχο. Απλά σημαίνει πως δεν θα συμπεριφέρεται 100% προβλέψιμα. Επίσης, κατά κανόνα, τα φθηνά όργανα, και δη τα συμφωνικά, είναι πιο δύσκολο να σεταριστούν και να συντηρηθούν. Δηλαδή, για παράδειγμα, είναι πιο πιθανό ένα φθηνό σκευρωμένο βιολί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να διορθωθεί από ένα ακριβό. Και αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο.

Η ψήφος μου είναι να αποφύγεις τα δυο όρια. Ούτε βιολί με 100-200 ευρώ, ούτε βιολί >1000 ευρώ. Εφόσον το αντέχεις, δώσει 600-700 ευρώ. Άλλωστε, τα καλά μουσικά όργανα είναι επένδυση, αφού το βιολί των 700 σχετικά εύκολα πουλιέται ~600, ενώ το βιολί των 200 κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει κλεισμένο σε ντουλάπα/αποθήκη μέχρι να χαριστεί/πεταχτεί.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...