somade Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Γειά σας θα ήθελα να συνδέσω μερικές ip cameres σε ένα εργοτάξιο με mobile internet 3g για να μπορώ να τις βλεπω από απόσταση. Έχω αγοράσει τρείς ασύρματες wifi ip cameres. Για να δίνω ιντερνετ χρησιμοποιώ ένα κινητό android με τη λειτουργία wifi tethering. κάνω hotspot το κινητό και δίνει ένα ασύρματο δίκτυο το οποίο θα διαμοιράζει και το ιντερνετ. Έχω ρυθμίσει σε αντίστοιχες σταθερές ip και τις καμερες. το δικτυο λειτουργεί, οι καμερες παίρνουν ιντερνετ και μου στέλνουν σε ένα mail που έχω σετάρει φωτογραφίες. Το πρόβλημα είναι ότι ενω γνωρίζω τις ip του εσωτερικού αυτού δικτύου δεν ξέρω την εξωτερική (από τον πάροχο κινητης τηλεφωνίας, στη συγκεκριμένη περίπτωση wind). Η κάμερα έχει λειτουργία να μου στείλει την ip (εξωτερική) που όμως όταν την ανοίγω και δεν μπορώ να δω το δίκτυο. Έχω προσπαθήσει να αλλάξω τις πόρτες που είναι οι κάμερες και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Προφανώς οφείλεται σττην wind ΕΡΩΤΗΜΑ 1. Μπορώ με κάποιον τρόπο να ανοiξω πόρτα (port forward) στο κινητό???? που συνδέεται στο 3g της wind? Και ποιες πόρτες μπορεί να παίξουν? 2. Μπορεί να ρυθμιστεί dyndns για να γνωρίζω πάντα την ip της wind? από το menu της κάμερας?? ευχαριστώ προκαταβολικά 1
poulinos Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 καποια στιγμη χρειαστηκε για καποιο ατομο να κανω κατι παρομοιο.ειχε 2-3 καμερες επαιρνε ιντερνετ με 3g απλα ειχε αντι για κινητο ενα router.εκανα και εγω port forward και ενω ηξερα την εξωτερικη Ip δεν επαιζε με τιποτα.τελικα καταλαβα κατι.οι παροχοι βλεπε vodafone cosmote κτλ οταν μπαινεις internet me 3g χρησιμοποιουν για τον απλο κοσμο καποιον Proxy οποτε παιρνεις μια ip Που δεν ειναι πραγματικη ακριβως και δεν μπορεις να κανεις Port forward για να δεις τις καμερες.πρεπει να μιλησεις με την εταιρεια και να τους πεις οτι δεν θες να βγαινεις με Proxy επειδη θες να βλεπεις καμερες και να κανεις port forward και να εχεις dyndns.θα πρεπει να στο ενεργοποιησουν που δεν ξερω αν γινεται στις καρτες τις υπαρχουσες που εχεις η αν θελει αλλες καρτες που να ειναι για mobile internet οπως και δεν ξερω αν υπαρχει εξτρα χρεωση και μετα θα μπαινεις στο ιντερνετ με διαφορετικο apn name.αυτο ακριβως εκανα και εγω και επαιξαν οι καμερες μια χαρα.απλα εγω δεν ειχα κινητο ειχα ενα 3g modem/router teltonika.συνηθως οι καμερες ναι εχουν dyndns.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα