Luxx Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Εχω μπερδευτει αυτες τις ημερες. Πως ακριβως γινεται να αναπαραγεις σωστα DTS ηχο; Οι ταινιες που βλεπω στο egreat (mkv) ακουω dts ή decode αυτου; Παιζουν ρολο και τα ηχεια λογικα, ετσι; Στην προκειμενη τα ηχεια που εχει η τηλεοραση. Στην τηλεοραση που εχω η μονη επιλογη που βλεπω στις ρυθμισεις ηχου ειναι το "srs ts xt". Για να ακουσεις DTS πρεπει τα ηχεια να ειναι 5.1 απαραιτητα; O ηχος που ακουμε στον υπολογιστη, ειναι κανονικος DTS ή decode παλι; Εχω ενα λαπτοπ sony vaio με realtek hd audio coded. Ηχεια Logitech z3. Τελος, τι ακριβως πρεπει να εχεις, ωστε να ακουσεις πραγματικο ηχο DTS; Ηχεια, καρτα ηχου ( για λαπτοπ ), τηλεοραση, media player ή ολα μαζι πρεπει να υποστηριζουν αυτη τη λειτουργια; Κατι πρεπει να παιζει με το hdmi και την optical/coaxial θυρα λογικα. * Εαν δεν κανω λαθος το egreat εχει Audio Pass-Through επιλογη για DTS και δεν εχει audio decoders. Που σημαινει οτι απλα το κωδικοποιει σε AC3; :S * Με λιγα λογια, εαν εχω το egreat και τηλεοραση απλη θα ακουω dts; Εαν εχω επιπλεον και τα logitech z906; Στο λαπτοπ εαν βλεπω ταινια στο wmpc; Εαν την βλεπω και εχω συνδεδεμενα τα z906; Εαν παλι το ιδιο, αλλα δεν εχω την καταλληλη καρτα ηχου; :S :S :S Εχω καταμπερδευτει!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 To DTS είναι πολυκαναλο πρωτόκολλο. Για να το ακούσεις όπως πρέπει θες πολυκαναλο εξοπλισμό. Ενισχυτή 5,1, πηγη με την απαραίτητη αποκωδικοποίηση και 5 ηχεία. Η κάποιο home cinema. To egreat βγάζει εξόδους hdmi, optical και coaxial. Απο εκεί παρέχεται το DTS και μπορεί να αναπαραχθεί. Η tv σου όντας στερεοφωνική, λαμβάνει μονο την stereo πληροφορία και στην αναπαράγει. Δεν εχει νόημα να ασχολείσαι εφόσον ακούς απο τα ηχεία της TV. Τι ηχο αξιώσεων περιμένεις να ακούσεις από εκει? Για το laptop θες καλη κάρτα ηχου με αναλογικές 5,1 και απο εκει να οδηγήσει όποιο σετ ενεργών ηχείων. Αλλα και παλι...... Τι ηχο αξιώσεων περιμενεις να ακουσεις απο τα logitech?? To DTS και ακόμα το καλύτερο DTS HD εχουν νόημα οταν ακούμε απο σοβαρά συστήματα. Πέραν αυτού σε οτιδήποτε αλλο δεν εχουμε ουσιαστικές ακουστικές διαφορές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Σωπα ρε φιλε. Δλδ τοσο καιρο τι ηχο ακουω οταν βλεπω τις mkv ταινιες στην τηλεοραση. Το egreat μετατρεπει το DTS σε AC3; Οποτε με ηχεια οπως τα Logitech z906, την τρεχουσα τηλεοραση που εχω ( λογικα δε παιζει ρολο, αφου θα εχω συνδεδεμενα τα ηχεια σε αυτη ) και το egreat, πιστευεις οτι θα ειμαι κομπλε; Οσο για αυτο που λες οτι δεν εχει νοημα να ασχολουμαι με τετοιες ταινιες, τι να βλεπω στην τηλεοραση; Divx; Εχουν χαλια εικονα. Και δεν υπαρχουν ταινιες mkv με ac3 ηχο, εκτος αν κανω εγω τη μετατροπη, αλλα δε νομιζω να χρειαζεται, αφου αυτο το κανει αυτοματως το egreat, σωστα; Τα ιδια γινονται και στο λαπτοπ, οταν βλεπω ταινιες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 2012 Απλο pcm stereo ακους. Οταν ελεγα δεν εχει νοημα, δεν εννοούσα τις ταινιες, αλλα το ψαξιμο με τα ηχητικά. Τα logi ειναι 5,1? Πως τα εχεις συνδεσει και που? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δε τα εχω αγορασει ακομα τα z906. Ειναι 5.1 και εχουν και ενισχυτη δικο του για DTS. ( Εαν το λεω σωστα! ) Αυτα που εχω στο λαπτοπ τωρα ειναι 2.1 ηχεια, αλλα απ'οτι μου ειπες δε θα παιζουν DTS, καθως ειναι codec για πολυκαναλο ηχο, σωστα; Μπορεις να μου πεις πως ακουω ηχο τοτε απο τις mkv ταινιες που εχουν DTS ηχο; Τις μετατρεπει αυτοματα το media player classic σε stereo; Τελος, θα μου προτεινες να ενεργοποιησω την επιλογη για dolby surround που εχει το sony vaio; Να εχω μια εξομοιωση δλδ suround για να βλεπω ταινιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Τα 906 σε περίπτωση που εχεις καποιο μηχανημα με εξοδο dts (η οποια θα ειναι μονον ψηφιακη) οπως πχ καποιο dvd, pc με καλη κάρτα ηχου, media player, κτλ, θα μπορουν να αποκωδικοποιήσουν σημα DTS μεσω της οπτικης εισοδου και ομοαξονικής που παρέχουν. Απο το laptop μεσω του jack δεν θα εχεις DTS αλλα μονο ηχο stereo. Οπως το ειπες ο classic θα στο μετατρεψει. Αυτο με το sony δοκιμασε το και δες εαν σου αρεσει...βλεπεις και κανεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Ωραιος φιλε μου. Και κατι τελευταιο. Με ενα homecinema θα ειμαι κομπλε; Λογικα ολα εχουν δικο τους ενισχυτη και υποστηριζουν πολλα codecs ηχου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Με ενα blueray home cinema θα εχεις την δυνατοτητα για HD DTS μονο αναπαραγοντας blueray δισκακια που το εμπεριεχουν. Τωρα απο το pc για να εξαγεις HD DTS θες καλη καρτα ηχου. Μηχανηματα που δεχονται σωστα HD DTS απο αλλες πηγες ειναι μονον οι ενισχυτες AV. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cmak Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 2012 Φίλε luxx καλησπέρα και απο εμένα. Η αλήθεια ειναι οτι άν θέλεις να ακούσεις "σωστό" ήχο dts, ή Dolby digital θα πρέπει να έχεις έναν ραδιοενισχυτή και ένα σετ ηχείων 5.1. Όχι οτι τη δουλειά σου ενδεχομένως δε θα την κάνουν και κάποια compact 2.1 που έχουν βγάλει κάποιες εταιρείες αλλά σαφέστατα θα κάνεις κάποιες υποχωρήσεις, ηχητικές τουλάχιστο. Άν δε θέλεις να μπεις σε μεγάλα έξοδα θα σου πρότεινα να δεις ενδεχομένως την αγορά ενός entry lever ραδιοενισχυτή μεταχειρισμένου (μπορείς να βρεις καταπληκτικά κομμάτια με max 100€) και ένα απλό σετ ηχείων και να το προχωρήσεις από εκεί και πέρα ανάλογα με τις ορέξεις σου και το βαλάντιο σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Με ενα blueray home cinema θα εχεις την δυνατοτητα για HD DTS μονο αναπαραγοντας blueray δισκακια που το εμπεριεχουν. Τωρα απο το pc για να εξαγεις HD DTS θες καλη καρτα ηχου. Μηχανηματα που δεχονται σωστα HD DTS απο αλλες πηγες ειναι μονον οι ενισχυτες AV. Δλδ εαν συνδεσω το home cinema με το egreat τι θα γινει; Εγω ως home cinema εννοω μονο το σετ με τα ηχεια και το woofer και οχι και το blue-ray player. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cmak Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Δλδ εαν συνδεσω το home cinema με το egreat τι θα γινει; Εγω ως home cinema εννοω μονο το σετ με τα ηχεια και το woofer και οχι και το blue-ray player. Άν συνδέσεις το egreat με το σετ ηχείων της Logitech θα έχεις σίγουρα Dolby digital ήχο. Τώρα κατά πόσο μπορούν να αποκωδικοποιήσουν πιο πολύπλοκα format ήχου δε το γνωρίζω. Η αλήθεια είναι ότι για πιο ολοκληρωμένο ήχο η απόκτηση ενός ραδιοενισχυτή είναι μονόδρομος. Πιο egreat έχεις όμως? τι ψηφιακή έξοδο ήχου έχει? τα ηχεία σου έχουν την αντίστοιχη είσοδο ήχου? Sent from my iPad using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nemesiskp Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Για να τα παμε ενα ενα. Τα απλα dvd,εχουν ηχο dolby digital και dts(που ειναι και καλυτερο). Τα blu ray,εχουν ηχο dolby true hd και dts hd master audio(που επισης ειναι καλυτερο). Για να ακουσεις dobly-dts θες:1)δισκακι-αρχειο που εχει τετοιο ηχο,2)καποια πηγη που υποστιριζει αυτον τον ηχο,δηλαδη εναν player-καρτα ηχου-dvd player-blu ray player,3)αυτη η πηγη να εχει ψηφιακη εξοδο,δηλαδη hdmi ή spdif(οπτικη ινα-ομοαξονικο),4)να υπαρχει καποια ψηφιακη εισοδο για να παει το σημα αυτο και το βασικοτερο 5)ηχεια 5,1-7,1 ωστε να ακουσεις τον ηχο αυτο.Ενα απο την αλυσιδα να "σπασει" δεν εχεις τον αναλογο ηχο.Δηλαδη για παραδειγμα εσυ ακους στην τηλεοραση μεσω hdmi ας πουμε.Παει το ψηφιακο σημα dts κανονικα αλλα δεν εχεις τα ηχεια,οποτε ο ηχος που ακους δεν ειναι dts ή εστω και ας δεχτουμε οτι ειναι ενα ψευτο dts,δεν ακους αυτο που πραγματικα προσφερει το dts λογο των ηχειων.Δηλαδη και με ενα απλο αναλογικο ηχο θα ακουγες το ιδιο ακριβως.Επισης στην περιπτωση που συνδεσεις αναλογικα τα ηχεια σου με το λαπτοπ,και 5,1 να βγαζει αυτο,παλι δεν θα ακους dts γιατι θες ψηφιακο σημα.Γενικα ξαναλεω,αμα "σπασει" η αλυσιδα δεν εχεις dts-dolby. Τα z906 υποστιριζουν dts και dolby digital γιατι εχουν ψηφιακη εισοδο.Οποτε αν εχεις ολα τα παραπανω και τα συγκεκριμενα ηχεια,ναι θα ακουσεις dts ή dolby digital,αναλογα τι εχει η ταινια. Το dts και το dolby digital,"βγαινουν" και απο hdmi και απο spdif(οπτικη ινα-ομοαξονικο),το dolby true hd και το dts hd master audio "βγαινουν" ΜΟΝΟ απο hdmi.Οποτε σε αυτην την περιπτωση η αλυσιδα "κραταει" μονο το hdmi.Οποτε εισοδοι,εξοδοι κτλ πρεπει να ειναι hdmi.Τα z906 για παραδειγμα δεν εχουν hdmi,εισοδο οποτε δεν μπορουν να αναπαραγουν dolby true hd καιdts hd master audio ηχο.Στην περιπτωση που τους στειλεις δηλαδη τετοιο ηχο απο ενα blu ray δισκακι ας πουμε,θα το ριξουν αυτοματα σε "απλο" dolby-dts. Για να καταλαβεις λιγο καλυτερα τι γινεται παρακατω εβαλα δυο φωτο,του τι γινεται στον δικο μου ενισχυτη ο οποιος ειναι συνδεμενος με οπτικη ινα.Ο συγκεκριμενος δεν υποστιριζει dolby true hd και dts hd master audio,αλλα μονο dolby digital και dts. Στην πρωτη εικονα ακουω μουσικη και ειναι παρομοιο με αυτο που γινεται σε εσενα οταν στελνεις στην οθονη 5,1 dts σημα.Απλα το ριχνει σε pcm.Εδω ενταξει στελνω απευθειας 2,1 σημα,απλα στο εβαλα να το καταλαβεις. Στην δευτερη εικονα,στελνω απο blu ray δισκακι dts hd master audio,το οποιο σου ειπα θελει hdmi και τον καταλληλο ενισχυτη για να παιξει,αλλιως το ριχνει αυτοματα σε "απλο" dts.Εδω βλεπεις που "ξυπνανε" ολα τα ηχεια σε αντιθεση με την πρωτη περιπτωση που παιζουν τα δυο μπροστα και το γουφερ. Ελπιζω να πηρες μια ιδεα για του τι γινεται και πως μπορεις να ακουσεις dts. Edit:Οι εικονες για καποιο λογο δεν μου φαινονται,αλλα αμα πατησεις επανω τους τις εμφανιζει. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2012 από nemesiskp 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Share Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Νομίζω το παραπάνω ποστ τα λέει όλα. Δλδ εαν συνδεσω το home cinema με το egreat τι θα γινει; Εγω ως home cinema εννοω μονο το σετ με τα ηχεια και το woofer και οχι και το blue-ray player. Εαν το home cinema εχει optical (toslink) η cioxial τοτε ναι θα εχεις DTS ηχο απο το egreat. Απλά ο ηχος DTS οπως ειπα πιο πανω αποτελεί πολυκαναλο φορμα. Οταν μιλαμε για 2 ηχεια σαφως ειναι κατανοητό οτι, δεν υφίσταται πολυκαναλο σύστημα. Ο ήχος DTS ειναι κατι σαν codec που εμπεριέχει ψηφιακές πληροφορίες συμπιεσμένες. Για να αποσυμπιεστούν και να αναπαραχθούν σωστα πρεπει να υπαρχει η αλυσίδα που αναφέρθηκε πιο πανω. Τελος ο ηχος DTS προφέρει πολυ καλής ποιοτητας δειγματοληψία ηχου της τάξεως 24-bit, 96 kHz με πολυ σαφή διαχωρισμό μεταξύ των καναλιών. Για να πετυχεις ακουστικά αυτα τα πλεονεκτήματα θες και τον αντίστοιχο ποιοτικό εξοπλισμό. Δηλαδή ενα σωστο ενισχυτή που να μπορεί να διαχωρίζει - αναπαράγει - ενισχύει σωστά ολο το φάσμα, να εχεις τα σωστα και ποιοτικα ηχεια που θα μπορουν να αναπαργουν αυτούσια το περισσοτερο μερος απο το συχνοτικο φασμα που θα δεχονται απο τον ενισχυτη (ολο δεν γινεται). Οπως καταλαβαίνεις για να πεις οτι εχεις ενα καλο σύστημα που αξιοποιεί το πρωτόκολλο DTS ωστε να ακουσεις αυτα που προσφερει, θες εξοπλισμό με 4ψηφιο αριθμό αγοράς τουλάχιστο. Αρα για αυτο σου λεω οτι με ηχεια οπως τα logi η ενα απλο home cinema δεν χρειαζεται να ψάχνεσαι τοσο. Για το φορμα DTS HD με δειγματοληψία εως 192 kHz το ξεχνάς. Καθως περνα μονο απο το HDMI. Αυτο καθώς δεν χωρά τις πληροφορίες η optical- coaxial καθώς το bandwidth που απαιτεί φτάνει τα 18 με 25 mbit/s. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2012 από graphist83 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aketilenios Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 11 Αυγούστου 2012 (επεξεργασμένο) Αν μπορείτε να με βοηθήσετε και μένα. Έχω αυτή τη samsung: http://www.samsung.c...FXXH-techspecsκαι μόλις αγόρασα αυτόν http://www.kotsovolo...?catid=10105270 τον αποκωδικοποιητή ο οποίος λέει ότι υποστηρίζει .mkv και AC3. Έχω συνδέσει την tv με τον αποκωδικοποιητή με hdmi. Τώρα, όταν βάζω ταινία .mkv η οποία έχει ήχο dts, έχω εικόνα αλλά όχι ήχο. Ερωτήσεις: 1. Γιατί δεν εχω ήχο??? 2. Δεν μπορεί ο αποκωδικοποιητής να αποκωδικοποιήσει τον ήχο??? 3. Δεν θα έπρεπε να εχει ήχο έστω απλό αναλογικό??? 4. Αν τελικά κάνω λάθος, πρέπει να αγοράσω και home cinema???? 5. Μήπως μπορώ απλά να τραβήξω ένα ομοαξονικό από τον αποκωδικοποιητή στην tv για να έχω ένα απλό ήχο??? 6. Πείτε μου τι πρέπει να κάνω για να έχω ήχο!!! (Αν είναι εύκολο και οικονομικές λύσεις γιατί εδώ που είμαστε...!!!) Παιδιά συγνώμη αν οι ερωτήσεις μου δείχνουν περίργες, αλλά προσπαθώ να μάθω όσο μπορώ...!! Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2012 από aketilenios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 Share Δημοσ. 12 Αυγούστου 2012 1. Γιατι πιθανον δεν υποστηριζει dts η το συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ειχε η ταινια 2. Απο οτι φαινεται οχι 3. Εφοσον δεν μπορει να αποκωδικοποιήσει την πληροφορια δεν προκειται να στο βγαλει σε αλλο φορμα. Δεν μπορει να το δει καν. 4. Ενα απλο media player 5. Οχι δεν κερδιζεις τιποτα 6. βλεπε το 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα