Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε μου.Ναι αυτό είναι το κουτί μου.Νομίζω οτι έχω έναν ανεμιστήρα χωρίς να είμαι σίγουρος.Θα το σιγουρέψω αύριο(γιατί για να το ανοίγω τώρα είναι αργά) και θα σου πώ

Tα λέμε αύριο τότε.

Σχετικά με οθόνες...Μία σαν και αυτή πως σου φαίνεται?

Υπάρχουν καλύτερες σ'αυτά τα λεφτά π.χ http://www.skroutz.gr/s/383513/LG-IPS235V.html.

Εdit:Εσύ φίλε μου ποιό τροφοδικό απο το αμαζον προτείνεις?

Κανένα.

Υ.Γ stm00192 έχεις καταλάβει λανθασμένα το combined.

Το combined σημαίνει το σύνολο των amber που δίνει το εκάστοτε τροφοδοτικό και δεν έχει καμμιά σχέση με το πως τα δίνει.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ας δουμε τι σημαινει αυτο το combined (για να τελειωνουμε) :

1. Οταν λεει σηκωνει 16A στην +12V1 και 18Α στην +12V2, αρα combined 34A, αυτο δεν σημαινει οτι η πρωτη γραμμη σηκωνει παραπανω απο 16Α ή η δευτερη παραπανω απο 18Α (αυτο εννοειται αφου το γραφει καθαρα).

2. Οταν ομως το ρευμα που δινουν οι δυο γραμμες ειναι το μεγιστο που μπορουν, δηλ. 16Α η πρωτη και 18Α η δευτερη, τοτε λεμε combined δινουν 34Α.

3. Τωρα τα combined 34A απο δυο γραμμες +12V ειναι τελειως διαφορετικο (και χειροτερο) απο το να εχεις μια +12V γραμμη που να δινει 34Α. Αυτο γινεται προφανες οταν θελεις να βαλεις μια καρτα γραφικων που τρωει πολυ ρευμα, οποτε αν η καρτα θελει 19Α ρευμα τοτε το τροφοδοτικο με τα δυο rails (16Α +12V1 & 18Α +12V2) δεν μπορει να την σηκωσει, ενω αντιθετα το τροφοδοτικο με την μια 34Α γραμμη μπορει.

Το τροφοδοτικο που διαλεξε μπορει να μην ειναι και οτι καλυτερο, ομως πρεπει να σηκωνει την 6770 ή την 7770.

Τωρα σιγουρα ειναι καλη η δευτερη προταση του stm00192 με τον FX, με μονη ενσταση την μητρικη. Θα προτιμουσα να παρει μια καλη για να εχει το κεφαλι του ησυχο:

Asrock 970 Extreme3

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26298&cat=3&sub=374&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

Δημοσ.

duffyduck εμείς ποτέ δεν λέμε τα combined ρεύματα γιατί δεν μπορούμε να ξέρουμε,οι εταιρείες τα αναγράφουν στα χαρακτηριστικά τους(όσες το κάνουν ).

Δημοσ.

Υ.Γ stm00192 έχεις καταλάβει λανθασμένα το combined.

Το combined σημαίνει το σύνολο των amber που δίνει το εκάστοτε τροφοδοτικό και δεν έχει καμμιά σχέση με το πως τα δίνει.

Βρε εγώ μια χαρά εχω καταλαβει το combined απλα βαρέθηκα να κατσω να κανω αναλυση του πως δουλέυει ένα psu...

When you have multiple +12 V rails. Alittle complicated but follow:

Ex PSU with following ratings:

PSU 550 W total

+12V: 500 Watts (+12V1 18A max, +12V2 16 Amps Max, and +12V3 12Amps max

+5V and +3.3 V 100 Watts.

(1) the Amps per rail Add toward total. The total available current should be 18+16+12 = 46 Amps (Power therefore = 46 Amps x 12 V= 552 Amps. NOW for the constrains:

(A) this does not mean that if you only use 16Amps on V1 that V2 can "Borrow" the extra and Have 18A.

(B) if the +12 V has a max wattage of say 500 AMPs, then you cannot draw the max/rail. Ex. if +12V1 draws 17 Amps and +12V2 draws 15 Amps, then +12V3 can only draw 9.67Amps (even though it's listed @ 12Amps).

To throw another monkey wrench in - is that that is assuming the +12 V is +12.00. (If +12 V is really 12.4 V then 500 Watts is 40.32 Amps, not 41.67 Amps which means that +12V3 is now limited to an even lower value, 8.3A.

© the Next constraint that may even lower further. Lets say that the +5V and the +3.3 V have a power consumption of 75 W (less than the advertized 100 watts.

Remember total for the PSU was 550 so 550 -75 = 475 Watt. So now we have knocked that +12 V total from 500 Watts (listed) to a 475 Watts (Real available). And now that +12V3 is down to only having 7 1/2 Amps avail (ALyhough listed @ 12 Amps.

Hope my simple explanation helped, Face it mud can not get much blacker.

Added:

Wow While I was slowly typing I see 2 others beat me to the punch.

One point On the 20 Amps per rail spec. It's still there, just some PSUs ignore. However the load distribution wil limit the current per Line (really pair + wire and return wire are in series) to around 10 Amps. The reason is a limitation based on the max IsqR drop across the male/female power pins on the various MB connectors (ie the 4/8 pin ATX and the 20/24 Pin connectors and the pci-e connectors on the GPU units.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/304464-10-what-correct-calculating-amps-multiple-rails

post-74154-0-13826600-1342860087_thumb.png

Δημοσ.

Τα combined Amperes και Watts ουσιαστικα ειναι ενας μαρκεντιστικος ορος, που εβγαλα οι εταιριες για να προωθησουν τα τροφοδοτικα τους.

Εγω οσες φορες αναφερθηκα σε Amperes στις 12αρες, εγραψα το ποσα +12V rails εχει το τροφοδοτικο, αλλα και ποσα Amperes δινει το μεγιστο σε καθενα, και στη συνεχεια ανεφερα και τα combined. Ειναι προφανες οτι οταν ανεφερομαι σε μια συγκεκριμενη τιμη Amperes στις 12αρες, αυτο σημαινει οτι σε καθεμια η τιμη αυτη δεν μπορει να παραβιαστει, γιατι ειτε θα καει το τροφοδοτικο (που μπορει να προκαλεσει περεταιρω ζημια στο συστημα), ειτε δεν θα ξεκινησει το συστημα καθολου.

Τωρα το κατα ποσο μπορει να αποδοσει τις μεγιστες τιμες το τροφοδοτικο αυτο εχει σχεσει με πολλους παραγοντες και την ποιοτητα (προδιαγραφες) κατασκευης.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δίξατε και το χρόνο που αφιερώσατε σε αυτό το ποστ.

stm00192 μου αρέσει πολύ η 2 σύνθεση που έχεις κάνει.(απο ποιό μαγαζί είναι?)

απλά το μόνο που δεν θέλω να πάρω είναι το dvd γιατί έχω ένα εξωτερικό που συνδέετε με usb.

Άμα βγάλω τα λευτά του dvd μπορούμε να ανεβάσουμε λίγο την μνήμη ή το τροφοδοτικό?

Δημοσ.

το τροφοδοτικο που σου εβαλε ο stm00192 ειναι μια χαρα. εκεινο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις μια δευτερη 4αρα μνημη για να πας στα 8GB

το καταστημα ειναι το http://www.visionstudio.gr/

Για μητρικη αν μπορεσεις να βρεις τα χρηματα, τοτε παρε αυτην:

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26298&cat=3&sub=374&pmanuf=undefined&sort=3&step=undefined

Δημοσ.

Ρε τα διαβαζετε αυτα που γραφω? Κανενα κοινο τροφοδοτικο δεν μπορει να αποδοσει τα μεγιστα αμπερ που αναγραφει σε καθε rail ταυτοχρονα μια και μοιραζονται μια κοινη πηγη ρευματος! Μονο πολυ μεγαλα και παρα πολυ ακριβα τροφοδοτικα εχουν εντελως ανεξαρτητες μεταξυ τους 12αρες που μπορουν να αποδοσουν τα μεγιστα! Σε αυτα τα τροφοδοτικα ομως ειναι σαν να εχεις δυο τροφοδοτικα κλεισμενα σε ενα enclosure!

Δημοσ.

Για να κάνω εγγραφή σε αυτό το μαγαζί μου λέει οτι πρέπει να βάλω και το ΑΦΜ...το θέμα είναι οτι δεν έχω δικό μου ΑΦΜ μιας και είμαι ανήλικος...πρέπει να ζητήσω του πατέρα μου να μου το δώσει για να κάνω εγγραφή?

Δημοσ.

Για να κάνω εγγραφή σε αυτό το μαγαζί μου λέει οτι πρέπει να βάλω και το ΑΦΜ...το θέμα είναι οτι δεν έχω δικό μου ΑΦΜ μιας και είμαι ανήλικος...πρέπει να ζητήσω του πατέρα μου να μου το δώσει για να κάνω εγγραφή?

Το έχει σαν υποχρεωτικο πεδιο? Αν ναι .. πες τον πατερα σου...

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε.Έχω έναν ανεμιστήρα.Χρειάζετε να πάρω κι άλλο?

Edit:Αυτός εδώ ο CPUείναι καλύτερος απο τον FX 6100?

Δημοσ.

Λοιπόν τι λέτε για κάτι τέτοιο---> gamingpc.png

Έβγαλα το dvd(Μιας και έχω εξωτερικό) και έβαλα καλύτερο επεξεργαστή..αξίζει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...