Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα ups 800va/480w της sorotec και ενδιαφερομαι μονο για σταθεροποιηση ρευματος, οχι για ρευμα σε περιπτωση διακοπης.

Αν βαλω ενα pc (μονο το pc) πανω που ειναι με psu 850w, i7 3770k και δουλευει σε full load, το εν λογω psu το προστατευει απο κακο ρευμα ή χρειαζομαι και πολυπριζο ασφαλειας μαζι?

Δημοσ.

και για να γινω πιο σαφης, εχω αυτο το line interactive ups http://www.itsmart.gr/product_info.php?products_id=2638

Αν δεν με ενδιαφερει η χρηση της μπαταριας για να σωσω δουλεια σε διακοπη ρευματος, τουλαχιστον με προστατευει απο διακυμανσεις ρευματος δεδομενου οτι ειναι λιγα watt σε σχεση με το συστημα μου?

Δημοσ.

Εξαρτάτε από την συμπεριφορά του σε overload. Έχεις υπολογίσει full load με κάρτα γραφικών σε παιχνίδια;

Αν μόνο ο επεξεργαστής σου δουλεύει σε full load τότε δεν τραβάς πάνω από 200 watt.

Δημοσ.

σκεψου 16gb ram, καρτα γραφικων και cpu σε full load για rendering editing hd 1080p

Αναρωτιεμαι πρεπει να συνδεσω το tower στο surge protection output του ups η να το βαλω στις εξοδους που δινει και μπαταρια... Δεν ξερω τι να κανω.. να το χρησιμοποιησω μονο σαν σταθεροποιητη? Αυτο θα ειναι ανεξαρτητο απο τα watt?

Οπως ειπα δεν με ενδιαφερει να κραταει χρονο να κλεισω το pc. Μονο να ειναι safe το συστημα απο ρευμα με νοιαζει

Δημοσ.

Η θέση Surge δεν θα σου παρέχει την λειτουργία του AVR που έχει το UPS, στην ουσία θα είναι σαν να το έχεις συνδέσει σε πολύριζο ασφαλείας στην θέση για surge protection. Συνήθως αν τα ups βγαίνουνε Over load σβήνουνε αμέσως σε περίπτωση που πάνε να γυρίσουνε σε μπαταρία ή σου βγάζουνε κάποια προειδοποίηση σφάλματος.

Για να λειτουργήσει σαν AVR πρέπει να το συνδέσεις στην παροχή της μπαταρίας ώστε αν υπάρχουν αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος να μπορεί να γυρίζει στην μπαταρία. Για να μπορώ να σου δώσω μια εικόνα θα πρέπει να μου περιγράψεις πλήρως το σύστημα που βάζεις επάνω του.

Δημοσ.

Η θέση Surge δεν θα σου παρέχει την λειτουργία του AVR που έχει το UPS, στην ουσία θα είναι σαν να το έχεις συνδέσει σε πολύριζο ασφαλείας στην θέση για surge protection. Συνήθως αν τα ups βγαίνουνε Over load σβήνουνε αμέσως σε περίπτωση που πάνε να γυρίσουνε σε μπαταρία ή σου βγάζουνε κάποια προειδοποίηση σφάλματος.

Για να λειτουργήσει σαν AVR πρέπει να το συνδέσεις στην παροχή της μπαταρίας ώστε αν υπάρχουν αυξομειώσεις στην τάση του ρεύματος να μπορεί να γυρίζει στην μπαταρία. Για να μπορώ να σου δώσω μια εικόνα θα πρέπει να μου περιγράψεις πλήρως το σύστημα που βάζεις επάνω του.

Το σύστημα θα είναι το συνημμένο. Σκέψου ότι κάποιες φορές θα δουλεύει full, καθώς θα χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών & cpu για rendering (μαζί με μνήμη)

AN δεν τα σηκώνει για να μην πάει πέταμα το UPS, να τα συνδέσω στην έξοδο "surge protection" ? Δεν θα έχω πρόβλημα σωστά?

Ανυπομονώ για την απάντηση σου

post-139471-0-60038300-1343022069_thumb.jpg

Δημοσ.

Το σύστημα θα είναι το συνημμένο. Σκέψου ότι κάποιες φορές θα δουλεύει full, καθώς θα χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών & cpu για rendering (μαζί με μνήμη)

AN δεν τα σηκώνει για να μην πάει πέταμα το UPS, να τα συνδέσω στην έξοδο "surge protection" ? Δεν θα έχω πρόβλημα σωστά?

Ανυπομονώ για την απάντηση σου

Εγώ με έναν υπολογισμό που έκανα στο http://www.thermalta...ision.com/Power είδα ότι σε max load το pc σου μπορεί να ξεπεράσει τα 500w για να γνωρίζεις.

Στο surge λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα να το συνδέσεις αλλά όπως σου έγραψα δεν σου παρέχει προστασία από αυξομειώσεις τάσεως, είναι σαν να το συνδέεις σε ένα κλασικό πολύριζο ασφαλείας.

Αν σε ενδιαφέρει πολύ το AVR κοίτα για κάτι τέτοιο ή αγόρασε ένα νέο ups τουλάχιστον 750w

Δημοσ.

Εγώ με έναν υπολογισμό που έκανα στο http://www.thermaltake.outervision.com/Power είδα ότι σε max load το pc σου μπορεί να ξεπεράσει τα 500w για να γνωρίζεις.

Στο surge λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα να το συνδέσεις αλλά όπως σου έγραψα δεν σου παρέχει προστασία απο αυξομειώσεις τάσεως, είναι σαν να το συνδέεις σε ένα κλασικό πολύριζο ασφαλείας.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.... Οπότε κρίμα, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την προτασία από αυξομειώσεις :(

Τουλάχιστον να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις -> Χρησιμοποιόντας την surge έξοδο του UPS σε συνδιασμό με την προστασία του "μοντέρνου" τροφοδοτικού (Over-voltage, under-voltage, over-current, and short circuit protection provide maximum safety for your critical system components) δεν θα είμαι κάπως καλυμμένος? Δεν έχω άλλα χρήματα για ups.... άδειασα ....

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.... Οπότε κρίμα, δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την προτασία από αυξομειώσεις :(

Τουλάχιστον να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις -> Χρησιμοποιόντας την surge έξοδο του UPS σε συνδιασμό με την προστασία του "μοντέρνου" τροφοδοτικού (Over-voltage, under-voltage, over-current, and short circuit protection provide maximum safety for your critical system components) δεν θα είμαι κάπως καλυμμένος? Δεν έχω άλλα χρήματα για ups.... άδειασα ....

Το Surge protection έχει φτιαχτεί με την λογική να σε προστατεύει από υψηλή υπέρταση. Συνήθως το λέμε και προστασία από κεραυνούς που τότε μπορεί να περάσει μεγάλη τάση στα καλώδια και να σου κάψει μια συσκευή αρά σε μακροχρόνια κανονική χρήση δεν σου προστατεύει τον εξοπλισμό από διακυμάνσεις στην τάση. Σύγουρα ένα καλό τροφοδοτικό μπορεί να προστατέψει το σύστημα σου αλλά αν γίνει μια στραβή μπορεί να χαλάσει το ίδιο το τροφοδοτικό σου, το θέμα είναι να μην περάσουν οι διακιμάνσεις στο Hardware του υπολογιστή σου πέρα απο το τροφοδοτικό. Οπότε με ένα αξιόπιστο τροφοδοτικό θα υπάρχει μια μορφή προστασίας ακόμα και αν το έχεις μόνο του στην πρίζα.

Αν σε ενδιαφέρει μόνο AVR για να σου παρέχει σταθερά 230v πρέπει να κοιτάξεις κάτι σαν αυτά εδώ και εδώ που η δουλειά τους είναι να παρέχουν σταθερά 230v χωρίς θόρυβο ρεύματος.

Ακόμα και η έξοδος ενώς Online UPS να ξέρεις δεν μπορεί να δώσει σταθερά 230v παρόλα αυτά ενεργοποιείται η μπαταρία για να δώσει 230v σε περίπτωση υπέρτασης και υπότασης σε συγκεκριμένες τάσεις.

Στο συνημμένο θα δεις ένα παράδειγμα για το πότε ενεργοποιείται η μπαταρία στο ups για να προστατέψει από υπέρταση ή υπόταση.

post-51858-0-51405600-1343024574_thumb.jpg

Δημοσ.

εγω παντως πιστευω οτι θα σε καλυψει το UPS.., σε stock ρυθμισεις! αν overclockαρεις, αλλαζει το πραμα!

αυτο το λεω, επειδη οι νεοτερες γενιες επεξεργαστων, chipset, VGA, τεινουν να ειναι χαμηλοτερων ενεργειακων απαιτησεων, απο τις παλιοτερες γενιες! δλδ "τρωνε" λιγοτερο ρευμα.

αυτο βεβαια, μπορει να το επιβεβαιωσει ή διαψευσει, καποιος που εχει στην κατοχη του ενα τετοιο συστημα, και εχει μετρησει την καταναλωση με μετρητη πριζας και οχι με προγραμματα υπολογισμου καταναλωσης...!!!

Δημοσ.

εγω παντως πιστευω οτι θα σε καλυψει το UPS.., σε stock ρυθμισεις! αν overclockαρεις, αλλαζει το πραμα!

αυτο το λεω, επειδη οι νεοτερες γενιες επεξεργαστων, chipset, VGA, τεινουν να ειναι χαμηλοτερων ενεργειακων απαιτησεων, απο τις παλιοτερες γενιες! δλδ "τρωνε" λιγοτερο ρευμα.

αυτο βεβαια, μπορει να το επιβεβαιωσει ή διαψευσει, καποιος που εχει στην κατοχη του ενα τετοιο συστημα, και εχει μετρησει την καταναλωση με μετρητη πριζας και οχι με προγραμματα υπολογισμου καταναλωσης...!!!

Το πολύ πολύ να πάρω τον σταθεροποιητή τάσης που αναφέρει ο φίλος παραπάνω, ευτυχώς δεν πάει πάνω από €50 και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...

Δημοσ.

το πολυ-πολυ, οταν φτιαξεις το συστημα, βαλτο πανω στο UPS και θα δεις!!!

Παίζει να πάθει κάτι το σύστημα ? (εννοώ αν δεν το σηκώνει τελικα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...