arxaggelos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Παιδιά έχω ένα batτery pack λιθίου για τη φωτογραφική μηχανή μου, σφραγισμένο (και προφανώς αχρησιμοποίητο), εδώ και κα'να δυό χρόνια. Δεν μου χρειάστηκε ποτέ. Υπάρχει περίπτωση να τα έχουν κακαρώσει τα στοιχεία και να είναι άχρηστο πιά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dewn735 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Όλα έχουν ημερομηνία λήξης, δεν το συζητάμε αυτό - όσο περνάει ο καιρός τα στοιχεία της αλλοιώνονται και η συνολική της χωρητικότητα μειώνεται. Αν όμως μέσα σε αυτό το διάστημα το είχες εντελώς κλειστό (δεν έμπαινε δηλαδή αέρας και υγρασία στους ακροδέκτες) και γενικότερα η μπαταρία φυλασσόταν σε νορμάλ θερμοκρασίες (aka, όχι πάνω στο καλοριφέρ, στο ντουλάπι της βεράντας ή δε ξέρω εγώ που αλλού) η λογική λέει ότι θα παίζει ακόμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ κλειστή, από εκείνες τις πλαστικές συσκευασίες που θέλουν ψαλίδι για να ανοίξει (και καταστρέφονται μόνιμα μετά), ξέρεις όπως οι κάρτες μνήμης ξερωγώ. Την έχω στην ίδια τσάντα με τη φωτογραφική μηχανή μου. Και πάλι δεν την πολυ-χρειάζομαι, αλλά λέω να την ανοίξω μήπως και την αξιοποιήσω τελικά, παρόλο που η μαμίσια Canon τελικά βγήκε πολύ πιό σκυλί από όσο περίμενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Κατά πάσα πιθανότητα το battery pack είναι νεκρό. Οι Li-Ion μπαταρίες χάνουν 5% έως 10% της φόρτισής τους κάθε μήνα- το πόσο ακριβώς χάνουν, εξαρτάται από τη θερμοκρασία στην οποία φυλάσσονται. Εύκολα καταλαβαίνεις ότι ακόμα και αν ήταν 100% φορτισμένες στην αγορά (που δεν είναι, φορτισμένες πωλούνται μόνο οι Li-MH) τώρα είναι άδειες. Πρώτο πρόβλημα: εάν αδειάσουν τελείως (και εννοούμε τελείως, διότι έχουν και ένα «απόθεμα ασφαλείας») καταστρέφονται. Δεύτερο πρόβλημα: ανάλογα με το πόσο φορτισμένες είναι και τη θερμοκρασία στην οποία φυλάσσονται, κάθε χρόνο μπορεί να χάνουν από 2% έως 50% της συνολικής χωρητικότητάς τους. Δηλαδή ακόμα και αν δε ξεφορτίσουν τελείως για να καταστραφούν, σίγουρα πλέον θα χωράνε λιγότερο ρεύμα από όταν ήταν καινούριες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Thanx, θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω. Αν το αφήσω έτσι κλειστό είναι σαν τη γάτα του Schrodinger Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LOULATRANS Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 ειναι επαναφορτιζομενες?γιατι αν δεν ειναι,δεν εχουν θεμα.εχω 6βολτα πακ εδω και 6 χρονια και ακομα κρατανε.και τα αγορασα αφου το καταστημα τα ειχε ηδη καποιο διαστημα,και αφου ειδε οτι δεν φευγουν τα εδωσε στο 1 ευρω το πακ......αλλα και επαναφορτιζομενα πακ πηρα,που και αυτα ειχαν την χωρητικοτητα που επρεπε,μετα απο 3-4 χρονια που τα ανοιξα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Ναι, κανονικό επαναφορτιζόμενο pack για τη φωτογραφική μου μηχανή. Το φορτίζω τώρα και αυτές τις μέρες θα το δοκιμάσω (λέω μέρες γιατί ΑΝ λειτουργεί κανονικά θα χρειαστεί μέρες να εξαντληθεί με την DSLR). Ελπίζω να μην τραβήξει 3 φωτό και ψοφήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kfyros Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 πάντως οι κατασκευαστές επαναφορτιζόμενων μπαταριών, γενικά λένε , ότι αν δεν τις χρησιμοποιείς, να τις βγάζεις από το ρεύμα, αλλά να τις φορτίζεις φουλ τρεις φορές το χρόνο (μάλλον για να μην αδειάσουν τελείως), οπότε..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Λοιπόν παιδιά το pack λειτουργεί κανονικά. Τράβηξα περίπου 30 καρέ με πολύ αργές ταχύτητες+remote, και μερικές μάλιστα με live view και εξακολουθεί να δείχνει 3 γραμμές φουλ. ΟΚ δεν είναι ασφαλές το συμπέρασμα με τόσο λίγες λήψεις, αλλά σίγουρα είναι ενθαρρυντικό. Ακόμη κι αν δεν κρατάει τόσο όσο το γνήσιο (αν κρατάει έστω και στα 2/3 θα μου κάνει εντύπωση δηλαδή) πιστεύω ότι θα κάνει τη δουλειά του ως life saver. Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα