Προς το περιεχόμενο

nvidia ή ATI/AMD σε Linux?

manos08

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε ολους.

Έχω linux εδω και 2 χρονια και ώς τώρα χρησημοποιούσα την ενσωματομένη καρτα της INTEL και ειμαι απολυτα ευχαριστημένος.

Επειδη ομως θέλω να ασχοληθώ με το gaming αποφάσησα να αναβαθμισω την καρτα γραφικών μου.

Και τώρα φτανουμε στο διλημμα να προτημησω nvidia η ΑΤΙ.

Να αναφέρω πως δεν με ενδιαφέρει ποια εταιρια ειναι πιο value for money ,ουτε ποιες καρτες ειναι ποιο αποδοτικές, εχω ηδη καταληξει

σε ποιες τιμές θα κυμανθώ.

Αυτό που με ενδιαφερει ειναι με ποια από τις δυο εταιριες θα εχω καλύτερη υποστηριξη και γενικά τα αρνητικά και τα θέτικα της κάθε επιλογής.

Οπως ειναι λογικο εχω διαβασει και εχω ενημερωθει για τα οποια προβληματα μπορει να δημιουργηθουν ειτε λογο κακογραμένων drives ειτε ελειπης υποστηριξη του OpenGL, και απλα θα ηθελα τις δικές σας αποψεις/εμπειριες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικα ξεχνας την ATI οταν μιλαμε για linux.

Σοβαρος (κλειστος) gpu driver --> Nvidia.

Nvidia 9600 gt εδω 3+ χρονια, αψογο αποτελεσμα.

είχα nvidia, ο κλειστός driver είναι καλός (δεν έπαιζα games)

έχω ati (γιατί ήθελα να έχω displayport και dvi και hdmi, και για λόγους κόστους), τον κλειστό δεν τον έχω βάλει (είναι και λίγο μανούρα), ο ανοικτός είναι μια χαρά (τον βρίσκω καλύτερο από τον ανοιχτο της nvidia), η απόφαση λοιπόν είναι ποιον driver θα βάλεις :)

(τον βρίσκω καλύτερο από τον ανοιχτο της nvidia)

με κουτσο 3d της πλακας ? :P

Ο TS ζηταει καρτα για games, οποτε θελει σοβαρο 3d, οποτε η nVidia ειναι μονοδρομος.

Sorry αλλα games σε gnu/linux; Εκτος απο κανα Tux racer δεν υπαρχει τιποτα σοβαρο μεχρι στιγμης.

Δεν θυμαμαι να ανεφερα οτι θα παιζω games μονο στο linux.

Βεβαια μην ξεχνας και το wine.

Αλλα και στην περιπτωση που δεν με καλυψει(δεν το εχω δοκιμάσει για παιχνιδια) και βάλω και windows(dual boot)

θα ηθέλα να εχω και 3D γραφικα στο linux Desktop μου.

Δεν θυμαμαι να ανεφερα οτι θα παιζω games μονο στο linux.

Βεβαια μην ξεχνας και το wine.

Αλλα και στην περιπτωση που δεν με καλυψει(δεν το εχω δοκιμάσει για παιχνιδια) και βάλω και windows(dual boot)

θα ηθέλα να εχω και 3D γραφικα στο linux Desktop μου.

Οκ πασο τοτε απλα γενικα (και με wine) μην πιστευεις οτι θα εχει καμια σχεση με το gaming σε windows.

Οκ πασο τοτε απλα γενικα (και με wine) μην πιστευεις οτι θα εχει καμια σχεση με το gaming σε windows.

Καλα μην το δεσεις και κομπο , εδω η blizzard εριξε λεει μονιμο μπαν σε οσους ετρεξαν diablo3 μεσω wine.Με την δικαιολογια οτι αποκτησαν πλεονεκτημα εναντι των windows users , επειδη λεει μεσω wine ...ετρεχε πολυ καλυτερα :)

Γενικοτερα ναι , σε αυτο που λες εχεις δικιο..αλλα ποτε δεν ξερεις :)

Με την δικαιολογια οτι αποκτησαν πλεονεκτημα εναντι των windows users , επειδη λεει μεσω wine ...ετρεχε πολυ καλυτερα :)

Δεν ειρωνεύομαι, αλήθεια είπε τέτοιο πράμα η Blizzard;;; Είχα ακούσει για bans σε χρήστες Wine κλπ αλλά αυτό είναι λιγάκι τραβηγμένο...

Δεν ειρωνεύομαι, αλήθεια είπε τέτοιο πράμα η Blizzard;;; Είχα ακούσει για bans σε χρήστες Wine κλπ αλλά αυτό είναι λιγάκι τραβηγμένο...

http://www.cinemable...Play-44217.html

ναι με την λογικη οτι χρησιμοποιησαν προγραμμα 3ου που επηρρεασε την λειτουργια του παιχνιδιου (παρολο που δεν αλοιωσε/αλλαξε καποιο απο τα αρχεια του παιχνιδιου)

Βασικα η μπλιζ λεει οτι δεν τους μπαναρε για το wine αλλα γιατι cheat-αρανε.

Οι banned λενε οτι δεν cheat-αρανε..αρα ο μονος φταιχτης μπορει να ειναι -κατα τη μπλιζ- το ...wine.

αντε βγαλε ακρη τωρα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

intel ναι, απροβληματιστα. εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

Ο nvidia ειναι ο πιο ποιοτικος και σοβαρος κλειστος driver.

Για την ati δεν θα σχολιασω. Μου αρεσει που ειχες και ati κιολας ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...