Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας από εχθές το πρωί το λάπτοπ -Toshiba Satellite Pro M30- μου άρχισε να αργεί πολύ και να κολλάει.

Δεν κουνιόταν το ποντίκι, δεν άνοιγαν προγράμματα φάκελοι κλπ κλπ. Με λίγα λόγια με άφηνε μόνο στην επιφάνεια εργασίας χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι.

Έτσι λοιπόν για να μπορέσω να πάρω μερικά σημαντικά αρχεία έβαλα ένα livecd linux για να τα περάσω στον εξωτερικό μου.

Μόλις ξεκίναγε η αντιγραφή μετά από λίγο εμφάνιζε σφάλμα σε μερικά αρχεία, κατεστραμμένα κάποια άλλα και δουλειά δεν μπορούσα να κάνω...

Μετά σε μια απόπειρα εκκίνησης των windows δεν φόρτωνε τίποτα εκτός από το BIOS και ένα μήνυμα σφάλματος για τον δίσκο (νομίζω έλεγε πως δεν βρέθηκαν αρχεία των windows ή δεν βρίσκει σκληρό δίσκο)

Δεν έδωσα σημασία και συνέχισα τις προσπάθειες με τον CloneZilla για να πάρω ένα αρχείο εικόνας του σκληρού και να το βάλω στον εξωτερικό. Δυστυχώς κάπου στο 30% έβγαζε σφάλμα και σταματούσε... Είπα να δοκιμάσω να τα πάρω από δίσκο σε δίσκο με το CloneZilla πάλι αλλά ζητούσε άδειο εξωτερικό και έτσι δεν συνέχισα γιατί δεν γίνεται να σβήσω τα αρχεία μου έτσι.

Κάποια ιδέα για το τι μπορεί να έχει πάθει ο υπολογιστής και ο σκληρός δίσκος συγκεκριμένα?

Κάποια πρόταση για κάποια άλλη προσπάθεια κάπως αλλιώς???

Ο σκληρός είναι 80GB

Οι σκέψη μου είναι να αγοράσω μια συσκευή σαν αυτή

>http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/HDD-Optical-Frames-accessories/Turbo-X-Docking-Station-2-5-3-5-Sata-HDD-to-USB2-0-eSata-GDPD04T_USB2.htm

και να ανοίξω το λαπτοπ με τον εσωτερικό του σταθερού ή να βγάλω τον εσωτερικό του λάπτοπ για να πάρω τα αρχεία μου.

(Αν μπορείτε πείτε γνώμες να ξέρω αν αξίζει ή όχι)

Όποια βοήθεια και πρόταση δεκτή.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Όπως το λες και συ έχει χτυπήσει ο σκληρός οπότε όποια θήκη και να δοκιμάσεις κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο αποτέλεσμα να έχεις... με livecd αν κάνεις τίποτα δεν ξέρω ίσως να υπάρχει κάτι πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα. καλό θα ήταν να τον βάλεις σε άλλο pc. τι ηλικία έχει ο σκληρός;

Δημοσ.

Ο σκληρός είναι σίγουρα 5+ χρονών δεν ξέρω ακριβώς γιατί μου το έδωσαν κι εμένα... :P

Πώς μπορώ να τον βάλω σε άλλο pc χωρίς αυτή τη θήκη? Η σύνδεσή του είναι ATA. Γίνεται κατευθείαν με καλωδιοταινία σε σταθερό?

Δημοσ.

Ο σκληρός είναι σίγουρα 5+ χρονών δεν ξέρω ακριβώς γιατί μου το έδωσαν κι εμένα... :P

Πώς μπορώ να τον βάλω σε άλλο pc χωρίς αυτή τη θήκη? Η σύνδεσή του είναι ATA. Γίνεται κατευθείαν με καλωδιοταινία σε σταθερό?

Και με αυτό που δείχνεις δεν μπορείς αφού λέει μόνο για sata πρέπει να πάρεις θήκη για ata,ίσως η μητρική σου να έχει θύρα για ata,αλλά αφού των laptop οι δίσκοι είναι 2,5 αντί για 3,5 δεν θα κάνεις δουλειά,θέλεις ή θήκη ή μετατροπέα.

Αλλά αφού:

Έτσι λοιπόν για να μπορέσω να πάρω μερικά σημαντικά αρχεία έβαλα ένα livecd linux για να τα περάσω στον εξωτερικό μου.

Μόλις ξεκίναγε η αντιγραφή μετά από λίγο εμφάνιζε σφάλμα σε μερικά αρχεία, κατεστραμμένα κάποια άλλα και δουλειά δεν μπορούσα να κάνω...

Αυτό θα συνεχίζει να υφίσταται θα πρέπει να κάνεις ανάκτηση με κάποιο πρόγραμμα π.χ. active@file recovery

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...