stratigos24 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Καλησπερα σε ολους. Ανοιξα τωρα τον υπολογιστη (εχω windows 7 64bit) και μου λεει μνημη 2gb ενω εχω 6. Και στις μικροεφαρμογες της επιφανειας εργασιας λεει 2gb και οτι χρησιμοποιειται 50%. Πηγα και στο ''ο υπολογιστης μου'' και εκανα δεξι κλικ - ιδιοτητες και μου λεει εγκατεστημενη μνημη 6gb και σε παρενθεση (1,99 gb ειναι δυνατη η χρηση). Τι γινεται? Edit: Ξεκουμπωσα και ξανακουμπωσα τις ram και τωρα λεει: Τι γινεται?
baskon Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Καταρχας θα σε ρωτησω αν εχεις κανει overclock Και αν εχεις κλοκαρει και τις μνημες.. Σε μενα μια φορα εχει τυχει ήταν λογω oc ..Οπότε για αρχη αν εχεις κλοκάρει θα σου ελεγα να χαμηλωσεις λιγο την ταχυτητα των μνημων ή να αυξησεις τα timings Αλλιως πιθανως απλώς να είναι θέμα Bios ,να θέλει ανανεωση ή απλώς να ενεργοποιησεις τη ρυθμιση Memory remapping στο Bios.. Αν σου δουλευαν μεχρι τώρα και ξαφνικά έγινε πιθανώς να φταίει και κάποια μνημη η οποία να εχει προβλημα..Δοκίμασε τα προηγουμενα και βλεπουμε..
stratigos24 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Ναι, εχω oc στον πυρηνα μονο απο 2,66 στα 3,4 αλλα με τις ραμ στα 1066 (και οχι στα 1600 που ειναι κανονικα) ωστε να ανεβαινουν μαζι με το oc του πυρηνα (τωρα με τοσο oc στον πυρηνα τρεχουν στα 1200 οι μνημες) και τοσο καιρο (πανω απο χρονο το εχω το oc) δεν αντιμετωπισα ξανα προβλημα τετοιου ειδους. Τα timings τα εχω οπως τα δινει η εταιρια (9-9-9-27). Τι προτινεις?
baskon Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Μπορεις για αρχή να δοκιμάσεις χωρις καθολου Overclock και να δεις τι γινεται..Αποθηκευσε τις ρυθμισεις του Oc που εχεις σε ενα προφιλ και μετά φόρτωσε τα default. Τι γινεται? Αλλιως βγάλε τις μνημούλες και αλλαξε τους σειρα καθάρισε λίγο και τις επαφές. Και οπως ειπα πριν τσεκαρε αν εχεις ενεργο το Memory remapping.. Σαν τελευταια λύση θα εβαζα ενα ενα dimm και θα εβλεπα πως παει το συστημα.Το αναγνωριζει κανονικά και περνάει memtest?
stratigos24 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Δεν εχω κανει memtest. Θα κανω σημερα-αυριο και ενημερωνω. Παω να γυρισω εργοστασιακα τον επεξεργαστη να δουμε. Εdit: Εκανα load defaults και πηγα και εβαλα τις ραμ στα 1600 με 9-9-9-27 και voltage 1,65 που δινει η εταιρια. Ανοιξα τον υπολογιστη και παλι λεει 6gb (3,99 gb ειναι δυνατη η χρηση). Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2012 από stratigos24
stratigos24 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Αφησα ενα memtest (memtest86 v3.5b) 7 ωρες και ειχε ελεγξει 6 pass μεχρι τοτε και δεν ειχε βγαλει κανενα error. Επρεπε να το αφησω και αλλο λετε? Αν ειναι οκ ο χρονος που το αφησα να τρεχει, παει να πει οτι ειναι οκ οι ram? Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2012 από stratigos24
stratigos24 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Γνωριζει καποιος? Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2012 από stratigos24
TheELF Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Ναι αν δεν έβγαλε πρόβλημα σε 7 ώρες μια χαρά είναι οι μνήμες.
stratigos24 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2012 Εγινε, να εισαι καλα. (για την ακριβεια 6 ωρες και 40 λεπτα το αφησα). Kατι που διαβασα αν προκειται για μνημες να τρεξουμε το τεστ 5, τι ειναι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα